Akkor van egy ON ajánlatom. Itt ez az XB3-hoz való kettes félhold váltó. Igazából ugyanaz mint a szintiken a két kerék, a hajlító és modulációs.
A hajlító középre ugrik, a modulációs ott marad.
Ok, a mostani DIN kivezetését át kell fésülni két jack-ké, de végülis két poti. Lehet hogy az alján a fémlap és a felfogató csavarok is jól használhatók egyéb szintire.
Ez egy drága és ritka cucc. Meg lehet próbáli összebarkácsoni valamit okosban, de mire csak hasonló profi lesz, a többszörösébe fog kerülni. 20e. Üdv.
OFF köszönöm a gyors választ! Nem ez a gond, két szabadon címezhető jack bemenete is van ilyen célra az FP-4-nek, FC1 és FC2-nek hívják őket. A konkrét fizikai "külső pitch-bend" hardware a kérdés, hogy mit dughatnék be az egyikbe, pitch-bend kontrollernek.
OFF. Ha nincs külön címezhető jack aljzat az FP4-nek erre, akkor kell venni egy olcsó szintit amelynek van ilyen és midin beküldeni.
ON. Bezzeg a Roland VK7-nek van két extra jack aljzata ami igen sokoldalúan címezhető, vagyis a kb. tízféle lehetőségből kettőt valósidőben rá lehetett akasztani mindössze egy-egy 25kOhmos potival. Ja, meg 1-1 kapcsolóval is, funkciótól függően, pl. wheel brake. Na de ez már tíz éve volt :-)
Sziasztok, egy kicsit off-topic kérdést szeretnék feltenni, úgy látom, azért belefér: Roland FP-4 zongorámhoz szeretnék kézi pitch-bendet. A Roland azt mondta, ilyen nem létezik - bár a pitch-bend funkciót a zongora támogatja, és a sustain-pedállal megy is - mondjuk csak felfelé vagy csak lefelé tud hajlítani, beállítható hangköznyit. Tud valaki kipróbált megoldást? Előre is köszönöm, üdv, holist (nem tudom, ez már volt-e, de azért ideteszem)
Hát ízlések és pofonok. Nekem a microPiano sem jött be méretre neten nézve és élőben sem. Mindenesetre azt végképp nem tudom hova tenni hogy egy normál billentyűzet ha 2-3 cm-el rövidebb 5 oktávon az zavaróbb lehet mint ezek a liliputi billentyűk, de az ember remekül tud alkalmazkodni a szükséghelyzetekhez az kétségtelen. Elvégre van aki gombos harmónikán is úgy virgázik mint Liszt a zongorán. Hát ez van. Egy A33 birtokában én azért nem vágynék a m.Station után szvsz. :)
Ahogy írtam, meglepően jól lehet játszani ezzel az 1/5-el csökkentett méretű felületen. Jobban mint a majdnem normál billentyűkön. Mert azok becsapják a szemet, kezet, mintha normál lenne, mégsem az. Ez nem hazudik, ez kisebb, eleve nem is próbál az ember keze akkorát terpeszteni vele. Viszont mégis jól elfér valahogy minden ujjam rajta, némi összeszorítással. Szóval én egy kíváló hangmodulnak tartom, amit elláttak egy ötoktávos és még használható szükségbillentyűzettel.
Érdemes megfigyelni hogy a minimál méretű Fatar SL161-hez képest is milyen kicsi. Befér a kabát alá is :-)
A Korgoknak híresen jó, kifinomult és HASZNÁLHATÓ! az effekt szekciója sok más gyártó workstation szintijei is tanulhatnának tőle. A kis billentyűket mondjuk továbbra sem értem miért jók és miért erőlteti a gyár. Anno a Casionál ez világos volt, gyerekeknek tanulás céljára. Ehhez képest itt az ár kissé sok. De amúgy hogy keveredik ide a Trinity??? Az egy teljesen más kategória és más évjárat is egyben szerintem. (?)
A cimboráé nálam kipróbálható. Klassz hanxer. (Trinity) Meglepően jól játszható ez a 20%-al szűkített méretű instrumentum.
Nagyon hamar hozzá lehet szokni, egész rendes harmóniákat, futamokat lehet általa mexólaltatni. Annyiban nehezebb a játék rajta hogy a szűkített billentyűméretek miatt a kezet/tenyeret/ujjakat kissé összébb kell húzni. Ha nem zongoraversenyről vagy egész estés virgáról van szó, szerintem jól játszható cucc. Sokoldalúsága mint a nagytesó esetében. Rengeteg hanxín, dögös mexólalás, millió effekt, igazi workstation. Nekem tetszik az arpeggiátora is amelyet sok esetben inkább egy egyszerűbb kíséretként is lehet használni. Az elemi orgonahangja által össze lehet rakni egy normál B3 hangképet a kilenc regiszterrel, perkával, kétrotoros lezlieffekttel. Ami a legfontosabb, a vibrátója nem csupán egy nyávogós LFO Mekkmester, Ethel Smith stílusában, hanem mint a B3 esetében, egy sírós chorus vibrato.
St.Martin-os fellépéseim esetén nem hammondos hanxínekkel is.
Egyszerűen érthetetlen számomra hogy egy mesterbillentyűzet egy külső aggyal számodra olyan bosszantó jelenségeket tud produkálni.
Valószínűleg itt a bizalmadat nem maga az eszköz, hanam az azt használó megelőző tulajdonos kezdhette ki. A gép csak teszi a dolgát :-)
Az A33 tökéletesen programozható, intelligens, kezes jószág. Billentyűzete a legjobban hasonlít a B3-éra.
