A fűtésnél, ha tekergeted az irányváltó gombot, soha nem ad a vezető lábára meleget Elképzelhető, hogy nem oda irányít levegőt a szellőzés, amit a gomb mutat, ha rosszul csatlakoztatták a tekerőgombot a vezérlő bovdenbhez egy műszerfal szétszerelésnél (vagy már a gyárban).
Ha digitális a klímád, akkor persze ez nem lehetséges, de kérdezz rá a szervizben, plána ha garis a kocsi.
A hazakisérő fényt és egyebeket Vag-COM szervizkomputerrel tudják a szerelők kapcsolni, vagy pl. a topikból ismert Donibcsi (aki szintén szerelő, csak maszekban).
Köszönöm szépen az információkat. Akkor nem adom fel!
Márkaszervízben rákötött diagnosztikával kereste a szerelő és nem talált ilyen funkciót. A kézikönyvben szereplő funkciókat megtaláltuk, de ezt nem. :(
A szervizesedékességet kiírja a kicsi kijelző is, ha gyújtás ráadása után a napi nullázót nyomva tartod kb. 10-15 mp-ig. Megjelenik egy kis kulcs és a hátralévő napok száma, majd a nullázót elforgatva a hátralévő kilométerek száma.
HA röviden újra megnyomod a gombot, eltűnik a kijelzés és visszaadja a napi kilométert a kijelző.
Nullázni is lehet, de arra most nem emlékszem, de nem is érdemes, mert visszaáll a komputer fix 15.000 km-es szervizintervallumra, ha a műszerfalról nullázzák a szerviz esedékesség-jelzőt.
Mást sajnos Maxi-DOT nélküli műszerfallal nem tudsz magadnak állítani.
(ez melyik szerviz volt? Csak érdekességképpen kérdezem...)
2006-os O2-m van. Imádom, de van 1-2 dolog, ami bosszant. Első a fűtés, termeli gyorsan a meleget, kivéve a vezető lábára, mivel én vezetem, ezért ez nekem különösen kellemetlen! :) Mit tudok neki ártani, tapasztaltok-e ilyet? A második pedig a computer visszajelzőjén miket tudok magamnak beállítani? (a kisebb képernyős, nem Maxidot) Olyasmire gondolok esetleg, mint hazakísérő-fény pl., meg hogyan tudom megnézni a szervízesedékességet? Szervízben azt mondták, azt csak a maxidot tudja nékem eldalolni, de sztem ez nem így van, talán elfelejtették beállítani... Kellemes napot mindenkinek.
Simán kapcsolható, nyugi, szerintem keress rá a neten és tutti találsz magadhoz közel olyan szakit, aki aktiválja... mondjuk olyan durván vagy 1-2 ezresért ... ha időm lesz, én it eltolom a taligát egy ilyen kapcsolgatásra :-)
O2 Facelift boldog tulajdonosa vagyok4 hónapja és hasonló cipőben járok, mint te. Mármint ami a kanyarködfényszórót illeti. Szeretném én is "aktiváltatni", mert nem hiszem el, hogy több kéne hozzá egy sima "bepipálásnál".
A baj az, hogy már futottam pár kört ezzel kapcsolatban. Csak márkaszervízben voltam a garancia miatt.
Pedig nekem úgy tűnik minden megvan hozzá. Valaki írta itt korábban, hogy simán bekapcsolták neki, én sajnos nem jártam sikerrel, de ez múlhatott a szerelő felkészültségén is.
Ha esetleg sikerrel jártál, kérlek írd meg. Akár privátba is, ha nem publikus. :)
Jössz befelé F2 után, és az első r.lámpánál a szembe oldal járdaszigetén rendszeresen szoktak állni. Mivel jobbos kanyar, nem látni őket. Jössz befelé, a 80as táblánál elveszed a gázt, de egyből Vecses tábla, és 50. Szinte mindenki megeszi:-((
Tudnak teljesen méretpontos, gyárival megegyező minőségű üléshuzatot is készíteni, ennek felrakásához viszont biztosan ki kell szedni az ülést. Ha visszaolvasol, akkor vagy itt vagy az orrmotor fórumban voltak elérhetőségek. 1-2 hónapja az Autó-Motorban is volt egy ilyen cégről cikk, ott asszem cakk-apkk 20 körül volt egy szett.
Nekem most egy 90ezres néz ki valahol Vecsésnél - céges OFF autóval volt, tegnap szóltak, hogy 10.18-án lefotóztak (valahol a reptér környékén) 50-es táblánál 98-cal. Nemigazán értem, mert nem szoktam száguldozni - valószínűleg nagyon benézhettem ezt a táblát. Tudja egyébként valaki, hogy ez pontosan hol van? M0 - 4-es úton jöttem be Ferihegy1-re.
Nekem gyári horog van a kocsin és az is szokott koppani mélygarázsból kijövet pedig nem egy meredek emelkedőn kell felmennem. Szóval nem egyedi hiba, valószínűleg nem is hiba csak bosszantó. Nem lehet elforgatni vagy áthelyezni vhova máshova a dobozt?
