Keresés

Részletes keresés

Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 340

"...hanem hogy nekunk is bajunk lesz ebbol..."

Vannak, akik azt érzik bajnak, ha nem jönnek, mások meg azt, ha jönnek. Én meg csupán arra vagyok kíváncsi, de senki nem hajlandó Ballibpusztáról válaszolni, hogy vajon miért kellett jönniük 2008-ban olyan villámgyorsan, hogy előtte hetekkel még arról volt szó, hogy minden rendben van, de amikor jöttek (tényleg csak hetekkel később), akkor már az azonnali államcsőd elkerülését biztosító tényezőkként köszöntötte őket az a szakértői gárda (Gyurcsány "Timföld" Ferenc, nemzetvezető miniszterelnö kúr & Bajnai "Lúdas Mátyás" Gordon, NFGM-guru, just to name a few), akik pár hét alatt összehoztak - ezexerint - egy dübörgően sikeres gazdaságból egy államcsőd szélén tántorgót. És az ilyeneket sírják vissza az idióta ballibek. Nem értem, nem értem. :-)

Előzmény: Törölt nick (315)
kúnfalyta natyszemű Creative Commons License 2012.10.27 0 0 339

Ezeket pl. egyáltalán nem akarom kirekeszteni...

Előzmény: Mycroft Holmes (332)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 338

De ha egy másik, mondjuk nemzetbirodalomba folyna a pénz akkor nem rikácsolna!

Előzmény: halkergető (334)
Qqberci Creative Commons License 2012.10.27 0 0 336

Milyen alapon rekesztenéd ki a választásból azt a diákot, aki még nem dolgozott egy évet sem, és még nem tölt ki adóbevallást sem, de már szavazókorú?

Például, mert a nyögdíjas már kifizette a jogot biztosító összeget, többek között épp arra, hogy a diák tanulhasson (Orbán sem saját pénzből tanult). A diák meg csak annyit tud az életről és úgy, ahogy azt az iskolában mesélték neki...

Előzmény: Mycroft Holmes (331)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 335

Mondjuk inkább 7 alatt, persze az sem kevés!!

Előzmény: Törölt nick (327)
halkergető Creative Commons License 2012.10.27 0 0 334

Persze, hogy veszik, ha 8 % a kamata.

Viszont ha lenne IMF pénz 4 % kamatra, akkor nem lenne szükség az állampapír kibocsátására.

(Csak akkor az IMF esetleg észrevenné, hogyan csorognak a NFM pénzek egy bizonyos cégbirodalomba, és hangosan rikácsolna miatta. Na, ez nagyon kellemetlen lenne!)   ;-))

Előzmény: nagyanyo2012 (323)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 333

"Mint, ahogy a nővére sincs már itthon."

Csak remélheted, hogy az itteni vulgárballib érvelések mentén akkor majd megfosztják őt attól, hogy itt szavazhasson, ha akarna. Ha nem itt él és nem itt adózik, akkor neki coki.

Előzmény: kemeneste (296)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 332

"Milyen alapon rekesztenéd ki a választásból azt a nyögdíjast, aki ledolgozott 44 évet, de már nem tölt ki adóbevallást?"

Milyen alapon rekesztenéd ki a választásból azt a magyar állampolgárságú aktív dolgozót, aki itt ledolgozott 15 évet és most a németeknél már 10 évet, és ott tölti ki az adóbevallását? Mert ha nem itt él és nem itt adózik, akkor coki, ugyebár. A kifacsar, vulgárballib érvelgetés szerint.

De az állampolgárságát megtarthatja azért?

Előzmény: kúnfalyta natyszemű (280)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 331

"Milyen alapon rekesztenéd ki a választásból azt a nyögdíjast, aki ledolgozott 44 évet, de már nem tölt ki adóbevallást?"

Milyen alapon rekesztenéd ki a választásból azt a diákot, aki még nem dolgozott egy évet sem, és még nem tölt ki adóbevallást sem, de már szavazókorú?

Előzmény: kúnfalyta natyszemű (280)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 330

"Ez sokunkban megfogalmazódott már..."

De addig ez a sok okos ember mélyen kussolt, ameddig a "nem itt él és nem is itt adózik" típusú vulgárballib böffenet a korábbi kormányok alatt is létezett, hiszen magyar állampolgárok tízezrei esnek ebbe a kategóriába, de a "nemzetféltő" (muhaha!) vulgárballib plebs egészen addig nem akarta ezt a "szuperérvet" felemlegetni, ameddig a táncosbohóc és sleppje volt a rezsim.

Előzmény: kúnfalyta natyszemű (274)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 328

"Engem sokkal jobban izgat, hogy hazaáruló kormányunk olyanok százezreinek ad választójogot, aki nem élnek Magyarországon, s nem is adóznak itt. Milyen alapon szólhatnak bele ezek a döntéshozók a mi életünkbe?"

Engem meg sokkal jobban izgat az a demagógia, amely így érvel, miközben megfeledkezik arról (persze szándékosan), hogy jelenleg is magyar állampolgárok ezrei élnek Magyarországtól távol, és nem is itt adóznak, de sem ez a kormány, sem a korábbi nem látott abban kifogásolnivalót, hogy továbbra is biztosítsa nekik azt, hogy itt válasszanak.

