Keresés

Részletes keresés

digicat Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1896
"A címbeállítás pedig úgy néz ki, hogy sikerült végül is a paypal oldalán is. Legalábbis most már az újat jelöli preferált címnek. Majd a következő vásárlásnál elválik."
Megadhatsz több címet is, és fizetésnél lehet választani közülük.
Ha Gift address, akkor más nevet is megadhatsz.

"Azt nem tudom, hogy mennyire szabálytalan, mert emlékeim szerint a terméklapon is volt erre nézve talán valami utalás."
Nagyon
További tiltott dolgok
Előzmény: boxer-gs (1894)
digicat Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1895
"Csakhogy uniós országok között előírás, hogy nem lehet több, mint a belföldi, ez részben így is van."
Ez az euróátutalásokra érvényes, viszont itt a legtöbben forintszámláról utalnak.

"fel nem foghatom, értelmes ember miért megy be hozzájuk"
Lásd előbb, az általad hivatkozott előírás csak euro-euro átutalásokra vonatkozik.
Viszont ha eurószámláról utalsz, és többe kerül mintha belföldre utalnál, akkor már verheted az asztalt.
Előzmény: Ijász (1892)
boxer-gs Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1894

Szia!

Bár a bankokat így is, úgy is utálom, de kivételesen nem OTP, hanem K&H.

Nálam is be van állítva az sms-infó, de azért írtam a számlainfót, mert az biztos mindenkinek van.

Természetesen be lehet állítani a költségvállalást több módon, viszont az eladó nem fogja elküldeni a terméket, ha az neki még plusz pénzébe kerülne. Vagy azt állítod, hogy ha én csak az 500-as önrészt vállalom, akkor neki nem kerül egy centjébe sem a továbbiakban? Erről még nem hallottam. De ezért is jó a paypal.

Azt én sem tartom szép dolognak, hogy rámterhelik a paypal költségét, de emiatt nem fogok perlekedni. Vagy bekalkulálom legközelebb, vagy nem veszek attól az eladótól többet. Azt nem tudom, hogy mennyire szabálytalan, mert emlékeim szerint a terméklapon is volt erre nézve talán valami utalás.

A címbeállítás pedig úgy néz ki, hogy sikerült végül is a paypal oldalán is. Legalábbis most már az újat jelöli preferált címnek. Majd a következő vásárlásnál elválik.

Azért köszönöm szépen a segítséget és a kiegészítéseket. Minden kis infó jól jön.

Előzmény: Ijász (1892)
Ijász Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1893

"Mai friss fizetésemnél pl 264 Ft-on számolták az €-t. "

Ma nekem se volt olcsó: 257.79 Ft. Van különbség bank és aligbank között. 

Előzmény: boxer-gs (1887)
Ijász Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1892

OFF:

Néhány észrevétel:

A bankodról sok szörnyűséget írtál, gondolom OTP (a franc se vár a számlakivonatig a 4 jegyű kód miatt, ide nekem sms-ben, kattintás után 2 mp-et adok rá).

Amelyik eladó a vevőre terheli a Paypal költségeit, simán fel lehet nyomni az ebay-en, ez ütközik a felhasználási feltételekkel (vagy mivel).

Banki utalás: valóban, legtöbb banknál 3000 Ft az országon kívüli átutalás.

Csakhogy uniós országok között előírás, hogy nem lehet több, mint a belföldi, ez részben így is van. Átutaláskor lehet választani, hogy ki fizesse az utalás költséget. Ha nem azt választjuk, hogy a teljes költség a mien, hanem azt, hogy hazai nálunk, külföldi a fogadónál, akkor részünkről 500 Ft, külföldön (az uniós szabályozások miatt) 0!

Ja, persze OTP csak egyféleképpen üzemel, 3000 Ft minden esetben, választási lehetőség nincs (fel nem foghatom, értelmes ember miért megy be hozzájuk).

És mint ahogy mások is írták, ebay-en beállított profilodban tudsz megadni alternatív címeket, meg ott tudod választani, melyik a default.

