Keresés

Részletes keresés

újszuper Creative Commons License 2022.03.25 -1 1 4077

"még nem tisztáztad miből áll a fényközeg?"

Ez csak az ő papírtigrise.

Miközben olyasmiről pofázik, aminek mibenlétéről az égvilágon semmit se tud, minden fizikus és villamosmérnök képes sikeresen kezelni, s nagyon pontosan kiszámolni az elektromágneses mező hullámait több mint százötven éve. Ez az elektromágneses mező egyszerűen elektromos és mágneses erőkből áll a tér minden pontjában, ahogy azt a Maxwell egyenletek leírják. A fény pedig ezeknek az erőknek a tovaterjedően hullámzó változásaiból áll, ahogy a Maxwell egyenletekből levezethető hullámegyenlet leírja. A mező szerkezetének minden részletét pontról pontra megadják ezek az egyenletek, így pl. az elektromos és a mágneses erőeloszlások divergenciáit, rotációit, a potenciálok gradienseit, stb.

De a mi JimmyG-nk ehhez nem ért, amit maga előtt se képes elismerni. Sokkal jobb szeretne valamiféle felfedezőnek látszani, ezért beszél itt valamiféle rejtélyes fényközegről. Mint valami hittérítő próféta az égi mannáról.

Előzmény: szőrinszálán (4074)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 1 4076

Akkor tartom magam hozzá, hogy nem társalogok veled tovább, ha abba NEM hagyod a tudománytalan torzódat az Új Fizikával összekapcsolni!

Előzmény: szuperfizikus (4072)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4075

Vegyük a hangot. 

Már akkor is tudták, hogy a hang terjedéséhez kell a levegő, amikor még nem ismerték, hogy miből áll a levegő.

A fizikai mező lehet folytonos, de az is lehet, hogy az elemi részecskéknél is kisebb részecskékből áll. Ezt ma még senki nem tudja.

Egyébként azt sem tudja senki, hogy a részecskékből álló testek végső soron miből épülnek fel. 

A tudomány egyre mélyebbre halad az anyag megismerésében, de végső válasz sem a részecskés anyagnál nincs, sem a mezőknél.

A tudomány lépésről-lépésre halad előre a megismerésben. Nem szégyen azt mondani valamire, hogy még nem ismerjük a végső válaszokat. Sőt, csak ez a valódi tudományos megközelítés. 

A végső válaszok a vallás témakörébe tartoznak. 

Előzmény: szőrinszálán (4074)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.25 0 1 4074

"- fizikai mező (egyelőre nem tisztázott, hogy miből áll)"

Azt hittem erről szól az elméleted. Szóval még nem tisztáztad miből áll a fényközeg?

Előzmény: szuperfizikus (4067)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4073

Ezek szerint a Napból eredő neutrínók nem ott keletkeznek, csak a napszél sodorja felénk?

Előzmény: szaszg+++ (4065)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.25 0 1 4072

Köszönöm Gyula, remélem ehhez tartod is magad.

Előzmény: szaszg+++ (4071)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 1 4071

Ilyen együgyüvel továbbá NEM tárgyalok!

Előzmény: szaszg+++ (4070)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4070

Mindenki szégyelje magát egy Ilyen tudománytalan torzòt egy elmélet alapjainak deklarálni.

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4069

Ha te erre akarod felépiteni a fizikat, akkor mar elve mellé fogtàl!

Látszik hogy semmi fogalmad nincs a részcskefizika alapfelismeréséröl SEM!

A mezöelmélet SEM tartozik a te ismereteid közé!

Mit akarsz te tehàt?

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4068

Szuperfifikus, hogy neked problémád van az elméletemmel, az onnan jön, hogy neked fogalmad sincs a fizikáròl!

Előzmény: szaszg+++ (4066)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4067

Az én elméletem még a Gyuláénál is egyszerűbb.

Kétféle anyagból épül fel az univerzum:

- a részecskékből álló anyag (korpuszkuláris anyag)

- fizikai mező (egyelőre nem tisztázott, hogy miből áll)

A  anyagnak kétféle alaptulajdonsága van:

- a mozgás

- a vonzó hatás (gravitáció)

Ez a két tulajdonság alakította ki az univerzumot. A gravitáció hozza létre az égitesteket. 

