Keresés

Részletes keresés

l.p.t. Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4552
Köszönöm válaszod!
Egyenlőre folsavat szedek,ha a doki is azt mondja minden ok és javasol valamit akkor elkezdek mást is!
De ha valaki tudja a választ,hogy palástfű teát ihatom e ,mert végül is vetélés elkerülésére is jó?!
Előzmény: kisbabi (4549)
Lucas85 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4551

Köszi :)

De egyik sem vált be, csak a reggeli jön ki - utána egész nap semmi :) bent marad a többi :) a dolog után fél órával bármit ehetek és ihatok, az már bent marad :)

De ha meg nem reggelizek akkor azonnal rosszul vagyok :) ki érti ezt :) nem tetszik a bébinek a reggeli :)

Előzmény: Allia (4548)
kisbabi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4550
Nekem semmi nem jött be. (de a 20. héten elmúlt :)) ) A lényeg, hogy legalább a folyadék maradjon bent, mert a kiszáradás nagy baj, akkor infúziót kaphatsz. Én első kettővel kb du 4ig nem maradt meg semmi szilárd.
Nekem még tanácsoltak olajos magvakat, meg amit Allia is tanácsolt, sőt salvus vizet is (már a szagától taccs volt)
Előzmény: Lucas85 (4547)
kisbabi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4549
én nem szedtem a vitamin mellé pluszba, úgyhogy sajnos nem tudom. De mintha egy barátnőm szedett volna pluszt. (komplikációmentesek voltak az eddigi terhességeim és szüléseim. )
Előzmény: l.p.t. (4545)
Allia Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4548
Felkelés előtt egyél valami kekszet. Vagy próbálj hideg tejet, vagy gyömbéres üdítőt. Ha a hányás rosszabbodik, és egész napos, vagy még a folyadék sem marad meg bennedd, akkor menj orvoshoz.
Előzmény: Lucas85 (4547)
Lucas85 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4547

Sziasztok!

Teljesen új vagyok itt ebben a topicban - remélem befogadtok :)

25 éves vagyok és ez az első terhességem :)

6 hetesen voltunk az első ultrahangon, akkor láttuk a petezsákot. :)

kb. már 1,5 hete folyamatosan hányok minden reggel, reggeli után 9 és 11 között (bármit eszek). Próbáltam már gyömbért rágni teát inni, jeges vizet, dedalont, de semmi nem használ.

Tudom, hogy ez ezzel jár - és nem betegség, de nincs valami ötletetek, hogy mit lehetne még kipróbálni? a "drága" reggelimet nem akarom kiengedni :D:D

szép napot

Anyus2 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4546
Kedves qulia!/remélem jól írtam:-))!Ez a tequila rövidítve?vagy mi?:-)))))!A te érdekedben remélem,hogy a lepény erre a bajra nem jó!Bár már semmin sem csodálkoznék.Újabban szokás az olyan csodaszerek reklámozása,ami az összes bajodat meggyógyítja,ehhez nem kell mást tenni csak fizetni mint a gép!Lehet,hogy összetételükből nem hiányzik a .....lepény sem.
Most nem az agyagról írtam.
:-))))
Előzmény: quilla (4542)
l.p.t. Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4545
Szia!
És folsavat terhesvitamin mellé is lehet szedni,nem nagyon emlékszem a fiammal hogy csináltam.
Előzmény: kisbabi (4544)
kisbabi Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4544
szia, először is (még) halkan gratula, én a palástfű teát ugyan nem ismerem, de szerintem magzatvédő vitamint bátran szedhetsz, azzal nem ártasz (én az elevitet femibiont és a gravidát ismerem), hiszen már a felkészülős időben is javasolják.
Előzmény: l.p.t. (4541)
quilla Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4543
Csibe koszi, attanulmanyozom :)
Előzmény: franciacsibe (4539)
quilla Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4542

:))

Hat ha reggel ebredesnel voltolyan, akkor az meg nem is gyulladas (de nem urules eseten osszejohet belole siman), az meg csak a belovelestol lesz olyan sziklaszeruen darabosan kokemeny. A gyulladasnal mar tuzel, foltos, faj veszettul, lazas az ember (elajul esetleg...eletemben egyszer abszolvaltam ilyet, akkor sikerult ezt is :D) szal nem vidam :) Ha azt mondjak nekem, a tehenlepeny elozi meg akkor jojjon az a lepeny! :DD

