esetleg nézz be a http://www.magyaronline.net/ forum rovatába. országok és régiók szerint lehet keresgélni. nem mondhatni, hogy dübörög az élet, de azért mindig vannak akik arra "járnak".
Szegény! En Lyonban élek. Probàlkozz a facebook-on. Van több csoport is: franciaorszàgi magyarok, vagy magyarok Fr.o-ban, ilyesmi cimeken. Sok taggal. Ott biztos talàlsz valakit a közeledben.
Nézd ezt a csodàlatos természeti egységet! Ilyen nincs még egy a Földön! Ettôl nagyobb nem is kell! Nàlunk, magyar ôseinknél soha nem birodalom-szerzésrôl volt szò (mint pl. az oroszok, kinaiak, vagy nyugateuropai gyarmatositok). Ez a terület màr többezer év òta a mag-nemzet hazàja, ahol magyar nyelvünk is kialakult. Azelôtt be is laktuk. De miutàn àllandòan pusztitanak bennünket minden lehetôséggel, lassan a "csonkaorszàg" is tùl nagy lesz szàmunkra. Majd belakjàk a romànok (a Tiszàig), a szlovàkok föntrôl ugyanùgy, stb. :(
ha az én linkjeimre utaltál első mondatodban, akkor valóban nem nyitottad ki őket, mert hogy ezek térképek voltak, nem porhintő vagy propaganda dumák.
amit pedig írtál, a világ országainak zöme és azok népei elmondhatják ugyan ezt. szóval csak arra igyekeznék utalni, hogy nem csak mi jártunk így a világtörténelemben.
a pólót ismerem. sok nemzet gyárthatna hasonlókat szerte a világon.
a felvetés persze ettől még jogos.
és nem hiszem, hogy bárki itt, jobban értene ehhez a dologhoz, mint én (nem tűnik ki az irományokból, hogy bárki itt történelem tudós lenne), a különbség köztem és mások között, hogy én csupán véleményt nyilvánítok vmiről, de nem szólok be senkinek, se durván, se burkolt, lenéző édes szavakkal.
rendben, csatoljanak vissza holnaptól mindent. mi lenne holnapután? ötlet? (reális, életképes)
Franciaorszàg igy is kinézhetne. Kivàncsi vagyok milyen erôs orszàg lenne ? (Ha beleszàmoljuk még azt is, hogy mondjuk nem kolonializàljàk a fél vilàgot, s raboljàk ki ezeket.)
Meg sem néztem a linkeket, mert az ilyen porhintô beszédek nem érdekelnek. Kedves kis Judit! Nincs szàndékomban megsérteni, de szavaid azt bizonyitjàk, hogy nem értesz semmit ebben a kérdésben.
Miféle "birodalom" ? A lényeg nem ebben van. Ha azzal most nem is törôdünk, hogy mennyi elônye volt a Kàrpàtokkal körülvett, védett egységes orszàgnak (ahol minden folyò - ha jòl tudom 1 kivételével - befelé folyik -gondolj csak a Tisza elciànositàsi esetére), közigazdasàg, minden szükséges àsvànyi kincs és minden, amire lakòi létfenntartàsàhoz szüksége van, megvolt. Nem véletlenül kellett harcolni ezer éven àt e terület megvédéséért, megtartàsàért, mert sokaknak fàjt rà a foga.
Màr a Habsburgok is kiraboltak bennünket ("bor, bùza, katonàk", arany...stb). Valahànyszor hàborù volt, vagy valami felfordulàs, menekitették ki a kincseket (a szkita kincsek még mindig Bécsben vannak). Bekényszeritettek bennünket az I.v.h.-ba, amihez semmi közünk nem volt és hiàba ellenezte szegény Tisza Istvàn - a vesztes hàborù miatt minket büntettek meg a legjobban, elvették területünk 2/3-àt...stb. Mindenki tudja. Mit szòlnànak màs orszàgok pl. Fr.o. ha ezt tették volna velük ? Làttad az illusztràciòt ? (Majd ideteszem ùjra.)
Nem holmi birodalmi nagyzàsrol van itt szò, hanem,, hogy megfosztottàk az embereket megélhetésüktöl (még sòbànyànk sem maradt !), plussz még hàborùs kàrpòtlàst is kiszabtak rà, hogy teljesen megnyomoritsàk. Stb.
