Figyelembe ajánlom ezt a Larry Coryell lemezt. A lényeg a Szabodar c. szám, ahol Coryell emléket állít nemcsak Szabó Gábornak, hanem Pege Aladárnak is.
Sam Yahel orgonál rajta. A felvétel módja sem mindennapi, ámbár ismert:
Péntek 13án játszott Matyi B3 triója 2 vendégfújóssal. Weisz Gábor bariton szaxi és Tom Walsh pozan?, trombon? harsona? :-)
Érdekes hely ez a BMC. Szép. Nagyon szép. Már túl szép. Hasonlóan a Columbus hajóhoz, rendkívül színvonalas I. osztályú árakkal.
A terem az egyébként kissé reprezentatív fogadtatást túlhaladva tetszett. Az akusztika klassz és a színpad előtt az első sorban voltak székek ahol csak a zenét kellett befogadni az ét és itallap tanulmányozása nélkül. Szóval van hely soványabb bennszülötteknek is.
Az akusztika mellett a keverésre, hangzásra sem volt panasz. A műsorra meg a legkevésbé.
Matyóóék most nem a szokásos, javarészt saját kompozíciós műsorukat játszották, hanem megidézték Lonnie Smith -nemcsak szerintem- legjobb lemezének, az 1970-es Live At Club Mozambique (Detroit) zenei anyagát. http://drlonniesmith.com/cds/live-at-club-mozambique/ Play It Back, Scream, Love Bowl?... plusz R. Wilson bácsi Ronnie's Bonnie-ja.
Matyi a megnövekedett látszámmal fordított arányban kevesebbet szólózott, de ott gyakran Lonnie vagy Jimmy helyett John zenei világa bukkant föl. (Medeski)
Volt egy kellemes szünet, ahol meg lehetett csodálni a Studer orsósmagnót, amellyel 19-es sebeséggel rögzítették a koncertet. Én is azt a 35 percet amit bírt a Nokia.
A ráadásszámban eleresztette magát a csapat, messze az volt a leghúzósabb, a Play It Back. Gratula!
Csak most morfondírozom magamban, ez olyan koncert volt hogy,... milyen lett volna lezli nélkül?
Ismét nem meggyőzésnek szántam ha félreérthető volt, csak mint hír közzétettem. (Remélem közben elkellt a félhold kapcsolód, izé... potid is.) ;) Mellesleg aki rámegy a weboldalra meghallgathatja a playerben a demókat irányadásnak. A többit úgy is mindenki eldönti tetszik-e neki...
Kérdezni szeretnélek, hogy neked mindig szokott lenni bontott leslie alkatrészed. Kellene nekem egy styropor rotor felfogató egység, tehát az egyenes és az "U" alakú lemezből készült is.
Elvileg nagyon szuper hogy ezen a szimuláción minden beállítható. Talán még a fadobozban található szálkák elhelyezkedése is.
Kérdés, hogy szól? Gyakori tapasztalat hogy a kevés beállíthatóságú amerikai cuccok nagyon jól szólnak, míg a gomb és menütengerrel rendelkező trónkövetelők jogtalanul követelik a trónt.
Más.
Ma Matyóóóék klassz új helyen játszanak, szerintem nagyon érdekes felállásban.
Ez a BMC a Nagyvásárcsarnok mögötti tér mögött található.
A neten pontosan meg lehet tudni a DHL, DPD, Hermes, GLS, UPS, EMS és Deutsche Post díjszabását. Csak a súlyt, méreteket és a feladó/célországot kell megadni. Szerintem min. 50-80 Euró körüli összegre lehet számítani. Esetleg kint dolgozó ismerős beteszi a hátsó csomagtartóba...
Bizonyára többen is vásároltatok már orgonát aukciós oldalakról, és valahogyan meg kellett oldanotok a hazaszállítást.Ilyen ügyben kérnék segítséget, ill.tanácsot.Egy Hammond B200 orgona tulajdonosa lettem, és Hamburgból kellene hazahozatnom a hangszert., természetesen minél olcsóbban.Ha van valakinek tapasztalata, ill. jó tanácsa, szívesen venném.
