Keresés

Részletes keresés

Apádfüle Creative Commons License 2022.01.30 -1 0 3550

Én is erre tippelnék elsősorban, viszont Jóska jó néhány üzenetet kapott reggelizés közben, és jókat vigyorgott rajta. Vagyis látta, hogy cicababák helyett válogatott legények jelentkeztek. Ezért valószínűbb, hogy Timike bosszantása a cél.

Előzmény: Ilhilla (3549)
Ilhilla Creative Commons License 2022.01.29 -3 0 3549

Jóska nem igen ért az "okos kütyükhöz", a társkeresőre regisztráláshoz pedig végképp nem. Elnyomott rajta valamit (mert közben Timike rinyálására is figyelt) és ez lett belőle! :D

Előzmény: bk_barát (3539)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.29 -3 0 3548

Még a lököttnek tartott fia Huba is határozottabb volt!

Az lehet, de Huba elgondolkozhatna, hogy Babos pici kora óta egyszemélyben apja és anyja, szereti, kiállt mellette ha bántották, és elviselte a bogarait (szó szerint).... Míg Szvetlána mit tett érte? Rögtön eldobta mihelyt megszületett...

Előzmény: Tulipántoss (3545)
Tulipántoss Creative Commons License 2022.01.29 0 3 3547

" És úgy érzem Mezei Léda........ nem igazán tud azonosulni a karakterrel. "

Valóban! Tivadar és Gina egy furcsa pár. :) Nálam már lassan okafogyottá is vált, hogy együtt érzek velük, hogy felvegyem a ritmust Gina érzéseivel. (Tivadar valóbanjobban játssza a férj szerepét.)

Engem Gina alias Mezei Léda állandó jellegű monoton alakítása zavar. Nagyon maníros.

( Ez  a maníros szereplés  már anno a Bk-ban is zavart. Többször írtam is. Azért örültem, amikor végleg elment Kanadába.)

Tegnapi viselkedése Tivadarral, Igorral, majd ugyanazzal a felvett negédes játék stílussal ült le beszélgetni a következő jelenetben is, Timikével. 

Előzmény: Noirette (3524)
Noirette Creative Commons License 2022.01.29 0 1 3546

Azzea tisztában vagyok, hogy a való világban ezt jelenti az összeférhetetlenség, de ha már valami mondvacsinált okot akartak keresni, hogy Jóska miért ne indulhasson, akkor hivatkozhattak volna olyasmire, hogy pl. helyi jogszabály kizárja egymással egy háztartásban élò, közeli hozzátartozók együttes indulását polgármesterjelöltként. Mert az végképp nem kizáró ok, ha valaki vállalkozást, magánrendelést és önkéntes tűzoltóságot űzemeltet egy településen, legalább tesz valamit a közösségért. Maximum ha megválasztják, a tisztsége ellátása érdekében másokat kell megbíznia ezek működtetésével. 

Viszont a számos teendő miatt érthető, hogy Jóska mellett Timike elhanyagoltnak érezheti magát. Igaz, a fogadóban alig lehet látni Bárány urat, azt Sárika és Laura működtette eredetileg. Jóska főleg a rendelőben tevékenykedik (már amikor Ludmilla vagy Szemereki nem jár a nyakára, és nem küldeti vele haza a pácienseit sürgős ügy miatt), illetve a tűzoltócsapatot irányítja.

Előzmény: Mazsola0070 (3535)
Tulipántoss Creative Commons License 2022.01.29 0 2 3545

Ahogy tegnap Gina kijött a fürdőszobából az jutott eszembe, hogy a nagy "kitüntetés megünneplésére" készülő Tivadar is szert tett bizonyára arra, hogy "lecsutakolja" magát?! Tehát, ezidő alatt Igor kisétálhatott volna az ágy alól?! :)

De ez túl egyszerű lett volna! És az is, ha nem hagy maga után nyomott. Azt viszont mutathatták volna, hogy végül is hogyan jutott ki a lakásból. (Az is lehet, hogy visszajátszásként még láthatjuk menekülését a pénztárca miatt.)

