A Biblia Szól Gyülekezet (történelmi hitelveken alapuló keresztény gyülekezet) prédikációi, evangélizációi. A gyülekezet egy Jézus-központú keresztyén, felekezetközi világméretű szolgálat része. Folyamatosan táplálja azt a látást, hogy megtaláljuk az elveszetteket a közvetlen közelünkben és az egész világon, ahogy azt Jézus tanítja a Mt. 28:19-20 és ApCsel 1:8-ban. Hisszük, hogy Isten szentháromság. A topik nem csupán prédikációk gyüjteménye, hanem teret enged jóízű, békés beszélgetéseknek is a hívők között. Nagyon boldog vagyok, hogy Isten munkálkodhat a szívemben és a ti szívetekben az Ő szeretete által. Nála vannak az örök élet beszédei! Tanulmányozzuk behatóan az Ő Igéjét!
Isten áldjon mindenkit!
Nem abból fogom megtudni a jövőm, hogy a helyzeteimről beszélek. Ne beszélj túl sokat Isten felé, ne beszélj túl sokat Sátánnak, ne beszélj túl sokat másoknak.
Amikor próbában vagyunk, túl sokat beszélünk. Legyünk csendben amikor hallgatásnak van ideje. Nem segít, ha a körülményeimről túl sokat beszélek. Isten azt mondja: várj. Prd.7:14. Prd.5:2
"a Bibliat nem azert adta nekunk Isten hogy egy atfogo/kimerito ismeretet adjon mindenrol ami a teremtesben van: egeszseg, oktatas, epitkezes, stb. sőt, peldaul amikor az Ige hitelessegerol beszelunk, gyakran felhozunk Biblian kivuli forrasokat, amibol megmutatjuk hogy az Iget tamasszak ala."
Érdemes kettéválasztani amit a pásztor írt. Nem olvastátok el figyelmesen. Azt írta, hogy felhasználnak Biblián kívűli forrásokat is, nem feltétlenül evangéliumok, de azok is lehetnek, de az üdvösségtan, a teológia, Jéus kereszthalála stb., az a Bibliából merítendő, annak van tekintélye. Bemásoljam újra? Számomra teljesen egyértelmű amit írt.
Olvasd el újra, nem minden értelemben van a Sátántól. Azonban én olyan dolgokat feszegetek itt, amihez csak a Bibliát hívhatom segítségül. Más dologban nem veszélyes.
Elolvastam én mindent... szóval azt mondod, hogy ami ellentétben van a Bibliával, az a Sátántól való, de az apokrif könyvek nem a Sátántól valóak. Következő kérdés: a Korán a Sátántól való?
Olvasd el most az egész irományt. Pontosan erről van szó a 3890-es hozzászólásban, amire hivatkoztál. Én itt a Biblia Szól Gyüleketet prédikációival és Isten Igéjével foglalkozok, nem történelmi alátámasztásokkal. Ugyanis: a Bibliat nem azert adta nekunk Isten hogy egy atfogo/kimerito ismeretet adjon mindenrol ami a teremtesben van: egeszseg, oktatas, epitkezes, stb. sőt, peldaul azmikor az Ige hitelessegerol beszelunk, gyakran felhozunk Biblian kivuli forrasokat, amibol megmutatjuk hogy az Iget tamasszak ala. Ezek lehetnek tudomanyos, vagy tortenelmi forrasok is, nem pont evangéliumok. Nyilvan Istent, Krisztus aldozatat, az ihletest, az udvosseg tanat, az egyhaz tanat, stb. az Igen keresztul ismerjuk meg, ezekben tenyleg az Igei kijelentes a korlat. (ezzel foglalkozok én, tehát igazam van- személyes megjegyzés). Az apokrif iratokkal is hasonlo a helyzet. Nem reszei Isten Igejenek (sok oka van annak miert nem foglaltak oket a Kanonba: az időszak amikor ezek iratódtak, Krisztus és az ÚSZ irói soha nem idéznek belőlük, tani, es más ellentmondások, tekintely, stb).De nemelyukben van hasznos informacio a ket szovetseg kozotti idotartamrol. (Makkabeusok konyve) Ezeket hasznalhatjuk mondjuk tortenelmi betekintes celjabol, nyilvan nincs a Bibliaval megegyezo tekintelye.
Azt mondtad, ami nem a Bibliánban van, az a Sátántól való. A kérdésem változatlan: mivel az apokrif könyvek nem a Biblia részei, és a tartalmuk sok helyen (nem csak apró részletekben) ellentmond a Bibliának, vajon a Sátántól valóak-e? Ha nem, miért nem?
Megkérdeztem az egyik pásztort, egy fiatal pásztort az iwiwen, a következőt válaszolta, kiveszem belőle a lnyeget:
Az apokrif iratokkal is hasonló a helyzet. Nem részei Isten Igéjenek (sok oka van annak miert nem foglalták őket a Kanonba: az időszak amikor ezek iratódtak, Krisztus és az USZ irói soha nem ideznek belőlükl, tani, es más ellentmondasok, tekintely, stb.) De némelyükben van hasznos informació a ket szövetseg közötti időtartamról. (Makkabeusok konyve). Ezeket használhatjuk mondjuk törtenelmi betekintés céljábol, de nyilván nincs a Bibliaval megegyező tekintélye.