Brembo-t vennék Delphi betéttel:) Nekem tíz éve így szerelik az autóimat. Két betét egy tárcsa. 90e tárcsa +-10% 40-45e betét 100 Le alatt persze:) 70 Le szívó dieselnél.
Nekem Ericsson HCB-30 utólag beépített kihangosítóm van és teljesen jó. Működik "minden" generációs telefonnal. pl k750i, 6230i, 6233, 6730, e52, n73. Ezekkel használtam, használom is. Symphoni gyári cd kezeli gond nélkül. Nem tudom kapható-e még. Csak ajánlani tudom.
Szülők Suzukiján Brembo-textar ötvözet volt és az nagyon jó konfignak bizonyult. Barum nem ismerem,,,,, Mit mondtok????
A Barum fektarcsa puszta léte is meglep, bar mind a Barum markanev, mind az Ate a Continental-Teves csoport tulajdona. Mondjuk gumiban a Barum a "budget" kategoria markaja, azaz mar eleg jo, de még nem nagyon draga. Viszont semmikeppen sem premium termek.
A Brembo fekekrol annyit tudok, hogy a gyarnak tobb termekosztalya van, tobbek kozott egeszen olcsok is -- de a Ferrarikba nyilvan nem azok kerulnek.
Sziasztok! A segítségeteket kérném.Megtudja valaki mondani, hogy 2005-ös évjáraton merre található a külső hőmérséklet érzékelő? Diagnosztikán -45 fokot mutat, de nem vagyunk bent biztosak, hogy ez okozza azt a hibajelenséget,hogy a motor indítása után pár perccel elindul a hűtőventillátor, függetlenül attól, hogy hideg a motor. Valamint nem működik az első ablaktörlőmotor a leggyorsabb fokozaton. Ha esetleg lenne ötlet ezen hiba okokra, akkor azt is megköszönném.
Hát meg kell mondjam, valami hasonló hangot hallok én is, annyi különbséggel, hogy én csak induláskor (főleg ha picit lejtőnek felfelé), és mintha középtájról jönne. Valahogy alólam. :) Ha nem múlik meg kell nézetnem. Neked mennyi van az autóban?
Hello márkatársak!Volt egy kérdésem amire kaptam választ a 12892-es hozzászólásban.(utólag is kösz!)Annyiban módosult a dolog hogy a hang semmit sem változott ezért elmentem a Fehérvári Wolf Autóba és átnézettem a kocsit.Először is le kell szögeznem hogy nagyon korrektek voltak,másfél órát szöszöltek a kocsival és egy forintot nem fogadtak el.Szóval a lényeg,hogy szerintük a futómű teljesen rendben szilentek nem szakadtak,gömbfejek nem lógnak tehát úgy gondolják a próbakörök után ,hogy a külső féltengelycsukló a ludas ,ez tud kettesben kanyar közben gázelvétel-gázadásra csattogó hangot adni.Namármost,mit javasoltok?:gyári csukló 80 pénz körül márkaszervízben,(beszerelés 6e/oldal),vagy utángyártott akármi...talán GLO a Bárdinál kapni elfogadható áron(18E/db),vagy felújítás?Ha esetleg erről a GLO féltengelycsuklóról tudtok valamit osszátok már meg velünk légyszíves!Előre is várom az építő tanácsokat!!!!!
A BGU, BSE, BSF az mind 1.6 8V. Sőt, CCSA kóddal Ethanol (E85)-ös verziót is csináltak belőle 2007. 11. hónapban, csak nálunk nem kapható.
Az 1.6 16V az FSI befecskendezésű (direkt a hangerbe, nem a henger előtti szívócsőbe, mint az MPI, valamint rétegződő porlasztási módszerrel, azaz Fuel Stratified Injection). Motorkódja BLF és már pár éve kivették a listából, mivel nem lett sokkal jobb, mint a 8V (+13 LE), viszont drágább és 98-as benzin való neki.
Szerintem kb. ennyi lehet a lényege, ha már motorvezérlő szoftverről van szó. Kényelmi, meg egyéb funkciók változását ne várd, az másik vezérlő, másik programmal.
Egy ideje rossz úton zörgött a csomagtérfedél, olyan távoli „fém a fémen” hangot adott az úthibákon. Megoldás: a csomagtér felső oldalsó szegélyén két oldalt van egy-egy fekete téglalap alakú műanyag távtartó. Mind a kettőn kicsit állítani kellett a csavarok kilazítása után, és a hang teljesen eltűnt. Teszt: a beállítás előtt simán becsúsztatható volt egy A4-es lap a gumitömítés mellett a csomagtérbe, a beállítás után már szorult a papír.
Más: kapott az 1,4 TSI Octaviam egy szoftverfrissítést 3981-es verzióról 5050-es verzióra. Érzésre élénkebb a gázreakció, hármasban jobban húz a motor már kétezertől is, de ennél többet egyelőre nem volt időm és alkalmam tesztelni.
Tudja esetleg valaki más forrásból, hogy mi mindent tartalmaz az 5050-es verzió? Elég nagy ugrás a 3981-eshez képest, és a szervizben fogalmuk sincs róla, nem kapnak leírást hozzá. Annyit mondtak, hogy egyfajta paramétertáblázat-optimalizálás talán.