Azért annak  "örülök," hogy a kreatív csapat "fejlődött, kitett" magáért, hogy Igort nem az asztal alá dugták, mint előzőleg Pitykét! :))

Babos viselkedése az exfelesége és Klárika előtt teljesen életszerűtlen, férfiatlan volt.  Csak hímelt, hámolt, sunyiskodott. Úgy ment össze a nők előtt, mint anno " Bodrogi a kotonos paródiában!" Még a lököttnek tartott fia Huba is határozottabb volt!

bk_barát Creative Commons License 2022.01.29 -2 0 3544

Más: arra én is kíváncsi lettem volna, hogy Igor hogyan jutott ki az ágy alól.

Ha nem buktak le, ez nem túl érdekes.. Reggel Tivi csak kiment a fürdőbe, Igor meg kisétált... Esetleg azt néztem volna meg, hogyan nézett Ginára... :P Amúgy meg mikor szól már vki szerencsétlennek, hogy elfelejtheti az esküvőt?

Előzmény: triola2 (3540)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.29 -2 1 3543

Érdekes fordulat lenne, ha Boni végleg kiábrándulna az egyházból, és vmi normális civil foglalkozást keresne.. Akár pozitív szereplőt is csinálhatnának belőle, nem tudom, Babaráéknak mi a céljuk vele...

Előzmény: bk_barát (3542)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.29 -3 0 3542

(Csak nem szerelmes Boniba?)

Jujj, de durva... :P

Előzmény: triola2 (3540)
Magdi60 Creative Commons License 2022.01.29 -1 0 3541

Ezt a hirdetést ma vettem észre a piacon, de már biztos van egy éves:

Pár napja még vezérigazgató volt Kalános Jani, most meg rendőr lesz, ha elvégzi egyáltalán.

triola2 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 3540

A püspökön én is csodálkoztam, szinte személyes sértésnek vette, hogy Boni elveszi Ildit. (Csak nem szerelmes Boniba?)

Jóskán én is csodálkoztam azt hittem Ludmillának keres párt. Igen, lehet, hogy szivatni akarja Timikét.

Más: arra én is kíváncsi lettem volna, hogy Igor hogyan jutott ki az ágy alól.

Előzmény: bk_barát (3539)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.29 -2 0 3539

Babos döntse már el, hogy kell-e neki Klárika, Szvetlánánál és a bogaraknál még mindig egy fokkal jobb... :D Ha igen, költözzön hozzá, egyedül van örülne neki.. Az ő korukban már amúgy se szokás járni, Hubával meg napi szinten tudja tartani a kapcsolatot..

Boni talán mégis kitart Ildi mellett, kérdés meddig, de a püspöknek nagyon nem tetszik, még jó hogy nem átkozta ki öket... :P

Jóska minek keres meleg párt???? Arra is gondoltam, hogy Ludmillának segít, hogy hamarabb megszabaduljon Anyukától, de az ő profilja van kint... A sorozathoz méltóan bárgyú fordulat lenne, ha felszedne vkit, aztán beajánlaná Ludmillának... De az is lehet, hogy csak Timikét akarja szivatni, azért hagyta ott a telefont...

Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 3538

"Ha Igor tényleg az ágy alatt fogja az egész aktust végigszenvedni, Gináról leginkább a hányinger fog eszébe jutni, ha legközelebb ránéz... :P"

Pedig ahogy tegnap Gina beszámolt, Igor végig az ágy alatt volt, amíg felette a kopasz döngette a feleségét. Az biztos nagyon kellemes lehetett, különösen, ha még érez valamit a nő iránt.

Hétfőn meg Igor tárcáját fogja megtalálni Tivadar.... 

Előzmény: bk_barát (3530)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 3537

"Az ukrán határvédelmi szervek a határ őrzése mellett, márványt csempésznek:-)"

Arra egyébként eddig még nem tudtam rájönni, arra mi szükség volt, hogy Vikucsika és Szergej a lánctalpas munkagép tetején állva bohóckodjanak.

Nyilván a munkagép vezetője nem találta volna meg a 100 méterre lévő bazi nagy külszíni  bányát, ha ők nem mutatják neki az irányt...:) 

Előzmény: idooogeep (3528)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 3536

"Kissé röhejes egyébként, hogy a főcímben még mindig a torták jelennek meg, hol vagyunk már ettől? :)"

Ja, meg hogy Pintér beugrik az Oleg-féle csempészalagútba, amiről az első évad első részei óta egy szó sem volt.