A mozgás (keringés) kiröpítő ereje (centrifugális erő) pedig kiegyenlíti a gravitációs vonzóerő hatását az égitestek között. Vagyis ez a két erő egyensúlya stabilizálja biztosítja az univerzum stabilitását, a  bolygórendszerek (pl. naprendszer), a galaxisok és a galaxiscsoportok rendszerét. 

Az univerzumban alapvetően kétféle mozgás létezik:

- a testek és mezők helyváltoztatása

- hullámmozgás (hang, fény, stb.)

Eddig rendben?

Előzmény: szőrinszálán (4063)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4066

Te, szuperfifikus, az elton (ezt a fizika antiprotonnak becézi de a létezéset ki is mutattta) NEM én találtam ki, épp úgy NEM mint a neutrínók létezését SEM. Ezekböl a taszító gravitàció létezese kõvetkezik, ezt NEM kellett "kitalálni".

A NÉGY stabil elemirészecskét létezese onnan kõvetkezik, hogy a két elemi elektromos töltés, ±e, mellett négyféle elemi gravitációs töltés létezik: {±gme, ±gmP}. Hagyd Arisztotelészt békében nyugodni!

Gravitációs lencsehatás meg nem LÉTEZIK, a gravitációs mezö NEM befolyásolja az elektromàgneses mezöt.

Természetesen a téridö meggörbülése SEM létezik a tömegek körül!

A te elméleted sehol sincs, nem tudsz semmit SEM elöadni, amire a fizikàban szükség lenne. Te csak álmodozol!

Előzmény: szuperfizikus (4062)
szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4065

Te, a neutrínók NEM tudnak csomósodni, mert hiányzi a gravitációshatás közöttük.

szaszg+++ Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4064

Nagyon szépen osszefoglaltad az atomisztikus fizika elméletemet.

Én így szedném össze a legfontosabbakat:

A kiinduló pont a részecskefizikában megfigyelt NÉGY stabil elemi részecske e, p, P, E.

Mivel két hatást ismernünk, a gravitáciòt és az ektromágnesességet, én mindakét hatást a megmaradó elemi töltesekböl kiindulónak látom. Az elemi töltésekböl tehát c-vel terjedö, nem-konverzativ, a kölcsönhatásokat okozó mezök indulnak ki.

Megfogalmaztam a hatásintegrált, amiben csak öt természeti állandó szerepel c, e, me, mP és az általános gravitációs állandó G = G2/4π. A hatásintegralból tudtam levezetni a két mezö és a részecskék mozgásegyenleteit, a részecskék mozgásegyenleteben Lagrange multiplikátorok lépnek fel, mint a Planck állando h és a h0 = h/387. A h írja let az atomok elektronhéját. A h0 az atommagok, amik csak protonokbòl, elektronokból és pozitronokoból állnak és amiket a hatásintegrál és a h0-val modellezni tudjuk. Az összes megfigyelt összetett részecsket modellezni tudjuk, ki tudjuk számítani a részecskék összes fizikai tulajdonságát.

A mezök mozgásegyenletei kimutatják, hogy a mezök terjedési sebessége egy állando, a c, ami független a kibocsátó anyag (részecske) sebességétöl. NEM kell tehát semmilyen fényközvetitö közeg!

A gravitációt is beépítettem a részecskefizikába, az elemi gravitációs töltések segítségével és a gravitáciòt egyesítettem az elektromágnesességgel.

A perdöntö kísérletet is elvégeztem, mivel a sùlyos tömeget ki lehetett számítani és a tehetetlen tömeget meg tömegspektrumos kisérletekböl ismerjük egy ejtökíserletben kimutattam, hogy a líthium, a szén és az ólom is lassabban esik, mint az alumínium, vagyis hogy a testek szabadesese vákuumban nem egyetemes.

