Keresés

Részletes keresés

gaby2 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2306

Reménytelen vagy, azt kell mondanom!

Előzmény: BBéci (2301)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2305
Köszönöm szépen!Olvass el mindent, amit a neten fellelsz, de mindennel szemben legyen benned némi egézséges szkepticizmus!Eredményes fejlődést kivánok!
Előzmény: Törölt nick (2298)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2304
Cseréljük már el a versenydátumot!:)
Előzmény: gaby2 (2300)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2303
Maltodextrint a Shop.builder webáruházban vásárolhatsz személyesen(Szeged vagy Budapest), vagy pedig beírod a keresőbe: Shop.buider, és ime egy webáruházba botlasz, ahol regisztrálsz, megrendeled és a terméket másnap-harmadnap kiszállítják neked.A kiszállítás várható idejéről telefonon értesítenek, a kiszállítás napján.A maltodextrint kilós kiszerelésben árusítják, amelynek ára emlékeim szerint 700 ft.
Kiszállítási díj van, ez alapesetben 1690 ft, ám húszezer feletti értékben ezt magukra vállalják.Annyira meg vagyok elégedve velük, hogy táplálékkiegészítő üzletbe már nem járok, mindent rendelek.
Előzmény: BBéci (2302)
BBéci Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2302

Volumass szóba sem jöhet az összetétele miatt!

Maltodextrint hol vegyek?

Ha nem fogok tapasztalni semmi pluszt, akkor ismét szénhidrát mentes évek következnek!

Előzmény: lzleo (2297)
BBéci Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2301

A Whey Gainer egyértelműen tömegnövelő, amit semmiképpen nem akarok szedni! Mint már írtam, 32 éve emelgetek vasakat, formálom a testemet az egyéb sportok mellett. Még a Bartók Béla úti Fekete féle teremben is megfordultam. A 80-as évek elején Sportrobi turmixot ittam, nem volt más, aztán 10-12 évvel később MLO (Hardbody Gainer 3600) és Universal tömegnövelőket fogyasztottam. '99-ben próbáltam ki először a kreatint, a vizesedést leszámítva egész jó eredménnyel. A következő 3 év mindegyikében kreatinoztam (szőlőcukorral, Pump, +HMB) is az aminosav mellett.

Tavaly és idén tavasszal kipróbáltam a CE Extrémet, aminek nem sok hatása volt rám, az időnkénti hasmenést leszámítva. 2 hete iszom az Attackot edzés előtt és után, valamint a Whey Pro-t. Igazából nincs hiányérzetem, csak az itt rengeteget emlegetett "szénhidrátozás" miatt tettem fel kissé provokatív kérdéseimet.

A Vitargo irreálisan drága, azt nem veszek.

A 82 kg az a határ, ami fölé semmi esetre sem akarok "nőni"!

Előzmény: gaby2 (2299)
gaby2 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2300

Enyém november 3. Mivel ez már open kategória lesz, lehet utolsó leszek!:)))

Előzmény: Törölt nick (2295)
gaby2 Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2299

Én kétféle kiegészítőt szoktam használni edzés után. vagy vegyél VitarGot, ha van

rá lóvéd, ebből edzés utén egy adag (30g) sztem elég lesz neked. De régebben

Whey Gainert használtam a Cytogentől.

Előzmény: BBéci (2293)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2298

köszi szépen. majd igyekszek.

sok sikert a versenyhez!

