A netes rendelésnél leveszik a pénzt, erről kapsz majd visszaigazolást a megadott e-mail címedre, meg általában az adott jegyrendelős oldalon is vannak további infók. Ha már megvan, hogy mikorra akartok menni, akkor érdemes akár hetekkel korábban is lefoglalni a jegyet, főleg a jó helyre szólók fogynak el szinte azonnal, amikortól lehet foglalni őket. Aztán ott a helyszínen a klub shopjában vagy információnál átvehető a jegy a visszaigazolással. Érdemes a kezdés előtt 45-60 perccel odaérni, elvileg addig "tartják" a jegyeket, de van ahol nem foglalkoznak ilyennel (pl. Zágráb), ott akár 1 perccel a feldobás előtt is átveheted még őket.
TOP 16-ban még csoportok lesznek. minden csoportból az első kettő jut majd tovább, és ezek a csapatok play-off rendszerben küzdenek meg a Final Four helyekért.
Fejembe vettem,hogy ellátogatok Ljubljanába egy Euroleague-meccsre,egy kis városnézéssel egybekötve,ha már ott vagyok. Namost: a csoportokból az első 4 jut ugye tovább,így lesz meg a top16. De hogyan tovább? A továbbjutókat újabb csoportokba osztják,vagy már kieséses szakasz lesz?
Aztán: mivel kitudja,mikor lesz rá lehetőségem legközelebb ilyen meccset látni, úgy gondoltam,nem fukarkodok a jeggyel, a 40euro az még oké lenne. A neten lehet jegyet rendelni,de hogy működik ez? Rögtön lekapják az árát a számláról,vagy a rendeléssel csak "lefoglalom" a jegyet? Meccs előtt mennyivel lehet-érdemes rendelni?
Tegnap említettek a helyiek olyasmiket, hogy megpróbálkoznak most régi Cibona játékosok visszacsábításával. Nyilvánvalóan érzelmi alapon igyekeznek rájuk hatni, anyagiakkal nehéz lesz... egyelőre nagyon sötét a jövőjük.
Én is érdeklődve várom, hogy mi lesz a sorsa a zágrábiaknak. Nagyon mélyre süllyedtek, a 24-es mezőny egyetlen nyeretlen tagja, sajnos van alapja azon kritikáknak melyek szerint lefelé lógnak ki a mezőnyből, ráadásul több mint meglepő lenne ha nem ez lenne Bogdanovics utolsó szezonja a csapatnál, nélküle pedig végképp sötét a jövőkép.
A tegnapi Cibona meccs nagyon-nagy volt. Nem csak maga a meccs (sima volt, de rengeteg látványos és bravúros megmozdulás mindkét oldalról), a szurkolók nagyon kitettek magukért. Aki volt már Zágrábban meccsen az tudja, hogy a szurkolás nem egetrengető, de tegnap remek volt. A súlyos anyagi gondokkal küzdő Cibona mellett nagyon komolyan kiálltak, hátborzongató volt a 17-20. perc közötti időszak.
Majd teszek fel képeket. Nagy élmény volt, remélem még sokáig lehet menni hozzájuk...
A 4. fordulóban a Ljubjana és a Siena is elvesztette a "szüzességét", így már csak a török Fenerbahce maradt veretlen a komplett mezőnyben.
Lassan az alapszakasz feléhez érkezve a helyzet egyre kuszább, főleg a sokat emlegetett "halálcsoportban" a "D"-ben, kicsit leírtam, leírtuk többen a Moszkvát, de ami ellenük szól, az mellettük is, nevezetesen hogy nincsenek leszakadók, nincs gyenge "láncszem" a csoportban, a komplett hatos olyan homogén, szinte bárki bárhol nyerhet, hogy a végén akár 1-2 győzelem különbséggel lehet valaki 2. vagy 6. Olyan körbeverések lehetnek amelyből még jól is jöhetnek ki az oroszok. Most tényleg megjósolhatatlan ki fog innen továbbjutni, még az eddig nagyszerű szlovén bajnok is simán kieshet. A következő körben viszont tisztulhat a kép. A háromból 2 hazai meccsét is elvesztő Valencia ljubjanai veresége esetén már nagyon nehéz helyzetbe kerülhet, ahonnan nemigen lehet már visszaút. Ellenkező előjellel várja a 3 idegenbeli meccséből 2-őt simán megnyerő Milano a Panathinaikosz elleni milánói rangadót, ha nyernek az olaszok (feltehetőleg már Van den Spiegel-lel a soraiban) nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé. A Moszkvának sem ártana már egy idegenbeli győzelem, hogy helyrehozzák a Milano elleni hazai kisiklást.
