Sorozatok minden mennyiségben, ömlesztve. Ha van, amiről lenne mondanivalód, de nincs akivel... itt bontakozz ki!:)) Spoiler-ügyben... inkább ne. Vagy módjával...
Figyelem!
A freeforum-os linkekre mindenki csak a saját felelősségére kattintson rá, adatlopásra alkalmas hely.
Az oda történő beregisztrálás/olvasás után az a veszély is fennáll, hogy az így ellopott jelszavakkal az oldal üzemeltetője belép más fórumokra a sértett adataival és BTK-ba ütköző beírásokat tesz.
Az ottani IRL adatkiadásos esetek miatt a jogi lépéseket megkezdtük, csak az menjen arra a fórumra, aki utána nem bánja, hogy bírósági megkeresésre tanúként vagy tettestársként idézést kap.
Többségét azért én is, a nagyon tetszőeket azért nem, kivéve ha fenn van a hazain, de van, hogy még akkor sem, mert már úgy is jártam, hogy akkor még fenn volt, amikor töröltem, amikor újra akartam nézni pár év múlva, meg már nem. Lassan szerintem szétoffoljuk ezzel a topikot.:)
Ja, a nagy külföldieknél ugyanez, évek múlva már nem lehet lekapni jó részüket, tudom, ott a nagy orosz oldal, amin gyakorlatilag minden fenn van, de azt továbbra is passzolom. na tényleg befejeztem.
(ez a szokásom egyébként azért alakult ki, mert egyes engem potenciálisan érdeklő erősen réteg művészfilmek vagy kevésbé ismert sorozatok van, hogy csak 1-2-3 év múlva kapnak feliratot, és akkor általában már a hazai torrentről sokszor nem lehet lekínlódni őket, mert van 1-2 seeder, aki vagy hagyja tölteni vagy nem, sorozatoknál meg még évadokba sincsenek összetömörítve, hanem részenként vannak fenn, szintén 1-2 seederrel, és párszor emiatt lemaradtam már engem érdeklő olyan dolgokról, amelyek akár az említett előfizetéses szisztémákban egyikében sem találhatóak meg. Na off vége tényleg.)
Ízlések és pofonok, de ha kissé kóros film és sorozatgyűjtő vagy, mint én (ami nem feltétlenül racionális viselkedés, inkább csak egy berögzült rossz szokás), akkor igyekezni fogsz filmeket és sorozatokat is az ésszerű legkisebb méretben "begyűjteni". Én pl. a Daisyt webrip ion 265-ben néztem, asszem 3,6 giga volt az egész, számomra élvezhető volt így is. Lehet, hogy másnál -vagy akár nálam is a tudtomon kívül-az élmény rovására megy, bár én már teljesen megszoktam ezt. A kóros film és sorozatgyűjtésről kellene valahogy leállnom.:D
Én már láttam, szóval ezzel nincs gond, de hasznos volt az infód, hogy mindig nézzek nfo-t is, hiába írja csak hun-nak, így pl. a Daisyt így tudom kukázni, mert amiatt tartottam meg, hogy nincs fenn angol verzió. Mindig tanul az ember, még egyszer kösz.
Kösz, ez új infó nekem, mert általában ki szokták azért írni, hogy hun-eng a torrent címében, ezzel együtt is a legkisebb verzió is 15 giga, de lehet, hogy nekem semmi se jó.:)
Köszi. Nekem ez eddig kevésbé tűnt fel. Múltkor egy spanyol sorozatnál kellemes meglepetés volt, h megvolt az összes hangsáv és felirat is, ahogyan a streamingen is elérhető volt. Az eredeti hangsávnak alapnak kéne lennie szerintem is. A túl nagy méret se jó, ezzel egyetértek. A Daisy Jones nekem könyvben volt meg, azt szerettem, így passzolom a sorozatot, de nem eredeti hanggal nem is nézném.
Van, amikor igen és van amikor nem. Valamiért ez egy jó szokása annak a bizonyos hazai oldalnak, hogy rengeteg filmet és sorozatot vagy csak magyar verzióban tartanak meg hosszabb távon, vagy ha van eredeti, akkor azt csak igen nagy méretben találod meg egy idő után, a kisebb méreteket idővel megszüntetik. de ebben is nagy a szórás. Olyan is van, hogy fenn hagynak azért mondjuk egy két hangsávost, egy eredetit és egy magyart is tartalmazót. A nagy méretet még tudom annyiban racionalizálni, hogy az ottani meghatározó feltöltőknek ez az érdekük, így nő a helyezésük, rangjuk, pontjuk, stb. De ezt a tendenciózus csak szinkronos verzió erőltetést tényleg nem értem, filmeknél és sorozatoknál is régóta megy ez. A Daisy Jones and The Six pl. csak magyarul van fenn, a napokban ránéztem.
Engem nem a pár ezer ft tart vissza attól, hogy megrendeljek egy vagy több efféle szolgáltatást. Inkább a maradiságom, lustaságom, nehezen gyakorlom be a menüket, stb. Nagyon utána sem olvastam különben részletesen egyiknek sem. De lassan betelnek a merevlemezeim, bár azért nem holnap, úgyhogy lépnem kell valamit, vagy ritkítani a jelenlegi állományt, vagy erőt venni magamon és előfizetni azokra, amelyek a legracionálisabbak.
Nekem egyelőre tetszik a Poker Face, két lefordított rész után, a nagydumás libsi csaj elég jól tolja és részben a szokásostól elütő karakterben,, és egyelőre nekem jó maga a produktum is, meglátjuk, mi lesz belőle.
Rabbit Hole. Érdekes, hogy amennyire szinte számítógépen tervezettek ezek a sorozatok, itt Kiefer egyelőre egy rész után itt tart engem, persze majd ez is kiderül hosszabb távon.
Daisy Jones and The Six.
Többször beletekergettem picit ( lassan sajnos az a kérdés, mibe nem tekergetek bele...), de az utolsó része nagyot ütött, ez tényleg színvonalas volt a nem hibátlan öregítésekkel, egyebekkel együtt. A végére azért Keough és Claflin és ez az egész összeállt.
És persze meg kell tartani a merevlemezen (ami nem feltétlenül baj, a tárhiányon túl), de a magyar letöltőoldal állandó szokása lett, hogy csak szinkronos verziókat hagy fel a legtöbb sorozatból, szóval ha egyszer visszanézném, nem volna honnan lekapni.