Üdv:

Íjász

Előzmény: boxer-gs (1887)
polizei Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1891
Én is köszi a segítséget!!
boxer-gs Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1890
Köszi a tippet, megpróbálom.
Előzmény: pittipitti (1888)
pittipitti Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1889
Nyiss paypalszámlát az egyik szölöd nevére adataival és domborkártyájával.....tudod majd vele fizetni az ebayra belépve..az ő paypaljával a fizetnivalóid...

Előzmény: Dan90 (1884)
pittipitti Creative Commons License 2007.08.28 0 0 1888
Az ebayen lévó adatokat adja meg nem a paypalon lévőket..tehát az ebayes adataid tedd rendbe...azaz ott javítsd....
Előzmény: boxer-gs (1885)
boxer-gs Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1887

Szia!

Nekem is friss még a dolog. A bankos számlakivonatodon a 400Ft-os terhelésnél ott lesz a 4jegyű kódszám. Azt kell majd beírni a megfelelő helyre. /adja majd magát a pay/pal-os oldalon/ Ha jól emlékszem, ezzel kész is volt.

Nekem is forint alapú folyószámlához való dombornyomott MasterCard kártya van hozzárendelve. Szerencsére a vásárlás utáni fizetgetés eddig egyszerű volt. Pl az ebay-en történő vásárlás után a saját ebay-es menűben a vásárolt termék megjelölése után rögtön felkínálja a rendszer az azonnali fizetést. Csak a "most fizetek" gombra kell kattintani, jelszót megadni, aztán a feltüntetett vásárlási adatok ellenőrzése után egy végső "fizetek" gombra kattintással megtörténik a fizetés.

A forintszámláról automatikusan már konvertálva vonják az összeget. Persze nem középárfolyamon matekoznak. Mai friss fizetésemnél pl 264 Ft-on számolták az €-t. Ezt be kell kalkulálni.

A pay/pal-el jutalékot eredetileg az eladó, tehát a fogadó fél fizeti. Ez az esetek nagy részében így is van. Ma a ritkább eset fordult elő, mivel az eladó rámterhelte ezt a jutalékot is (4% a vételár és a postaköltség együttes összege után)

Így nem az egyszerűbb pár kattintással fizettem, hanem belépve a paypal.com-ra beírtam a megfelelő adatokat, mint a fogadó fél email címe, a korrigált összeg, a valutanem, plussz a megjegyzés rovatba beírtam a fizetés tárgyát és csak utána nyomtam a fizetek gombot. Így megkapta a francos jutalékát is a sóher.

Mivel én is sóher vagyok, így a paypal-t egyelőre előnyben részesítem az utalással szemben, mivel ítt a költség részemről vagy semmi, vagy minimális, ha rámterheli a juatlékát. Az utalás viszont az én bankomnál valami 3ezer Ft az Unión belül. Tengeren túlra meg állítólag vagy 3x annyi lenne.

Nem vagyok még gyakorlott a témában, tehát ha tévedek, akkor remélem kijavítanak mások.

És továbbra is várok tippet a címváltoztatásra.

Előzmény: polizei (1886)
polizei Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1886

Helló!

A következő segítségre lenne szükségem. Ebay-on vásároltam Németországból, és Paypal szeretnék fizetni. A regisztráció megvolt, valami 400 Ft-ot levonása is folyamatban van. Kérdésem a hogyan tovább?? Valami 4 jegyű kódot fogok kapni a számlakivonaton? Ha a bankkártyám forint alapú (hiszen Magyarországon vagyunk) hogy fognak róla Eurót levenni? Hogyan kapja meg az eladó a pénzét? Esetleg az utalás sokkal drágább (nekem egyszerűbbnek tűnik)? Jó lenne ha vki eltudná mondani mi fog következni...Sehr danke!!!!! Köszike!!!

boxer-gs Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1885

Üdv a fórumlakóknak!

Kérdeznék egyet, hátha tudtok tanácsot adni.

