Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

joemaster Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13083
Elárulnád, hová írtál?
Nem találtam semmi elérhetőséget skodáék honlapján...
Előzmény: Tongariro (13073)
Tongariro Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13082
Szenyo12!

Visszajött a levél, hogy nem érvényes a fórumbeli e-mail címed. Ha adsz jó címet, küldöm a tippemet. Itt nyilvánosan nem szeretném.

T
Előzmény: szenyo12 (13079)
Tongariro Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13081
Szia szenyo12!

Írtam levelet magánban a két 1,4 TSI Elegance kapcsán.

Üdv

T
Octi19 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13080
Hát egy misit alkudni egy 5.5 milkás árból az elég cinkes, de ha bemész egy szabadon választott kereskedésbe és előadod, hogy: az már biztos hogy, két ilyen kocsit fogsz venni csak az a kérdés, hogy hol és mennyiért. Hát csuda dolgokat fogsz látni... majd írd meg, hogy meddig tudták betolni a nyelvüket... ;)
szenyo12 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13079
Sziasztok!
Szerintetek Octavia Combi 1.4 TSI, manuáls váltó, Elegance felszereltség (5.474.750) + plussz metálfény (120.000) autó, két darab vásárlása esetén 4.4m-be beleszorítható valahol? Esetleg tipp, hogy hol?
tamas974 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13078
Jó kis honlap, amit belinkeltél:
A "speciális beállitások" menű, felhívás egy keringőre. Igy kell hirdetni a km óra visszaállitást.....
"TDI motorvezérlők belső tárolt km-ének beállítása"- ez pedig, hogy rá se lehessen jönni az állitgatásra. GRATULA......
Előzmény: KOCZKY (13076)
Octi19 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13077
Lenne egy megjegyzésem:

"- mindkét oldali hátsó ködlámpa aktiválása: gyári beállítás esetén a hátsó ködlámpát bekapcsolva csak a baloldali világít. Ez módosítható úgy, hogy működjön a jobboldali hátsó ködlámpa is (izzót sem kell cserélni, beszerelni, mert már benne van)"

Ez a 2007-es modellév után nem igaz mert már a vezeték sincs kihúzva a jobb oldali lámpatesthez.
Előzmény: KOCZKY (13076)
KOCZKY Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13076
Kb ezek állítgathatóak utólag:

vezérlőegység beállítások
KOCZKY Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13075
Anno az OFF toledomon ez úgy ment, h télleg akkor mosta a lámpát, ha akartam, vagyis a sprincit sokáig tartottam magam felé húzva, tovább mint egy normál sriccelésnél, kb 3-5 másodpercig, no de akkor valóban beterített mindent :-)))))

Sok értelmét már akkor sem láttam, mivel pont ezt a téli dzsuvát nem hozta le rendesen maga a spricc... az igazi ugyi az lenne, ha lenne ott is egy kis ablaktörlőlapátka :-)
Előzmény: stevie w (13074)
stevie w Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13074

a fényszórómosó minden negyedik (ablak)mosáskor beteríti a körülöttem haladókat és persze az oldalsó üvegeket és a hátsó ablakot is. A négyet átállíttattam nyolcra, de szerintem még a húsz is beleférne.

En az OFF automon atkotottem a lampamosot, hogy a hatso ablak mosojaval mukodjon egyidoben. Tehat csak akkor spriccol, ha en akarom. Igaz, akkor a hatso ablakra is.

- nincs zajcsillapító burkolat a motorháztetőn belülről
- csak pálca támasztja ki a motorháztetőt

Lehet kapni burkolatot, nem is draga, talan 6-8 ezer forint, de nincs tul sok ertelme. Teleszkopos kitamasztot is lehet kapni, az olyan 20-25 korul van felszerelve, keresd KoBe-t.

Tongariro Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13073
Dehogy, semmi gond az autóval. Néhány apróságtól eltekintve nagyon meg vagyok vele elégedve, majd lejjebb leírom, mi az, amit kifogásolok.

Két dolog miatt vittem be a szervizbe. Az egyik, hogy szüntessék meg a csomagtérajtó zörgését: ezt pár perc alatt megtették a két műanyag távtartó beállításával.

A másik dolog az volt, hogy a fényszórómosó minden negyedik (ablak)mosáskor beteríti a körülöttem haladókat és persze az oldalsó üvegeket és a hátsó ablakot is. A négyet átállíttattam nyolcra, de szerintem még a húsz is beleférne. Majd kitapasztalom.

Végig ott lehettem a kocsi mellett, csak a szerelő srác volt ott és én. Kérdeztem, hogy mit lehetne még engedélyezni VAG-on (VAS) keresztül, de semmi pluszt nem talált, minden lehetséges dolog engedélyezett már vagy a MaxiDotban vagy VAG-on keresztül. Egyedül az utolsó ablaktörlés utáni egy első és hátsó utántörlés nincs, de azt nem találta, és ilyen maszatos időben amúgy is csak bosszantó lenne más Octy-fórumok szerint, mert csak összekeni a szélvédőt a rászáradt téli mosóval. Mondjuk érdekes, hogy nem találta a beállítását, de az FL alapértelmezés szerint nem is adja ezt a funkciót, biztos rosszak voltak a visszajelzések. VAG COM-mal talán előkereshető lenne.