Előzmény: Noirette (3526)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.29 -1 0 3535

"Én inkább a családi összeférhetetlenséget tartanám problémásnak, ha Jóska és Timike is indul egymás ellen."

Már miért ne indulhatnának egymás ellen? Az egy dolog, hogy ilyen a valóságban nincs (vagy legalábbis én nem hallottam róla), de mi zárná ki?

Az összeférhetetlenség az adott posztnak az adott személy által betöltött más tisztségekkel való összeegyeztethetetlenségéről szól (pl. hogy ne tudja ellenőrizni saját magát). 

Előzmény: Noirette (3517)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 3534

"Köszi az infót, amúgy Gyurka-Anatolij-Antal nem is a késői jelentkezés miatt problémás, hanem mert kb. rögtön lecsaphatnak rá a rendőrök, mihelyt előbújik a faházból."

Mivel a faház jelenlegi állás szerint most éppen Magyarországon van (Antalgyurka azt mondta, hogy Makkosszállás része, ezért is indulhat a polgiválasztáson), szerintem akkor is, ha nem bújik elő...:)

Előzmény: Noirette (3510)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.29 0 1 3533

Ja, egyébként most láttam a stáblistán, hogy van "jogi referens" is (aki meglepő módon nem a Nagyasszony), nem tudom ő mit csinál, de ami itt folyik a polgármester választás és a bánya körül, valószínűleg nem a sorozat-beli történések jogi megfelelőségének lektorálása a feladata....:) 

Előzmény: Mazsola0070 (3532)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.01.29 0 0 3532

Jóskánál az volt a Polgi álta kihirdetett összeférhetetlenségi ok, hogy egészségügyi tevékenységet lát el, de ilyen egészen biztosan nincs, hogy egy maszek csontkovács (bocsánat kiropraktőr) ne jelöltethetné magát polgármesternek (illetve az összeférhetetlenséget a megválasztás esetén meg lehet szüntetni).

Krisztinának meg ugye nincs bejelentett makkosszállási lakóhelye, amin ugye szintén gyorsan lehet segíteni, na meg persze a valóságban ez sem összeférhetetlenségi ok, a mi kerületünkben például egy olyan csávó is volt polgármester, aki nem is budapesti lakos volt....

Dehát ezek az "összeférhetetlenségek" nyilván a későbbi történetszálak érdekében kellettek (pl. Krisztina bekattanása és a Konyhafőnökben való indulása). 

Előzmény: Noirette (3508)
Noirette Creative Commons License 2022.01.28 0 0 3531

Hát Gina nem fog örülni, mert Igor tárcàja ott maradt, Tivit kb. megüti a guta, ha rájön, hogy a srác az ágy alatt hallgatta végig az együttlétüket. Bár lehet, hogy eddig nem jut el a dolog, csak addig a fölismerésig, hogy Igor valamikor ott volt. De azt legalább mutathatták volna, hogyan osont ki végül.

Előzmény: bk_barát (3530)
bk_barát Creative Commons License 2022.01.28 -1 0 3530

Ha Igor tényleg az ágy alatt fogja az egész aktust végigszenvedni, Gináról leginkább a hányinger fog eszébe jutni, ha legközelebb ránéz... :P Szóval a csajnak csak Tivi marad, és még örülhet, ha az nem vesz észre semmit...

Előzmény: Noirette (3529)
Noirette Creative Commons License 2022.01.28 0 0 3529

Azt nem is kétlem, hogy szereti és a kedvében akar járni, nagyon látszik, hogy Gina az, aki ezt nem igazán tudja viszonozni, mert nem Tivibe szerelmes. Nagyon kíváncsi vagyok, hova fog kifutni ez a cselekményszál, van benne valami nyomasztó. Mindenesetre úgy tűnik, hogy Igort talán már nem fogják összeházasítani Ildivel.

Előzmény: Magdi60 (3527)
idooogeep Creative Commons License 2022.01.28 0 0 3528

Most akkor az ukránok lopják a vörös márványt?

