- Mert filmes vázon imádtam az ekv. 24mm-t; - Buffa barátunk jóvoltából kipróbálhattam a Sigma 10-20-at, és az alatt a pár hét alatt kiderült, hogy szinte sosincs szükségem ekv. 16-20 mm környéki gyútávra; - Összelőttem a 18-70-nel, és onnantól nem volt kérdés a csere; - Hab a tortán, hogy 67-es a szűrőátmérője, így nem kellett az összes szűrőmet lecserélni. :)
dehogynem:D csináltak ök is nikont már akkor csak olyan szintetikus anyagokbol a környezetvédelem miatt ami elbomlott igy a paelontologusok nem találják meg öket:D
Ezt a dinoszaurusz-dolgot rendszeresen felhozza valaki a faj sikertelenségének példázatára úgy hangsúlyozva, mintha az evolúció zsákutcája lett volna. Pedig nem az volt. Az a faj 160 millió évig uralkodott a földön. Mennyi ideje is jelent meg a Homo Sapiens? Pár tízezer éve?? Igaz, a dinoszauruszok nem jutottak el a digitális fényképezőgépig.
150-200k körül megkapsz egy használt Apple G5-öst. 2,3-2,8 GHz, dual proci, 2-4 giga ram, általában van bennük alapból. Ugyan ezek 2-3 éves gépek, de még legalább ugyanennyit elketyegnek anélkül hogy hozzájuk kellene nyúlni. Én maximum vinyót cserélnék benne, oszt hadd szóljon. 2-3-4 gigás photoshop állományokat anélkül kezelget hogy megizzadna. Az NX sem okoz neki nehézséget. Játszásra meg speciális feladatokra, amelyeket csak pc-k kezelnek, nyilván kevésbé alkalmas, de képfeldolgozásra tökéletes. Meg otthoni "létre" is: netezni, levelezni, word/excel állományokat kezelni, meg ami általában szembe jön, arra kifogástalan :-)
Kicsit engem is feszélyez hogy ott van a kvázi erős konfig gyikfing vezérlővel, de mivel halk vas volt a cél és rendesen korosodom is, végülis kikerült a prixisből :)) Viszont egy 2231-es Eizo beszerzés még hátravan, csak mindig találok valami indokot hogy másra verjem el a nem létező pénzem, és ettől y3k szerintem marhára nem boldog :))
Azé' a még alig egyéves csífteket nem cseréltem le... ház szintén maradt, de a bennem felülkerekedett gyerekkori gamer miatt pár ventit bele kellett szórnom a házba, mert 50 fok lett benne :)))
Hasonlo allasponton vagyok, de ebben az esetben orulok, hogy a Nikon nem hagyja ki ezt a funkciot es ezzel a tobbieket is erre tereli. Van ugyan mini DV-m, de macera mindig mindent cipelni. Jo lenne a toltoket, akkukat is szabvanyositani (vagy a laptophoz egy olyan trafo amivel mident lehetne tolteni), mert azoknak es a vezetekeknek mar kulon taska kell egy kirandulaskor. Az elokephez ugyan meg hianyzik egy kihajthato kijelzo es egy olyan gyors kontraszt AF mint a panae, de az is eljon valamikor.:)
Ebbe én már beletőrödtem. Max nem használja az ember, ahogy mondtad. A nagy felbontásnak is van előnye, de ezen felesleges vitatkozni. Az van, amit kapunk. Mindenesetre, nekem nagy fejlődés lesz minden téren, a D50 után.
De mi nem kell? Videó? Egy filléres mikrofon kellett hozzá, ennyit megér, valakinek biztosan jól jön néha, a többieket meg nem zavarja. Ugyanígy nem baj, ha a gumifedél alatt HDMI csatlakozó van az élvezhetetlen korábbi helyett, és GPS csatlakozás, nem zavar, hogy ott van pluszban.
Hát azért lehetne kompromisszumot kötni. Nem D3 minőséget,értéket akarok egy D60-tól. Az af jobb mint egy D40, azt nem tudom, de egy új fejlesztésű max 8-as lapkának jobban örülnék. Bár annak is örülök, hogy "csak" 10 lett. Dinamikába nagyon jó lett(itt nagy fejlődést látok, felbontás ide vagy oda), a zajt az nem tudom.