Az Esi4000 sampler úgyszintén. Mindig hibátlanul tölt be. Ehhez persze HDD vagy CF kell.
A digitális hangerő (expression) beállítása sem okozott gondot. Ctr ch: 11
Az tényleg érdekes dolog elsőre hogy a mesterbillentyűzeten elég "csak" játszani és a samplerre rá sem kell tekinteni. De ez így működik, méghozzá nagyon jól.
A youtube-on rajtam kívül Papp Gyuszi és Premecz Matyi is láthatóan elboldogult ezzel a megoldással.
Az évek alatt mindössze a midikábel vagy 1-1 jack dugó lett néha kontaktos, de ez eszközfüggetlen.
Tehtube-al beszéltem, pedálnak mennie kéne elvileg (ráadásul vadi új), nem tudom, hogy hibás-e a sampler, ráadásul a hibák jellege miatt mindent vinnem kéne, ha valaki megnézné a hibát, elég körülményes. Amúgy meg nyilván magam akartam megoldani a kérdést, mégiscsak az én hangszerem, zavar is, hogy mérnök részemre nem tudok "elbánni" egy ilyen egyszerű összeállítással, ráadásul ha egyszer élő helyzetben bejön egy hiba, mit csinálok?... Szóval ezért bizonytalanodtam el. Meg hát ezt nem tudnám próbára cipelni, és jelenleg 1 azaz 1 próbatermet ismerek, ahol lehet normális billentyűzetet bérelni.
Nekem ilyen gondom sohasem volt a Tehtube's Hammonddal, tökéletesen megbízhatóan működik, bár igaz az EV pedál paramétereit segített beállítani. Szerintem is fordulj hozzá bizalommal.
Nagyon szeretem a Focust is, minden kiadott, számomra ismert DVD-jük meg van. A Hamburger Concerto-n már régóta gondolkodom, szinte minden üteme a fejemben van. Talán ezt a csapatot sikerül rá felvillanyozni... :-)))
Sokat olvasgattam a témában, és még magam sem tudom, hogy mennyit használnám élőben, de most úgy érzem, kész vagy lejjebb adni hangminőségben vagy billentyű-élethűségben (főleg hogy sosem volt időm hozzászokni egy IGAZI Hammondhoz), ha kezelhetőségben könnyebb lenne. A könnyűség sem utolsó szempont, mert nemcsak fellépésre, de most úgy tűnik, próbára is cipelnem kéne.
A sampler+midi keyboard lehet, hogy hangra szebb összeállításra ad lehetőséget, de mégiscsak plusz egy hurcolnivaló, ráadásul nem sikerült beüzemelnem se az EV-5 pedált, se a hangerő-csúszkát, a sampler 5 betöltésből egyet elront és resetelni kell, a MIDI OFF jel néha elveszik és lenyomva marad egy hang, és csak picit később lesz gyanús, és a többiek játéka alatt meg kell halljam...
Ezen jelenségek egy része biztos megszűnne egy alapos beüzemeléssel, de nagyon rossz érzés, hogy nincs "bizalmam" a hangszeremben. Lehet, hogy idővel megszokja az ember, de én ennél mindig csak "közvetlenebb" hangszereken játszottam... (zongora-gitár) Most ezért gondolkodom, hogy egy olyan billentyűre váltanék, amit ha egyszer bekapcsol az ember, akkor onnantól az működik, és könnyebben elvihető kézben (a sivításhoz meg bekíséréshez elég lesz a 61 billentyű).
Aztán ha lesz rá hely (nem belvárosi lakás) és pénz, majd valamikor úgyis lesz egy igazi Hammondom... (Előbb, mint sportkocsim vagy három okostelefonom, az tuti!)
Egy 1970-ben felvett YES mestermű, egy általam szervezett nemzetközi csapattal készített felvételét ajánlom figyelmetekbe. Bár nincsen benne orgonaszóló, az egész mű mégis kifejezetten Hammond orgona alapú. Tony Kaye, a YES akkori orgonistája szerintem brilliáns kis riffekkel tűzdelte meg a darabot. Számomra külön öröm, hogy két fiatal tehetséges dél-amerikai lányt is sikerült megnyernem a produkcióhoz.
Üdv:
Misi
Normal
0
21
false
false
false
HU
X-NONE
X-NONE
MicrosoftInternetExplorer4
Egy 1960-as évekbeli Gulbransen President elektromos orgonát szeretne eladásra hirdetni egy ismerősöm, a kérdésem az volna, hogy egy kb. mennyiért érdemes meghirdetni egy ilyen jó állapotú, működőképes, de már régen nem használt hangszert.
Aki valamilyen információval tudna segíteni ezzel kapcsolatban, nagyon örülnék. :)
Hidd el, házon belül az X50-nel jobban járnál! Elég normálisak a billentyűi játék közben hiába nem acélrugósak. Persze nagy várakozás övezi az új Korg Krosst is, de annak klaviatúrájáról még semmit nem tudni. Hangra viszont elég combosnak ígérkezik kb 210e. HUF-ért.
Kipróbálnám zeneboltban is szívesen, de úgy látom, a hitspace-ben - ami az egyetlen zenebolt, ahol idáig mindig normálisak voltak, nem bunkóskodtak velem, ellentétben pl a Codával - nem tartják.
Fórumos kollégákat is megkérdem: aki próbálta, mennyire vált be neki a Microstation? Mennyire "komolyan vehető" némi gyakorlás után? A kis billentyűkön vannak kényelmetlenül játszható témák, stílusok?