Keresés

Részletes keresés

Juditclara Creative Commons License 2014.06.19 0 0 7835

esetleg nézz be a http://www.magyaronline.net/ forum rovatába. országok és régiók szerint lehet keresgélni. nem mondhatni, hogy dübörög az élet, de azért mindig vannak akik arra "járnak". 

sok szerencsét ;-)

Előzmény: cx 25 tri (7833)
nicsella Creative Commons License 2014.06.18 0 0 7834

Szegény! En Lyonban élek. Probàlkozz a facebook-on. Van több csoport is: franciaorszàgi magyarok, vagy magyarok Fr.o-ban, ilyesmi cimeken. Sok taggal. Ott biztos talàlsz valakit a közeledben.

Előzmény: cx 25 tri (7833)
cx 25 tri Creative Commons License 2014.06.18 0 0 7833
Hello! Evian vagy Thonon környékén valaki?! Hiányzik a magyar társaság.......
nicsella Creative Commons License 2014.06.14 0 0 7830
nicsella Creative Commons License 2014.06.14 0 0 7829

Nézd ezt a csodàlatos természeti egységet! Ilyen nincs még egy a Földön! Ettôl nagyobb nem is kell! Nàlunk, magyar ôseinknél soha nem birodalom-szerzésrôl volt szò (mint pl. az oroszok, kinaiak, vagy nyugateuropai gyarmatositok). Ez a terület màr többezer év òta a mag-nemzet hazàja, ahol magyar nyelvünk is kialakult. Azelôtt be is laktuk. De miutàn àllandòan pusztitanak bennünket minden lehetôséggel, lassan a "csonkaorszàg" is tùl nagy lesz szàmunkra. Majd belakjàk a romànok (a Tiszàig), a szlovàkok föntrôl ugyanùgy, stb. :(

Előzmény: Juditclara (7828)
Juditclara Creative Commons License 2014.06.14 0 0 7828

Kitört az ötlettelenség? Senkinek semmi okos vagy akár ostoba ötlete a hogyan tovább a visszacsatolás másnapján, másnapjától felvetésemre?  :-)))

biztos a nagy meleg az oka...

nicsella Creative Commons License 2014.06.13 0 0 7824
nicsella Creative Commons License 2014.06.13 0 0 7823

Nekem igen. (?)

Előzmény: Törölt nick (7822)
nicsella Creative Commons License 2014.06.13 0 0 7821
Előzmény: Juditclara (7818)
Juditclara Creative Commons License 2014.06.12 0 0 7818

ha az én linkjeimre utaltál első mondatodban, akkor valóban nem nyitottad ki őket, mert hogy ezek térképek voltak, nem porhintő vagy propaganda dumák.

amit pedig írtál, a világ országainak zöme és azok népei elmondhatják ugyan ezt. szóval csak arra igyekeznék utalni, hogy nem csak mi jártunk így a világtörténelemben.

a pólót ismerem. sok nemzet gyárthatna hasonlókat szerte a világon.

a felvetés persze ettől még jogos.

és nem hiszem, hogy bárki itt, jobban értene ehhez a dologhoz, mint én (nem tűnik ki az irományokból, hogy bárki itt történelem tudós lenne), a különbség köztem és mások között, hogy én csupán véleményt nyilvánítok vmiről, de nem szólok be senkinek, se durván, se burkolt, lenéző édes szavakkal.

rendben, csatoljanak vissza holnaptól mindent. mi lenne holnapután? ötlet? (reális, életképes)

Előzmény: nicsella (7816)
nicsella Creative Commons License 2014.06.11 0 0 7817

Franciaorszàg igy is kinézhetne. Kivàncsi vagyok milyen erôs orszàg lenne ? (Ha beleszàmoljuk még azt is, hogy mondjuk nem kolonializàljàk a fél vilàgot, s raboljàk ki ezeket.)

Előzmény: Juditclara (7810)
nicsella Creative Commons License 2014.06.11 0 0 7816

Meg sem néztem a linkeket, mert az ilyen porhintô beszédek nem érdekelnek. Kedves kis Judit! Nincs szàndékomban megsérteni, de szavaid azt bizonyitjàk, hogy nem értesz semmit ebben a kérdésben.

Miféle "birodalom" ? A lényeg nem ebben van. Ha azzal most nem is törôdünk, hogy mennyi elônye volt a Kàrpàtokkal körülvett, védett  egységes orszàgnak (ahol minden folyò - ha jòl tudom 1 kivételével - befelé folyik -gondolj csak a Tisza elciànositàsi esetére),  közigazdasàg, minden szükséges àsvànyi kincs és minden, amire lakòi létfenntartàsàhoz szüksége van, megvolt. Nem véletlenül kellett harcolni ezer éven àt e terület megvédéséért, megtartàsàért, mert sokaknak fàjt rà a foga.

