Elindítottunk Nikon D90 információs portálunkat, melyet a www.d90.hu oldalon érhettek el! Érdemes naponta visszanézni, mert a jövőben többszöri frissítés várható!
Biztosan aktív lesz a fénymérő videofelvétel közben, küönben szart sem érne a dolog. Inkább az lenne érdekes, ha lehetne "záridőt" állítani, mert azzal egész jó dolgokat lehet csinálni. A zoom biztosan fog menni, ha zoomobi van rajta, lévén a zoomgyűrű mechanikus. A blendéről nem vagyok meggyőződve... VR obival kamerázni jó dolog, a legtöbb kamerában már van képstabilizátor jelenleg is. Az itt megint kérdés, hogy vajon lehet-e aktív közben, de ugyan miért is ne lehetne?
3-4 éve voltam egy Canon előadáson, ahol megkérdeztem, hogy mikor lesz majd lehetőség SLR gépekben a videófelvételre. Ők azt mondták, hogy olyan nem lesz soha, lehetetlen. Akkor már az Oly kijött az élőképpel is! Most a Nikonnak sikerült! Gratula hozzá! És kamerázás közben majd lehet állítani a fényerőn és az iso-n meg a zoom-on is? Mennyivel lesz jobb VR objektívvel kamerázni?
Oda próbálok kilyukadni, hogy a 16/18-ról induló DX-es zoomok alkalmasak arra, hogy válassz egy neked tetszőt, de mondjuk egy fix 4-es zoom tényleg színesítette volna a termékpalettát.
"és a D80-as másodpercenkénti 3 felvétele helyett már 4,5 képet tud exponálni, bár még ez sem kiemelkedő adat. Ez azonban a gép talán egyetlen közepes mutatója,"
Szerintem nem. Itt a kiolvasócsatornák számáról/stuktúrájáról, illetve pixel-binning-ről (összevonás) lehet szó. Mivel a Sony A700 RAW-ban is komoly zajszűrést csinál, valószínűsíthető, hogy a pl. a hardveres zajszűrés beállításait paraméterezni lehet ebben a szenzorban. Tehát ugyanaz a szenzor másként van beállítva két különböző kamerában.
Az eléggé megfelelne a tendenciának, ha egy kisebb kategóriában a Nikon egy kicsit agresszívabb zajszűrést engedne. De ez csak feltételezés, igazából van olyan jó ez a szenzorcsalád, hogy nincs rá szükség.
Kis korrekció: Hírünkben hibásan jelent meg, hogy a Nikon D90 a D300-ból örökölte a képérzékelő szenzorát. Helyesen: A Nikon D90-be új fejlesztésű CMOS szenzor került, tehát nem az, ami a D300-ban volt.