Előzmény: Törölt nick (2296)
lzleo Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2297
"veszek valami szénhidrátos tápot" - Olcsóbban kijössz, ha a fehérje mellé megveszed külön a szőlőcukrot (dextróz) és maltodextrint. 2500 forintból vehetsz 2 kiló szőlőcukrot és 2 kiló maltodextrint. Így sokkal gazdaságosabb. Például a Volumass 35-nek csak egyharmada fehérje, a Whey pro-nak meg kétharmada, tehát két Volumass 35-ben van annyi fehérje, mint egy Whey pro-ban. A 6 kilós vödrök áraival számolva szerintem nem mindegy, hogy 4 kiló tiszta fehérjét egy vödör Whey proban veszel meg 20ezerért, vagy két vödör Volumass 35-ben 40ezerért, amikor a különbözet töredékéből simán "tömegnövelőt" varázsolhatsz a fehérjédből is.  
Előzmény: BBéci (2293)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2296
Ha nem tudod szokásos módon vérrel telíteni a megcélzott testrészt, az túledzettség egyik jele lehet.De ha csak most kezdted újra, nem valószínű, hogy túledzett lennél.Azt gondolom, hogy a normál kifáradáson túl ne erőltesd!A 3-4 nap izomláz normális, volt, hogy 6 napig volt izomláz a combfeszítőimben.A fejlődés nem abból fakad, hogy elbizonytalanodsz a bekövetkezése felöl és tölünk kérdezed. A bizonytalanság, félelem egyébként a túledzettség pszichés jele lehet, de nem akarom belédbeszélni!De egy-két könnyű, átmozgató edzés valószínű jót tenne.Ha tudod növelni a súlyokat, vagy adott terheléssel több ismétlést tudsz majd elvégezni, értelemszerűen fogsz fejlődni, ha egy helyben toporogsz, akkor nem.A bicepszeket ne erőltesd szét, eleget megkínlódnak azok a húzógyakorlatoktól is rendesen!
Előzmény: Törölt nick (2289)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2295
Mikor lesz a versenyed?Enyém Augusztus 12-én.Remélem nem leszek utolsó wazze...
Előzmény: gaby2 (2290)
BBéci Creative Commons License 2007.07.12 0 0 2294
Sokáig nyomtam magamba szénhidrátot, 3 éve nem és semmi negatívumot nem tapasztalok.
Előzmény: lzleo (2291)
BBéci Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2293
1999 óta őrzöm ezt a formámat, bár akkor egy ideig 85 kg fölé ment a súlyom, amitől süllyedt alattam a kisebbik szörföm. Engedve az eröszaknak, veszek valami szénhidrátos tápot. Mit javasolsz?
Előzmény: gaby2 (2274)
lzleo Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2292
A legjobbakat! Sok szerencsét!
Előzmény: gaby2 (2290)
lzleo Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2291

"Szénhidráttal netán 42 lenne a karom? És akkor mennyi lenne a testsúlyom?" - Az edzés utáni szénhidrát visszatöltésnek semmi köze a testsúly alakulásához. A testsúlyod attól függ, hogy mennyi kalóriát juttatsz be a teljes nap folyamán. Ha napi szinten kevés szénhidrátot fogyasztasz, akkor sovány maradsz ahogy szeretnéd, de ettől függetlenül az izmoknak mindenképpen szükségük van az edzés utáni feltöltödésre. Egyébként meg ha megnézed, akkor például a Volumass 35 egy 100g-os adagja 340 kalóriás. Mivel a napi szükségleted alsó hangon is legalább 2000 kalória (de inkább 2500-3000), így aztán gondolhatod, hogy mennyire tud felhízlalni egy edzés utáni turmix. A tömegnövelők csak annyiban tömegnövelők, hogy egy alapból már kalóriadús táplálkozást kiegészítve napi 2-3 adaggal megsegítik a növekedés hatékonyságát.      

Előzmény: BBéci (2271)
gaby2 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2290

Legények! Megkezdtem a felkészülésemet a Superbodyra! Lássuk mi marad meg!:))

Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2289

köszi a válaszokat,

az mitől van, hogy a hosszú kihagyás után első karos edzésn az edzést követő 3-4 nap is éreztem még rendesen a bicepszemet (izomláz). mostanába a bicepszemet csak kifárasztani tudom, tehát nem tudom a végén már rendes megemelni a súlyt, de nem érzem hogy berobbanna, de még másnap sem. ettől függetlenül fogok fejlődni?