A szuperfifikus halandzsál amikor az mondja, az elméletem NEM teljes és hiànyzik belöle egy perdöntö kísérlet.

szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4063

Gyula elméletében az anyag nem csak szimmetrikus, hanem kovariáns is a neutrínókon keresztül. Mindkét anyagtípus csomósodásában valamilyen arányban részt vesznek a neutrínó-félék, de nagyobb elkülönült halmazban a sötét anyagot jelenítik meg. Mivel az elektromosság jóval erősebb a gravitációnál, a taszító gravitáció hatása, csak galaktikus méretekben mutatható ki. (távolodó galaxisok) Nála nincs antianyag, kétpólusú univerzum, mert a globális homogenitás megmarad. Azzal, hogy a tartósan egybemaradó anyagokat Lagrange multiplikátorokkal magyarázza, nem kellenek a konkrét kölcsönhatási erők, (erős, gyenge). A gravitációs állandó, az elektromosan semleges anyagnál mutatkozik. A gravitáló tömeg, és a tehetetlen tömeg különbsége pedig a gyorsulásuk alapján. (ejtő kísérlet) Persze, ha jól veszem ki az lényeget Gyula elméletéből.

A te elméletedről még ennyit se tudok mondani.

Előzmény: szuperfizikus (4062)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.25 0 0 4062

"Ami Gyula elméletét illeti, nagyon csábító az úgymond „egyszerűsége”."

Igen, csábító. Nem véletlen, hogy Arisztotelész korában is a 4 őselemben hittek. Föld, Víz, Levegő, Tűz.

Gyula elmélete azért tűnik egyszerűnek és vonzónak, már ismerős régebbről az a felállás, hogy 4 alapvető valamiből épül fel a világ. Ráadásul a 4 db elem lehetővé teszi az elmélet szimmetrikus felépítését, ami szintén vonzónak tűnik. 

De ami egyszerű és vonzó, az nem biztos, hogy jó is. Mik a problémák?

- be kellett hozni negyedik elemnek az eltont

- ki kellett találni a taszító gravitációt, azért, hogy a vonzás-taszítás működjön a gravitációnál is, azért, hogy a gravitáció a villamosságnak a tükörképe lehessen 

- két különálló mezőt kellett kitalálni, amelyek ugyanazokból a töltésekből erednek, de mégsem befolyásolják egymást

- így az egyenleteket csak át kellett indexelni, és már látszólag leírják a gravitációt is

- az elméletben teljes az analógia a villamosság és a gravitáció között, de a valóságban ez a két jelenség teljesen eltérően működik

- nincsenek kísérleti bizonyítékok, sem a kétféle gravitációs töltésre, sem a taszító gravitációra

- a mező és a hullám fogalmakat Gyula összemossa

- az elméletből levonható következményeket, pl. hogy a proton és elton alapú anyag taszítja egymást, nem igazolja vissza a természet, mert akkor kétpólusú univerzumnak kellett volna kialakulni

- azokat a jelenségeket, ami nem illik bele Gyula elméletébe, azokat egyszerűen letagadja (pl. gravitációs lencsehatás)

- stb.

Erre szokták azt mondani, hogy az elmélet több problémát vet fel, mint amennyit megold. 

Előzmény: szőrinszálán (4061)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4061

Ezt a válaszodat igen nagyra értékelem, mert őszinteségre vall. Remélem, hogy van olyan „ütős” az elméleted, hogy ledönti a fizika „elefántcsont tornyát”. Mondtam, hogy a remény hal meg utoljára. Ami Gyula elméletét illeti, nagyon csábító az úgymond „egyszerűsége”. Viszont az elutasítottsága miatt, ott van az alternatívák között, ahogy a tiéd is.  Győzzön a jobbik! (de nem a párt!) :)

Előzmény: szuperfizikus (4060)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.24 0 1 4060

Miért tenném?

De úgy nem akarom  nyilvánosságra hozni, ahogyan Gyula. 

Az ő elmélete egy félkész elmélet. 

Sok kérdésre nem tud válaszolni, nincsenek bizonyító erejű kísérletek, de vannak ellentmondások. 

Így nincs értelme. 

Én nem akarom 15 évig bizonygatni itt, hogy higgyék el nekem, jó az elmélet, csak a sok hülye nem érti. 

Vagy bizonyítottan jó lesz, vagy nem érdemes nyilvánosságra hozni.