Előzmény: Anyus2 (4540)
l.p.t. Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4541
Sziasztok!
Allia,veled beszélgettem egy másik topicban.
Múlt hónapban sajnos nem maradt meg a terhesség és a javasolt gyógyszereket nem szedtem be,mivel eredményeim rendben voltak!
ÉS ÍGY UTÓLAG IS KÖSZÖNÖM A TANÁCSOKAT!
Ittam és iszom a palástfű teát.
Szombaton kezdenék új ciklust,de tüneteim vannak,csináltam egy tesztet és pozitív!!!!!!!Nem akarom túlságosan beleélni még magam,mert mint tapasztaltam bármi történhet!A tesztem nem bíborvörös,de a múlt hónapban egyik tesztem sem volt ilyen erős!25.napon nagyon szép teszt és pillanatok alatt megjelent a második csík:)
Remélem minden rendben lesz,de amíg nem megyek orvoshoz milyen vitamint,teát ...stb javasolnátok!
Ihatom még a palástfű teát?
Köszönöm előre is!
Anyus2 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 4540
Már értem! Nekem is extrém módon gyulladásban volt,főleg reggel ébredésnél.De közel sem volt ilyen súlyos.Úgyhogy meghajolok a zöld agyag tudása előtt ,ha ez segít neked!:-))))
Két napja röhögök az -ember lánya- kérdéseden.Bocsi!Nem gonoszság,csak irtó jópofa csaj lehetsz!
Szia!
Előzmény: quilla (4538)
franciacsibe Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4539
na utananeztem, franciaul rengeteg infot talaltam, angolul par link:
http://www.argiletz.com/metasite/site.cil?clang=2,csite=1066&default_noeuddepart=10175
(ez az egyik forgalmazo ceg honlapja)
http://www.scent-by-nature.co.uk/greenclay.htm (e szerint tipikusan Franciaorszagban van zold agyag)
http://www.ehow.com/about_5127639_green-clay-benefits.html

Előzmény: quilla (4536)
quilla Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4538
Marmint a mellben kialakulo fajdalmas csomok amibol aztan a mellgyula lesz? :) Hat lehet nem jotol kerdezed, mert nalam az elso gyereknel ugy elhatalmasodott a dolog (a gyulladas), hogy apasztas utan is visszajot, es azon ritka szemelyek egyike vagyok akinek az antobigyo sem mulasztotta el csak a szike a tojasnyi talyogot :) Szal nalam nincs az a raolvasas ami tulzas lenne, ha ez megelozheto. Marmint szules utan par hettel mondjuk egy mellmutet, de egy mellgyuladast is szivesen kikezelek igy :) (a masodiknal mar 'csak' a gyogyszer es egyeb praktikak is idoben voltak, ott megusztam)
Előzmény: Anyus2 (4537)
Anyus2 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4537
Én sem!:-)))
Ez nem túlzás egy kicsit?Lehet,hogy nem vagyok képben.Bocsi!
Előzmény: quilla (4534)
quilla Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4536
Koszontem! nyelvi infot is :) (mit nem jelenthet egy szo... leirva nem tudom hogy, de ugyanez negyedet, varosnegyedet is jelent :))
Előzmény: franciacsibe (4535)
franciacsibe Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4535
a gezes oldal, mert kulonben eltomiti a porusokat, kulon mondtak hogy ne kenjem direkt a borre
es ra a cicifix, igen (en teszek ala egy zsebkendot hogy a cicifix ne legyen agyagos)
bairro allitolag az argile nalatok :)
Előzmény: quilla (4533)
quilla Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4534
Hat mer ugye en jartamban -keltemben eleg keves zold agyaggal talalkozom :DD
Előzmény: Anyus2 (4532)
quilla Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4533
Csak a pontozitas kedveert: akkor a gezre kened, de a gezes oldal megy a mellre es nem az az oldal ahova az agyagot kented? Vagyis nem erintkezik a borrel egyaltalan? es akkor ra a melltarto? vagy ennel is dunsztabb? Mar csak hogy tudjam, hogy ertem e :)
Előzmény: franciacsibe (4528)
Anyus2 Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4532
:-)))))))))!
Előzmény: quilla (4529)
quilla Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4531
koszi, utananezek :)
Előzmény: franciacsibe (4530)
franciacsibe Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4530
itt a gyogyszertarban veszed vagy por vagy paszta (tubusban, mint egy fogkrem) formajaban :)))
(argile verte a francia neve, portugalul valami hasonlo lehet)
Előzmény: quilla (4529)
quilla Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4529
Es honnan a banatbol kerit az ember lanya zold agyagot? :)
Előzmény: franciacsibe (4528)
franciacsibe Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4528
a korhazi szuleszno zold agyagot javasolt, nem szabad kozvetlenul a mellre, hanem egy gezlapra kenni es ugy a mellre tenni dunsztkotesben, ahol a csomok vannak.
nekem bevalt, az elejen rengeteg fajdalmas csomom volt, kezdett lazam is lenni, es ezzel + a szoptatasi pozicio varialasaval (rogbilabda-tartas, fekve a gyerek felfele, a gyerek lefele, stb) sikerult elkerulni a mellgyulladast.