Előzmény: Törölt nick (273)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 326

"Mit szólsz a határontúli magyarok választójogához?"

Mit szólsz az évek óta külföldön dolgozó magyar állampolgárok választójogához? Ott élnek, ott fizetnek adót, de itt szavaznak.

Előzmény: Schweinsteiger (272)
Mycroft Holmes Creative Commons License 2012.10.27 0 0 325

"...az utóbbi években mindig 300 alatt volt."

Ebből indultál ki és aztán meg néztél. Az utóbbi évek azok akkor mit takarnak nálad? Mert ha arra kívánnál utalni, hogy csak mostanában ment 300 fölé az árfolyam, akkor nagyon is helyesen tettem, hogy beírtam a 2009-es évet, amikor először ment 300 fölé. Vagy az nem számít talán?

Előzmény: yaouank (241)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 324

Misi szerint csak tanulmányoznak bennünket:)) Lesz megállapodás szerinte! Szerintem meg nem, mert teljesen felesleges! Aki beruházni akar itt az be is fog, aki meg spekulálni akar, arra lesújt Matolcsy keze:DD

Előzmény: kúnfalyta natyszemű (-)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.10.27 0 0 323

Közben meg veszik az állampaírokat:))

Előzmény: Törölt nick (322)
villantós Creative Commons License 2012.10.27 0 0 320

Benne volt a pakliba,

Csak pénz kell nekik.

Viszont, szeretnek minket.

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 318

vajon milyen lenne egy realista és cinikus hesperia?:)

(hivatalból nem is szabad annak tartanod. mondjuk a tájszólásokhoz való hozzáállás tényleg változhatna, mondom én is, önös érdekből:) )

Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 317

ha nem számít néhány milliárd havonta bajnak, akkor talán még igazad is van ...

Előzmény: Törölt nick (316)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 315

nem az a baj, hogy megsertodnek, hanem hogy nekunk is bajunk lesz ebbol, mert hiaba akarunk unortodoxak lenni, jo vege es ertelme nem lesz.

tul azon, hogy rosszul unortodoxok es tenyleg nem igy kellene, celszerutlen is. aki az erosebb, aze a hatalom---orok igazsag.

(ajemeffesitettem a valaszt)

(egyébként tényleg elgondolkodtató, egyfelől persze létezik a nyelv szegényedése, másfelől viszont a sok ékezet nyugodtan elhagyható lenne, ha valaki jól érti a nyelvet. hiába no, az irodalmi nyelv kivételével az egyszerűsodés irányába haladunk és ez szerintem sok szempontból jó)

Előzmény: Törölt nick (313)
kúnfalyta natyszemű Creative Commons License 2012.10.26 0 0 314

Engesztelje ki magát valami üveggyönggyel, oszt jöjjön vissza, mert a lóvé azért kell...

Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 312

És még jobban csökken a fogyasztás, ez kevesebb termelést tesz szükségessé, ami csökkenti a munkaerő létszámát és munkaidőt ami még kevesebb pénzt/munkabért hagy, ami miatt kevesebb fogyasztás....

Juhé!

Előzmény: Schweinsteiger (307)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 311

hát ez mi?:)

Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 309

2 év múlva majd kiderül,ki mire emléxik ....

Előzmény: Schweinsteiger (307)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.10.26 0 0 308

Az állampapírpiaci referenciahozamok is emelkedtek arra a sajtóinformációra, hogy megszakadtak az IMF-tárgyalások,

Schweinsteiger Creative Commons License 2012.10.26 0 0 307

és erre is fognak:

Hiába tervez több cég is béremelést 2013-ra, egy felmérésből az derül ki, hogy ennek átlagos mértéke alatta marad a várt infációnak. Azaz: a reálbér bárhatóan csökkenni fog. Ráadásul a cafeteria szabályainak változása ugyancsak juttatásokat vehet ki a munkavállalók zsebéből.

meg a többire.

Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 306

,,És hogy lesz neked nyugdíjad, pláne, ha roki? "

Nyugdíj ?

Kit érdekel az már ?

bajnai felnyomta a korhatáromat 65 évre,lesz az még 67-70 is,ahogy a nyugdíjas seggnyalást nézem ...

Ezzel mi árfolyamon 6 milliót ivett a zsebemből .

A piktorviktor meg lenyúlta a manyupomat .....

éjjen nyuggerisztán,én meg összelopm magamnak a nyugdíjra valót ....

Előzmény: Schweinsteiger (305)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.10.26 0 0 305

És hogy lesz neked nyugdíjad, pláne, ha roki?

Előzmény: Törölt nick (301)
kúnfalyta natyszemű Creative Commons License 2012.10.26 0 0 304

De milyen szörnyű volt...

Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 303

Szerencse,hogy azért még sokan élénken emlékeznek az ,,elmúlt8évre " ...

Előzmény: kúnfalyta natyszemű (298)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 302

Szavazzanak,jogukban áll .

Arra,akire csak akarnak ...

Szép is az,hogy szavaznak,aztán visszamennek a pompás vadnyugati jólétbe ....

Előzmény: kemeneste (297)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!