O3? Remélem nem! elméletileg egy superb-es oldalon találtam, de a motorháztető inkább O2-szerű meg az arányai is kisebbek mint egy super bélának... Vélemények?
Ez eléggé szubjektív dolog. Nekem nem igazán tetszik az az irány amerre a skoda fejlesztői a külső designt illetően elindultak a Fabia és az O2 facelift esetében.
Nekem a fabia (a kombi kivételével) túlságosan is a minire hajaz. Talán ezért sincs belőle sedan változat, hanem inkább csinálnak egy új típust a F1sedan helyett amit a OFF dacia logan ON ellenfeleként szánnak.
A facelift meg nekem egy túl szorosan megkötött copfot viselő kislányra emlékeztet. Korábban leírtam, hogy melyik részek tetszenek benne, de azt nem fogadom el, hogy a nappali fény miatt kelletek ezek a borzalmak. Mert a nappali fényt a ködlámpára bízták. Én talán egy olyan lámpát tetem volna bele ami az eredeti inverze és nem húztam volna annyira hátra a sarkát. Ezzel valami olyasmi lett volna a végeredmény mint a S2 nél, csak a lámpa alja nem lett volna "Derickesen" táskás hanem egyenes. Ezzel azt lehetett volna elérni amit az O2 nél is elértek, hogy a ködlámpa külső íve kvázi tükörképe a fényszóró ívének.
A tömítéseknél például már nincs ez a tévedés. Azért alapvető jó tanács: "hülye júzert" ne küldd alkatrész vásárolni!!! Intézd te magad mert a pofáncsapás joga csak akkor illet meg ha téged b@xtak át és nem a csóró tulajt, aki még azzal sincs tisztában, hogy milyen autója van.
Senki ne vegye magára!!! Természetesen itt csak szakértők vannak.
Szólottam én: octi19 ezek közül a szakértők közül a legtudatlanabb. ;)
Elírás! Az O1-hez csak egy féle 1.6-os motort hoz ez így is van. Az O2-höz kétfélét, de ha jól megnézed akkor az egyik tévesen 16v de a motorkódok és a teljesítmény adatok a korábban írt 75kW (102Le) A másik meg helyesen 1.6 FSI 85kW (115Le)
Én Oct II.-t választottam volna a Fábiám lecserélésére, de a motorpaletta kicsit szegényes volt. Én TSI motort akartam így augusztus óta egy Facelift-et hajtok.
A változtatásokról annyit, hogy biztosan csak tervezgetik még a O3-t. Az RS is ilyen plasztikázott kasznival jött ki, tehát nem valószínű, hogy gyorsan jönne az O3.
Egy leírás a változásokról: http://www.sof.hu/muhelytip.php?id=101
Az első lámpában az irányjelző sokkal nagyobb területet tölt meg, a hátsóban az irányjelző a teljes "C" helyzetjelző belsejét bevilágítja. A nappali fény bevezetése miatt kellett a lámpatest váltása. A SuperB kormány és műszeregység sokat dob a kinézeten a fehér kijelző világítással együtt.
A ráncfelvarrás szerintem jól sikerült, a szép formán csak kicsit változtattak.
Khm, magam is így tudtam, aztán találni olyan weblapot, még autós teszteket is, árlistákat, ahol a BSE 1,6 16V-ként szerepel, ezé töprengtem el rajta ....
Elvittem a karosszériáshoz reggel, aki azt mondta, délután mehetek érte :) Tőle tudom, hogy teljesen jó ki van alakítva a helye, nem sokat kellett "faragni" a kocsiból. Azt nem tudom, hogy a felfogáshoz volt e beépítve gyárilag csavar, azt az is ők hegesztették be (ha egyáltalán kellett), de a kárpit biztos kijött a csomagtartóból...
Sziasztok. Az E85 bioetanolról hallott már valaki? vagy van valami tapasztalata? Ezen a honlapon találkoztam vele : http://www.e85kft.hu/ Jóval olcsóbb mint a benzin és az átalakitó sem drága szerintem. Ha van valami tapasztalat megoszthatná itt vagy akár priviben.
Én úgy tudom, hogy ez a felszereltség 2007 utolsó negyedévétől volt nálunk kapható. Én pont két éve januárban rendeltem az enyémet. Az értékesítő mondta, hogy csak egy pár hónapja árúlják ezt a változatot. A másik bibi, hogy 16"-os Lyra felnivel jőttek az autók és nem ezzel. Viszont a dekorbetétek stimmelnek, szép és nincs lelakva. Szerintem nem nálunk lett forgalomba helyezve. 2006-os autónak nem 2011-ig szól a műszakija.
Egy barátomnak kellett volna az autó,meg is nézte volna,ha ő is elérte volna a tulajt,mert csak most fedezte fel az autót,és a szám csak hétvégén él ugyebár.Ha ez a sok "volna" ne lett volna. :) Akkor ez bukta utca.
Meg is van. Igaz, hogy ez is "húzottszemű" de valahogy szögletesebb és az egész formaterv is szögletesebb. Nekem például határozottan bejönne egy OFF SX4; Focus vagy Astra ON méretű "fábia".