Kérésre szétszedtem a cuccot. Két poti a hozzávaló 2×3 kivezetéssel. A 8-as dugó felesleges két tüskéje össze van zárva.
A hajlítókeréknek van egy visszaugrazstó rugója, de amit elfelejtettem, a modulációs keréknek meg egy középfékje. Gondolom lezliállításhoz.
Ha szintimodulációhoz lenne szükséges, akkor egy csavarral ez a középfék rugó egyszerűen eltávolítható. De így is jól használható annak, csupán középen egy finom fékeződés érzékelhető. Drága dolog volt annó az XB-3, a zászlóshajó (~25k$), ahhoz mérten szép, igényes kivitelű ez az CU-2 modulációs egysége is.
Ez, ahogy írtam két potis kontroller, csak félholdnak néz ki. Így elegánsan, megbízhatóan bármely szinti elé illeszthető.
A baloldali az pitch, tehát középre visszaugrik, a jobboldali mod, tehát ott marad ahol hagyják.
Szintén írtam, lehet barkácsolni, de az csak barkács marad. Pont egy kultúrált mechanikát nehéz házilag összehozni, nem két potihoz drótokat forrasztani.
Nem akarok üzletrontó lenni, de egyrészt ezt a kérdést a külső pitch bendre a menemszol.hu oldalon már megoldották, másrészt ez a félhold kapcs nem igazán arra a funkcióra való.
Lomnak kiszuperált midi billentyűzetekből is bagóért juthat az ember ilyen pitch egységhez vagy pl kapható asszem a Kurzweilekhez szalag azaz ribbon kontroller e célra. Ill. nagyon sok építsd magad midi-biszbasz is beszerezhető ma már a célra. Sajnos konkrétabbat most nem tudok.
Akkor van egy ON ajánlatom. Itt ez az XB3-hoz való kettes félhold váltó. Igazából ugyanaz mint a szintiken a két kerék, a hajlító és modulációs.
A hajlító középre ugrik, a modulációs ott marad.
Ok, a mostani DIN kivezetését át kell fésülni két jack-ké, de végülis két poti. Lehet hogy az alján a fémlap és a felfogató csavarok is jól használhatók egyéb szintire.
Ez egy drága és ritka cucc. Meg lehet próbáli összebarkácsoni valamit okosban, de mire csak hasonló profi lesz, a többszörösébe fog kerülni. 20e. Üdv.
OFF köszönöm a gyors választ! Nem ez a gond, két szabadon címezhető jack bemenete is van ilyen célra az FP-4-nek, FC1 és FC2-nek hívják őket. A konkrét fizikai "külső pitch-bend" hardware a kérdés, hogy mit dughatnék be az egyikbe, pitch-bend kontrollernek.
OFF. Ha nincs külön címezhető jack aljzat az FP4-nek erre, akkor kell venni egy olcsó szintit amelynek van ilyen és midin beküldeni.
ON. Bezzeg a Roland VK7-nek van két extra jack aljzata ami igen sokoldalúan címezhető, vagyis a kb. tízféle lehetőségből kettőt valósidőben rá lehetett akasztani mindössze egy-egy 25kOhmos potival. Ja, meg 1-1 kapcsolóval is, funkciótól függően, pl. wheel brake. Na de ez már tíz éve volt :-)
Sziasztok, egy kicsit off-topic kérdést szeretnék feltenni, úgy látom, azért belefér: Roland FP-4 zongorámhoz szeretnék kézi pitch-bendet. A Roland azt mondta, ilyen nem létezik - bár a pitch-bend funkciót a zongora támogatja, és a sustain-pedállal megy is - mondjuk csak felfelé vagy csak lefelé tud hajlítani, beállítható hangköznyit. Tud valaki kipróbált megoldást? Előre is köszönöm, üdv, holist (nem tudom, ez már volt-e, de azért ideteszem)