Jobbulast neked, remelem hamar tulleszel rajta!
Előzmény: laurynster (4524)
muzsa Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4527
ok, meg fogom írni részletesen úgyis a szüléstörténetet. eddig Erzsit mint az orvosom asszisztensét ismertem csak, jól tud vérnyomást mérni :))))))))) na jó, nem akarok itt a kontójára viccelődni, nagyon megbízom benne és a tudásában...
Előzmény: pacsuli (4522)
muzsa Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4526
És vannak homeopátiás szerek is, ez nem vagy-vagy dolog, hanem simán szedheted azt, ami rád leginkább illik, az antibio mellett is. rosszat biztosan nem tesz.

Mellgyulladás esetén használható szerek:

Bryonia alba (földi tök) 9CH
Gyulladt, kőkemény mellek, a legkisebb mozgásra, érintésre is fájnak, a szoros melltartó csökkenti a fájdalmat. Erős szomjúság jellemző. Szedése kapcsán beindul a tej ürülése. Napi 3-4x5 szem ajánlott a gyulladás megszűnéséig.

Apis mellifica (mézelő méh) 15CH
A gyulladt, duzzadt melleknél hideg borogatásra enyhül a fájdalom. Lázcsillapító hatású a gyulladás csökkentése mellett. Napi 3-4x5 golyó szedése javasolt.

Belladonna 15CH
Lázcsillapító, gyulladáscsökkentő hatású, a mellen piros csíkok jelenhetnek meg.

Phytolacca (alkörmös) 9CH
Kemény, duzzadt mirigyek, sápadtság.

Calcium carbonicum 30CH
A tej gyenge minőségű, az édesanya hízásra hajlamos, izzad és fázós. A mellek fájdalmasan teltek. Napi 1x5 szem javasolt.

Pulsatilla 30CH
Sírós hangulatú anya, nem szeret a meleg, zsúfolt lakásban tartózkodni, de a vigasztalást igényli. Feszülő, telt mellek. Napi 1x5 szem.
Allia Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4525
És tessék folyamatosan fejni is, használ még népi praktikaként a meleg zuhanyos masszírozás is, valamint a káposztaleveles borogatás. Ennek azért nézzél utána, hogyan is kéne.
laurynster Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4524
Sziasztok,

köszönöm szépen a gratulációkat, valóban nagyra sikerült a kis hercegem. :)
Sajnos 2 napja küzdök mellgyulladással és lázzal, így nem nagyon van időm gép elé ülni. Antibiotikum és lázcsillapító az orvos javaslatára. :((

A szülésznőválasztásos témához szeretnék hozzászólni. Én az Istvánban szültem, a szülésznőm Speisz Anna volt. Fantasztikus, kedves, profi és hihetetlenül empatikus, nagyon ajánlom.

A szüléstörténet még egy picit várat magára. :)

Orsi
KisTiggrincs Creative Commons License 2010.05.11 0 0 4523
Én még csak most fogok neki állni "körül nézni". Jövő héten a doki mondd néhány nevet, meg a dúlám is mondott egyet, aztán reménykedem, hogy legalább egy csak nem akkor megy szabira, amikor tájt én ki vagyok írva.
Előzmény: Nemlajos (4521)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!