Vén fejjel nemrég tudtam meg, van egy kérdés: "Hogy akkor most mi a megoldás?" És akkor mindenáron valami választ próbál az ember kierőszakolni magából. Gyakran előfordul azonban hogy NINCS megoldás. Együtt kell élni ezzel.
Ez nagyon jó! Tényleg, akkor már itt-ott fényképeztek. Nincs véletlenül fénykép az eredeti, pár hétig állt Hild-féle kupolával a bazilikáról? Beomlottasról vannak képek.
Igen, ott lapulnak a ciszternák. Ebben az utolsó írásban találtam egy bizonytalan mondatot, hogy "továbblépési lehetőséget kínálnak". Magyarán: fogalmunk sincs, mit legyen velük. :)
Azok a szépen falazott, hatalmas ciszternák, amelyeket pár éve találtak a Bazár előtt, valahogy nem kerülnek be valahogy a projektbe? Most jut eszembe, hogy erről sehol sem olvastam.
A topikból ekkor négyen+1 jelen voltunk. Meg még sok ismeretlen, ezért kietlennek nem lehetett nevezni, de a felét kiesnek sem. Ezt képezte a masina.
A Kaszinó-gépház-most eladandó családiház előtt egy bácsi mesélt a történetéről. Mindig bejött valami új, kis apró hozzáadott információ. A lényeg hogy ezen a részen ahol a királyi palota szinte érinti a Dunát, csatlakozzon ahhoz szépen. Sikerült. Az épp fellendülő építkezések elől kivásárolták, kisajátították a területet. Ahogy Saly Noémi is említette, A Lánchíd-Alagút kettős betett a Tabánnak, ezáltal az itteni üzletsornak is. Most már nincs mit tenni, ez van.
Az egész alapvetően szép, ámbár szerintem csak a látványosabb 57,4% kész. Gondolkodtam, mi lehet a fizetős a korlát melletti sétálgatáson később? Szerintem a hosszú mozgólépcső a felső szintről a Rondella alsó szintjéig. Pár elem ideiglenesnek nézett ki, de sajna nem, a rozsdás vaslemezeket bátran alkalmazták oda ahová talán nem kéne. A liftlobby sem tétlenkedett. Szépek a régi kézműves munkával újragyártott elemek. 1 év alatt ennyi is nagy teljesítmény volt. Remélem nem látja kárát a sietség. Még lényeges hogy elmondás szerint a korábbi minőséget megpróbálták felülmúlni új anyaghasználattal -mint a Parlament esetében is- és a 20 éves időtartam helyett kb.. 70 évre tervezték. Úgy legyen.
Emberök, 4 évszak, vasdoboz
Mozgó, fix lépcső, vaslemez, ide jut.
A Főv. Tanács tábláján a királyi vízművet a VIII. századra datálják!!! (Avar király? :-) A lépcső Erzs. kir-nénak készült.
Mindig is érdekelt annó, mi volt az Ifipark végén az a négyoszlopos valami?
Végre újból a mexokott látvány. Nagyon sok koncerten voltam egykor.
Sok régi szobor az elszabaduló költségek miatt bádogból készült. Az 50-es években öntőformaként búcsúzott. Most az újraöntöttek végezték formaként.
Így van. Ezért gondolom, hogy az egyetlen józan funkció a "feljárat a Várba". Ez volt az a terv, ugyancsak fideszes egyébként, amelyet azonnal elvetettek akkor, amikor elhunyt az előző állami illetékes. De könyörgöm, ez nem valami hűbérbirtok vagy trafik, hanem egy rohadt nagy műemlék. Több komolyságot, ha kérhetem.
Szvsz nem 30 éve probléma a funkciótlanság, hanem amióta megépítették. Soha nem lehetett semmire használni, kivéve a kétes értékű ifiparkot. Új korában is hidegek és kifűthetetlenek voltak a hatalmas belmagassággal rendelkező helyiségek, ráadásul a nedvesség is ette őket. Ne legyen igazam, de a turisták nem fognak ott most se tolongani. Kiesik a fő csapásirányból.
Ezt más biztos sokkal jobban tudja, de amennyi hozzám eljutott, abból arra következtettem, hogy az I. ker. önkormányzat mindenkit elzavar, aki saját pénzből akar valamit csinálni. :-(
Igen, csak a probléma harminc éve az, hogy a szépség nem tartja el önmagát. Ahhoz meg, hogy legyen valamiféle funkciója, kell hasznosítható terület. Megúszhatatlan a lefelé bővítés és a garázs. Ezért mondom, hogy minimum hűtlen kezelés, ha egy önkormányzat megakadályozza, ha ezt valaki a saját tőkéjéből csinálja meg, aztán nekilát közpénzből. Magyarországon az előző ciklusokban még kellően erős volt a műemlékvédelmi hatóság (lásd romkocsmák), ezen az úton is el lehetett volna érni, hogy ne legyen túlépítés. Na ja, csak nem az értékvédelem volt a valódi cél, hanem a keresztbe fekvés.