Az octinfo.com jóvoltából nézegetem a szervizfüzetben lévő felszereltségi kódokat és találtam egy ilyet: 9P1 ennek a jelentése: biztonsági öv figyelmeztető láma, elektromos kontaktus a csatban. (seat belt warning light, electric contact in buckle) Ilyet viszont azt hiszem az én kocsim nemtartalmaz. Semmi nem világít ha öv nélkül megyek vele. (ilyet, soha nem szoktam csinálni.... csak most direkt kipróbáltam ;) de most tényleg...)
Hétfőn egy utólagos, és színre fújt tolatóradart szerelünk OII-be. Ha a tulajdonos engedi teszek fel róla szerelési képeket. Ha valaki maga szeretné megcsinálni, annak a kivitelezésben, és az alkatrészben is tudok segíteni. De akár váltózár szereléssel is ugyan ez a helyzet. Ha vaklaki maga szeretné megcsinálni, anyagot és beszerelési segítséget (szöveges) biztosítok, ügyesség és kivitelezés meg csak tőle függ:-) más hirtelen nem jut az eszembe, mert azokat azért nem árt "szakemberre" bízni...
~a belső lámpa átalakítása után a Indexes külső tükör ezek után sárgának tűnő belépést segítő féynével kell valamit kezdenem. Csak hogy egyértelmű legyen:-) Minit.
érdekelne a lábrétvilágítás kialakítása, úgy az első mint a hátsó. Nagyon megköszönném, ha tennél fel leírást, hogy hogyan lehet elkészíteni.
Van gyári hely? Én úgy tudom, nem lehet rendelni sem hátsó lábtér világítást... Rosszul tudom?
Lábtér világítás:
Hát hogy rendelni lehet e vagy sem, azt nem tudom, de a helye az megvan az elsőknek is és a hátsóknak is. Igaz nem úgy kell elképzelni, hogy csak beteszem az égőt és kész, de egy kis idő és munka ráfordítással, minden megvalósítható.
Az elsőket már régebben megcsináltam. Azt hiszem csak a jobb 1-nél nem volt gyári kialakításnak helye, de a klíma alatti szivacsba 1 perc alatt kivitelezhető. A vezető oldalon megvan a helye. Csak nincs kivágva. Egy szike, és máris ki lehet vágni.
A hátsókat véletlen vettem észre mikor ki volt szedve az ülés takarítás miatt, és feltűnt egy szabályos kocka alakú nyílás leledzik az ülés vasalatában, és ott a töltő szivacs is ki van hagyva. Hát belepróbáltam egy szabvány VW lámpatestet, olyat ami a csomiban is van.. belepattant. Innen kezdve egyértelmű, hogy ez gyári kialakítás, mert véletlenhez képest túl jó helyen van:-)))
Képeket teszek fel egy párat, és ha az időm engedi, akkor csinálok egy precíz fényképes szöveges segítséget is
Sziasztok!Kis segítséget kérnék 2006-s O2 pdtdi-nek hol van a kartergázszűrője,már ha van neki egyáltalán?Érdemes ezt a szűrőt cseréltetni?Az elmúlt napok nagy hidegjeiben reggel hidegindításkor kék füstpamacsot vágott ki az autó(sosem füstöl és csak a szokásos mennyiségű olajat eszi)de csak az első indításkor.A szervíz szerint ez normális mert túldúsítja az üzemanyagot és azért csinálja ezt.Az autóban (végig vezetett szervízkönyv)110.000km van és abszolut kíméletesen hajtom.Ha hozzá tudtok szólni kiváncsian várom!
Ha igen, 20-ert tenyleg nagyon olcso. Annyira, hogy az mar esetleg gyanut is ebreszthet... KoBe-nal ugyanez 30.
Viszont Kadafalvan ott van a Köcsög csarda, tenyleg ez a neve, ahol en 2007 szeptembereben borravaloval egyutt 700 forintbol istenien megebedeltem, azota is emlegetem :-)
Pont Kecskemeten lattam, hogyan mukodik ez. Kapnak egy raklap sebvaltogombot, amit egyesevel behuznak borrel, amit szinten a kozpontbol kapnak. Nyilvan tobb ilyen kis muhely is dolgozik a vilagon, es talan nem teljesen egyforma a technologiajuk.
A kepek alapjan az also valtogomb igenyesebben van megcsinalva.
Most tényleg nem kekeckedni akarok, de akkor 20-ért szerintem NEKEM megérné. Ehhez ki se kell tennem a lábam itthonról. Mire elviszem Kecskemétre, majdnem ugyanott vagyok.
2004-es árlista szerint egy kormány bőrözése 12-15.000+áfa....
A 2009-es szemelyes tapasztalat szerint meg 12 ezer brutto, es abban benne van a kezifekkar es/vagy a valtogomb borozese is. (Igaz, ahhoz el kell juttatni a cuccot Kecskemetre.)
A kormánybőrözéshez valóban nem kell a gyár. Én is maszekkal csináltatnám, tudnak minőségi anyagot használni, ráadásul ott lesz perforált, ahol neked kell.
Nekem az a bajom, hogy a "dudort" nem tudják utólag rátenni.
A skodateile.cz tényleg jó oldal, de egy picit drága, bár így is olcsóbb, mint a szalon.
A skodateile.cz-n is fenn van a perforált. Régebben néztem az oldalt, ahhoz képest most dupla annyi cucca van O2-höz.
Egyébként ennek az oldalnak utánanéztem nemrég. Nincs bolt, nincs webshop, semmi. Felhívod és megmondod mi kell, aztán személyesen vagy előreutalás után postán megkapod ami kell. (persze csehországon belül) Ha jól emlékszem Párágban van az illető.
De mindegy mert nála 30.000 Ft lenne... Ha tudnám hogy tutira gyári, akkor nemsoká beruháznék egyre.
Huzd vegig a körmöd a kopott reszen. Megjelenik egy vastag feher csik? Ha igen, akkor nem kopott, hanem csak a kezedtol bezsirosodott :-) Bőrtisztítóval le lehet szedni.
Ha tenyleg kopott lenne, ami szerintem nem valoszinu, akkor celszerubb athuzatni. Tudunk egy par muhelyt, ahol szepen es normalis aron dolgoznak. (Kb 12-15 ezer forinttal kalkulalj.)