Üléshuzatot én "féluniverzálisat" vettem - elvileg rajta volt, hogy mely márkához jó, nem is a legolcsóbb volt, mégis lóg, mint tehénen a gatya. Az első üléseknél betakartam vele a műanyag lábazatot is, azt a kis tartórekeszt amúgy sem szoktuk használni. Egész normálisan néz ki.
Csatlakoznék a forumhoz mint O2 tulajdonos most már. (2 hónapja)
Egy 2006-os OII Combi 1.6 MPI Ambiente a "kicsike" akivel szokjuk egymást.
A szerelem még tart annak ellenére is ,hogy nem csak pozitiv tapasztalataim
vannak.... Néhány észrevétel az eddigiek alapján
- Kitűnő családi autó. Csomagtér + pakolhatóságból jeles
- egy nagyon eltalált formavilág
- kényelmes mint az elől mint a hátil úlöknek (Sajnos a gerinctámasz hiányzik belőle)
- Kellően tompítja budapesti utviszonyokat
- nem egy erőgép de átlagos közlekedésre teljesen megfelelő
- fogyasztást alacsonyan tartani egy komoly kihívás. Most a téli, araszolós
100% városi forgalomban eddig a legjobb fogyaztás 8.2 volt Átlagban, úgy hogy
nem nyomom kb 9 körül van.
- Nagyon alacsony az autó!!! Az autó rendelkezik horoggal is és ennek a legalsó pontja (elktromos kötődoboz) már 2x találkozott fekvőrendőrrel úgy, hogy a kocsiban csak ketten ültek csomag nélkül.A találkozás eredménye pedig, hogy
a doboz alulról beleköszönt a hátsó lökös alatti műanyag "szoknyába" azt deformálva rendesen. Ezt nem vettem jó néven . Jár itt még valaki horoggal ?
Nektek nem volt ilyen problémátok?
- A bal első "ajtóbol" itt is folyik a viz az eső után...
- A szürke kárpit igen érzékeny. Ha az esőtől vizes lesz foltot tud hagyni száradás után. Más autóknál ezt még nem tapasztaltam pedig használtam már világos kárpitot. nem fogom megúszni rendszeres kárpittisztítás nélkül...
a gyerekek miatt is jó lenne valami úléshuzat. Azt nem tudjátok, hogy az első üléseknél le kell-e venni az ülést alulról kürölvevő műanyagot amibe a rekeszek vannak ahhoz, hogy egy üléshuzatott korrekten rögzíteni lehessen vagy pedig enélkül is megoldható? Vagy talán az egész ülést is ki kellene venni ? Használ valaki rá üléshuzatot?
Egyelőre ennyi, idővel nagy valószínűséggel jön a majd a többi észrevétel...
Köszi Sunyimanó. Tényleg, ez eszembe sem jutott. Legyen igazad, mert akkor megúszom a szélvédő újraragasztást, esetleg cserét. Most, hogy ennyi hó esett és nap mint nap megyek 150 km-t beszálás után simán leolvadhatott naponta egy kicsi, mire észrevettem ráadásul mindíg úgy vezetek, hogy a bal lábam ott van a lábtartón. Simán bemehetett a szőnyeg alá. az elmúlt években nem is nagyon volt hó, lehet, hogy azért nem volt eddig ilyen. KÖSZÖNET. Most optimista vagyok, hátha csak ez történt.
Van egy 2001 es 1.6 os 8 szelepes octaviam. Mínusz 3 fok alatt már nem teker az önindító. Az aksit bemérettem és jó, önindító felújjítva. Van valakinek ötlete, mi lehet a gond?
Nem értem hogyan működik a következő dolog. Ablakmosó tartály 1 szivattyúval. Abból kijön egy műanyag 1,5X3 cm tartály abból van két kivezetés. Egyik megy hára az ablaktörlőhöz másik cső előre a szélvédőhöz a spricnikhez.
Namost. Ha egy szivattyú van akkor az honnan tudja, hogy ha én első szélvédőt akarok most, hogy hátra nem kel folyadék? Van valami nyomás szabályzó szelep? Vagy mi a manó?
Stewie-nek igaza van. Erősen vezetési stílus függő és csak azután a futásteljesítménytől. Bár nem csak a kopás lehet az oka egy cserének. -lehet hullámos. -rendellenesen kopott. -stb...
Alkatrészeket megnézheted a neten is cikkszám alapján, vagy például a RADIUS-nál, ahol típus és motorkód alapján is kereshetsz.
- tartályt kifúr, szintérzékelő beépít vagy tartályt kicserél a nagyobbra, amiben ott a helye az érzékelőnek - kábelt behúz a műszertáblához, rendelhető olyan vezeték, amelynek végén ott a kombinált csatlakozóban használatos kis érintkező, azt csak be kell pattintani a csatlakozóba a helyére - aktiválni kell a funkciót és kész
Kollégám Tour-on megcsinálta magának.
Nekem egyszer a villamossági szerelő VAS műszerrel bekapcsolta a funkciót, mivel beszélgettünk róla, és azonnal reklamált az autó, mivel szakadást "érzett", hogy nincs folyadék. A MaxiDOT-on tette mindezt.
Az, hogy MaxiDOT van vagy visszajelző lámpa, azt a műszertábla lekezeli.