Igazad van, de konkrétan nem tudok rákérdezni a 7 napból egy városra sem, mert fogalmam sincs, hogy meddig tudok a kikötőkből egy-egy városba bemerészkedni úgy, hogy vissza is érjek a hajóra időben és még véletlenül se tévedjek el, vagy ne adj Isten lekéssem a hajót.
Például Tunisz érdekelne, hogy van-e valami busz pl.a turistáknak, amivel körbevisznek és visszavisznek a megállóba.
Vagy érdemes fakultatív kirándulásra befizetni, egyáltalán mennyire éri meg a hajónak ezt a szolgáltatását igénybe venni.
Kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii az eddigi megosztását is a a hasznos tapasztalataidnak.
A Chianti még rendben lenne, de hol ismerkedem meg egy jóképű olasz fiúval, ja és hova küldöm addig is a páromat? Dupla probléma / De hát Te sem tudhatsz mindent ! Igaz ?
Ha túl korán elvisz a transzfer a milánói reptérre, akkor valószínűleg lerogyunk a váróban és kipihenjük a 7 nap alatt ránk zúduló élményeket. Vagy betesszük a csomagokat a megőzőbe és bemegyünk még flangálni Milánóba.
Jajaj..:) A transzferesek külön címkét kapnak a kiszállásnál. mindentől függetlenül elsőként szállnak ki. Délben ott leszel a repülőtéren, veszel egy finom Chiantit, és megismerkedsz egy jóképű olasz fiúval, és máris eltelt az egész nap:))))
(és ha balkonos transzferes vagyok? :)) teljesen összezavarsz, bár nekem teljesen mindegy mikor indul a transzfer, abszolút részletkérdés számomra :)))
Az oké, hogy biztosítják, hogy időben kivisznek a reptérre, csak Annamari felvetése az volt, hogy túl korán visznek ki minket. Mert én úgy gondolom, hogy kiszállunk pl. reggel 9-10-kor és mondjuk 11-kor elindul a transzfer, délután kb. 1-re a reptéren is van és nem az lesz, hogy jaaa csak este 10-kor megy a géped, akkor este 7-kor indul a transzfered. Jól gondolom? Mert ez mondjuk még nekem is kérdés, hogy mi a fenét fogok csinálni 7-8 órán keresztül a reptéren :)))
Szia!Mi is úgy voltunk a párommal,hogy külső kabint foglaltunk és balkonost kaptunk.Egyébként a Fantasia egy gyönyörű hajó és tiszta. Június végén voltunk csodálatos álomutazás volt.Jó utat nektek!
Szia Neti, aki megveszi az MSC transzfert, arra figyelnek. Őket szállítják ki először, és garantálják, hogy eléred a repülőt. Azért fizetsz. Mindenki más, még a yahct-klubosok is csak utánuk jönnek. Ha így mentek nem kell aggódni. (mármint Te és Annamari)
Akkor készülj fel, hogy nem igazán finom a capuccino az MSC-n, de a kikötőkben lesz. A reggelinél, és később is csak török kávé van ingyen, ami nem az igazi. Ha nincs más vigyetek 3 az 1-bent vagy nescafét. Ha még van kérdés a kikötőkkel, konkrétan kérdezz, mert 7 napról egyszerre leírni mindent 2 óra legalább. A Fantasia talán az MSC legszebb hajója. A másik hajóutak forumre valaki felrakott videókat, azon is láthatod, hogy állandóan takarítanak. Az biztos, hogy ez a legtisztább hajó.
Genovában a Piazza Principe állomásra ér be a vonat (a Centrale pályaudvar az a Milánói).
Itt több kijárat is van, a lényeg az, hogy a lejtőn induljatok el (a part felé) és ne a dombra felfellé :)
Akár egy kis utcában vagy a főbejáraton jöttök ki, jobbra elsétáltok kb. 100 métert és már látni fogjátok a hajót, kb. 7-8 perc séta a hajó, taxira semmi szükség! :) Meg fogjátok találni, nem kell aggódni :)
Mi 23 án, vasárnap a 6.10 -es Rayenairrel repülünk Milánó Bergamóra, fillérekért 13 e.Ft-ért.
Onnan fejenként 5 euroért beutazunk a Milánó Center Pályaudvarra, ahonnan 11.10-kor vonattal utazunk Genovába.( 37 euró/2 fó)
Ha minden jól megy akkor 12,40 órakor Genovába érünk. Hogy onnan hogy jutunk el a kikötúbe azt még nem tudom,, de a térkép szerint közel van, tehát marad a taxi, vagy a lábbusz.
Elég erőltetett menetben kell egész nap csomagokkal utazgatnunk, de szerintem odaérünk.
A B verzió szerint, ha valami miatt nem érjük el ezeket a csatlakozásokat, akkor 1 nappal később Nápolyban szállunk fel a hajóra.
