Fresh from her acclaimed performances in the movie "Dancer in the Dark" and on its accompanying Selmasongs EP, Björk is scheduled to release a new album, tentatively titled Domestika, in May.
The album's sound is expected to be "grown-up and distinguished," a spokesperson for the singer's U.K. management company said, with a full orchestra appearing on some tracks.
Björk, who is producing the LP herself, had lyrical help from some unexpected collaborators; filmmaker Harmony Korine ("Kids," "Gummo") penned lyrics for a song called "Harm of Will," while the singer based another track on a poem by the late American poet e.e. cummings.
The performer plans to follow the album's release with a brief series of live dates, including two U.S. performances — one in Los Angeles and another in New York — according to her label, Elektra Records.
Nine tracks for the LP have been completed, with recording sessions taking place in New York and in Björk's native Iceland.
The singer/songwriter recently received two Golden Globe nominations for her "Dancer in the Dark" efforts: her performance in "Dancer in the Dark" earned her a nod in the Best Actress category, while the soundtrack's "I've Seen It All" was nominated for Best Original Song. Winners will be announced during a January 21 ceremony.
Björk 's last full-length album was 1997's Homogenic. She released the seven-track Selmasongs: Music From The Motion Picture 'Dancer in the Dark' in September.
Na kérem szépen, megnéztem a filmet. OK, bevallom, én Evita halálos ágya fölött is pityeregtem egy kicsit, de a Dancer totál kikészített. Ennyit még nem bőgtem filmen, és rettenetesen megizzasztott a film. Eléggé kínzó film, az egyik pillanatban majd' összeszorul a szíved, aztán hirtelen muzsika, és a legmeghökkentőbb pillanatban fakadnak dalra a szereplők. A jövő héten még egyszer megnézem.
iszonyú jó film
elég kemény
eredendően megrendítő
de lehet sokszor nevetni is
Trier nagyon tud. Björk meg tehetséges. Eléggé.
ma láttam a Puskinban
vannak benne dán Nohab mozdonyok, mint a Balatonnál, noha amerikában jáccódik. Más "hiba" nincs. Ja, meg feleségem szerint rosszul ejtik a cseh neveket.
Az itt öreg Joel Gray ugye az, aki hajdan a Kabaré konferansziéja volt?- itt is szteppel egyet.
szvsz nem fogtok csalódni
Elvileg már csak egy hetet kell várni a film magyarországi bemutatásáig (jan. 11.). Biztos vetítik premier előtt is, de hogy hol és mikor arról nem tudok.
Onvallomas :)
Nem szeretem az I've seen it all-t.
Olyan mintha az ember kapna 2 honap telet instant 2 perc alatt :(
Szanalmas vokalt kapott Thom York.
De a tobbiiiiiiiiiiii.........there iz alwayz someoooneeeeeeee to catch meeeeeeeeeee :)
Tennap láttam a Táncos a sötétben plakátját. Oda vagyon irva a rendező, a főszereplő, (+egy másik spiné :-) és a dijhalmaz felsorolásos jelleggel. Az is ottan van, hogy kiknek a támogatásával, kinek a forgalmazásában, ki mutatja be.
De hogy mikor, az titok maradt.
Nagy a csend, nagy a csend! Csak nem készülök valamire?
Azt elfelejtettem eldicsekedni, hogy a Mikulástól (Télapó) Virgácsot kaptam nevenapjára.
Megkaptam a Virgács kisasszony (Björk) Post címü cédéjét, ami még hiányzott. Az Caver mi es a Tryckis szám nagyon állat!
Szerintem abban Björk izlandiul (is) hangicsál.
És egy kicsit fókuszosan:
A héten az ertéelklub meghívására nálunk vendégeskedik Björk. Aki nem tudná, Ő egy izlandi énekesnő aki a torkával énekel. A dolgot még érdekesebbé teszi, hogy az izlandiaknak mindenre külön szavuk van...
Dec. 02. European Film Awards (Paris):
A 2000-es év európai színésznője: Björk
Közönségszavazat-európai színésznő: Björk
Közönségszavazat-az év rendezője: Lars Von Trier
Úgy utálok magammal levelezni!
Kénytelen leszek Björk álhíreket kitalálni, és avval, riogatni a nagyérdemüt. Amúgy blikkesen.
Pl.:
Björk Budapesten! A neves svéd énekesnő december 5-6-án fővárosunkba látogat, hogy ezzel is emelje a Mikulás-ünnep fényét. A Weoressmarthy téren, 18 órától, ajándék CD-ket és virgácsot fog osztogatni, ujabb csapást mérve evvel a hazai lemezkiadókra.(részletek a 9. oldalon)
Nem is igaz, mert a rendező monta neki, hogy fémmel szedje fő, mert az jobban illik a zenéjéhez! * Az semmi, az apám a teflonos edényben villával kavargatta a kotyvalékot. :oD
Jaj mar de kritikus vagy :)))ossze volt zavarodva mert ott ult a kameleon a nyakaban ezt mondta egy interjuban,es hogy egyebkent muanyaggal lepett volna a tojas ala mindenkepp