Én emiatt halasztgattam leginkább a komolyabb gép vásárlását ...
Párommal együtt fotózunk általában ... Ő főleg Auto-ban, hátsó LCD-t használva ... (Fuji S5500 :) ...), én meg ahogy épp jólesik ...
Rengeteg fotót készítőnk, hála istennek sokat túrázunk szép helyeken, barátokkal :)
De a sok fotó mellett gyakran előfordul hogy hirtelen jól jön egy kis videó is :) Főleg ha valami poén van,stb ...
Barátainknak mind komolyabb gépei vannak, S9600-tól felfelé, EOS 350D, 40D, stb ...
Szóval összehasonlítva a képeket, szóbakerült hogy megérett a jó öreg Fuji a cserére :)
De sajnos hiába keresek magamnak fényképezőt, azt nem csak én használom, és mikor párommal elmentünk egy MM-be megfogdoni pár gépet, éskiderült hogy pl. normális Liveview max a Sony 300-asokban és a 450D-ben van, akkor a leányzónak eléggé elment a kedve a dologtól ... főleg hogy videó egyikben sincs, de a jelenlegi 20k-s Fuji tudja ...
De most felcsillant a reménysugár :)
Sokan mondják hogy DSLR-be Liveview meg videó, úgysem fogják használni soha ... (tuti fogják, csak értelmetlen okból olyan pórias, vagy mittomén ...) Nézzétek el nekem ezt, de ennyi erővel minek kell egy kocsiba légzsák ... Ha minden jólmegy sosem fogom használni :)
A "profik" biztosan leszólják majd, de a lelkesamatőröknél gyanítom bestbuy lesz :)
Ez igen! 96%-os lefedettségű kereső, tehát ez is javult. Ennek nagyon örülök! 0,065 zárkioldási késedelem!!! Hurrá! Ez is jó pont. Már megadták a zárszerkezet élettartalmát, 100e expo, ami szintén fejlődés, eddig nem adták meg. 4,5kép/ másodperc, ez már egész jó sorozat.
Erdekes attores. Egy jo eve meg az elokep lenezett dolog volt, egy jo ev mulva pedig video nelkul nehez lesz dslr-t sikerrel utjara inditani. Hmm... -Ma azert meg biztosan sokan megkopkodik.:)
Na örülök, nagyjából bejött a tippem a gép speckói vonatkozásában, különösen a D300 érzékelője, a képfeldolgozás és a hátsó LCD fejlődése örvendetes. Ha hozza a D300 képminőségét, zajkezelését és dinamika átfogását (márpedig papíron hoznia kell) akkor szerintem még a D80 tulajoknak is nagyon jó alternatíva lesz ez a gép a váltásra. Egyedüli negatívum számomra hogy megörökölte a D80 fénymérő rendszerét, jobban örültem volna a D300 1005 pixelesének. Viszont a feltehetőleg jobb dinamikaátfogású érzékelő a világos részeken némileg "oltja a tüzet", de az is lehet hogy mostanra amúgy is finomhangoltak rajta, sőt az expeed megjelenésével szinte biztosra veszem.
OFF (Nikon topikban:)) csak annyit tudok hozzáfűzni az A700 ergonómiájához, hogy az 5D _szvsz_ reggelire megeszi. A státusz lcd helyén lévő gombok nekem pont nem estek kézre... valószínűleg nem az én kezemmel van a baj, ha az 5D/40D, D300/D3, Pentax K10D gombjaival nem volt problémám... (Az anyagminőséget e is említsük... az a sima bazári műanyag az A700-on nem az én stílusom... persze, sanszos, hogy az A900-é jobb lesz!) Az viszont biztos, hogy akinek fullframe váz kell, az most jól jár, hogy a még friss D700 mellé elvileg jön a Sony és a Canon is valamivel. Üdv! :) ON
Szia! A bejelentesek kozeledtevel egyre tobbszor benezek, mert a friss hirek, ujdonsagok, velemenyek engem is eredekelnek, de tanacsra is szuksegem volt. En minden normalis dslr szett arat nagyon magasnak latom az atlag magyar fizeteshez kepest (ha valaki nem munkara veszi). Szerintem az 5D-det vagy most kellene eladni (ha cserelni akarsz) vagy a cserevel ki kellene hagyni egy lepcsot, mert ugy is csak reszben kapod meg amit keresel, kepminosegben pedig aligha lesz eszreveheto kulonbseg. A kivansaglistad jogos, de ennek az A900 fog talan legtobb parametereben megfelelni. Fogasa szamomra kerdeses, de a kezelhetosege szerintem ennek lesz a legjobb (az A700-bol kiindulva). A keresoje is ennek a vaznak a legvilagosabb a kulonleges megmunkalasu mattuvegnek koszonhetoen. Feludules belenezni a tobbihez kepest. AF-et nem tudom milyen lesz, a kisteso sem lassu, de (abbol nekem az E3-e es a D300-e tunik a leggyorsabbnak). Keves fenyben es homogen teman bolti korulmenyek kozott a D300-e nekem hatarozottan haraposabbnak tunt a D3 es a D700-nal is. Elore lathatolag a kijelzo is az A900-ban lesz a legnagyobb. - Na a finom felbontasu erzekelorol mar nem vagyok meggyozodve, mert nekem az exmor nev hallatan labrazasom lesz es ebbol a szempontbol meg mindig az 5D tunik nekem a legjobbnak. Objektivek: kell meg ido mire a Zeiss lefedi a szukseges tartomanyt, de mar most is van 1-2 jo darab (pl Zeiss 85/1,4 es 135/2,8 szemet gyonyorkodteto darabok, persze jo lenne ha SSM lenne). http://www.photozone.de/
Nekem még az is sok. Mondjuk úgy, hogy nem vet fel a pénz. De az esetleges váltás mégsem ettől függ elsősorban. Olyan gépvázat (és objektíveket) szeretnék keresni, amelyek nekem megfelelőek. Nincsenek szuper elvárásaim. :)) Jó fogású és relatíve könnyű kezelésű váz, nagy, világos kereső, gyors és pontos AF, jól értékelhető LCD-kép, finom felbontású FF érzékelő. Melléjük 3, maximum négy - jó fényerejű - fix objektív.
Alázzák-nem alázzák... Még mindig jobb így, mintha el lennének ájulva tőlük. Én normálisnak tatom, ha valaki nemcsak a cucc érdemeit említi meg. Ha vannak hibái, akkor azt is szóvá kell tenni.
Tudom, de míg a D40-re csak a külsősök mondják, hogy gyerekváz, addig a fénymásolósok a saját gépüket is alázzák. :-)) (Nikonosnak a D40 = tartalékváz. :-)))