Nem mintha nagyon nagy tapasztalatom volna, de szerintem nem ül a kocsi segge, bár ez függ a gumi méretétől is, de lehet a kép is csalóka. Mondom, szerintem!.
Az első légbeömlők normálisak, ez így néz ki. Különbség van az első és másodgenerációs modellek között e tekintetben. Más a diszrács, a sárhányó és a 2 sárhányót összekötö köténylemez is. Ebből adódik a beömlők mássága.
A ködlámpát nem tudom, hogy miért írta oda a leírásba, szerintem az mindegyiken alapból van, ha jól tudom.
A műszaki vizsga meg jövő hónapban lejár :( Arra is kíváncsi lennék mi az az enyhén sérült ?? Vagy csak vak vagyok és nem látom a képeken :)
Nem olyan rossz objekt, 1,5-es szérának tűnik, az alu nem stimmel, különben ok. Gyanús a hátsó ív, valamint a sok hullám balodalt. Kicsit magasnak látszik (rúgók?) Már sajnos nepperkézben van...
Fekete 230.6, a képek alapján eléggé leharcolt. Mi a véleménye a tapasztaltabbaknak a képek és a szöveg alapján? Nem ül nagyon a segge? A nagy első légbeömlő(?) alul is eléggé fura. (?)
Ha tudsz németül (ha nem, keríts valakit...) csak ezt olvasd, főleg az utolsó oldalakat (apróbetűs 20-30 oldalt)... Amúgy A Maróti Könyvesboltban, a Nagykörősi úton kapható... (utoljára 7 pénz volt)
Hartbergből, soxeretettel! :) Ez az album harmadik oldala, itt van pár állólámpás fotója. Most ez a három gép volt bent, de a többit is érdemes megnézni. Nincs messze a határtól, érdemes átmenni!
Nagy állólámpakönyv (piros kupéval az elején...), német állólámpaoldalak, vmint pár lefutott állólámpás kilométer...
Igen valóban létezett H1-es fényszoró a H4 előtt, láttam már, közelebbit egyelőre most nem tudok.
Lui-G által fotózott kicsike egész aranyos: 6 hengeres lökös, cserélt első sárvédőn rajta a régi jobbos tükör (ugyan sztem kicsit hátul) már fejtámlás (!) fém maszkos (ha jól látom) gyári dísztárcsák, lapos búra... 1-es széria lehet ('71-'72 körüli) Ha minden gömbölyű rajta (látni kéne a belsejét...) a H4-et kicsit újnak érzem...
Ezeket az adatokat honnan tudod? Hol van leírva? Könyvben, vagy tapasztalati úton szerezted ezt a tudást :))
Melyik szériában volt H1-es? (abból szögeletes búra tuti hogy létezik, íveset meg meg kell néznem a garázsban hogy milyen :)) )
----
Egyébként beszarás. Találtam egy német honlapon egy faszit, aki korhű matricákat gyárt W116 és korábbi kocsikba. Motorra való matrica, guminyomásmatrica, fékszervomatrica, hűtő, dieselszűrő matrica stb.
Egy autóra a teljes kollekció úgy 20-30 euró között van.
A lámpabúra valóban évjáratfüggő volt, 72 júniustól létezett a H4-es lámpa (szögletesebb, lapos búrával) így nem a 2-es széria ismertetőjegye, hiszen ekkortól felárért már rendelni lehetett...
A 2-es széria már szögletes búrával fut (73 augusztustól), küldök 1 fotót, ahol jól látszik a laposabb H4-es búra....
Én még emlékszem hogy az osztott lámpás tűzpiros 1976-os ( UX ) évjáratú 1500 seregnyi mercedes nyomott le az autó tudott 180 at, és a tajga mercim is tudott 175-öt 2 esbe mentem vele 110 -et.
