Szép estét! Éppen most értem haza, az utolsó munkanapom volt a nyáron, ráadásul fél napos műszakban, megvan a fizu is, így irány a SZIN !:)) Majd jövök, ide hallom a zenét. Ma itt csak szemerkélés volt, riogatott is bennünket a lépcső elemek összeragasztásánál.
TEgnap néztem a tévében, az egész Kárpát medence szenved: Románia megint víz alatt, mutattak valami várost: kompletten behordta a rohanó ár a hegyekből a fiatal fákat!
Fekvő, lombos ágak között rohant az úttesten mindenfelé a víz!
Mezőhegyes lassan,de biztosan közelít a 200mm-hez. Megnéztem egy pár év augusztusát, volt 15mm/hó is... Tegnap 5mm-rel nőtt, és most is esik ( meglepődél?)
Érdekes és tanúságos ahogy minderre a növények reagálnak...persze meglesz ám ennek a böjtje is!
Nálunk is volt tegnap párszor igen intenzív felhőszakadás: koradélután fél órát álltam egy árkádos ház alatt, vártam, hogy enyhüljön, nem volt nálam esernyő! :)))))
Éppen felettem volt a piros góc a radaron, voltak percek mikor bőven 100mm/h felett volt az intenzitás. Azóta gyenge esőbe váltott, 23mm a a friss, ciklon eddig 36mm, Aug 114mm! Megvan a háromszámjegyű hónapom 2005-ben!!
Ti ezt csak azert irjatok, hogy engem cukkoljatok. . .reggel ota locsolok, a gatyankat is rafizetjuk majd a vizszamlara. . .
Szinte lehetetlen asni, szikrazik a fold.
Nemi gyomlalashoz tegnap este locsolnom kellett - igy ma reggel tudtam gyomlalni. De legalabb ma (tegnap jobb ido volt) nincs parassag, csak meleg az is elviselheto mennyisegben: 26-28 fok.
Reggel 7-től 4-ig 41 mm volt Törökbálinton. Este is esett megint. Építkezés közben nagyon nem jó ez a sok eső, hónapokat csúszunk miatta. Megint várni kell, hogy száradjon.
és had jegyezzem meg, hogy nagyon szép város, meg sok szép lány van!:)
Ezt én Szegedről szoktam megjegyezni! :) Szép város állítólag Vp, de nekem Szeged is nagyon kedves, meg Vp kicsit túl kicsi ahhoz, hogy úgy el legyen látva, mint Szeged. Jók a képek, tényleg vannak ismerősek is, egészen közel itt jártál a házunkhoz is! Mi meg épp Ausztriában jártunk.
Ja és megvan a Paloznaki metnet találkozó képei::: Metnet tali Veszpremi! Azthiszem látsz majd egy pár ismerős képet az elején, mikor Veszprémben voltam! Ja és had jegyezzem meg, hogy nagyon szép város, meg sok szép lány van!:) Én csak a csarnokig, meg a buszpályaudvarig ismertem meg, de elég volt, csodás!:)
Tényleg egyre durvább mostmár a helyzet, http://index.hu/politika/bulvar/0822kapos , dél felől újabb csapadéktömbök közelednek, nincs szárazság az biztos. Ritka egy év. A JET nagyon jól helyezkedik el, épp ezért van nálunk sok eső, Portugáliában pedig hatalmas aszály!(Csak nehogy jövőre forduljon a kocka, mert akkor nagy aszály lesz itt, és az Ibérián sok eső.) A JEt-stream komolyan bepörgeti a légörvényeket Mo felett és egy helyben tekereg az ország felett és nem engedi el ék felé, így kapunk mindig nagy csapadékot. De előre láthatólag Augban több már nem jön, kiszívták az összes energiát az Adriából.
Ha most pedig valaki követi a met.hu -n a radsarképet, 1órája már valami elképesztő radarképek jönnek DNY Mo-ról, nagyon heves gócok vannak, szupercellákkal, a szélnyírás és az emelés(CAPE) is tökéletes a multicellához, inverzió pedig alig, remélem tornádó és nagy jégszemek nélkül megússzák azért. Balaton is kap rendesen.
Ez 1 hét alatt a 2. mediterrán ciklon, Veszprém megkapta a magáét, most sajnálom igazán, hogy minap nem találtam csapadékmérőt az obiban, így fogalmam sincs, mi eshetett le, de nagyon sok. Valaki tud adatot?