Én dehogyis vádolom. Hiszen meg van írva, hogy Ő bűnt nem cselekedett. Ha tehát bort adott, akkor az nem bűn. Vádolni bűnnel szoknak. Például ha azt állítom, hogy valaki átírja a Bibliát a saját kénye-kedve szerint, azzal vádolom az illetőt. Ugyanis az Igét megmásítani: bűn. Sőt: BŰŰŰŰŰŰN!!!
Én pedig köszönöm Uram, hogy nem vagyok olyan, mint egyebek. Részeges, parázna, vagy mint e vámszedő - pfúj. Böjtölök is hetente kétszer. Hallod, Uram? Kétszer!!
(Idézet a Godspell-címú musicalból)
Ezt pedig csak én teszem hozzá: Kávét sem iszom, gyógyszert sem eszem, kizárólag bioételt fogyasztok, kizárólag kóser húst eszem - sokkal különb vagyok a sok borisszánál. Ugye, milyen jó csávó vagyok, Uram?
Milyen vallás az, amelyik az Élő Isten helyett a saját hasával foglalkozik?
Akkor mégsem gondolod úgy, hogy Jézus szesztől megittasodott embereknek adott még szeszt? Pedig eddig nagyon úgy tűnt. Akkor légy szíves, a továbbiakban egyértelmű(bb)en kommunikáld álláspontodat...
Engem nem csal meg és nem csúfol bor, míg aki mértéktelenül fogyasztja mustot, azt bizony megcsúfolja :-). Különbenis miért kell neked a mustból beszerezni akármilyen tápanyagot. Egy magyarázat van : mustfüggő vagy :-)
JelölHET, jól mondád. HA ekkora esélyre építesz egy teológiát, akkor inkább lottóznod kéne. Annak nagyobb a valószínűsége. És többet is nyerhetsz azon, mint az igecsűrés-csavarással.
Szíved állapotát mi sem jellemzi jobban, mint az, hogy a Számodra hihető(bb) cselekedetet feltételezed Jézusról, és ennek érdekében még az Írást is képes vagy megmásítani.