Pontosítsunk: 
Az ukrán határvédelmi szervek a határ őrzése mellett, márványt csempésznek:-)

Előzmény: Magdi60 (3521)
Magdi60 Creative Commons License 2022.01.28 -2 0 3527

És mindezek ellenére Tivadar szereti Ginát. Babusgatja, kedvét keresi, dicséri - Gina meg úgy viseli, mint Nóra vagy Anna a babaházban (Tolsztoj).

Noirette Creative Commons License 2022.01.28 0 1 3526

Tulajdonképpen miről szól ez a sorozat?

Tudtommal eredetileg csempészekről, legalábbis az első és részben még a második évadban is, de a másodikban már kezdett eldeviálni (lásd pl. vonatrablás), a harmadikban pedig már a készítők sem tudják igazán, miről szóljon. Kissé röhejes egyébként, hogy a főcímben még mindig a torták jelennek meg, hol vagyunk már ettől? :) Amikor nézni kezdtem az első évadot, és nem pont az elejétől, akkor is kapkodtam a fejem, tulajdonképpen mit is csempésznek, mert hol cigiről, hol csokiról, hol tortákról, hol pedig fegyverekről volt szó.

Előzmény: kyriee (3523)
Noirette Creative Commons License 2022.01.28 0 1 3525

Most találtam meg a megfelelő szót, a negédesség mellett a körülményesség zavar Tivinél, amikor együttlétre készül Ginával. Hatvanhoz közeledve nyilván nem fogja róla szenvedélyesen letépni a ruháit, de amit művel, az a másik véglet, meg lehetne találni a középutat.

Noirette Creative Commons License 2022.01.28 -1 1 3524

Jó példa erre Gina, Igor és a főrendőr  tegnapi jelenete.

Valószínűleg nem erre gondoltál, de engem mindig a rosszullét kerülget, amikor Tivadar szerelmeskedni készül Ginával. Az hagyján, hogy a felesége korban a lánya lehetne (ez is zavar persze), de olyan negédes a hanghordozása, mintha egy idősödő liliomtiprónak lenne dolga egy szégyenlős szűzlánnyal. És az egész olyan steril, nincs benne semmi szenvedély egyik fél részéről sem. Zénó és Timike között is volt korkülönbség, de ott azért legalább a hol kitörő, hol visszafojtott szenvedélyt lehetett érezni, volt köztük vibrálás, még ha bohózazszerű volt is sok tekintetben a viszonyuk. És úgy érzem, Mezei Léda a legtöbbször nagyon mechanikusan játssza Ginát, nem igazán tud azonosulni a karakterrel. A BK-ban Natasát játszotta, ott hitelesebb volt. Lengyel Ferenc jobban játssza Tivit, de idősödő szerelmes férjként kissé bizarr, és a fent mondottak miatt zéró kémia van Tivadar és Gina karaktere között.

Előzmény: idooogeep (3520)
kyriee Creative Commons License 2022.01.28 -1 1 3523

Csak jelzem, eddig arról volt szó, hogy a vörös márvány a falu alatt van. 

És csak úgy lehetne kitermelni, ha a falut felszámolnák.

Ezért kellett küzdeni az autópálya ellen, mert ha az megépül a két falu között, megnyitnák a bányát és azon szállítanák a márványt keletre. 

Tehát a falu csak addig áll fent, amíg nincs autópálya.

Amikor megpróbálták az autópálya alapkövét letenni, vörös márványba ütköztek és ez meghiúsította az autópálya megépítését.

Ebből logikusan következik, ha nincs autópálya, nyílhat a bánya, ami eddig is ott volt, csak senki nem járt arra.

És most hogy van bányaengedélye valakinek (BM-nek?), már lehet lopni a márványt. Eddig miért nem lehetett?

Tulajdonképpen miről szól ez a sorozat?

bk_barát Creative Commons License 2022.01.28 -1 0 3522

Akár Gyurka is lehetne. Viki boldogan dolgozna a "Nágyápának". De azt hiszem, az ő karakterébe ez nem fér bele, őt egy becsületes pozitív szereplőnek szánják...

Előzmény: Magdi60 (3521)
Magdi60 Creative Commons License 2022.01.28 -1 0 3521

Most akkor az ukránok lopják a vörös márványt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!