8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
Sajnos nincs már remény (csak elméleti...) magunk mögé tenni a svédeket. Plusz 7-el jobb a gólkülönbségük. Azt a gólarányt kéne überelni amiben a franciák megfelelő arányú legyőzése és a svédek szintén hasonló veresége a németektől játékban kijön. Ez így nem fog összejönni. A svédek ráadásul a négy közé is igyekeznek a holnapu meccsükkel!
Nem tudom ezt mire írtad, talán a fiúk győzni akarását vitatod?
Nem hinném, hogy bárki is úgy ment volna fel a pályára, hogy nem akarja a győzelmet.
De: Amikor akadozni kezdett a gépezet, akkor görcsössé vált a játékunk, és mentálisan leblokkoltunk. Az izlandiak pedig felszabadultan nyomták, és hát minden bejött nekik. Sokszor nüanszokon múlik a siker és kudarc, és az egyre nagyobb görcsösség miatt kihagyott néhány ziccer maga alá temette a csapatot mint a lavina.
A legjobbakkal is megesik ez, lásd csak ezen az EB-n: spanyol - német(+8), vagy dán - horvát (+10) meccset.
Akkor most a németek, vagy a horvátok olyan szar csapat ettől?
Természetesen nem lehet a hibák mellett elmenni, a csoda lehetősége elúszott, de nem lettünk rosszabb csapat ettől a mecstől, mint tegnap voltunk.
Magam is űztem ezt a sportágat (igaz, hogy már lassan 20 éve abbahagytam), és én is megéltem hasonló vereségeket, amikor minél jöbban akartuk annál vacakabbul ment a játék.
Szar napot fogtunk ma ki, ennyi... Ilyen a sport...
Legyen holnap feltámadás, üssük 5-el a franciákat, és meglehet a csoportban a harmadik hely, és ezzel az olimpiai selejtező!
Krivokapics magyar lett igen. Ő lehet nyerőember. Eklemovicsról nehéz beszélni, mert nem volt jól fizikálisan (mintha csak skaliczki mondaná...) vmi sérülése is volt asszem. De ő jó, vele a jövőben lehet mit kezdeni, nem ugy mint Gállal.
Hátha az a tervük a fiúknak, hogy keretbe foglalják a meccseket. Nagy győzelemhez az elején nagy győzelem dukál a végén :)) Komolyra fordítva a szót hát igen megesik az ilyen, írígylem az izlandi fanokat. Dehát nekik is megadatott most az az érzés ami nekünk az első meccsünkön.
Na ja, Németország meg Spanyolország (valamint Dánia) tele van gleccserekkel meg gejzírekkel. Ugyanis az izlandi válogatott játékosainak többsége ezekben az országokban kézilabdázik. És nem másodosztályú csapatokban, pláne nem másodállásban.
Sajnálom a srácokat, biztos nagyon akartak, de ma semmi sem jött össze.
Mindenki csődöt mondott, de én azt mondom fel a fejjel, összeszorítani a fogakat, és holnap meg kell ütni a franciákat.
A németek, ha akranak valamit ezen az EB-na, akkor valahogy csak legyőzik a svédeket. Szurkoljunk inkább a fikázás helyett, van még remény magunk mögé szorítani a skandinávokat.
Kihagytam a macskakörmöket, elnézést. Természetesen taplóságnal tartom amit Gál művelt és ezzel csapategységet is bont. Tényleg az egység megmaradt. Szépen beállt mindenki a sorba és kollektívan tűz nélkül játszott. (Bocsánat, "tűz" nélkül.)
Pedig azt hittem, hogy a 2000. hozzászólás környékén már arról fgunk beszélni, hogy legalább a selejtező biztosan megvan. Hát most nem úgy néz ki :(:) Holnap mi lesz? Feltámad a keleti szél? :)
Szerintem feleslegesen szídjátok Gált és Eklemovicsot így külön. Mindketten sérültek voltak/vannak, egyszerűen nincsenek formában(ez Eklemovicsnál ráadásul "csak" a lövésre igaz) . A baj az, hogy mindenki hazazavarná őket, de nem tudna mást mondani aki játszana. Eklemovics amúgy is jól osztogatott eddig ellenben Gállal aki folymatosan betlizik de legalább leugatja a csapattársait. Ha valakit ma szídni kell, akkor az a csapat! Így nem lehet kiállni egy meccsre. Ebben most Skala is nagyon benne volt. Félidőben amikor látszott, hogy ez kevés mindenkit fel kellett volna pofoznia. Ezektől függetlenül jó kézilabdázónak és csapatnak tartom őket. A mai meccsen mutatott hozzáállás viszont nagyon fáj. Sebaj, lesz jobb, drukkoljunk holnap a Franciák ellen.
Krivokapics miért nem szerepelt az eb-n, megmondja valaki??? Nem szerepelhetett vagy vmi gond volt vele??? Szükség lett volna rá. Sajnálatos de szerintem a magyar férfi kézilabdát is csak 1-2 szerb bevonásával lehetne megerősiteni, nekik nincs magyar betegségük, ők ellentmondást nem tűrően lövik a gólt akár a 60. perc legvégén!