Ez elég jó kamerának tűnik, átnéztem az oldalt, kellemes objektívek is vannak. Egy ilyen kamerát+18-50 obit rápakolnék a SteadyCam-re és szaladnék is ki a boltból :)))
Az oldal szerint Peter Jackson is ezzel készítette a Crossing the line-t.
Akik komolyan veszik ezeket az oldalakat, azoknak amúgy is mindegy. ;)
Igazából nem is az a gond ezekkel az oldalakkal, hogy nem hitelesek (nem is lehetnek azok), de a hozzáértésük látszatát csak akkor veszik komolyan az olvasók, ha az oldal száraz, mint az szomszédasszony negyven után, nincs rajtuk semmilyen vicces képregény vagy cici, hogy legalább érdekes lenne kicsit, ha már komolyan nem vehető egyik sem.
Lehet sokkal prózaibb a magyarázat. Úgy tűnik, hogy ez az imaging-resource oldala. Megkapták a D90 kitet jóelőre ahogyan a többi hasonló oldal és gyorsan meg is mérték az objektívet. Ennyi. Más objektívet nem kaptak, más sem küldött nekik, egyszerűen csak kényelmesek.
Amikor egyszer feltettek valami Sony obit, ami rendesen hibás volt, a Sony panaszkodott majd leszedték a tesztet, adtak nekik egy másikat (igaz, az se volt sokkal jobb)
A hitelességet azért írtam, mert el tudom képzelni, hogyan mehet ez egy ilyen befizetős teszt esetén. Ezekkel a korszerű Nikon obikkal nem hinném, hogy minőségi gond lenne, de ha kifognának egymás után 3 szart, valószínűleg a negyedik eredménye kerülne a lapra fel. Innentől kezdve pedig nevetséges.
Arra, hogy millió obi van, amit 100x ennyien használnak és kiváncsiak rá az emberek, jópár járt náluk, hiszen pl. AF tesztek bővebbek mint a már teljesen letesztelt obik, erre most gyorsan egy még nem is kapható objektívet letesztelnek. Ráadásul az obi nem is az a kategóira, amit annyira grafikonon szokás elemezni. Ott egy rahedli fix Nikon, vagy ZD 12-60, amit le sem szarnak.
A 24-70, a 14-24 és most az új kitobi meg a megjelenése előtt felkerült. Ezért rendesen csengetett a Nikon.