Félreérthetően fogalmaztam, szóval nem csak a kijelző, hanem egyáltalán semmi sem világít rajta, tehát a gombok sem, amúgy teljesen hibátlanul működik.
En csak azt tudom, hogy a 17. keruletben a Pesti uton a Kovacs Petiek (www.KoPeAutohifi.hu) ertenek a skodas magnokhoz, ok javitgatjak egesz Budapest Skoda fejegysegeit, van kapcsolasi rajzuk is, es hajlamosak hibat keresni es javitani, nem hajtanak el, vagy nem beszelnek ra felesleges fődarab cserékre.
Mas kerdes, hogy a maganvelemenyem szerint az a Symphony cucc egy kalap szart sem er, jobban jarsz egy par eves markas fejegyseggel -- szerencsere az Octavia I sotet grafit belso terehez es zold gombvilagitasahoz konnyu designban is illeszkedo fejet talalni, a hangminoseg meg...
...uhh, dobbenetes lesz a valtozas, még a ketfilleres gyari hangszorokkal is.
Tudom, tudom, tudom, botfuled van, fel voltal mentve enekbol, ugysem hallod meg a kulonbseget, amugy is csak a vizallasjelentest hallgatod stb stb -- de ha ram hallgatsz, otthagyod a fejet a Petinel, es inkabb elhozol tole valami normalisat
Félreérthetően fogalmaztam, szóval nem csak a kijelző, hanem egyáltalán semmi sem világít rajta, tehát a gombok sem, amúgy teljesen hibátlanul működik. Nem tudom hány izzó van benne, előfordulhat-e, hogy az/azok égtek ki a mozgatás miatt? És vajon van valaki akinek ez már kiégett valaha is? A csatlakozómnak azon a tűjén ami elvileg a háttérvilágítás, és változik a fesz. , ha tekergetem a műsz.világítás erősségét azon van áram, ha felkapcsolom a helyzetjelzőt, de ez akkor sem világít, ha felkapcsolom a helyzetjelzőt...
Lehet, hogy megpróbálom visszarakni a munkatársam kocsijába, csak most meg az a baj, hogy jól bepattintottam a helyére és nem tudom kiszedni...
Általában az ilyen "öreg" elektronikus cuccoknál bőven elég ha kiszerelik meg beszerelik és ennyi -a megszokottól eltérő- mozgatás bőven elég neki hogy összeszedjen egy jó kis kontakthibát. Nekem a fábiámban (2003-as) volt a gyári kazis rádiónak olyan bajságja, hogy a jobb oldalon elment a hang. Ilyenkor egy ponton meg kellet nyomni az előlapot és visszajött (az első kátyúig, amiből itt Mo.-n van egy pár. A megoldás: kiszerel->szétszed->átforraszt a panelen az összes forrasztás a végfok környékén->összerak->és jó!
Ha esetleg állítható a háttérvilágítás akkor lehet azzal prücök, de akkor a gombok világítása sem menne.
Skoda Symphony rádióval kapcsolatba kérnék segítséget! Szeretném megvenni egy kollégámtól, de sajos nem működik a kijelző háttérvilágítása. Az övé 2002-es Elegance, az enyém 2001-es Classic, és azt mondja, hogy neki működött. Van ennek valami magyarázata, lehet valami különbség a csatlakozó bekötésében?
Nekem az a tapasztalatom, hogy kb 1 évet bírnak ki a pollenszűrők utána az összegyűjtött anyagok és a nedvesség egy savanykás szagot eredményez amit leginkább a klíma bekapcsolása után lehet érezni. Én legutóbb tavaly április elején cseréltem és mostanában mintha megint érezni lehetne egy kicsit. Egyébként döbbenetes, hogy az új szűrők mennyire képesek megszűrni a szagokat... füstölősebb diesel vagy trabant után sem érezni semmit, de ez csak kb 1~2 hónapig igaz... sajnos utána egyre több szagot enged át és 1 éves korára saját szaga is lesz. :)))
Tegnap bekapcsoláskor véletlen egyszerre nyomtam meg a hátsóablakfűtés, és a belső keringetés gombját. Érdekes dolog történt az említett gombok ledjei, és a klíma bekapcsoló gomb ledje, kb 5 másodpercig villogott(climatic). Mivel az ember kíváncsi természet ugye, ezért megismételtem a dolgot. És láss csodát a művelet megismétlődött.Talán valaki tud felvilágosítást adni hogy mi lehetett? Talán az említett légterelő lapátok alaphelyzetbe állítás történt meg?