aslambek Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2288
Ne vitázzunk ezen! Ez megint olyan téma, hogy magasabb intenzítású aerobbal(pl.futás), vagy alacsony intenzításúval(pl.gyors gyaloglás, vagy taposógép) égessünk zsírt.Ahány ház annyi szo....!
aslambek Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2287
A központi idegrendszer regenerálódása sokkal tovább tart, mint az izmoké, ezért semmiképp nem 24 óra.Ezért ha hétfőn mellet edzel több gyakorlattal+ még erőltetett ismétlésekkel, akkor a keddi lábazásra már eleve fáradtabb leszel.Miközben az izmok kb.36-48 óra alatt regenerálódnak, még vársz 5 napot a következő melledzésig.Hétközben persze az idegrendszered továbbra is túlzottan terheled, kedden ahogy említettett láb, csütörtökön mondjuk hát, tricepsz, pénteken váll bicepsz.
Ez a megoldás kiváló, ha valaki anabolikus segítséggel él, mert ez az egész regenerálódást felgyorsítja, beleértve az idegrendszert is.Ugyanakkor egy egész hétig eltarthat az idegrendszer regenerálódása, ha a szubmaximális küszöb felső határát átléped(90%).Ha tehát valaki 200 kilót nyom fekve és abból 3x3 végez 185 kilóval, ahhoz elkelhet egy hét pihenő, de a 3x8-ak végzéséhez 75%-os terheléssel nem.Persze itt is ki lehet húzni a regenerációs fázist néhány erőltetett ismétléssel egy hétre, csakhogy ez nem biztos, hogy megtérül izomnövekedésben.Sőt, biztos, hogy nem, amennyiben naturálokról beszélünk.
Előzmény: Dex77 (2284)
aslambek Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2286
Ja, ez a másik nickem..ledobott az inter és véletlenül a másikkal jöttem vissza.
Előzmény: aslambek (2285)
aslambek Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2285
Értem amit mondasz.De nem gondolsz bele, más sportokba: egy tornász mindennap kétszer is edzi az izmait, egy dobóatlétának heti háromszor kell ugyanazon izomcsoportjait edzeni fekvenyomással, guggolással, szakítással, felvétellel.Nekünk súlyemelőknek minden edzésen kell guggolnunk, minden edzésen edzük az egész testünket, mert ez a sport az egész testet lefedi.Semmilyen gyógyszert nem szedek, nem is szedtem.A terhelésnek a variáálása az, ami a regenerációt elősegíti, nem az egyhetes várakozás a következő guggolásig.
Az teljesen más mikor egy versenyző testépítő többszörös bontásban, heti egyszer edzi a különböző izmait, sok gyakorlattal, sok szögből, és teljesen más mikor valaki egy alapmasszát akar felépíteni.Nem véletlenül, hogy Schwarzenegger is heti 3 edzést javasolt kezdőknek minden izomcsoportra, és módszer nem elavult.Drugs sem javasolja a bontást az első hónapokban.
Előzmény: Dex77 (2284)
Dex77 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2284

Nem is azt mondtam, hogy hetente 1x edzel. Hanem azt, hogy egy izomcsoportot egyszer. Viszont attol, hogy pl. hetfon mellett, kedden meg mondjuk labat edzel, attol meg a szervezeted nem fog regeneralodni a keddi lab edzesre - a kozponti idegrendszernek kb. 24 ora kell, es csak ezutan tortenhet meg az izmaid regeneracioja. A fejlodes nem akkor kovetkezik be, amikor edzel, hanem amikor pihensz (edzest kovetoen es megfelelo etkezes mellett). Es nem is kell szarra edzened magad, bar az, hogy valakinek a nagyobb volumen mukodik, valakinek meg a kisebb, de nagyobb sulyokkal, az mar egyentol fugg. Persze az is, hogy ki mennyi ido alatt regeneralodik - ahogy ezt mar irtam -, de hetente ugyanazt az izomcsoportot tobbszor edzeni hulyeseg. Ne olyan profikat vegyel peldanak, akik hetente 2x edzik majd minden izomcsoportjukat, mert neked valszeg nem olyan a genetikad, annyi gyogyszert nem nyomsz magadba, nem tudsz csak a sportra koncentralni, stb.

Előzmény: Törölt nick (2282)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2283
Nembaj!:)
Előzmény: athos777 (2281)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2282
Szerinted.Pont.
Az igaz, hogy már nem testépítő vagyok, hanem súlyemelő, mégis szerinted, hányszor edzem az izmaimat hetente?Úgy van: minden edzésen.Az pontosan minden másnap van, tehát egyik héten háromszor, másikon pedig négyszer.Akkor, hogy a fenében regenerálódom?Úgy, hogy nem edzem szarrá magam.Ez szemlélet, hogy az izmokat heti egyszer kell edzeni, úgy tíz éve jött be általánosan, profi testépítők révén; akik annyival fejletebbek, mint elődeik, amennyivel több hormont injekcióznak magukba.
Előzmény: Dex77 (2280)
athos777 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2281
nem is sikerült sajna, 80valahány ment csak :(
Előzmény: Törölt nick (2279)
Dex77 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2280