Hogyan tudnám a posta címemet megváltoztatni? Szeretném, ha nem az eredetileg regisztrált címemet adná meg postacímként a másik félnek a rendszer. Már egyszer átírtam valahogy, de még mindig a régit küldte el. Súgjatok legyetek szívesek, mi a módja a változtatásnak!

Dan90 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1884
Mégegy kérdés, premier accountnál működik, hogy valamelyik szülőm kártyáját adom meg? Mert ahogy nézem, a kártyahozzáadásnál át lehet írni a keresztnevet. Szal akkor végülis a paypal is tudni fogja hogy nem az én kártyám. Sajnos még nem vagyok 18 éves és úgy sakk-matt. Amúgy nem értem hogy mi értelme akkor a kártya nélküli personalnak ha kárty nélkül nem lehet feltölteni az accountomat.
pittipitti Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1883
sehogy...vagyis esetleg tudok helyetted fizetni paypalt...
..mástól fogadhatsz rá pénzt..de küldési limited van...
Előzmény: Dan90 (1882)
Dan90 Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1882
Hát kiderült, neten használható kártyám még nem lehet, szóval egy másik kérdés, hogyan tölthetem fel pénzzel a kártya nélküli personal accountomat?
pittipitti Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1881
zárolt tétel lesz kb 3-5 napig de a pénz úgymond már az eladódnál van ha paypallal fizettél....és elköltheti.
Előzmény: overandout (1880)
overandout Creative Commons License 2007.08.27 0 0 1880
ha kifizetek egy cuccot meddig marad függő tétel a banknál?
digicat Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1879
Mit értsz pénzküldés alatt?
Bankkártyával vásárolni lehet, a PayPal-en is ezt csinálod, veszel magadnak PayPal egyenleget és azt mozgatja a PayPal a felhasználói között (ennek semmi köze a bankkártyádhoz vagy bankszámládhoz).
A limit általában tőled függ (a hitelkereten vagy az egyenlegen belül), általában napi- és tranzakciólimit is lehetséges, de elképzelhető hogy van egy bank vagy kártyatársaság által meghatározott limit is.
Magyar bankkártyával nem nem lehet pénzt fogadni (a külföldiekre sem jellemző).
Pénzfogadáshoz bankszámla vagy bankkártyaelfogadás szükséges (postán vagy hasonló módon küldeni drága és elérhetősége korlátozott). Az előbbi drága a küldőnek, ezért kis összegeknél nem éri meg (nemzetközi átutalásról van szó).
A PayPal-en kívül is vannak kártyaelfogadó cégek, nézd meg melyik feltételei felelnek meg legjobban az igényeidnek.
Előzmény: Dan90 (1878)
Dan90 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1878
Egy mondjuk mastercard dombornyomott kártyát lehet paypal nélkül csak úgy neten pénzfogadásra és küldésre használni, limit nélkül? És a K&H-nál lehet ehhez egy külön biztonságos netkártyát is igényelni. Azért kérdezem, mert én is ilyen .com pénzkeresést akarok csinálni, oda nem lenne jó a limit, de vásárolgatni, vagy fizetős oldalakra jó lenne valami biztomság. Ja és ha ugyanazt a kártyát regisztrálom a paypalon és a safepay-en abból nem lesz semmmi összeütközés? Előre is köszio a válaszokat.
mAlter Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1877
Tavaly szeptember óta. :)
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (1876)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1876
Sziasztok!

Egy gyors kérdésem van, Magyarországon lehet már fizetést fogadni Paypallal?

Köszi előre is

drBJ
NickE Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1875

Ha a tracking number megvan, akkor lehet, hogy a postán tudnak adni még valamilyen igazolást, hogy feladtad, esetleg utánanéznek, hogy hol tűnt el. Ha jól tudom, ez regisztrált küldemény, aminél meg tudják mondani...