A minap mentem az állólámpásommal és vittem vele első körben egy "veterán"komódot rámköszönt a barna bőrű a 140-esből egy kicsit lesajnálva.A következő körben egy gáztüzhelyet akkor biz a ladás barna intett át kész tesónak éreztem magam bedig bizisten csak kőtőztem:)
Há a Dzsigát má elattam. Arról lekísett. De ha má annyira szabadúni akar attú a Zsaguátú nem édekli edzs gyáriúj golfegyes? Ócsóér megszámítom, dik! Körül vanspojlerozva, meg van sibeda is!
Évjáratfüggő, de majd Gáspi barátom pontosan fogja tudni, hogy meddig volt domború. Én úgy tudom (de lehet, hogy tévedek) a kettes széria volt lapos H4-es, függetlenül, hogy lim. vagy coupe.
Már láttam domború üveget is, amibe H4 volt öntve, tehát a másfeles szériába már szerelhették a halogént.
Üdvözöllek a fórumon! Örülök, hogy végre regisztáltál. Remélem sokat hallunk tapasztalataidról, mint sok /8-ast elfogyasztott Mercedes tulajdonostól. Nem tudsz a környékeden egy lepukkant de még menthető 504-est véletlenül? :-)
Jó fuvarjai voltak a bácsinak.
Számolt már valaki utána? 22évig taxizott vele, 500000-el vette, akkor MINDENNAP 8030 nap! 510Km kellett dolgoznia. És annak persze kellene bevételnek is lennie,akkor meg mért szegény?
egy görög mercedes 240 d taxi rekordot döntött, mivel aktív működése alatt a jármü 4.6 millió km-t futott. a jármű a balkáni háború alatt több mint 800 alkalommal volt bevetésben mint gyógyszerszállító, görögország és belgrád között.
stuttgart, ap.
nyolcszor a hold-föld távolság.
ezt normálesetben még egy nasa holdrakéta sem tudja teljesíteni. aki tudni akarja, egy egyszerű gépjármű mégis miként teljesítette, az jobb lesz ha a görög taxishoz gregorios sachinides-hez fordul. a szaloniki taxis a diesel autóval a daimler-chrysler konszern vezetői szerint minden eddig gyártott mercedes személyautó közül a legtöbbet teljesítette.
a görög taxis e hét péntekén személyes adja át a 240d-t stuttgarti mercedes-benz múzeumnak, ahol kiálltják és még hosszú időn keresztül megcsodálható lesz. a 45 éves szaloniki taxis érthetően erős érzelmi szálokkal kötődik a mercedeshez. 1981-ben vette waiblingben az 1976 építésű autót 500 ezer km-el, majd 1981-től 2003-ig taxizott vele szalonikiben és környékén. természetesen szabadságra is ezzel ment, főleg berlinbe, ahol a testvére szintén taxizik.
sachinides úr a legbüszkébb érthetően a balkáni háborúban játszott szerepére. a kilencvenes évek elején gyógyszerrel megrakva több mint 800-szor teljesítette oda-vissza a 700 km-es belgrád-szaloniki távot. szinte hihetetlen de a jármű ezen igénybevételt egyetlen hiba nélkül futotta le.
a taxit 2003-ban vonták ki a forgalomból, s a mercedes-benz vezérigazgatója jürgen hubbert levélben köszöntötte a tulajdonost, majd a stuttgart-untertürkheimi mercedes múzeum szakértői görögországba látogattak. a találkozó nem volt teljesen felhőtlen, mivel kiderült, hogy a taxis időközben egy peugeottal jár: "vettem egy házat, s nagyon kevés pénzem maradt. ezért csak egy peugeot-ra futotta" nyilatkozta kissé elpirulva.
Az első képen ugyan egy 6 hengeres modell látszik (250), de a kicsiké (4 hengeres benzin-dízel) is ugyanez volt... Amúgy domború lámpás, nem H4 fényszorót látunk a képen (sztem az állólámpásban ez a szebb!!)
Azért kérdezem, mert egy 69 -es könyvemben (Liener: Autótípusok :) a 200/220 -as sorozatnál a képen a fecskének a lámpájához hasonló a keret (oldalról látszik). Míg a 250 -es szériánál már a klasszikus állólámpásé!