Te is tudod, hogy a mostani einsteini elmélet nagyon beágyazódott a fizikába, annak ellenére, hogy rossz. Hivatásos fizikusok százai védelmezik. Nem lehet nekimenni fakarddal. 

Nekem van fegyverem ellene, de okosan akarom használni. Nem szabad csak úgy világba elpufogtatni a puskaport. 

Előzmény: szőrinszálán (4059)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4059

A türelem és a remény testvérek, akik soha nem hagyják el egymást. Csak azok hagynak fel a türelemmel, a reménnyel akik rájönnek, hogy átverték őket. Remélem nem versz át?

Előzmény: szuperfizikus (4057)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4058

„nem kell bevezetni a "térhőmérséklet" értelmetlen fogalmát. „

Amikor a térnek egy pontján meghatározzák annak hőmérsékletét, az bizony tér-hőmérsékletnek számít.

„A fizikának sincs szüksége a téridő értelmetlen fogalmára. „

Pedig a fizika, minden mérhető, validálható dolgot a téridőnek egy pontjára, (itt és most) vonatkoztatva ad meg. :)

Előzmény: szuperfizikus (4056)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4057

Mondtam, hogy még nem esedékes.

De hamarosan megtudod. Az elsők között leszel, aki megtudja. 

Előzmény: szőrinszálán (4055)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.24 -1 0 4056

Hát erről van szó. 

Ahhoz, hogy a meteorológus megmondja, hogy az ország melyik pontján mennyi a hőmérséklet, nem kell bevezetni a "térhőmérséklet" értelmetlen fogalmát. 

A fizikának sincs szüksége a téridő értelmetlen fogalmára. 

Előzmény: szőrinszálán (4054)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.24 0 1 4055

Szó sincs zsarolásról. Egy régen esedékes választ várok. Ha nem válaszolsz, úgy veszem, mintha nem tudnád a választ. :)

Előzmény: szuperfizikus (4053)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4054

„Ha most a 3 térkoordinátához hozzáveszem a hőmérsékleti adatot, akkor az mi lesz? Térhőmérséklet?”

A kérdést tedd fel egy meteorológusnak, aki megmondja neked mennyire hangzik hülyén!

Előzmény: szuperfizikus (4052)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4053

Akkor most zsarolni próbálsz? Nem fog menni.

Vagy talán meg akarsz vesztegetni egy jó pálinkával?

No csak azt próbáld meg!

Menni fog. 

Előzmény: szőrinszálán (4051)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4052

A téridőnek azt nevezitek, amikor a 3 térkoordinátához hozzáveszitek 4. adatnak az időadatot.

Lássunk egy próbát!

A tér minden pontjának van hőmérséklete. Így van? Így.

Ha most a 3 térkoordinátához hozzáveszem a hőmérsékleti adatot, akkor az mi lesz? Térhőmérséklet?

Hülyén hangzik, ugye? 

Pedig csak ugyanannyira hülye, mint a téridő. 

Akárhogyan is bűvészkedik Minkowski vagy Einstein, attól még sem az idő, sem a hőmérséklet nem lesz 4. térkoordináta. 

Előzmény: szőrinszálán (4045)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4051

„Nincs téridő a valóságban.” 

Ha ezt egy orákulum mondja nekem, aki már sok mindent előre jelzett, akkor elhiszem. De te még Einstein orákulumnak sem hiszel, a téridőt illetően. Állj elő most, a fényközegeddel, és hiszek neked!

Előzmény: szuperfizikus (4049)
szőrinszálán Creative Commons License 2022.03.24 -1 0 4050

Ezek szerint, legyártod magadnak az ellenszert. Jó neked. :)

Előzmény: Okos Árnyék (4048)
szuperfizikus Creative Commons License 2022.03.24 -1 0 4049

Nincs téridő a valóságban. Ez csak az agyadban létezik, mint gondolat. 

Tér sincs és idő sincs fizikai valóságában. Ezek is csak fogalmak, vagyis gondolatok az agyadban. De legalább hasznos fogalmak.

A téridő viszont egy haszontalan fogalom. 

Előzmény: szőrinszálán (4045)
Okos Árnyék Creative Commons License 2022.03.24 0 0 4048

utálok miden ilyesmit

Előzmény: szőrinszálán (4047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!