Minden nap betesznek az ágyadra a takarítok egy "újságot" amiben minden benne van a másnapról..Pl.mikor kel fel a nap,mikor nyugszik.Mikor köt ki a hajó és hol.Mikor kell legkésőbb visszaérned,hogy le ne késd.Milyen animációs programok vannak és melyik szinteken.Milyen előadás lesz a színházban stb....
Na,ebben a programfüzetben az is benne lesz,hogy éppen az adott napon hogyan várják el az étteremben,hogy te hogyan öltözz.Pl.formal,informal stb.Ne,aggódj az egyszerűbbek kedvéért(én is ilyen vagyok,nem tudunk nyelveket:(() kép is lesz alá rajzolva pl.öltöny nyakkendővel vagy egy ing.
Azért írtam azt,hogy "hogyan várják el",mert amúgy te úgy mész ahogy akarsz (persze nem póló és rövidgatya).
Igen,a bárokban is fizethetsz kuponokkal.Mi ugyan nem szoktunk italcsomagokat venni,mert mi nagy ásványvizesek vagyunk.Az meg ugye ingyen is van.:)
Az ásványvíz csomag arra jó,hogy az ültetéses vacsoránál elvárják a pincérek,hogy igyál valamit,ami ugye jól is esik és akkor ott fizethetsz azzal.
A svédasztalos kajánál meg magadnak engeded az ingyen vizet.
A capuccínót nem tudom,hogy mennyibe kerül,de a reggelinél,sőt egész nap ingyen engedhető a svédasztalosban.
A Fantázián még nem voltam,de a Splendidán,Musican már igen.+ voltam már más hajótársaságokkal is.A karib tengeren a Carnival Valoron és a Norvegian Pearl-en.
Mi most megyünk az Armoniával az 5. utunkra.
Ezen az útvonalon még nem voltam amire most ti mentek,de Barcelonában és Marseille-ben már jártam
Mi Marseille gyalog jártuk be.De tudod mit mindjárt visszakeresem neked,hogy hányas hsz-eket keresd meg.
Babszi Te sokkal tájékozottabb vagy, mint az utazási iroda.
Igen így minden érthető, és nagyon szimpatikus megoldásnak tartom a kialakult rendszert.
Az előző hozzászólásodban írtad, hogy úgy érzed, mintha máris indulnál az álomútra pedig még 22 napod van addig....
Itt, akik együtt vagyunk, lélekben már mindannyian együtt utazunk, ki először, ki már többedszerre.
Persze, hogy mindannyian fel vagyunk dobva attól, hogy alkalmunk adódik kiszakadni a nagy magyar valóságból...
Ahogy a videókat látom és az élménybesazámolókat olvasom hatalmas élmény vár ránk.
Ha ráérsz, akkor még abban segíts, hogy mennyire kell elegánsan öltözni az étkezéseknél, mert hát korlátozott súlyt vihetünk a repülőgépre, így nem tudom elvinni az egész gardróbomat.
A másik, hogy kértem egy sörös csomagot a páromnak, én pedig egy vizes csomagot.
A bárokban fizethetek a kuponokkal ?
Mi nagy kávéfanok vagyunk, vajon mennyibe kerül a capuccino ? A reggelinél van ingyen kávé ?
Voltál már a Fantázián ? Genova, Nápoly Palermó,Tunisz, Barcelona Marseille útvonalon ?
Van e valami tipp, hogy a hajót elhagyva merre érdemes indulni, mire érdemes felszállni ?
Bár a kérdésedet nem nekem szántad.Azért válaszolok rá.
Nem muszály az étteremben enned.Amikor bejelentkezel a hajóra megtudod,hogy melyik étterembe és hány órára osztottak be vacsorára.
Ez álltalában úgy szokott lenni,hogy a gyerekeseket osztják az első vacsorához,ami kb.19 óra.A gyerekteleneket pedig a kb.21 órásira.Persze ezen te változtathatsz.
Ja, az asztalszámodat is megtudod.
Ha akarsz ott eszel,ha nem a svédasztalosban.De megteheted azt is,hogy előbb az étteremben,majd a svédasztalosban vagy fordítva.
Azt is megteheted,hogy pl.hétfőn az ültetésesben kedden pedig a svédasztalosban.
Senki nem kér tőled számon semmit.
A rendszer,hogy beosztanak kajálni tényleg a tömeg miatt van.+ a te asztalodnál más ül 19 órakor és estleg 21 órakor te.
Az esti színház miatt is van a rendszer.Ott is 2 előadás van.Aki előbb kajál a későbbi előadásra megy.Aki később az pedig az elsőre.
De te,ha esetleg svédasztalosban kajálsz akár mindkét előadást megnézheted!!!!
Az ültetéses vacsorához egész hétre fix helyed/asztalod (és időpontod) van az étteremben. Ide mehetsz a hét bármelyik vagy akár mindegyik napján is, tolongás nem lesz, hiszen mindenkinek megvan a saját (2-8fő) helye/asztala.