Nekem csak kotyog olyan 2~3 koty/s ütemben és nem is csinálja sokáig csak pár másodpercig a beindítás után. Én még ezt a hőtágulási zajt nem hallottam pedig megyek a kocsival sokat (15200km-el vettem 2008 augusztus elején és most tartok 79500 környékén és a napokban lesz 3 éves a kicsikém)
Én is ezzel a problémával küzdöttem. Voltam szervízben, kicserélték a pollenszűrőt+kértem klímatisztítást. Egy darabig jó volt utána megint büdös volt. A szervízben sem tudtak rá okosat mondani. Most már nem foglalkozom vele, elképzelhető hogy valami típushiba.
Persze. Először ketyeg, aztán kattog. Ekkor állítgatja a terelőlapokat, amik a levegőt irányítják át a radiátoron és a beállított kifújók irányába (üvegre, lábra, testre).
Amikor elkezd meleget fújni, akkor meg elkezd recsegni a szélvédő alatti befújó rácsozat, mivel két eltérő hőtágulású műanyagból van...
"Nade az uzemanyag homerseklete nem tunik kritikus parameternek...."
Tényleg nem kritikus mert akkor a motort is letiltaná a vezérlés. Viszont elég fontos ahhoz, hogy figyeljenek rá és mérjék. (Bár szerintem nem a "meleg" üzemanyag miatt, hanem azért mert a diesel olaj viszkozitása változik a hőmérséklettel arányosan. Ne feledjük hogy a befecskendezett üzemanyag mennyisége hihetetlenül kevés. És ehhez nagyon pontos nyitási időre és keresztmetszetre van szükség amit a számítógép vezérel.)
végeztem egy kicsi számítást:
nekem 5.-ben a motor 2000 1/min fordulaton jár és ekkor "óra szerint" 100 Km/h a sebességem (valójában ~96 Km/h de fogadjuk el 100 nak mert a hibahatár kb 4%) Ilyen esetekben a kocsi 3,6 l/100Km üzemanyagot fogyaszt (sík úton többször is kipróbálva és lemérve... nekem ez a defektusom)
Tehát ilyenkor a motor 2000-et fordul percenként ami 2000*60=120000 1/h mivel a négyütemű motorok teljes munkaciklusa 720° (két főtengely fordulat) ezért ez 120000/2=60000 befecskendezés hengerenként. Ez a négy hengerre vetítve ~240000 befecskendezés óránként. ami azt jelenti, hogy egy befecskendezés 3600/240000=0,015cm3 üzemanyagot juttat a hengerbe.
Kösz a linket! De szerintem én nem arra a "problémára" gondolok. A beindítás után rövid ideig "kotyogó" hang halható jobb elölről de szerintem még az utastérből. Eddig csak egy O2-ben ültem a sajátom kivételével (ez egy 2004-es 2,0 Pd TDi elegance volt) és ott is hallotam ezért nem aggódtam miatta. Egyébként nektek van ilyen jelenség?
A tankban mindegy, de a gázolajhűtőn (menetszél hűti csak) való áthaladás után már csak a tankban tud lehűlni, a nagy mennyiségű "hideg" gázolajba keveredve.
Ezeken a modern számítógép vezérelt motorokon (diesel vagy otto egyre megy) egy a működést alapvetően befolyásoló tényező mint a befecskendezési időpont, nyomás vagy mennyiség (esetleg az hogy adott munkaütem alatt hány befecskendezés legyen) több karakterisztika közül választja ki a számtógép a jeladóktól begyűjtött paraméterek szerint. (gázpedál állás, szívócső nyomás, motor üzemanyag stb. hőmérséklet, fordulatszám és még sok más.)
...és még sok más....
Köszi, ezt eddig is tudtam :-))))
Nade az uzemanyag homerseklete nem tunik kritikus parameternek....