Màr a Habsburgok is kiraboltak bennünket ("bor, bùza, katonàk", arany...stb). Valahànyszor hàborù volt, vagy valami felfordulàs, menekitették ki a kincseket (a szkita kincsek még mindig Bécsben vannak). Bekényszeritettek bennünket az I.v.h.-ba, amihez semmi közünk nem volt és hiàba ellenezte szegény Tisza Istvàn - a vesztes hàborù miatt minket büntettek meg a legjobban, elvették területünk 2/3-àt...stb. Mindenki tudja. Mit szòlnànak màs orszàgok pl. Fr.o. ha ezt tették volna velük ? Làttad az illusztràciòt ? (Majd ideteszem ùjra.)

Nem holmi birodalmi nagyzàsrol van itt szò, hanem,, hogy megfosztottàk az embereket megélhetésüktöl (még sòbànyànk sem maradt !), plussz még hàborùs kàrpòtlàst is kiszabtak rà, hogy teljesen megnyomoritsàk. Stb.

Ha nem olvastàl volna még ilyeneket, majd keresek neked linkeket arrol, hogy még külföldiek is elitélték ezt az igazsàgtalan békediktàtumot, s  akkor mi törôdjünk bele ?

Hiszen màst sem csinàltak elôdeink idàig: valahànyszor letabloztàk ôket, ujra talpra àlltak és ujra alkottak, dolgoztak. Azonban ùjra és ùjra kiraboltàk, letaglòztàk ôket, mostanra màr még azt a kis maradék talajt is ki akarjàk hùzni a talpa alòl. Többek között az olyan vezetôk beleegyezésével, akik csak làtszòlag nemzetiek, verik mellüket, de cselekedeteik pont az ellenkezôjét bizonyitjàk.

Folytathatnàm még, de minek ? :(

Előzmény: Juditclara (7810)
Stronger01 Creative Commons License 2014.06.11 0 0 7815

Sziasztok!

Aki tud kérem segítsen!Francia szja bevalláshoz keresek könyvelőt ,de olyat aki magyar nyelven beszél.Köszönöm előre is.

elado306 Creative Commons License 2014.06.10 0 0 7814

A peugeot 309 még mindig eladó.

kicsit hozzászólnék én is. Tanulni sosem késő.

Juditclara Creative Commons License 2014.06.10 0 0 7810

kezdjük ezzel:

https://www.youtube.com/watch?v=SBir90Rbfok

más népek "Trianonjai", elfogadott veszteségek. mert a háborúk már csak ezzel járnak... következményekkel. durva büntetés a mienk, de lassan itt lenne az ideje leszállni erről a lóról és vmi hasznosabbra fordítani az ebbe ölt energiákat.

vagy akkor már "merjünk nagyok lenni":

http://hu.wikipedia.org/wiki/Hunok#mediaviewer/F%C3%A1jl:Huns_empire.png

vagy amikor mi voltunk egy másik birodalom része? pl. Római Birodalom ? 

http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B3mai_Birodalom#mediaviewer/F%C3%A1jl:Roman_Empire_Trajan_117AD.png

Oszmán Birodalom? 

http://hu.wikipedia.org/wiki/Oszm%C3%A1n_Birodalom#mediaviewer/F%C3%A1jl:Ottoman_empire.svg

vagy akkor miért nem sírjuk vissza az Osztrák Magyar Monarchia gazdag, erős, hatalmas terültét? mondhatnánk, hogy az is a mienk volt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Birodalom#mediaviewer/F%C3%A1jl:Austria_Hungary_ethnic.svg

de ez is érdekes, bár ebből kimaradtunk ( a mai Magyarország területét nézve):

http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9met-r%C3%B3mai_Birodalom#mediaviewer/F%C3%A1jl:HRR.gif

lehetne még folyatatni :-/

és most nyugodtan hazaárulózzatok le :-D

nicsella Creative Commons License 2014.06.05 0 0 7803
Előzmény: Don glattfelderos (7796)
Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.05 0 0 7802

Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.05 0 0 7801

Előzmény: nicsella (7789)
Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.05 0 0 7799

...

Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.04 0 0 7798

Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.04 0 0 7797

800 halott gyerek a katolikus tömegsírban

http://index.hu/kulfold/2014/06/04/800_halott_gyerek_a_katolikus_tomegsirban/

Mindig csak a katolikusokról derül ki hogy pedofilok, vagy gyerekgyilkosok vagy éppen valami más szörnyűséggel terheltek.

A többi "márkás"  vallásról meg sosem derülnek ki hasonlóak.

Előzmény: nicsella (7795)
Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.04 0 0 7796

No az biztos, hogy  a francia parasztokat és munkásokat nem nagyon érdekelte Magyarország feldarabolása.

Mivel hogy azt sem tudták hogy hol van a az ország.

Még ma sem tudják.Valahol Németország mellett, ahogy szokták nekem mondani.

Imádom ahogy az igazi bűnösök mindig másra kenik bűneiket.

