Az ültetéses vacsorához egész hétre fix helyed/asztalod (és időpontod) van az étteremben. Ide mehetsz a hét bármelyik vagy akár mindegyik napján is, tolongás nem lesz, hiszen mindenkinek megvan a saját (2-8fő) helye/asztala.
Ezek nagyon nagy örömök, tapasztaltam...én is belsőt foglaltam és balkonosat kaptam. Úgyhogy nyugodtan hidd el, éld bele magad, mert nem tévedés a kiadott balkonos kabin :)
A vacsoránál választani lehet, hogy ültetéses vacsorára mész és étlapról választasz és felszolgálják az ételt - italt vagy pedig a svédasztalos-büfé vacsorán veszel részt - vagy egymás után mindkettőn is részt lehet venni, ha esetleg még valamit megkívántok :)
Még nem utaztam MSC transzferrel (de most azzal fogok) és úgy tudom, ilyeneket nem tudnak figyelni, hogy kinek mikor indul a gépe, megadják a találkozó időpontját és indulás a reptérre.
Köszi az infót crusos. A hajójegy ezek szerint nem azonos a részvételi jeggyel, mert az e-mailen jött és nem tartalmazhatja a kitéphető csomagjegyeket. Oké, akkor ott majd megkapjuk.
Viszont visszafelé megvettük a Milánói Malpensára a transzfert a kikötőből.
Nekünk csak este 10 órakor jöv vissza Budapestre a repülőnk, vajon figyelembe veszik a transzfer beosztásnál a repülőgépünk indulásának időpontját ?
Jó lenne még egy kicsit bolyongani még Genovában, és nem a Milánói Malpensán ücsörögni egész nap.
Ki osztja be a transzferekre a jogosult utasokat ?
Sziasztok!
Mi is erre az útra jövünk a férjemmel. Autóval utaznának Livornoig és útitársakat keresünk. Ha érdekel Titeket, írjatok a kpartics@gmail.com-ra.
oktober 30.an indulnank a Costa Luminosával kezdésként egy 5 éjszakas utra. 2 felnött és három 10-12Éves gyerekkel(sanos két kabinban).
Mivel nem iszunk alkoholt ezért gondban vagyunk az italcsomag vásárlással. Mindenesetre jol ki van talava hisz csak a gyerkeknek venni nem lehet ha pedig mindenkinek veszek az kb 70 ezer az 5 napra. Van valakinek valami ötlete esetleg jo magyar szokas szerint valami trükk? Tovabba oktober végi november elejei Barcelona- Mallorca-Korzika időjaras tapasztalatait ha valaki megosztana megköszönném.
Köszönöm, tényleg ott van a táblán, néha kicsit sok tábla van egy kupacon. A GPS biztosan segít, de eddig az olaszokkal azt tapasztaltam, hogy vagy nem akarnak, vagy nem tudnak más nyelven szót érteni, olaszul meg Én nem tudok. Ezért nem megyek le az autópályáról, mert volt már afférom a rendőreikkel és nem egyszerű esetek... A vacsora étlap-infót köszi, megfogadom a sajtos ötletet.
Az erkélyajtó kinyitására a klíma kikapcsol. Egy sima hőfokszabályzó termosztát van a kabinokban, de kikapcsolni, csak úgy lehet, ha kinyitja az ember az erkélyt. Persze csak kb 16-33 fokig lehet szabályozni, mint a kocsimban a digitklímát, ezért ha valakinek nem elég, akkor tényleg bajban lesz.:)
A fórumból szinte minden infót össze lehet szedni, ami nagyon jó, csak ilyenkor egyszerre próbálja az ember feldolgozni, ezért olyan érzés, mint érettségi előtt :-) Az online checkin is csak sikerült végül! A klíma leragasztását nem javaslom (ez a szakmám), mert a frisslevegő is ott jön be valószínűleg, és ha leragasztod, akkor csak elszívás lesz a kabinból is, lehet, hogy visszaszívja a fürdőből a szagokat. Biztos lehet azt normálisan szabályozni. A klímahibáink nagy része ilyen "megoldások" miatt volt. A balkon ajtajának nyitását biztosan érzékeli, ilyenkor máshogy vezérel.
