Félő, hogy Orbán megválasztja a leendő ellenfelét -"Százezer tudatos fideszes résztvevő az ellenzéki előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát!"
Ugyan, kérlek...:D Sokkal kevésbé kezelem a dolgokat érzelmi szinten, mint te. Én nem szimpátiáról firkálok, hanem tényekről. Ungár hiteles volt, remekül érvelt, és jól használta a humorát is. Nem mismásolt, mindjárt a kezdőbeszédében tisztázta, mi szól ellene és mi a válasza. Czeglédy meg olyan hülyeségeket pufogtatott, hogy minden percben, éjjel-nappal a szombathelyiekért dolgozik.:D Az épp folyó, immáron harmadik bírósági eljárásának az interpretációját már említettem, azért ekkorákat még a síkhülyéknek sem szabad hazudni, és nem csak ilyenek ültek ott, ill. nézték a vitát.
Mondjuk, az aranyos volt, amikor Koczka benyögte, hogy Nemény is díszpolgárrá avatta az előző polgit, amit ő nem szavazott meg, kár, hogy nem közölte, hogy Czeglédy vajon megszavazta-e.:-) Ráadásul pont úgy, mint gelgelynél, a balos korábbi polgival, ipkovich györggyel együtt lett az.
Az tény, hogy nem az ilyen vitákon dől el az előválasztás, viszont sok mindent meg lehet ezekből tudni. És nemcsak a jelöltek képességeiről, ebben valóban élen járt Ungár Peti. De biztos, hogy nem ennek alapján fognak rá voksolni vagy nem.
Az előző, a nagykanizsai vita szakmai szempontból jobb volt, szerintem, itt kicsit túl sok volt a szubjektivitás ahhoz képest.
Ungár kulturált és baromi profi, az biztos. De Czeglédy helyileg beágyazottabb. Már csak azért is, mert az ottani szociális bizottság elnöke, ez nyilván nyom a latban.
Egyébként a Peti lehengerlő volt, meg kell adni, én nem ismertem eddig ilyen oldaláról, de elképesztően tehetséges. És még humora is van, egészen a szívemhez nőtt most :)
Mint LMP-s, viszont csak az utolsó modataiban említette meg a földkérdéseket, ezt pedig vártam volna tőle, ez a pártja egyik fő programpontja.
Mivel te érzelmileg kezeled a dolgokat és nem objektívebb, így abszolút várható volt, hogy neked Czeglédy kevésbé volt szimpatikus, nem is volt tőled más várható.
Koczka nekem a végére lett szimpatikus, nem is tudtam, hogy korábban ott volt fideszes alpolgármester, mindenesetre azért igyekezett tartani magát, mindkét ellenfele komolyabb volt nála és ezt ő is tudta.
Ezt a vitát magasan vitte Ungár. Nem csak nekem, az élő chatbejegyzések alapján a virtuális közönségnek is, a helyszínen is ő kapta a legnagyobb tapsot. Nem meglepő, a három szereplő közül messze ő a legértelmesebb, kár, hogy izgult, ennél sokkal lazábban is láttam már vitázni.
Czeglédy elpufogtatta az összes lózungot, az pedig egyenesen gyomorforgató volt, ahogy volt pofája a "meghurcoltatás"-áról rinyálni, ott majdnem kinyomtam a yt-ot. Ettől persze még lehet, hogy behúzza a körzetet, az emberi hülyeség végtelen, de azért nem fogadnék rá nagy tétekben.
Koczka szürke volt a másik kettőhöz képest, és nagyon belekeveredett Marci húzós kérdésébe.
Szombathelyi vita: nem lehet eldönteni, hogy melyik volt jobb, Czeglédy vagy Ungár és én elégedett vagyok Koczka Tiborral is, aki szintén ügyesen járult hozzá a mai alkalomhoz.
Először kicsit uncsik voltak, mert egyetértettek, csak más szavakkal, a végére jól belendültek és oda-odaszúrtak egymásnak és a másik pártjának is (pl. Czeglédy bízvást remélte, hogy a jövőben is ogy. képviselőként majd együtt dolgozhat Ungárral, aki majd listán kerül be :D).
Megint kimondtak jónéhány konkrétumot: a minimálbér adómentességét, a családi pótlék emelését, a bérlakásépítéseket.
Az elszámoltatás kapcsán csakis jogállami eszközökről beszéltek, azzal, hogy az inkább menjen lassabban, de mindenképpen legyen alátámasztva (ez üzenet volt Fekete-Győrnek).
Itt is felmerült, hogy Karácsony helytelenül cselekedett, amikor megjutalmazta Tarlóst, ez ellene szól . Egyébként mindenki ezt mondja. Czeglédy azzal érvelt Dobrev Klára mellett, hogy nála ez elképzelhetetlen lenne.
Hálás közönség előtt (sok-sok taps, mindegyik résztvevőnek) egymással udvariasan csipkelődő vitát folytattak. Szerintem Czeglédy fogja megnyerni.
Gyakorlatilag egy munkaalapu támogatást le akarnak cserélni egy segélyezési rendszerre. Így megint az lesz hogy mindenki segélyből akár mesélni, ami pár év alatt bedonti a gazdaságot.