Előzmény: Vip3r (1874)
Vip3r Creative Commons License 2007.08.24 0 0 1874
Sziasztok! A segítégetekre lenne szükségem. Néhány napja kaptam egy kedves kis üzit a paypaltól "Your account access is limited" Az indok pedig ez volt: "We have received complaints from at least one buyer who indicated that they purchased merchandise from you and never received it."
Na most én már régen feladtam ezt a csomagot EMS-el, elküldtem a tracking numbert az eladónak is meg a paypalnak is, de ez mégsem elég. Paypal azt írja ez nem biztonyíték a feladóvevény meg már nem tudom hol van. Ilyenkor mi a teendő? Ugyanis több napja se pénzt fogadni se küldeni nem tudok, egyszerűen nem férek hozzá a pénzemhez.
Előre is köszi a segítséget, vip3r
digicat Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1873
"Igen....pl ha fogadnál olyan devizában pénzt ami nincs kinyitva a ballancén akkor azt átkonvertálja a primary devizádra kérés nélkül."
Nem teljesen kérdés nélkül, beállítás kérdése, hogy ilyenkor mi történjen. Úgy emlékszem az Ask Me az alapértelmezett.
Payment Receiving Preferences:
Block payments sent to me in a currency I do not hold:
Yes
No, accept them and convert them to Euros
Ask Me
Előzmény: pittipitti (1871)
névtelen nick Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1872
értettem, köszönöm!
Előzmény: pittipitti (1871)
pittipitti Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1871
Igen....pl ha fogadnál olyan devizában pénzt ami nincs kinyitva a ballancén akkor azt átkonvertálja a primary devizádra kérés nélkül.
Teszemazt nyitva a forint és euró de dollárban küldenek neked akkor forintegyenlegedhez írja az átváltás után.
Azaz legyen legalább nyitva a forint euró dollár hármas.
Küldésnél nincs jelentősége...
Előzmény: névtelen nick (1869)
névtelen nick Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1870

?

Előzmény: névtelen nick (1869)
névtelen nick Creative Commons License 2007.08.23 0 0 1869

Sziasztok!

Azt néztem a paypalnál,  hogy a My Account > Currency Balances pont alatt be lehet állítani többféle valutát.

Még kezdő vagyok, látszik a kérdésen is, szóval lehet ezzel spórolni valamennyit a konverziókon pénz küldés/fogadás esetén,

pittipitti Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1868
Lehet hogy egy egyszerű claimnál nem de egy lopott kártyás fizetésnél ami átmegy akár több személyen is ....utánnanyúlhatnak.
De a jogalapját nem tudom....lehet hogy a stormpaynál egyedi eset volt.
Meg azóta sok víz lefolyt a dunán és változhatott....de nem próbálgatnám ki...
Szóval óvatosan a paypalos pénzfogadással...főleg ha nagy összegről van szó...
És ha küldeni kell a pénzért vmit akkor azt inkább 6 nap után vagy ha megjelent a magyar bankszámlán a kikérés után.....

Előzmény: digicat (1867)
digicat Creative Commons License 2007.08.17 0 0 1867
Ha átélted akkor nem vitatom, hogy van ilyen, de nagyon nem értem milyen alapon veszik el tőlem a pénzem ha én azt a PayPal szempontjából szabályosan kaptam.
Gondolok itt pl. arra, hogy valaki fizet nekem egy áruért, majd indul ellene egy claim és visszaveszik a pénzét. Ebben az esetben milyen alapon veszik el tőlem azt a pénzt amit nekem fizetett?
Ami tiltott az tiltott, én sem támogatom az olyant (kerestek már emailben hogy segítsek tiltott weboldalon PayPal elfogadásban, de nem vállaltam).

Amerikai bankszámla+bankkártya+atm működő módszer (amíg nem működött a magyar fogadás én is így csináltam), de drágább mint a magyar bankszámlára utalás. Amerikai PayPal-hez lehet bankkártyát kérni, azzal is ki lehetne venni a pénzt, de az is elég drága Magyarországon, mert külföldi pénzfelvétnek számít.
Előzmény: pittipitti (1866)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!