Most Szob keresésére indultam, és valóban minden tücsök és bogár horogra akad. Aztán megpróbáltam idézőjelbe tenni, s láss csodát "Szob" 40 kép https://fortepan.hu/hu/photos/?q=%22szob%22
Gondolom, egy profibb keresőmotor sokba kerülne. Ahol min. 3 karaktert kell megadni keresési kulcsszóként, ott a keresőmotor mind ezen az elven működhet.
üdvözlet! A fortepan keresőjével nem lehet valamit kezdeni? Sokszor tippem sincs, hogy az adott keresőszóra miért a kapott képek jönnek elő. Pl. Vác szóra ez is: https://fortepan.hu/hu/photos/?id=20955
Mert van a leírásban egy "V"?
Jelezni fogom a programozóknak.
Mivel több kép is előjön, szerintem a címkeként szereplő "termosz" miatt. Az angol szinonima vacuum flask, ezért "látja" a kereső /szókezdetre keres/ ezeket is Vác-nak.
A Vác szóra előkerülő, 1652 találatnál, az elsőként megjelenő kép alatti Vác -ra kattintva szűkül 253 -re a sorozat
üdvözlet! A fortepan keresőjével nem lehet valamit kezdeni? Sokszor tippem sincs, hogy az adott keresőszóra miért a kapott képek jönnek elő. Pl. Vác szóra ez is: https://fortepan.hu/hu/photos/?id=20955
Mert van a leírásban egy "V"?
Jelezni fogom a programozóknak.
Mivel több kép is előjön, szerintem a címkeként szereplő "termosz" miatt. Az angol szinonima vacuum flask, ezért "látja" a kereső /szókezdetre keres/ ezeket is Vác-nak.
Az árnyékok alapján egy északnyugat-délkelet irányú vasútvonalat keresztez egy kb. nyugat-kelet irányú közút, a kép az útátjáró nyugati oldalán készült. Felületesen végignéztem a Komárom-Somorja, Komárom-Gúta, Komárom-Érsekújvár, Párkány-Nána - Galánta, Párkány-Nána - Léva és Ipolyság - Egeg-Szalatnya vasútvonalakat, de ott nem találtam hasonlót.
a hosszú árnyékok voltak a miskolci helyszín ontos ellenérvei. Mit mondhatunk el az útátjárós kép esetében, minek mekkora a valószínűsége, bizonyossága?
Mit erősítenek inkább a képen megörökített árnyékok?
Hogy a vonat északról halad dél (dél-kelet) felé, vagy fordítva?
Én csak valószínüsítettem bizonos dolgokat, de semmit se jelentettem ki, úgyhogy kéretik így kezelni a hsz-omat. Az, hogy valaminek esetlegesen nagyobb a valószínüsége, nem jelenti azt, hogy a nevezett kép nem készülhetett ott, ahol kisebb a valószínüsége. Pont ezt fejezi ki a "valószínüség" szó.
Hozzá nem értve nem merném kijelenteni, hogy a töltés kérdés a Duna bal- vagy jobb partjának kérdése volna. (A domborzati viszonyokon kívül ott van pl. még a várható max. hótakarómagasság is.)
A légvezetékek száma alapján nagyváros közelségére/távolságára tippelni nem mernék. Hozzá nem értve annyira tippelnék, hogy ez egy inkább fő, mint mellék vonal lehet, ami mellett több távolsági célú távközlő kapcsolatot is vezettek.
Az út és vasút keresztezésének szöge nem tűnik kiemelkedően élesnek.
Viszont. Vajh miért két rövidebb csapórúddal zárják el az átjárót, és miért nem egy hosszúval?
A Nyugati pu és a rendező pályaudvar egybe ment. Még emlékszem, hogy kaptuk a telefont Pestről, hogy totálkáros lett a ház. Akkor pont Szegeden laktunk.
Valami nagyváros közelében kell lennie a sok távíróvezeték miatt, a töltés hiánya okán inkább a Dunától keletre. Győr környéke akkorra villamosítva volt, így az emiatt esik ki. Azt nem tudom, tt egyáltalán kétvágányú volt-e a közlekedés, a túlsó pózna mintha túl közel lenne.
Nem néztem a környező fotókat, de lehet, hogy az segítene a kutakodásban.
igazából ha meg nem Budapesten készült akkor kb lehetetlen is lesz ennyiből megtalálni. Budapesten 3-4 ilyen éles átjáróról tudok (Nagytétényi út, Leányka utca, régi Hungária körút a felüljáró előtt meg ez az Üllői) de egyikre sem illik rá légifotó alapján.
Áthozat a Megfejtések topicból bad willnak válaszolva:
Én meg pláne nem ahhoz, hogy nem ott készült a kép, csak a kollégához kapcsolódva a kételyeimet fogalmaztam meg.
A minuszolás meg se fog állni kb -38-ig, van egy alak, aki képes minden nap bármilyen hsz-omra ennyi minuszt rakni. Vagy írt egy programot, és azzal játsza ki az egy nick egy minusz szabályt, vagy képes minden áldott nap ennyi különböző nickkel belépni és minuszolni engem.
Annyit árnyalnék a dolgon, hogy a dátumokat egy ma már nem élő rokon korabeli zsebnaptárjába írt napi bejegyzéseiből vettem. Konkréten a bombázás és a visszaköltözés napját. Az ő elmondása szerint az épület sérülése V- alakú volt. Vagyis a felső emeleteken szélesebb, az alsókon pedig keskenyebb. Ők pedig a földszinten laktak. Meglehet, (szerintem valószínű) hogy ők már a teljes helyreállítás befejezése előtt visszaköltöztek.