Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Vagy csak egyszerűen Baloghot jelöltéki céltáblára, aki Orbán helyett elviszi a balhét.
De az tuti, hogy van miért gyakran hátranéznie magyarnak a sötét sikátorban. Könnyen lehet, hogy menekülés közben öngyilkossági szándékból hátba lövi magát.
90ben érdekesebb volt szdszre szavazni, tán csak 150-160ezerrel kapott többet a győztes mdf, millió felett volt az szdsz is.(egy liberális párt, ami mindenhol kis rétegpárt volt nyugaton is)
Fogalmunk sem volt, hogy ki kicsoda, mit akar kezdeni velünk.
Mégis büszkén, boldogan szökdécseltünk a szavazóhelyekre.
Basszus, ha akkor valaki elmondja, hogy mi lesz az egészből 34 évvel később, agyonütöm.
Ezzel én is így vagyok, csak a karácsony helyett nekem a szilveszter a kedvencem, emlékeim szerint ott mindkettő összejöhetett, pláne, ha jó buli volt. Mostanában a gyerekekkel társasozunk, de ennek is megvan a maga szépsége: együtt a család. :)
Újabban nekem is nagy fejtörést okozott a szavazás. Az utóbbi szavazásokon már az volt a menetrend, hogy melyikkel okozom a legnagyobb kárt a fidesznek. Még akkor is, ha nem volt teljesen szimpi a választott párt.
Jesszus, megnéztem a töritanáromat, hogy mikor születhetett és anyukámmal egyidős (bár nála akkor öregebbnek gondoltam), és a rendszerváltáskor csak 33-34 éves lehetett. :)
SZDSZ-re is szavaztam, az az egyik kispárt, aki bejutott, bár utóbb -- be kell valljam -- nem voltam elégedett a döntésemmel azért. Jobb olyan pártra szavazni, aki nem jut be vagy nem kormánytényező, nem hoz szégyent az emberre. :) Az elsőn én még nem is szavazhattam. Egyébként egy nagyon jó történelemtanára volt a sulinknak, és a rendszerváltást néztük szinte minden tanórában a tévéken. Ő mondta, hogy ha valaki nem talál olyan pártot, amivel egyetért és jó szívvel adja le a szavazatát, akkor protest-szavazatot kell leadni a legszimpatikusabb kis pártra (tehát nem a legesélyesebb ellenfelére). Így legalább a rendszerváltás legfontosabb pontja életben marad: plurális demokrácia lesz, a sok kis párt ellenőrző hatalomként funkcionálhat és esélyt kap megerősödni. Még akkor is, ha a küszöböt se éri el, mert akkor is kap állami pénzt. Az egy dolog, hogy én ezt 14 évesen beszoptam és menthetetlen idealista lettem, de ez a töritanár már ősöreg volt, lehet 40 (!) is elmúlt és akkor ő is adja az idealistát?! ;P A magyar politikai elit aztán bebizonyította, hogy más az elmélet és más a gyakorlat... Mindegy, én már nem változom meg. Idekinn is kispártokra szavaztam. Nem a zöldekre, pedig fontosnak tartom a környezetvédelmet, de nem kizárólagosan fontosnak és nem is tetszettek az ötleteik, amiket a kampányban bevetettek. :)
Az utolsón, amin szavaztam, az én választókerületem volt a "melyik ujjamba harapjak" választókerület: Juhász és Fekete-Győr, akik visszaléptek V. Naszályi Márta javára, aztán végül valahogy Csárdi Antal lett belőle, aki végeredményben nyert is. De nem tudom, hogy amúgy jól tettem-e viszont nem volt mit tenni, ezt döntötték az okosok a választók feje felett. Amúgy Juhászra szavaztam volna, legfeljebb Fekete-Győrre, és utaltam is az Együttnek, hogy vissza tudják fizetni a kampánypénzt. Meg listán a Kutyákra, nem érdekel, hogy őket mindenki utálja, jót tennének a parlamentnek, legalább vidámabb lenne a hangulat. Egy kis borstörés a té Ház orra alá, a magamfajta anarchistákhoz illő döntés, nem? ;P
Van egy barátom, aki 70 körül disszidált Ausztráliába. Azt mesélte, hogy barátként fogadták Sidney-ben. Befogadták, segítettek neki, munkája, lakása lett, majd Ausztrál felesége. Gyereke, kettő is. Mostanra tehetős vállalkozó. Fiai menő éttermet nyitottak Sidny-ben, neki szerszámkészítő vállalkozása van, 50 alkalmazottal. De elérzékenyülten beszélt arról, hogy ő magyar. És bármennyire is jó neki odakinn, itt akar meghalni.
Hát eszembe jutott, hogy nem meghalni nehéz itthon, hanem élni.