Nem vagyok ennyire benne a dolgokban, de egy Vag-COM-os programozás (pipálás az "Ablakmosófolyadék-szintjelzés van/nincs" kérdésnél) biztosan elegendő.
Ahhh.. akkor mennyi volt az ablaktörlő? Mert azt a kárpitot kicserélni nem nagy dolog, az ablaktörlőkel is úgy 5-7 perc. Itt simán tovább tart a papírmunka meg beállni a műhelybe és vissza. (kivéve ha kértél egy takarítást a kiömlött olaj miatt)
Hálót nem vettem, sajna a tálca sem segített volna, mert az olaj az oldalsó hálós rekeszben volt, mikor kifolyt, a tálca alá is bement volna. Rendszerezéssel nincs baj, nekem összecsukható kosárba kerülnek a cuccok, van táskám a kötelező dolgoknak, meg használom az oldalsó rekeszt apróságoknak. Eddig nem is volt baj soha a 4 év alatt, de most valószínűleg nem lett rendesen rácsavarva a kupak az olajos flakonra (ebbe ment a maradék a szerviz után) és a flakonos tasakon keresztül is kifolyt :( Ez sajna tanulópénz volt... Legalább hozzásegítettem a márkaszervizt a 80-90%-os kihasználtsághoz. Autót állítólag 2009-ben annyit adtak el, mint 2008-ban 1 hónap alatt. 1 értékesítő dolgozik már csak a korábbi 3-4 helyett.
Mármint úgy értem, hogy a visszajelző eredetileg a középső részen van és nekem ott a MaxiDOT van tehát a visszajelzés csak szöveges és esetleg egy piktogram a kijelzőn. Nem úgy mint az izzó figyelő, mert ott van ugye a visszajelző a fordulatszámjelzőben és a szöveg a kijelzőben, hogy melyik izzó a bibis.
Hálás köszönet de azt hiszem, hogy én nem úsznám meg a dolgot ennyiből a MaxiDOT miatt. Biztosan software up-date is kellene.
Egyébként a tudtok olyan extrákat amiket softwares úton aktiválni lehet? Gondolok itt olyasmire mint a keréknyomás jelző (vagymi) ami az ABS jeleit használja és a többit a sz-gép csinálja?
Kicseréltettem a csomagtartó burkolatát (OII), meg vettem bele csomagtér tálcát, meg az első pár ablaktörlőt. Márkaszervizben 51 ezer pénz volt munkadíjjal együtt.
Talán nem is ázott be érdemes kiszáradás után megvárni a következő nagy esőt és megnézni még egyszer. Én azt vettem észre, hogy havas időben nagyon föltud szaporodni az olvadék víz a gumiszőnyegen. Egész kis tócsa gyűlt össze a lábam alatt és egészen könnyen "kilöttyent" hátrafelé azután meg befolyt a szőnyeg alá.
Egyébként ha mégis beázik akkor az a szélvédőnél van esélye de akkor a padlókárpit egészen elől, a pedáloknál is vizes kell legyen.
Tetőcsomagtartó nem volt rajta? Nekem felül ment be a víz az ajtónál (ahol bemegy a tetőcsomagtartó a tető és az ajtó közé) , a kéder levezette a vizet körbe az ajtónál, majd az ajtó közepénél, alul jött be a víz... Csomagtartó nélkül nem ázik be, amúgy csak nagy esőnél+ csomagtartónál...
Az ablakmosó visszajelzés utólag is kiépíthető, egy érzékelő kell és pár méter vezeték.
A fényszóróégő-jelzésre pedig -szerintem- szoftverfrissítés a megoldás, de minimum egy rákérdezés hozzáértő, Vag-COM-mal felszerelt szerelőnél, mert azt tudnia kellene.
Ha garis, akkor szakszerviz, ha nem, akkor Donibcsi.
A drága Octávia II-esem beázott valahogyan. A vezető ülés előtt a lábrészénél vizes. De nem cipőröl hó meg ilyesmi, egyébként is gumiszőnyeg van benne és ez alatta van. Tudja esetleg valaki, hogy jellemzően honnan ázhat be az octávia II?
Azt már megemésztettem hogy nincs ablakmoso folyadék szint vissza jelzés,de létezik hogy kiégett izzot sem jelez?? Minap vettem észre hogy a bal elsö helyzetjelzöm kiégett és semmi jelzés.Van ilyen?
Alap helyzetben, a gyújtás ráadásakor világít a lámpa. Ha jól emlékszem amikor eléri a 20 km/h sebességet, ha nincs bekötve az öv akkor kezdődik a bimbamm, 90 másodpercig. Utána csak a lámpa világít. Ha deaktivált, akkor természetes dolog hogy nem villan fel a lámpa.
a fene tudja, nagyon sokat megyek vele és általában bekötöm magamat de néha bizony hajlamos vagyok megfeledkezni róla és amilyen szerencsém van... ez így kényelmes de ha tudja a kocsi akkor miért ne használnám (talán... egyszer...) most inkább csak az érdekel, hogy ha ez a funkció deaktiválva lett akkor természetes-e hogy a gyújtás ráadásakor nem villan fel a visszajelző a többivel?
Elméletileg amikor ráadom a gyújtást akkor az összes visszajelzőnek fel kellene villannia. Ez erre a lámpára is igaz és ha deaktiválva lett akkor is? Nálam nem villan fel.