Én csak ugatom a témát, de a gázolaj hőmérséklete a mai dízeleknél fontos paraméter, a tankba visszafolyó, fel nem használt gázolaj meleg, vissza kell hűlnie. Ezért van, hogy gázolaj hűtő is van a dízel O2-n, az utastér alatt kb. a B oszlopnál, és állítólag ezért nem tanácsos a modern dízeleknél állandóan kevés üzemanyaggal a tankban közlekedni, mert a visszafolyó anyag kevésbé hűl le.
A gázolaj hőmérséklet meg gondolom, fontos paraméter a motorvezérlőnek a befecskenfedés beállításához.
"Addig is 409, Donibcsi, Hubo vagy TraguAre elmagyarazhatna, mi a fenet csinal egy uzemanyag homerseklet jelado..."
Most én próbálom meg elmagyarázni: jeleket ad az üzemanyag hőmérsékletéről... :P
de, viccet félretéve: Ezeken a modern számítógép vezérelt motorokon (diesel vagy otto egyre megy) egy a működést alapvetően befolyásoló tényező mint a befecskendezési időpont, nyomás vagy mennyiség (esetleg az hogy adott munkaütem alatt hány befecskendezés legyen) több karakterisztika közül választja ki a számtógép a jeladóktól begyűjtött paraméterek szerint. (gázpedál állás, szívócső nyomás, motor üzemanyag stb. hőmérséklet, fordulatszám és még sok más.)
Nem gyakori konkretan ez a hiba, de altalanossagban a modern autokban bizony a jeladokkal van a legtobb gond.
Mi a megoldás?? Cserélni kell a jeladót?
El kell menni egy tapasztalt szerelohoz, aki a hibakod(ok) alapjan mas diagnosztikai modszereket is alkalmazva pontosan be tudja hatarolni a hibat.
A hibakod önmagában nem több, mint az a tunet, amit elmondunk az orvosnak: "faj a fejem." Ez a tunet lehet egyszeru migren, de lehet az agyverzes elojele is. Ezert az orvos tovabbi kerdeseket tesz fel, es tovabbi vizsgalatokat vegez.
Ha ket egymastol fuggetlen szerviz is jeladocseret javasolt, akkor azert jo esellyel tenyleg az lesz a hiba :-)
Bar javiztani tipikusan nem lehet oket, szerencsere a jeladok nem dragak, bontottan 5-6 ezer korul mennek, cserejuk tobbnyire nem bonyolultabb egy izzocserenel.
Addig is 409, Donibcsi, Hubo vagy TraguAre elmagyarazhatna, mi a fenet csinal egy uzemanyag homerseklet jelado...
Nemrégiben a kedvenc (O2-1.9 PDTDi) hibakódot hozott induláskor. Persze külföldön voltünk. Meglátogattam a legközelebbi BOSCH szervizet a hibakód olvasás után az üzemanyag hőmérséklet érzékelőt hozta hibásnak a gép. Kitörölték, majd azt mondták, hogy a hideg miatt van.(-17 volt) nem kell cserélni. mindez történt 2 hete. Majd tegnap ismét megjelent a motorhibakód indításkor,persze az jeladó ismét :-( azt szeretném megkérdezni, hogy találkozott-e már valaki hasonló jelenséggel?Mi a megoldás?? Cserélni kell a jeladót?vagy komolyabb a baj?
"Jah és még egy: Ti mit használtok az ajtótömítésekre, hogy ne nyüszögjenek és tart is valameddig?"
"Einszett" gumiápoló stift. Neten rendelem. Már több autót is lekentem vele, még mindig sok van benne. Csak ne fagyjon meg. És igen, ennek tartós a hatása. A többit hiába próbáltam, nem volt tartós.
Az octinfo.com-on olvastam (), hogy a klímarendszerből hallható idegesítő kattogás megszűntethető: "levegő útját állító motorok computeres alaphelyzetbe állításával megoldható (diagnosztikai eszköz kell hozzá)" Mit takar ez az "alaphelyzetbe állítás"? Ha beállítattom, akkor többet már nem kell? Nem igazán világos... Valaki próbálta már ezt a gyógymódot?