Az internetkártyát valószinűleg csak interneten használhatod (a CIB kártyát is ad, nem csak egy kártyaszámot?), ezért bárhol máshol a valódi világban (Németországban is) csak a valódi kártyát használhatod.
A pénz amit PayPal-re kapsz értelemszerűen a PayPal egyenlegeden van. Ha lista alatt a tranzakciólistára gondolsz, akkor ott kell legyen az egyenlegeden, ha más listára, akkor pontosíts.
Nekem amikor pénzt küldtek, a belépés után volt egy linkem a tranzakcióra, ott Accept és Deny gombokkal. Egyebet nem tudok mondani, kérem kapcsojja ki.
Sziasztok! Kifizették egy cuccomat, amit az eBay-en adtam el. Meg is jelent listában. Nem feltétlenül akarom bankszámlára utalni, inkább majd "elhasználnám" vásárlásokra. Hogyan lehet az összeget a PayPal egyenlegbe átvezetni. Nálam csak a banszámlára való átvezetés opció jelenik meg...
még április környékén megcsináltam ezt a 4számjegyes akciót, ez lenne az első tranzakcióm, a kártya egy CIB-es Mastercard, a limt (a kártyáé) pedig 250-ről 300 e forintra lett emelve (bár 250 is elégnek kellett volna lennie),
"Your member status is: Verified
This means that you have completed your enrollment in PayPal's Expanded Use Program and can send an unlimited amount of money with your PayPal account."
Amit kapok hiba üzenet:
" Authorization Failed This payment cannot be funded with a credit card at this time. This payment cannot be processed at this time. Please try again later."
WITHDRAW MENÜ, transfer money to bank account, adatokat pontosan megad, klikk, 5 napot vársz, ha hétfőn kattintasz péntekre megjön a pénz, ezt mutatja a tapasztalat(erstéhez legalábbis)
csak a paypalodra megy ilyenkor vissza, valószinuleg onnan is fizetted, mármint volt a paypalodon annyi amikor fizetted, nem a kártyádrol vette le.
Ha viszont a kártyádrol fizetted volna ki(nyilván paypalon keresztül), akkor a kártya számládra is ment volna vissza, persze nem azonnal hanem jópár napos átfutással.
Van paypal hozzáférésem és vásároltam is vagy 10x rajta keresztül.
A következő történt velem:
Vásároltam ebay-en egy terméket, ki is fizettem, de az kb. 2 hét múlva sem jött meg.
Rákérdeztem e-mailben, és azt a válszt kaptam, hogy valószínűleg elveszett a postán, ezért vissza is küldi a pénzt a srác.
Kaptam is paypal-tól egy e-mailt, ami kb. így nézett ki:
X.Y. has issued you a full or partial refund for your payment. Please do not reply to this email. Email sent to this address cannot be answered. Message From Seller: ---------------------------------------------------------------- Original Payment Details ---------------------------------------------------------------- Date Payment Sent: Jul. 14, 2007 Amount: 3.98 GBP
Sincerely, PayPal
Ilyenkor hogyan tudok hozzájutni a pénzemhez?
Visszakerül a bankszámlámra, vagy csak a paypal egyenlegemre?
Ja, értem! Tehát a PayPal szempontjából vételi, ami az én bankszámlám szempontjából eladási árnak felel meg? Így már logikus, ha a középárfolyam kedvezőbb... Javíts ki, ha tévednék! Köszi!
Akkor ezek szerint én a PayPal váltással járok jobban? (USD vételi árfolyam: 179,48 közép árfolyam: 184,65) Akkor miért állítgatják át az emberek a banki konverzióra??? Ezt nem értem... Hiába olvastam ennyit...
Végigolvastam a topikot, és azt irjátok, hogy van akinek az a jobb, ha a bank váltja a HUF-ot USD-re, míg másoknak a PayPal váltása az olcsóbb. Ha USA-ból rendelnék valamit kb 130 USD-ért, Raiffeisen-es VISA kártya van a PayPal-hoz rendelve, (bár még soha nem használtam...) akkor hogy járok jobban? Banki, vagy PayPal konvertálással?
Magyar regisztrációhoz az amerikai mellett csak magyar forintszámla kapcsolható.
Általánosságban nem értelmezett az "interneten keresztül kapok pénzt". A pénzt vagy bankszámlára kapod, vagy valamilyen utalvány formájában (pl. csekk, posta) amit valahogy készpénzre váltasz. Tudomásom szerint az összes magyarországi forintszámlára lehet fogadni devizaátutalást, de erre pontos választ csak a bankod tud adni. Arra is, hogy milyen devizákat fogadhatsz, és hogy számol-e fel érte valamilyen jutalékot.
Bevétel adózása: apeh.hu Magánszemély az éves adóbevallásban kell feltüntesse az összes bevételét, azt is, ami külföldön keletkezett, a cégek pedig többféle bevallást kell beadjanak változó időközönként. A szerver helyének nyilván semmi köze az egészhez. Cégként keress egy könyvelőt, magánszemélyként egy adótanácsadót. Érdemes ezt is figyelmebe venni: "Fontos kitétele a törvénynek az, hogy akkor is telephellyel rendelkezőnek tekinti a külföldi céget, ha az üzletvezetés helye Magyarország - pl. itt lakik az igazgató - vagy a cég nevében valaki hazánkban rendszeresen szerződéseket köt és a cégnek ebből bevétele származik. A hangsúly itt a rendszerességen van, mivel azt nem határozza meg a törvény." Forrás: http://www.offshore.co.hu/view/main/89.html
Nemrégiben készíttem egy Palypal accountot. Elég zöldfülű vagyok még a témában, de igyekszem informálódni.
Az egyik kérdésem az, hogy ha a PayPal-on keresztül kapok pénzt, akkor a sima lakossági forintszámlámra is tudnak ők utalni, vagy külön devizaszámlát kéne nyissak? OTP-s lakossági folyószámlám van, amihez tulajdonképpen 3 számlaszám tartozik, az egyiket (amit internetes vásárlásra is használok) adtam meg a PayPal regisztrációkor. Ez a kérdésem általánosságban is áll: ha interneten keresztül kapok pénzt (dollár, euro), akkor valutaszámlát kell nyitnom, vagy jó lesz a meglévő forint is?
A másik kérdésem nem kapcsolódik szorosan a PayPal-hoz, hanem inkább a netes üzleti tevékenységekkel kapcsolatos: Ha nekem van valamilyen .com bizniszem, x szolgáltatást árulok a weben, y összegért, akkor hogy történik az adózás? Egyáltalán, mint magánszemély nyújthatók fizetős szolgáltatást a neten, vagy mindenképpen valamilyen céges forma kell ehhez? A bevétel adózása milyen törvények, szabályzatok alapján történik? Ha külföldi szerveren van a weboldal az megkavarja a dolgokat? Szóval kicsit a jogi háttere érdekelne egy on-line biznisz létrehozásának, fenntartásának (nem valami hatalmas .com üzletre kell gondolni) ? Tud valaki ebben segíteni, esetleg megfelelő forráshoz elirányítani?
Éppen átalakítás alatt van a rendszer, párhuzamosan megy a régi és az új, szóval bármi lehet. Írd, be hogy te hol találtad meg, hogy legyen meg az utókornak.