Ha mindent alkatrészt "boltban" akarsz megvenni, akkor a legolcsóbb csöves erősítő is legalább 20 ezerbe belekerül, ezért inkább abból kell kiindulni amit "szerezni" tudsz.
Én a legegyszerűbb útnak két egyforma (esetleg sztereó) csöves rádió vagy lemezjátszó (roncs) beszerzését tartanám, abból már meg vannak az alapok (trafók) amit akár variálni is lehet.
Kezdetnek jó még a szines Vidi tévék (robbanós) kimenője is.
Nehogy már egy ilyen kettős funkciójú kis vacakkal szórakozz, felesleges körökkel, csapj bele a közepébe!:)
Hogy a vákum komolyan beszippantson, legalább egy jobbfajta finom kis EL84-el kezd, és inkább a problémamentesebb PP kapcsolással (az SE nem kezdőknek való, mert könnyen úgy jársz vele, mint Dys-cus;)
Az internet korában azért nehogymá' ne találj jobbnál jobb kapcsolásokat.... Nesze, válogass >>
Nekem mindegy, mit építesz, de azt tudni érdemes, hogy az ECL86 pentódája viszonylag nagyimpedanciás, tehát még PP-ben is igencsak kényes lenne a kimenőtrafóra. Soha nem értettem, miért ajánlanak kezdőknek ECL86 SE kapcsolást... (A 6E5P triódának kötve meglepően lineáris, nem kell negatív visszacsatolás.)
Előfordul, de nem jellemző, hogy a 70 éve gyártott csövek jobban szólnak a 45 éve gyártottaknál. Ha ennyire régi cső, akkor miért nem DHT? Például VT25A. Olyanokat hozass nekem Argentínából vagy akár az Antarktiszról, féláron:-)
fingod nincs az egészről, feleslegesen szajkózod, ezt a torzítást, beszűkülést, élethűséget, főleg a mikrodinamikát ne emlegesd, mert Petykabá' már pörög a sírjában - Isten nyugosztalja!