Ha nem olvastàl volna még ilyeneket, majd keresek neked linkeket arrol, hogy még külföldiek is elitélték ezt az igazsàgtalan békediktàtumot, s akkor mi törôdjünk bele ?
Hiszen màst sem csinàltak elôdeink idàig: valahànyszor letabloztàk ôket, ujra talpra àlltak és ujra alkottak, dolgoztak. Azonban ùjra és ùjra kiraboltàk, letaglòztàk ôket, mostanra màr még azt a kis maradék talajt is ki akarjàk hùzni a talpa alòl. Többek között az olyan vezetôk beleegyezésével, akik csak làtszòlag nemzetiek, verik mellüket, de cselekedeteik pont az ellenkezôjét bizonyitjàk.
más népek "Trianonjai", elfogadott veszteségek. mert a háborúk már csak ezzel járnak... következményekkel. durva büntetés a mienk, de lassan itt lenne az ideje leszállni erről a lóról és vmi hasznosabbra fordítani az ebbe ölt energiákat.
Köszi, nagyjàbòl tudom. Ezek is normàlisabbak voltak 25-30 éve. Sajnos minden kezdeményezés, mozgalom elôbb-utobb ellaposodik, sôt visszàjàra fordul.
Mégis ùgy gondoltam elhozom a fb-rol. Ott hozzàszoltak és sokak durvànak talàltàk, h a franciàkat hibàztatja a felirat. Ugy vettem észre, h a fiatalokat hidegen hagyja màr ez a téma. :(
HIHIHI! Sejtettem, hogy képtelen vagy felfogni. Amit írtam nem személyeskedés, csak már évekkel ezelőtt is felbosszantottál a rinyálásoddal. Változatlanul tartom: Gyere haza próbálkozz itt! Szerintem most gyorsabban visszamenekülnél. Ha nem panaszkodsz akkor nevezzük nyavalygásnak.
Ja amúgy nem mentem el, nem is tervezem. Büszke vagyok rá, hogy mindig megéltem saját erőből, soha nem szorultam segélyre. Amikor egyik szakmám már nem biztosított megélhetést tanultam másikat (saját pénzből, munka és gyerekek mellett).
Nem árt ha tudod, hogy a Magyarok Világ Szövetsége egy jó nagy gittegylet.
A vezetőség egy magyar ellenes csoportosulás, melynek egyetlen célja hogy saját zsebüket tömjék, a többieket meg jól átverjék. Ezért kapják a fizetésüket.
2014.06.04. Tiltakozz te is Versaillesban a Trianon ellen!!! A Magyarok Világszövetsége június 4-énVersailles-ban tiltakozó megmozdulást tart a trianoni békeparancs 94. évfordulóján. Az MVSZ idén is szervez Budapestről induló autóbuszt az eseményre.
Az utazni kívánók a Kárpát-medencei Térség elnökénél jelentkezhetnek: Oláh István: +36-20-391-32-29 villámposta: istvan1936@t-online.hu
Az idei megmozdulás főszervezője egy Párizsban élő fiatal felvidéki: Varga Tamás.
Vendégművész: Varga B. Tamás
A Magyarok Világszövetségének hivatalos álláspontját Trianon ügyében az Igazságot Európának! című, 2009-ben elfogadott petíció tartalmazza, amely a világhálón olvasható.
Sinkovits-Vitay András a Jeanne d’Arc templom lépcsőjén, a Trianon-93 megmozduláson
Trianon-94. Összmagyar megmozdulás Versailles, 2014. június 4. Program 14 : 50 Gyülekezés a Szent Jeanne d’Arc templom előtt (17 rue Albert Joly, 78000 Versailles)
Nem akarok személyeskedni, mint te, ezért csak a hozzàszòlàsròl irok véleményt (nem arròl aki mögötte van, mivel nem is ismerem).
Egy "zöldfülû" (éretlen fiatal) szavainak tûnnek, aki nem làt az orrànàl tovàbb (csak a juttatàsokat, segélyeket, lakàstàmogatàsokat làtja), de okosabbnak képzeli màsoknàl magàt. Ezért nem hallgat az idôsebbekre. Az én beiràsaim nem panaszkodàsok (én nem gazdasàgi menekült voltam anno), hanem inkàbb 30 év tapasztalatai àlapjàn leszürt figyelmeztetések. De hàt vannak, akik csak a sajàt kàrukbòl tanulnak. S talàn szükségük is van erre, azért hogy igazàn felnôtté vàlhassanak. :)