nos, ez is eljött! ha sikerül megegyeznünk, akkor Látos András- tol veszek a hétvégén magyar óriás nyuszit!
most össze birok szedni annyi pénzt, márha nem lesz sokkal drágább mint amit irt 24.-én.
menni akareok a vásárhelyi állatnapokra, és akkor mennék értük.
Förike, melyik nap mégy, összefuthatnánk személyesen is ott. zabfalóval is beszélek, vele is találkoznék, ne csak nálam fussunk össze.
még nem tudom, hogy lesznek tartva, ketrecben, vagy padlón, kifutóban. a birkáknak csinálok pajtát, nagyobb kifutót, ott lennének szabadon. ahol jobban éreznék magukat, oda teszem. ( ha sikerül kis kecskét vennem , az is hozzájuk kerül majd az ősszel).
Kérlek Benneteket, hogy a következő héten sorakoztassunk itt fel olyan embereket - pár mondatos magyarázattal esetleg - akikre büszkék lehetünk a magyar állattenyésztés berkein belül!
Lehet a múltból is, jelenből is.
Mától induljon, és tartson a jövő hét vasárnapjáig.
Minen egyes nevet, hozzászólást lássunk el sorszámmal, hogy lássuk hol is tartunk.
Jani, ha már a pontokkal dobálózunk akkor legyen! Ami tőled származik bak a jól megszokott takarmányozást kapja! 1 rész árpa 1 rész táp és kevés napraforgó! Amikor legutóbb itt voltál dicsérted a szőrüket! Tudod hogy ez a bak sokáig 6-6,5 kg volt, kb 2-3 hete meg indult és ma már kerek 7 kg! Ami a bökkenő hogy nagyon csontos a far, ezt a kis "hibát" (most mondjuk annak) leszámítva kapott 95 pontot! Azt mondta a bíráló akivel szerencsére nagyon jó kapcsoltatott ápolok azt mondta hogy a takarmányozással nem oldunk meg semmit! Itt a genetikát kel előtérbe helyezni! Hiába adsz neki töménytelen borsót tápot vagy akármit ha az ősök is csontos farúak voltak! Én borsót azért nem etetek már, mert tönkre teszi a nyulat egy idő után! Ez lehet hogy csak nálam volt és lehetséges hogy azért mert túlzásba vittem!
Azt is meg mondom hogy miért!: Azért mert irigylem a nyulaidat! + hónaposan akkorák mint a "lovak" a szó szoros értelmében. Aztán elkezdtem emelni a borsónak a mennyiségét hátha kapok olyan nyulakat! DE NEM! Azért nem, mert 10-12 db nevelt az anya! Így hiába is adtam volna nekik akármit is!
Aztán nem régibe kérdeztem Tőled, mennyit érdemes hagyni az anya alatt hogy jó tenyész állatokat kapjunk!
Azt felelted 6-7 hát én nem annyit hagytam! 8 és már így is látom hogy lehet hoyg ez az alom már 3 hónaposan lesz olyan mint neked!
"Jól ismert a nyúltenyésztők előtt az az összefüggés, hogy a nagy fiatalkori növekedési erélyre végzett szelekció egyúttal - akarva vagy akaratlanul - növeli a kifejlettkori tömeget is.
Hasonló példa az is, hogy a nagy napi átlagos tömeggyarapodásra végzett szelekcióval egyidejűleg javul a következő generáció takarmányértékesítése is."