A következő forduló nagy rangadóját a "C" csoportban rendezik, a Monte Paschi Siena-Barcelona derbin nem kevesebb a tét, mint az hogy melyik sztárcsapatnak marad esélye versenyben maradni a Fenerbahce-val a csoportelsőségért. A továbbjutásukat veszély nem fenyegeti, mert ebben a csoportban a Cibona és a Lietuvas már már reménytelenül leszakadt, és francia Cholet és lényegesen gyengébb csapat, mint a Fener, Siena, Barca trió.
Az A csoportban már a jövő héten meg lehet az első biztos kieső, mert ha a lengyel Prokom nem tud nyerni Tel Aviv-ban a Maccabi elleni, biztosan nem juthat már a Top 16-ba.
A B jelú csoportban pedig a csoport, és talán a komplett mezőny meglepetéscsapata a Bamberg fogadja a Malaga-t és ha nyer bizony komolyan bejelentkezik a továbbjutásért, amire előzetesen sokan, köztünk én is, egy lyukas garast nem adtak volna.
Rómában a Lottomatica Roma-Olympiakos meccs után pedig "fejek is hullhatnak", hisz az utóbbi 3 bajnoki és 2 Euroliga meccsét egyaránt elvesztő Románál meglehetősen zabos a hangulat mostanság... Ha kikap a Roma, az könnyen az edző Boniccoli állásába kerülhet, és már arról suttognak hogy az eddiga klubnál technikai igazgatóként tevékenykedő és nem mellesleg mellékállásban a török válogatott szövetségi kapitányaként is ténykedő Bosca Tanjevics ülhet majd le a római kispadra.
Ha jól tudom a komplett projekt(stadion+sportcsarnok) volt 82-85 millió euró(22-24 milliárd forint). Tartok tőle, mi ennyi pénzből a Margit hídat sem biztos hogy fel tudjuk újítani....
Még nem volt szerencsém Ljubjanában járni, de azt tudom hogy ettől az idénytől, az idén augusztusban(egy szlovén-spanyol válogatott kosármeccsel átadott) 13 ezres Stozice Arena-ban játszik az Olimpia Ljubjana és a nem a jó öreg és alig több mint fele akkora Tivoli-ban. Persze a Pana ellen meg is telt, de az Efes ellen az első fordulóban maradt pár szabad üres hely.
Egyébként elképesztő mit, milyen sportparkot, Európa egyik legmodernebb és legszebb sportcsarnokával (amely a mi pesti Arénánkkal ellentétben, amely erre kicsi, alkalmas egy kosár VB, EB vagy Euroliga döntő megrendezésére, és egy szintén ultramodern, és a viszonyokohoz méretezett emberléptékű stadionnal, építettek fel a szlovénok alig több mint 1 év alatt, hisz a komplett építkezés tavaly június végén kezdődött és idén agusztus elején már átadták a stadiont és a sportcsarokot.
Az Olimpia Armani Jeans Milano, miután sérülése miatt várhatóan közel 2 hónapra elveszítette az ukrán Olekszij Peserovot, azonnal lépett a játékospiacon, és nagyon közel áll a belga Tomas Van Den Spiegel leigazolásához. A 32 éves Van Den Spiegel, aki az itt korábban említett CSZKA Moszkvával 2 Euroliga győzelem(2006,2008) aktív részese volt, és az elmúlt szezont a Real Madridnál töltötte, már Milánóban együtt edz az AJ Milano-val, és jelenleg szerződése végelesítésén dolgoznak a menedzserek.
Van Den Spiegel így valószínűleg Peserov visszatérése után is a Milano játékosa marad, ez viszont az eddigi másfél milánói szezonjában meglehetősen halvány teljesítményt nyújtó litván válogatott center Petravicius búcsúját jelentheti az AJ-nél.