Ekkor szólt a srác, hogy megnézi, van-e gyári szoftverfrissítés, azaz nem CD-ről, hanem online. Kérdezte, felrakja-e, mondtam, hogy igen. Azt viszont senki sem tudja, hogy miben más az 5050-es verzió. A külföldi fórumokban sem tudják. Írtam a Skoda gyári ügyfélszolgálatára, majd csak megmondják...

Eddig 9200 km van benne, és ezalatt egyetlen apró zavaró dolog jelent meg, jelesül az, hogy zörgött a csomagtérajtó.

Ezeket nehezményezem:

- zörgött a csomagtérfedél, ezt orvosolták
- hajlamos belülről párásodni az első és a hátsó szélvédő, a múltkor rá is fagyott a pára az elsőre (éjszaka ponyvával takarom le az első és oldalsó ablakokat, a ponyva bent van nappal a csomagtartóban, lehet, hogy ez az oka)
- lehetne hatékonyabb a szélvédő párátlanítása (esetleg nedves a pollenszűrő?)
- felnyitáskor bejut a víz a csomagtérbe a gumikéderekről és a csomagtérajtóról
- esőben vagy az után az oldalsó ajtók feletti ívekről könnyen becsöpög a víz nyitáskor-csukáskor (az előző autómnál nem volt gond)
- ha nem figyelsz, könnyen a csomagtérben maradhat a kulcs, ha csak a csomagtérajtót nyitod ki a távirányítóval, és utána lecsukod az ajtót
- a kormányról nem lehet a CD és az SD kártya között váltani
- nincs zajcsillapító burkolat a motorháztetőn belülről
- csak pálca támasztja ki a motorháztetőt
- elég zajos a hátsó ablaktörlő motorja

A pozitívumokat nem írom le, mert nagyképűnek tűnnék és túl hosszú lenne a hsz. :-)

A tiéd milyen színű? Mik a tapasztalataid vele?

Üdv

T

Octy
Előzmény: Zsirmanc (13065)
ckerti Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13072

Akkor azt az A3-at se vedd meg, ha felkínálják :-)

Ilyet még nem is hallottam különben.

Milyen idős a kocsid? Mennyi kilométer van benne?

Előzmény: bohus75 (13070)
Octi19 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13071
Szerintem tányérkereket akartál írni és nem napkereket...
Mint azt korábban is írtam és te is meg győződhettél róla egy alig 5000 km-t futott kocsiban, ez a jelenség teljesen normális. Az út és a lendkerék között számtalan illesztés van kisebb-nagyobb hézagokkal.
Pl.: 2db féltengely csukló, difi kihajtás és napkerék, napkerék és bolygókerekek, bolygókerekek és difi ház, tányérkerék és kúpkerék, kúpkerék és a váltókihajtás közötti áttétel, stb... egészen a kuplungtárcsa és a nyeles-tengely közötti illesztési hézagig. Amikor a nyomaték az egyik kerékre összpontosul például amikor kanyarodik a kocsi akkor a másik oldali hézagok amik egyenes futáskor egyszerre jelentkeztek most szintén összeadódnak (féltengelyektől a difi házig).
Ezek amikor összeadódnak akkor az a keréken több foknyi elfordulás is lehet. Emeld meg a kocsi elejét, tedd egy alacsony sebességbe a váltót és magad is ellenőrizheted.
Ha a futómű rendben van akkor nincs okod aggodalomra.
Előzmény: bohus75 (13070)
bohus75 Creative Commons License 2010.01.28 0 0 13070
Hello Octi19!Volt egy kis időm és átnézettem az autót töviről-hegyire.Futómű,gömbfejek,szilentek,féltengelyek mint a gyári... tökéletes állapotban vannak.Ellenben megvan honnan jön a menet közben kanyarban hallható csattanó hang.Sajnos nagyon úgy fest hogy a differenciálműben a napkeréknek vagy a kúpkeréknek vagy akármi másnak van ilyen hangja.Sajnos számomra eléggé zavaró hogy kanyarodásnál váltásnál-gázadásnál csattan eggyet egyenlőre tanácstalanul állok ,hogy mitévő legyek.(Öröm az ürömben ,hogy a székesfehérvári Volkswagen kereskedésbe vittem be a kocsit átnézetni,és a szerelő szaki is sokat tűnődött ezen a hangon mert ilyet nem nagyon hallott vagy nem figyelt föl rá,és azt mondta hogy próbáljunk ki egy ugyan ilyen váltóval szerelt másik autót.Skoda,Vw.nem volt bent így a cég Mobil assistance-os Audi A3-at vittük el amiben összesen 5000km!!! volt és ha nem is ennyire erősen, de ugyanígy adta ezt a hangot.Szerintetek????!!!
Előzmény: Octi19 (12892)
Mr_Marell Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13069
Köszi a tippet haver nevében is :-)
Előzmény: ckerti (13061)
kakszilali Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13068
Köszi, már nézem is. És közel vannak.
Előzmény: stevie w (13057)
drMinit Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13067
keres meg magánban, adok egy telefonszámot ott rám hivatkozhatsz.
Lehet hogy olcsóbban is megvan.
Előzmény: lila-akác (13064)
Octi19 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13066
Akkor pontos választ egy márkakereskedésben fogsz kapni.
Kb. a lenti összegre számíts, de ez csak egy becslés emlékezetből.
Előzmény: lila-akác (13064)
Zsirmanc Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13065
Tongarino

