Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Nyilván 3 közös gyerekkel ez nem ilyen egyszerű, a magánélete meg egyáltalán nem tartozik ide. De mindez azt a megítélést, amiről írtam, nem befolyásolja.
Ezek hasszámok. Számít, hogy a teljes népességen belül ennyi-e (ott a Fidesz csak 30-35 % körül mozog egyébként), vagy a biztos pártválasztóknál van-e, és ezek amúgyis listás számok, nincs jelentőségük az egyéni választások szempontjából.
Bármelyik párt befuthat egyéni kerületekben úgy, hogy a saját pártja ehhez képest listán nem ér el annyit.
Azt azért hozzátenném, hogy Dobrev Klára valóban alkalmas lenne miniszterelnöknek, minden tekintetben. Egyéni tulajdonságai miatt is, amellett, hogy valóban szakember is és rátermett.
De mivel Gyurcsány felesége, én nem szeretném, hogy nyerjen, mert az ország lakói őt nem fogják tudni függetleníteni Gyurcsánytól, holott én elhiszem neki, hogy ők külön, szuverén személyiségek (Dobrev Klárát elnézve, nem is igazán lehet mást gondolni), ezért én nem támogatom őt.
Ő tipikusan az a jelölt, aki más körülmények folytán nem alkalmas arra, hogy befusson és nem saját tulajdonságai miatt.
Olyan ember kell miniszterelnöknek, aki képes csapatban dolgozni és a DK-sok esetében - mint most is látható és látható a főváros viszonyain is - ez nem teljesülhet maradéktalanul.
Akkor is egészen biztosan 100 ezer feletti aláírással rendelkeznek. De ez nem verseny, merthogy a Fidesz nem indul az előválasztáson, náluk egészen másról van szó, egy senkit semmire sem kötelező szimpátianyilatkozatról, aminek nincs és nem is lehet hatása a politikai folyamatokra. Az egy Kubatov-lista aktualizálás, semmi más.
Tény, hogy ez az előválasztás jól összeugrasztja a DK híveit mindenki mással, az ellenzéki tömbön belül, de tegye fel a kezét, aki em ezt várta tőlük. Hiszen ismerjük őket.
Majd szépen elcsitulnak ezek a dolgok az előválasztás után.
DK-Jobbik-momentum-mszp-lmp alkuk alakítják sorsát. Ebben az összevetésben pedig a két 10% fölötti támogatottságú pártnak a jobbiknak és a Dk-nak van szava.
A többi 5% körüli párt a saját túléléséért küzd.
Karácsony nem olyan pozíciót kap amilyet kiharcol, hanem olyat amit a Jakab/Gyurcsány paktum lehetővé tesz.
Karácsony jó sok borsot tört már a DK orra alá, legutóbb, épp a múlt héten megbuktatta a DK benyújtott javaslatát az atlétikai stadionra. De még hogy !
Viszont a DK most nem ezért ekézi Karácsonyt - ilyeneknek azért az országos politikában nincs akkora jelentősége -, hanem azért, mert Karácsony komoly ellenfele az ő jelöltjüknek, Dobrev Klárának, akit be akarnak futtatni. Egyelőre Karácsony az akadálya annak, hogy már most ki lehessen jelenteni: Dobrev nyerte meg az előválasztást.