Azt azért hozzátenném, hogy nem ebben a szakaszban lehet megnyerni a sorozatot. Tehát egyszeri vereségek beleférnek, ugyanakkor a mostani veretlenség még nem feltétlen elég a boldogsághoz.
Viszon, ami a Moszkvával történik, az koránt sem biztos, hogy a "belefér" kategória, hiszen így-vagy úgy, de egy ilyen múltú/játékosanyagú/képességű csapatnak az 1. körből mindenképpen tovább kellene jutnia.
Azért a CSKA-nak volt sansza görögországban, de a harmadik negyed közepén meglátszott, hogy melyik csapat van jobban összerakva.Vujosevic nekem úgy tűnik, hogy most is azt próbálja összehozni, mint Belgrádban és első sorban a hazai játékosokat preferálja, ahelyett, hogy kiélvezni, hogy szinte bárkit meg tudnak fizetni.
Amilyen negatív megleptés a Moszkva, olyan pozitív az általad említett Fener és Ljubjana. A szlovének nagyon jól össze vannak rakva, idén sokáig eljuthatnak, ha nem lesznek sérülések, a tökök csapatot viszont még nem sikerült megnéznem.:(
Ráadásul a CSZKA mindhárom eddigi meccsét úgy veszítette el, hogy sok köze nem volt egyik meccshez sem. Szerintem nagyon komoly gondjaik lesznek a továbbjutással is. Brutális a csoportjuk, előzetesen a legtöbben azt mondták, ha valaki ebből a hatosból nem juthat a 4 közé, az az évről évre gyengülő Ljubjana. Most ezek a szlovének állnak 3 meccsből 3 győzelemmel.
Egyébként ma is volt 2 hatalmas borulás, nem a Pana ljubjanai veresége a legnagyobb meglepetés, hanem az, hogy a címvédő Barcelona már a 3. fordulóban kikapott, ráadásul otthon a Fenerbahce-tól.
3 forduló után már csak az említett Fenerbahce és Olimpija Ljubjana, és az olasz Monte Paschi Siena veretlen a komplett mezőnyben.
Nem konkrétan Euroliga, de azért kapcsolódik. A vasárnapi Barcelona - Zaragoza bajnokin előbb a rendes játékidőben Quinteros 62-59-nél Rubion "keresztül" vágott egy triplát, amivel hosszabbítás lett, majd hatalmas meglepetésre a végén 70-69-es Barca vezetés után az ő leosztásából a belga Van Rossom bedobta a győztes duplát. itt egyébként az egész meccs megnézhető (nem nagy élmény:) kb. 1:39:30 környékén a rendes játékidő vége, a győztes kosár pedig 1:50:00 után.
A Cibona-n már tavaly is csodálkoztam, számomra kicsit érthetetlen hogy ahol ilyen múltja, tradíciója van a kosárlabdának, ahol még a jelenben is a legmagasabb szinten játszanak, még ilyen tényleg elképesztően alacsony jegyárak mellett sem tudják megtölteni Európa hírű ellenfelek ellen az amúgy (Euroliga szinten) közepes nagyságúnak is erős jóindulattal mondható csarnokukat.
A Partizant nem tudom, de a Cibona még a Petrovics arénában játszik.
Oda mi is neten szoktunk jegyet foglalni, de most tényleg nem működik... amúgy Zágrábba tavaly átszámítva 600 forintért is volt jegy... 2-3ezerért pedig az első sorokba lehet már venni.
Az új nagy belgrádi sportcsarnokba, vagy a Pionirba? A Cibona-val kapcsolatban is ez a kérdésem, ők sem a vadiúj 15 ezres zágrábi arénában játszanak, hanem még a régi 5 ezres Drazsen Petrovicsban?
Sziasztok! Hú,ez a caserta-s hsz nagyon klassz...jó emlékezni a régi dolgokra. Néztem a Ljubljana-Efes meccset,és mondta a kommentátor,hogy nincs olyan messze,érdemes elmenni,mert nagy élmény. És nincs messze Zágráb meg Belgrád sem. Szóval,ezekre az euroligás meccsekre hol lehet jegyet venni? A helyszínen, a meccs napján? Meg egyáltalán: milyen árakra lehet számítani? Köszönöm!