Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
A lendítősúlyon gondolkodtam,csak az a baj,hogy ha ráteszem a motorra,akkor még többet el kell vennem a mozdony önsúlyából. A hajtásán még nem változtattam...még:) Ez eddig életem első átalakítása.Szóval még ki tudja,mi lesz ezzel a kis döggel. Az alapgépet a Pecsában vettem,de már át volt festve szép magyar színre. A kocka motor kukába landolt, egy picit faragni kellett az új motor helyét,de aztán szépen patent lett. A kardánokat meg kellett rövidítenem a már jól bevált módszerrel...aztán elő a fűrész és szétdaraboltam az öntvényt. Törekedtem arra,hogy a gép a későbbiekben is kevés roncsolással bontható legyen. Kivétel a motort...az már integrálódott az alvázzal:) Halkabb lett az egész,de még kapni fog egy kis kenést a fogasmű. Volt egy LENZ dekoderem,előkapartam a doksiját és az alapján beforrasztottam a megfelelő sarukra. Jó pofa lett...sajnos a Gützoldos hintás billegés csak kicsit csillapodott...de az majd egy következő művelet,amikor rendbe teszem a kerekeit... Nagyjából ennyi:)
Jól néz ki,lendittosulyz nemteszel a motorra? szerintem a futásán sokat javíttana- foleg ha a forgóvázak hajtása maradtz az eredeti kivitel. Az ontvénybol kiesett sulyt pótolhatod a motor alatti térbe- uzemanyagtartályba...
Igen elég könnyen problémát tud okozni ha nem vigyáz az ember , hajlandó elrepedni is. Vékony alaktrészekhez tényleg nem jó mert bizonyos vastagság alatt alatt egyzserűen elpattan , de az ilyen lakatrészeket meglehet oldani mondjuk rézből , vagy valamilyen más anyagból.
A plexi alapvetően jó anyag gyönyörűen lehet gravírozni és lézervágni.
Fj-vel kapcsoltaban , anniyt hogy gyakorlatilag ugyanaz az alváz és a fülke mint az Udj-nál csak más a hátsó felépítmény , még talán a daru is megegyezik , úgyhogy nem elhet nagy ördöngősség megcsinálni.
persze hogy teszek fel. A hajtásnak vettem egy Meheno hajtást és most készítek bele egy digit előkészítőlapot. mikor vettem a hajtást elég szépen halkan ment igaz csak egy forgóváz hajtoot de nem nagy baj újra felbőg egy oroszlán :)
Sziasztok. A csuklós bz jelleg rajzból hogyan tudok össze hozni egy normál bz jellegrajzot? vagy ha valakinek van H0 ás bz rajza s el tudná nekem küldeni megköszönném.
Az meg már smafu, hogy aztán azt utána szépen le is kell festeni, meg meg kő feliratozni?
Ha csak ablakot kell betömni, azt egészen biztosan könnyedén meg tudod csinálni te is :) Vágsz egy akkorka sztirol darabot, ami jól belecuppan az ablak likába', rászorítod egy sima felületre oldalával a kocsit, és belülről beleteszed az ablaktáblát (sorjázd le lapkát, és ha kell, a nyílás peremét is csiszkold meg kicsit), hogy a síkok szépen stimmeljenek. Aztán erre rá egy kis puttyot, különös tekintettel a hézagokra (akár neoflexet, az occsó' könnyen beszerezhető) aztán minimum 500as polírpapírral, vizesen lecsiszatolod, és ezt a glettelést-csiszolást addig ismételgeted, amíg elégedett nem vagy :)
Aztán alapozóréteg ráfújásánál egyből kijön, ha nem sikerült tökéletesen a műtét, és kell még csüszkölni.