Mire kaptad a szoftverfissitést? Nekem egy hetes lesz az 1.4 TSI-m. Érdekelne volt-e gondod, vagy ezt lehet kérni.

Köszönöm
M
Előzmény: Tongariro (13043)
lila-akác Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13064
Köszönöm a választ, harmadik kulcsról van szó!
Előzmény: Octi19 (13063)
Octi19 Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13063
Egy harmadik vagy egy új kulcs szett?
Az előbbi olyan 25e körül ha jók az emlékeim, az utóbbi meg nagyon drága mulatság.
Előzmény: lila-akác (13062)
lila-akác Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13062
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, nem e tudja valamelyőtök, Octavia II.-höz kb. mennyibe fáj egy pótkulcs beszerzése?
Köszönöm
ckerti Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13061

http://www.skoda-orrmotor.hu/boltok.php

A kiemelt partner nem véletlenül kiemelt :-)

A márkaszervizt is meg lehet kérdezni, sokszor meglepően jó árat mondanak apró csecse-becsékre.

Előzmény: Mr_Marell (13060)
Mr_Marell Creative Commons License 2010.01.27 0 0 13060

Sziasztok !

Haver az O2-n leamortizálta a tükör borítását.

Hol tehetne szert egy újra (illetve használtra?) + fényezés

Köszi

mogyi1 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 13059

Na megjött hozzánk is a kis 1.2-es TSI és szerintem egész baráti áron. A tdi-t azért nem cserélem le de egy teszt út erejéig jó lenne. 

http://www.autoblog.hu/hirek/uj_turbomotor_a_skoda_octaviaban.html

Octi19 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 13058
Software frissítés kell neki! Állítólag software hiba és valami memória túlcsordulás okozza a hangos "pendülést". Nekem anno, mp3 hallgatása közben csinálta és nagyon ritkán. A de azt mondták, hogy a pechesebb tulajoknak naponta akár többször is átélhetik a dolgot.

Én az első alkalommal lefőttem mint a kávé... általában nagyon hangosan hallgatom a rádiót mert katona koromban rá kellet jönnöm, hogy hosszútávon a mig29 nem tesz jót a hallásnak. Pláne 10 lépésről... ezért mindig 9-14 között hallgatom. Lehet, hogy ez sem túl jó... ;) azután mikor "pendült" egyet akkor majdnem besz@rt@m.
Előzmény: Cater428 (13054)
stevie w Creative Commons License 2010.01.26 0 0 13057

Csak egy megbízható és lehetőleg nem túl drága beszerelő mester kellene hozzá. Észak -Budán. Tud valaki ilyet ajánlani?

www.duett.hu (Bojtar u.)

www.autohificentrum.hu (Szentendrei ut)

Előzmény: kakszilali (13056)
kakszilali Creative Commons License 2010.01.26 0 0 13056
Én voltam az érdeklődő. Köszi, de már nyert a Nokia ck-7w. Csak egy megbízható és lehetőleg nem túl drága beszerelő mester kellene hozzá. Észak -Budán. Tud valaki ilyet ajánlani?
Előzmény: csambero (13052)
mandi13 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 13055
Csak meglett a külső hőmérséklet érzékelő. Helye. Mert valaki tőből kivágta a kábelkorbácsból és hogy még ez se legyen elég, ráhúzta a műanyag védőcsövet.
A többi kérdésre esetleg tippek?
Előzmény: mandi13 (13049)
Cater428 Creative Commons License 2010.01.26 0 0 13054

Sziasztok!

Ma az autómban egy nagy pukkanás kiséretében elment a rádión a hang. A kijelző +minden működött de  hang az nyista.

Gondoltam  mehetek a szervizbe szoftvert frissitettni (a tapasztalatok alapján).

Kiprobáltam, hogy kb:10 másodpercig nyomva tartottam a ki/be kapcsoló gombot  és olyat csinált a rádió mintha reset gombot nyomtam volna meg.

És láss csodát vissza jött a hang.

Van valakinek ezzel kapcsolatban valami tapasztalata? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!