Előzmény: nicsella (7795)
nicsella Creative Commons License 2014.06.03 0 0 7795

Köszi, nagyjàbòl tudom. Ezek is normàlisabbak voltak 25-30 éve. Sajnos minden kezdeményezés, mozgalom elôbb-utobb ellaposodik, sôt visszàjàra fordul.

Mégis ùgy gondoltam elhozom a fb-rol. Ott hozzàszoltak és sokak durvànak talàltàk, h a franciàkat hibàztatja a felirat. Ugy vettem észre, h a fiatalokat hidegen hagyja màr ez a téma. :(

Előzmény: Don glattfelderos (7790)
Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.03 0 0 7794
mennék Creative Commons License 2014.06.03 0 0 7793

HIHIHI! Sejtettem, hogy képtelen vagy felfogni. Amit írtam nem személyeskedés, csak már évekkel ezelőtt is felbosszantottál a rinyálásoddal. Változatlanul tartom: Gyere haza próbálkozz itt! Szerintem most gyorsabban visszamenekülnél. Ha  nem panaszkodsz akkor nevezzük nyavalygásnak.

Ja amúgy nem mentem el, nem is tervezem. Büszke vagyok rá, hogy mindig megéltem saját erőből, soha nem szorultam segélyre. Amikor egyik szakmám már nem biztosított megélhetést tanultam másikat (saját pénzből, munka és gyerekek mellett).

Előzmény: nicsella (7788)
Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.03 0 0 7792

"juttatàsokat, segélyeket, lakàstàmogatàsokat làtja"  nem akarok rosszmájú lenni de itt nem szerepel a munka szó.

Lehetséges hogy barátunk a halmozottan hátrányos helyzetű barna kisebbséghez tartozik?

És  így már érthető a dolog. Valóban a cigóknak jobb világ van franciában.

Bár én a napokban végignéztem hogy egy magyar cigót megbilincseltek a rendőrök mert a seggét mutogatta nekik.

Igaz az előtte lévő történtek némileg a cigónak adtak igazat.

Bilincselés közben segítségért kiáltozott és kérte hogy értesítsék a sajtót és más médiákokat.

Ehhez volt esze.

Aztán nem jött be neki mert eltűnt a városból.

Előzmény: nicsella (7788)
Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.02 0 0 7791

Don glattfelderos Creative Commons License 2014.06.02 0 0 7790

Nem árt ha tudod, hogy  a Magyarok Világ Szövetsége  egy jó nagy gittegylet.

A vezetőség egy  magyar ellenes csoportosulás, melynek egyetlen célja hogy saját zsebüket tömjék, a többieket meg jól átverjék. Ezért kapják a fizetésüket.

Előzmény: nicsella (7789)
nicsella Creative Commons License 2014.06.02 0 0 7789

2014.06.04. Tiltakozz te is Versaillesban a Trianon ellen!!!
A Magyarok Világszövetsége június 4-énVersailles-ban tiltakozó megmozdulást tart a trianoni békeparancs 94. évfordulóján.
Az MVSZ idén is szervez Budapestről induló autóbuszt az eseményre.

Az utazni kívánók a Kárpát-medencei Térség elnökénél jelentkezhetnek:
Oláh István: +36-20-391-32-29 villámposta: istvan1936@t-online.hu

Az idei megmozdulás főszervezője egy Párizsban élő fiatal felvidéki: Varga Tamás.

Vendégművész: Varga B. Tamás

A Magyarok Világszövetségének hivatalos álláspontját Trianon ügyében az Igazságot Európának! című, 2009-ben elfogadott petíció tartalmazza, amely a világhálón olvasható.

Sinkovits-Vitay András a Jeanne d’Arc templom lépcsőjén, a Trianon-93 megmozduláson

Trianon-94.
Összmagyar megmozdulás
Versailles, 2014. június 4.
Program
14 : 50 Gyülekezés a Szent Jeanne d’Arc templom előtt
(17 rue Albert Joly, 78000 Versailles)

nicsella Creative Commons License 2014.06.02 0 0 7788

Nem akarok személyeskedni, mint te, ezért csak a hozzàszòlàsròl irok véleményt (nem arròl aki mögötte van, mivel nem is ismerem).

Egy "zöldfülû" (éretlen fiatal) szavainak tûnnek, aki nem làt az orrànàl tovàbb (csak a juttatàsokat, segélyeket, lakàstàmogatàsokat làtja), de okosabbnak képzeli màsoknàl magàt. Ezért nem hallgat az idôsebbekre. Az én beiràsaim nem panaszkodàsok (én nem gazdasàgi menekült voltam anno), hanem inkàbb 30 év tapasztalatai àlapjàn leszürt  figyelmeztetések. De hàt vannak, akik csak a sajàt kàrukbòl tanulnak. S talàn szükségük is van erre, azért hogy igazàn felnôtté vàlhassanak. :)

Előzmény: mennék (7787)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!