Szerintem egy atlagembernek (tehat nem profi sportolonak) tok felesleges hetente tobbszor megedzeni ugyanazt az izomcsoportot. Foleg ugy, hogy bizonyos izomcsoportokat ha akarod, ha nem, akkor is edzed - pl. vall es tricepsz mellnel. A szervezeted egyszeruen nem tud regeneralodni, ha tul nagy a terheles. Persze vannak akik hamarabb regeneralodnak, meg a kaja/taplalekkiegeszitok is sokat szamithatnak, de szerintem a legnagyobb baromsag az, amikor valaki azt hiszi, hogy ugyanannak az izomcsoportnak a heti 2x vagy 3x edzes jobb, mint a heti 1x-i. Mert az nem jobb, csak maximum tobb. A helyedben heti 3x edzenek, minden izomcsoportot csak egyszer. Lehetoleg ne egymast koveto napokon, megha mas izomcsoportot is edzenel a kovetkezo napon. Figyelj oda a kajara es pihenj eleget.

Ne par het alatt probald behozni az elmult honapok lemaradasat, hanem inkabb arra figyelj oda, hogy konzisztensen tudjal edzeni/kajalni/pihenni

Előzmény: Törölt nick (2275)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2279
Nebassz!:)180 másodperc alatt nem tudsz 100 ismétlést végezni, ekkora súllyal!:)
Előzmény: athos777 (2277)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2278
Mindkettő szélsőséges megoldás müködik, ahogy a köztük meghúzodó kétszeres osztott is heti négy napban.
Mondjuk én annakidején kiválasztottam pár alapgyakorlatot és azt lenyomtam heti 3-szor, kiegészítettem tricepsz, bicepsz és alkarral(amit ma már nem tennék egy alapszintű tömeg megszerzéséhez)Ha nincs egy alapszint, akkor én a teljestestes edzést részesíteném előnyben, mondjuk így és ilyen sorrendben:

Guggolás 8x 40, 8x 55, 8x 70, 3x8x 85.
Elemelés 8x 55, 8x 75, 8x 95, 8x115.
Fekvenyomás 8x 30, 8x 42.5, 8x 55, 3x 8x 62.5.
Lehúzás állhoz, bemelegítéssel együtt 5 sorozat
vagy húzódzkodás vagy 20-30 ismétlés, elötte két bemelegítő lehúzás sorozattal
Állva nyomás:
mellről v.
nyakból 8x 25, 8x 35, 3x8x 45.

Vádlizás, hasgyakorlatok.

A súlyok csak illusztrációt szolgálnak.Három edzésen át növeld a súlyt és egyel-kettővel csökkentsd az ismétlésszámot.Pl: fekvenyomásnál

Hétfő szerda péntek

3x8x62.5 3x6x67.5 3x5x70.

Következő héten:

3x8x65. 3x6x70 3x5x72.5

Harmadik héten:

3x7x70 3x6x72.5 3x5x75.

Negyedik héten mondjuk 10-ről menj le nyolcra!

3x10x62.5 3x9x65 3x8x67.5

Ötödik héten keményíts megint!

3x7x70 3x6x75 3x5x80

Tehát valami értelmes ráció legyen benne! mások egy héten egyszer brutalizálják az izmakiat, több gyakorlattal, több sorozattal, erőltetett ismétlésekkel, negatívokkal,
ez is müködik legtöbbeknél, ám fennál a veszélye, hogy az -idegrendszer- heti 3-4-szeri terrorizálása túledzettséget eredményez.Az idegrendszer ugyanis nem tesz különbséget aközött, hogy combfeszítőt edzel-e, vagy mellizmokat.

Az általam vázolt séma egy a sok lehetséges alternatíva közül, a bajnoki fizikumot nem ezzel az edzéstervvel lehet elérni, ámde megalapozhatod vele azt.
3-6 hónapig lehet egy ilyen ciklizált módszerrel fejlődni.
Előzmény: Törölt nick (2275)
athos777 Creative Commons License 2007.07.11 0 0 2277
ne tudd meg :D

az elöbb nyakbólnyomást csináltam, egykezesekkel. 25kg 100 ismétlés, 3 perc alatt. a végén már annyira siettem, hogy sikerült a fejemre ejteni az egykezest. akkora púp nőtt a fejemen, mint egy hegy. nem veszélytelen ez...
Előzmény: Törölt nick (2276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!