Ez az egy mozzanat mar magában is garantálja a baloldali gazdasagpolitika kudarcát.
Marhaság. A családi adókedvezmény fix, ötmilliós fizetéssel se kapsz többet, mint átlagbérrel. Kiterjeszthető a járulékokra is, ha a béreddel nem tudod kihasználni teljesen, meg is lehet osztani. Igen kevés az olyan család, amelyik nem tud teljes egészében élni vele. Csp. meg most is van, a rászorulóknak, akik nem tudják kihasználni az adókedvezményt, emelt összegű. Pont az alanyi jogon járó dupla csp+adókedvezmény lenne igazságtalan, úgyhogy nem kéne tolni ezt a parasztvakítást.
A leadott támogatói aláírások, valamint a valóban érvényes szignók száma nagyságrendileg nem tér el egymástól, de ez ténylegesen csak akkor derül ki, ha az Országos Előválasztási Bizottság előbb ellenőrizte, majd hitelesítette a miniszterelnök-jelöltek által leadott aláírásgyűjtő íveket, ami a Népszava szerint hamarosan meg is történhet.
A miniszterelnök-aspiránsok szignóban mérhető népszerűsége a következő:
Ezen volt a véleményeltérés éppen, úgyhogy visszanézheted az adást, a Partizán csatornáján ott van.
A családi adózás igazságtalan, mert azok kapják a legnagyobb kedvezményt, akik a legjobban keresnek. Ezt lehet a családi pótlékkal valahogyan kompenzálni.
Biztos, hogy nem marad meg a családi adózás a jelenlegi formájában, ha duplájára akarják emelni a csp-t. Nem is lenne értelme, az alanyi jogon járó és a munkaalapú családtámogatás két különböző szemléletű megközelítése a dolognak, a kettő együtt, ugyanakkora hangsúllyal fölösleges túlzás. Ezzel a dumával csak igen naivakat lehet szédíteni.
Robotokkal, akik naponta többszázszor copy-paste-elik azt, amit a propaganda számukra előír, felesleges érdemben tárgyalni is, nemhogy vitázni.
Aki akar, aaz utána tud nézni, miről is van szó, mit ígér nekünk az ellenzék összességében is, pártonként is, konkrét javaslatokkal, részletekbe menően.
Aki meg nem akarja ezt tudni, az írja a felesleges blöffjeit, ami miatt aztán egymás után ikszeljük ki.
Lement az első adás a Partizánon, két képviselőjelölt (DK-s és Jobbikos) vitázott. Aki azt mondja, hogy nem ismeri az ellenzék programját, annak ajánlom az előválasztási vitákat, mert ott ismertetik a jelöltek. De nemcsak az ellenzék általános elképzeléseit - hiszen az kevés lenne -, hanem azt is, hogy melyikük pártja hogyan képzeli el a dolgot, mit képvisel a közös értékrenden belül, mi az, amit hangsúlyosabbnak tart, egyes kérdéseket hogyan rendeznének.
Pl. a családi pótlék duplára való emelését mindketten támogatták, de eltérő volt, hogy kiknek hogyan adnák a családi pótlékot, miközben fenntartották, hogy a családi adózás természetesen megmarad. Ez csak egy példa volt a sok közül.
Esett szó nagyon sok mindenről (70 perc jó sok, abba sok minden belefér), elszámoltatásról és jogállamisági kérdésekről is, többek között.
Szóval, ajánlom, aki nem nézi, azt nem érdekli és csak blöffölget, amikor arról ír, hogy az ellenzéknek nincs is programja.
Most 30 X 70 percben meg lehet vele ismerkedni, részleteiben is.
Mindkét jelölt nagyon szimpatikus és profi volt (mindketten a megyei közgyűlés tagjai is egyébként), nem is tudnék közülük választani, de szerencsére, nincs is szükség rá, mert nem lakom ott.
7 órakor jön az Ungár Péter-Czeglédy Csaba vita, szerintem az is érdekes lesz (és van egy harmadik jelölt is, az ÚVNP-é).
Szóval nem is tagadod, hogy az ellenzék programja a migranskvota elfogadása, az lmbtq ideológia beengedese, ketkulcsos adoemeles, segélyek osztogatasa ezáltal a munkanélküliség emelese, a állami vagyon nyugatra való kilapatolasa, imf hitel, allamcsőd.
Migránsok beengedése: Ki adott állampolgárságot magyarul nem tudó több tízezer orosznak, kínaibak, albán maffiózónak? Ha, és "vendégmunkás" töröknek?
Lmbt bla-bla: Ki is ismerte el, hogy nálunk soha, semmilyen, a fidesz által üldözött propaganda nem volt az iskolákban? Mely kormány nem jár el a pedofil papokkal szemben?
Családtámogatások elvéteke? (Stb,stb): 27%-os Áfa, elég ennyit mondani. Még hogy családtámogatás. Bla,bla. Az áfa elvisz mindent.
A munkanélküluség akarása pedig egy ostoba bulshit.