És akkor mindenkinek, aki aggódna miatta. A hajóút, nem repülő, itt nem veszik olyan szigorúan a szabályokat. Az utas a nagy betűs VENDÉG, minden érte van. A web chekin egy segítő szolgáltatás, csak előnyöket nyújt, de ha nem sikerül, vagy itthon hagyunk bármilyen papírt (kivétel útlevél!), akkor sincsen semmi gond, segítőkészek, mert azért vannak. Ez nem a bunkó repülőtéri szolgálat, akik azt hiszik, hogy ők a világ közepe. Az út végén a véleménykérő lapon nyilatkozni kell, hogy milyen volt a beszállás, milyenek voltak a hostesek, hordárok. Akiről negatív a vélemény 1 esetben nem kap a kötelező borravaló elosztásából, 2 szorra figyelmeztetik, 3 szorra kereshet új állást. És ők ezt tudják, nekem dolgozik ismerősöm hajón. Nem véletlenül utazunk itt mindannyian velük.
Én most nézem az utcaképet a googleban, és teljesen hibátlanul végig ki van táblázva a porto passangeri, és a Ponte dei Mille is. Bármelyik jó. Az egyik a kompkikötő, a másik a cruise terminál címe. Egyébként végig ki van táblázva, amint beérsz Genovába az utopályán is már az MSC Croicere is. Nem lehet eltévedni, ne aggódj. Ami a lényeg, és írtam, hogy az utolsó 100 kilómétert csak autópályán szabad megtenni. Ha országúton mentek GPS-el, akkor ott kell felmenni az autóőályára, amikor 170 km van a célig. Előtte kb 200km-en kersztül még nem lesz kitáblázva autópálya felhajtó, és utána pedig már végi nem lehet felhajtani, mert másfelé visz.
A kaja elején odaadják a menüsort, legalább 3-4 étel közül lehet minden fogásnál választani. (kivétel a leves, abból csak 2 ált.) 1 vega, 1 hal, 1 húsos. Ez a minimum. És azt hozzák, amit kértek. Érdemes a végére a sajt kóstolókat kérni, mert isteni választékot hoznak minden nap. Ezt pluszba is lehet kérni az édességek után.
Mi is szeptember 23-án indulunk Genovából a Fantáziával.
Már becsekkoltam , bár ilyesztő volt, hogy a küldés után nem tudtam kinyomtatni a beszállókártyát. Aztán újra nekilódultam, és a jobb oldalon fent újra beírtam az adatokat és láss csodát sikerült.
Mi a Ryanaierrel repülünk a hajóindulás napján hajnalban a Ferihegyről Milánóba. Onnan bebuszozunk Milánó Central pályaudvarára. Onnan indulunk Genovába ( csomagokkal a nyakunkban ) vonattal, és nagyon remélem, hogy elérjük a hajóindulást.
A 8.emeleten fogunk lakni, elvileg egy külső kabinban.
Mindenesetre elég izgisek az utazás előtti napok, mert még egy csomó kérdésre nincs válasz.
SIKERÜLT KINYOMTATNI A BESZÁLLÓKÁRTYÁT, a jobb oldalom fent újra beengedte írni az adatokat és kinyomtattam, de már nem küldtem el mégegyszer. HURRRÁ ! Győztem.
Mi is ugyanarra az útra megyünk, ugyancsak a hajósutakkal. Valóban csak a számokat adták meg nekünk is telefonon, a hajójegyet csak holnap kapjuk. Addig nem is csekkoltunk be. Érdekes így szinte az utolsó pillanatban. Biztos ki lehet újra nyomtatni, itt is írták páran, hogy gond volt, de összejött a végére.
Szept.23-án indulunk Genovából az MSC Fantáziával 7 éjszakás hajóútra. Még nincs részvételi jegyünk, de a hajósutak Irodában megkaptam a foglalási számomat és a hajó honlapját elvégeztem a web chech-int. Igen ám, de az adatok kitöltését követően elküldtem az éterbe, de nem nyomtattam ki a beszállókártyát. Sehol sem találok lehetőséget arra, hogy megtaláljam bárhol is, és még egyszer pedig nem engedi a rendszer a
becsekkolást. Mit csináljak?????????????? Lehet, hogy itthon maradunk ?
Azért nem értem, mert a repülőjegyet is ki lehet többször nyomtatni, ezt mié nem????????????????
Köszönöm, megnéztem, a bal oldalon a 16. balkonos kabin, tényleg nem lóg be semmi a képbe, mert a mentőcsónak közepe van ott. Vasárnap már "élőben nézzük" remélem. Írtad, hogy Genovában a kikötőhöz a PORTO feliratokat kell követni, próbáltam az új google map-on az A7 autópályát végignézni az autóból szimulálva, de eltévedtem vele és PORTO felirat sem volt :-) Lehet, hogy jobb választás lett volna a WIZZAIR Malpensába + transferbusz a hajóhoz. Még azt kérdezném, hogy az ültetéses vacsoránál az étlap csak tájékoztatónak van és mindent hoznak sorban, vagy konkrétan azt hozzák, amire rámutatok? Több postot is elolvastam itt erről, de valahogy nem értem...