Tök mindegy, mert úgysem tömörítetlen videófájlt csinál, szóval tök mindegy, hogy bírná -e valaki vagy sem.Nem ez volt a hsz.-em lényege, ne itt ragadj le!:)
Mint lentebb írtam, én üdvözlöm nagyon ezt a videó módot, és a jelenlegi kompaktomon is sokat használom ...
DE! Tény hogy nem arra van kitalálva hogy egy lagzit végigvideózzon vele az ember ...
Voltam nyaralni videókamerával és fényképezőgéppel is ... Arra a következtetésre jutottam, hogy NEKEM a videókamera teljesen felesleges volt ... sokkal inkább kellett volna a fényképező, és néha néha pár másodperc videó ...
Mint a kompakton ... soksok fotó mellett azok a 10-20-50 másodperces vidók nagyon jól tudnak jönni, mint pl, egy kereszteződésben lerobbanó T72-es vagy repnapon a C17-es felszállása, vagy egy szép áthúzás, esetleg a baba első lépései ...
Ezek a pillanatok olyanok amiket fotón nehéz visszaadni de egy pár másodperces videón szépen megoldható ...
Szóval asszem az az 5 perc elég lesz ... (Bár gondolom a 8G-s kártyakapacitásra számolva lett max 5 perc ... ki tudja ... majd kiderül ...)
Arról nem is beszélve, hogy egy fényképező fogása baromira nem alkalmas kamerázni. Ettől függetlenül üdvözlöm a Nikon újítását, jó, hogy van egy plusz lehetősége a júzernek.
Ebben igazad van, de ne felejtsd el, annak, aki csak egy kicsit is komolyabban akar vagdosni, annak a tömörítetlen formátum a legjobb megoldás.(Jó-jó, tudom, a DV is tömörített valamilyen szinten, de kurva jól kezelhető)
Mjpeg, s messze nem marad meg, a legprofibb HD kamerakban is 2/3-os a ccd, a kartyak merete s ara csak az elmult negy evben 40ezer/fel gigarol durvan a 10ezer/8 gigara valtozott.
Nemcsak szenzor kérdése ez...mivel tömörített formátummal dolgozik, így megmarad a családi videokamerát kiváltó szinten.Elég abba belegondolni, hogy 1 órányi tömörítetlen DV-avi az biza 13 GB!!Ezt memóriakártyával senki se bírná.
Elég kezdetlegesnek tűnik az olvasottak alapján a videófelvétel (max 5 perces felvételi idő). Hosszú, vágatlan koncertfelvétel pl lehetetlen még, mellesleg mono hang van.... Miért nem megoldható a mikrofon csatlakozó, vagy van? Azonban remélem hamarosan nagyon komoly DSLR gépek fognak készülni videó móddal. Kiváncsi vagyok, hogy csak én szeretném-e ezt: számomra az álom egy mozi minőségű DSLR lenne. Sokkal kisebb, mint a nagyfelbontású kamerák és elérhető áron lenne. Szerintetek mekkora minőséggel készülnek a mozikba a digitális filmek? Mert az analóg filmeket tudtommal még mindig főleg 35mm-es filmre veszik, amikkel a filmes gépek is mennek. Mikor lesz a boltokban az FX mozi minőségű DSLR? Mert remélem ez lenne a cél pár éven belül. A D3/D700-nál már megvan a szenzor hozzá... vagy mégsem?
Semmi bajom vele, meg a video felvetelt se bantom, akar forradalmat is csinalhat par even belul mondjuk direkte erre kifejlesztett Nikon vazzal, csak a kepminosegre vonatkozo hatarozott kijelentest tartottam erosnek.
:)D Nagyon úgy néz ki. Az ár miatt a D300 egyre távolabb megy. Mivel mindenbe jobb a D50-nél, ezért nem kétséges. Nem leszek az elsők között az biztos. Várok pár hónapot, míg esik az ára, akkor egy "új kitben" megveszem.
"Nem mindegy, hogy gomb vagy kapcsoló? :)))" Majdnem az, de ezt még kikapcsolva is lehet állítgatni, de mégis különbség :) F80-D70 után szerintem jobb a kapcsoló.
AF-S és C (meg A) váltása külön gombbal a felső panelről Nincsenek kallantyúval választható AF-módok (csak menüből) AF-selector mode switch na ezt nem látom a d90en - marha 1xű megkeresni
"1. D90-ben mire nem elég az 1 másodperces pre-fire? ;) 2. D300-ban már miért ne lenne Mirror Up?? 3. FV lock van... (pl. a programozható funkciógombra kitehető)" 1. nemtom, még nem használtam - szeles-állványos makróhoz azért elkelhet 2. D300 ban van M-up, de felhívnám a te figyelmed is az M-UP és az MLU közti 1 kis betűnyi különbségre :) Igazi MLU ami pl. az F3-F4ben (stb.) van, az nem időkorlátos, D300ban 30 sec (ha esetleg lehet hekkelni várom a tippeket!) 3. FV lock van - az jó! :)
"QUAL gomb (ne kelljen már a menüben turkálni, bár a 300asnál a több lehetőség miatt némileg érthető)" Basszus!! Na, nem baj, még csak 2 hete van meg (hopsz... na, mind1) De a b.zerálásra (tömörítés, bitmélység) még mindig csak a menü marad.
Fénymérés váltása gombbal Nem mindegy, hogy gomb vagy kapcsoló? :)))
AF-S és C (meg A) váltása külön gombbal a felső panelről Nincsenek kallantyúval választható AF-módok (csak menüből) Nem teljesen értem, mire gondolsz. ;)
M-Up nincs, csak mirror pre-fire, FV lock sincs (MLU egyikben se vagyon, pucolást kivéve) 1. D90-ben mire nem elég az 1 másodperces pre-fire? ;) 2. D300-ban már miért ne lenne Mirror Up?? 3. FV lock van... (pl. a programozható funkciógombra kitehető)
QUAL gomb (ne kelljen már a menüben turkálni, bár a 300asnál a több lehetőség miatt némileg érthető) Nézd csak meg még egyszer alaposabban a D300-at... úgy a WB és az ISO gomb környékén!
Árban kb egy kategória, tudásban sem térnek el nagyon (talán), és D70ről váltanék. A D300 sokkal drágább így max önnyugtatásnak jó, hogy milyen jó olcsóbban is.