Re giga támfalak. Emlékeim szerint a perzsa befektetőt azzal űzte el diadalittasan a kerületi önkormányzat, hogy jujjjjj, túlzottan be akarja építeni a szent hegyet. Amit ő csinált volna, az a saját pénzéből ment volna. Ezek a bazi nagy, isten tudja mire szolgáló betonok az EU és a mi pénzünkből készültek. 11 milliárd. Két fél Seuso-kincs, hogy messzebb ne menjek. :-(((
Eleőd tervének épp az volt a lényege, hogy kicsiben sűrítette volna Budapest összes turistavonzó attrakcióját: az egynapos turista úgy érzi, sokat látott, a többnapos meg kedvet kap, hogy mi mindent érdemes megnézni. Erről szólt volna a két pavilonba rendezett kiállítás, és szerintem reális elképzelés volt, hogy ide érkezzenek a turistabuszok, és ezeken a tárlatokon át jussanak föl a Várba a kirándulók. A terv időben készen volt, egy kiállítást megcsinálni nem nagy etvasz, a műemléki helyreállítás csúszott meg, de nagyon.
Szerintem nagyon turistavonzó tartalommal fog bírni. Sok turista tesz egy kis kört: Dunakorzó, Erzsébet híd, Várkert bazár, Lánchíd, Dunakorzó. Sétálnak, nézegetnek, fényképeznek, esetleg bekapnak valami ennivalót.
Ebben a sétában döbbenetes volt a Bazár állapota. Most hogy felújították, gyönyörűszép lett. Egyszerűen mint egy látványos giga kerítés. Végülis funkciója mindig is elsősorban a látvány volt.
Óriási beton támfalakat láttam mögötte építeni, ezzel nemcsak pusztán felújították, hanem ezentúl mint használható szerkezetet is nyertek.
Hogy mire? Az más kérdés :-) Budapesten minden igényre több alapterület áll rendelkezésre mint kellene.
A Ferenciek terében viszont részben csalatkoztam. A Petőfi Sándor utca vonalában tényleg klassz az egyszintű tér, A Kárpátia előtt szuper, azonban a fő sodorvonalban iszonyú széles lett az aszfaltszőnyeg hogy a buszsávokból külön kiöblösödik a megálló. Így 2×4 sáv lett, túlzás ahhoz a kis háromszögletű teresedéshez.
Anno nagy kétkedéssel fogadtam a beharangozott elkészülést és megnyitást. Amit a nem tudom melyik kormánybiztos nem tudom melyik lapnak nyilatkozott, azt képtelenség volt annyi idő alatt megcsinálni, mint ami a rendelkezésükre állt, akkortól mostanig.
Természetesen örülök ha lesz ott valami, de erősen kétlem, hogy sikerül bármilyen turista vonzó tartalommal megtölteni. Már új korában se volt semmi reális funkciója sőt mintha technikailag igen rosszul építették volna meg őseink. Az első perctől fogva vizesedett minden és a végül műteremként elsózott helyiségeket az életben nem lehetett kifűteni. Szóval nagy érdeklődéssel várom a fejleményeket.
Nem is olyan régen - inkább Budapest annó - de a mostani új metró Bikás park állomásánál abban a bevásárló centrumban volt egy nagy mozi úgy 12 éve, az Olimpia és lent a térszinten egy egész komoly pijacz. Télen voltam arra, összesen vagy 4-5 standot találtam, hentest abszolút nem. Nincs messze az Allée megálló sem, de mégiscsak arrébb van. Lehet hogy ismét feléled ez az elsorvadás szélén álló piac? Vagy direkt csinálják.
A helyzetet bonyolítja, hogy amikor Zumbok kormánybiztos meghalt, a helyére az ambíciókban gazdag, de akkor épp partvonalra állított L. Simon lépett, amiből az lett, ami ilyenkor szokott: minden korábbi tervet lesöpört az asztalról, viszont most épp nem árulja el, mit talált ki helyettük (ha valamit egyáltalán).
A kritikaírás lehetőségét csökkenti, hogy az egész el sem készült az átadásra. Orbán Viktor egy szépen rendbe hozott régi támfalat ad át a választópolgároknak. A Dunára néző falakat pont addig fejezték be, hogy kitakarják a Várkert Bazárnak azt a háromnegyedét, amelyen még gőzerővel zajlik a munka."
Logikusabb lenne ha a Bosnyákra menne. Akkor talán az a sok hetes busz is eltűnhetne a belvárosból. Arról nem is beszélve, hogy a hármas a Lehelre is megy.
A hatvanas -hetvenes években volt április 1-i szöveg, hogy aki megépíti az állomást, annak oda vezetik a legközelebbi metrót. A szomszédom kertjében valószínűleg azóta fekszik vagy fél tucat, igen vaskos acélgerenda.
Nem ismerem Fialát, de egyáltalán miért kell egy rádiót az ablakba állítani? Nagyon ifju koromból van olyan emlékem, hogy nagy események idején kitették a rádiót az ablakba, hogy hallja az utca népe is, de csak a földszinten lakók. A te szomszédod gondolom nem a földszinten lakik.
A fáknak nem csak víz kell, hanem levegő is. Lehet, hogy már létezik víz- és levegőátersztő beton, ami ráadásul gummimódon viselkedik, tehát ha a fa majd egyszer "hízik" akkor azt is engedi?:-(
Az enyémet tizenöt év szomszédság után egyszer szelíden megkértem, ha lehet, hajnalonta ne tegye ki a lichthofablakba a fullra föltekert rádiót, mert álmomból ébredvén egyszer meghalok az ijedségtől, vagy ha mégsem, hát akkor is utálom a Fialát. Két hetes rátartással három flekkes levélben válaszolt. A művet egyébként máig nem olvastam, mert szeretteim azt mondák, az akkori szívproblémáim mellett nem ajánlott. De az igaz, hogy azóta csak nyolc óra nulla nullakor tekeri rá a Fialát, igaz, szerintem olyankor a biztonság kedvéért egy pléhlavórba állítja a rádiót, csak aztán kerül ki a cucc az ablakba. :)