Keresés

Részletes keresés

bevaioszeg Creative Commons License 2019.05.31 0 0 26424

Sziasztok!

 

A söröm 2 napja van az erjesztőben, és az első nap után nagyon szépen elkezdett kotyogni, azonban fel nap elteltével megállt és kiegyenlítődött és nem kotyog, csak ha felrazom akkor is vagy 2 orat. Ez jelent valamit, vagy csak túl gyorsan leülepedett az élesztő?

szab_zol Creative Commons License 2019.05.30 0 0 26423
Szia!

Én már erjesztettem hasonlóban és pont amiatt amit Te is írtál (rücskös felület) nem tudtam megfelelően tisztán tartani, a második és harmadik főzetem emiatt megsavanyodott, kuka lett. A sima vödörrel sosem volt ilyen problémám. A műanyag szag az első erjesztés után átvált sör szagra :) Én már csak vizet pihentetek benne, de még sokadszori mosás után is érezni a szagot.
Előzmény: Mormota720 (26422)
Mormota720 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 26422

Én itt vettem: https://lomenaruhaz.hu/spd/025IN75001/KANNA-MUA-25-L-115-BOSZAJU-NATUR 

Az az igazság, hogy még nem használtam, de annyit el tudok róla mondani, hogy a belső felülete sajnos nem olyan sima, mint az erjesztő vödröknek, illetve nagyon erős műanyag szaga van, még nem tudom, hogy fogom szagtalanítani. A tömítése sem tökéletes, de majd kipróbálom a Hajdú bojler tömítésével ami kb. 200Ft, a mérete kb. jó.

Előzmény: meszfer (26420)
ali400 Creative Commons License 2019.05.30 0 1 26421
meszfer Creative Commons License 2019.05.30 0 0 26420

Szia!
Hol lehet ilyen hordót kapni és mennyiért vesztegetik?

Előzmény: Mormota720 (26419)
Mormota720 Creative Commons License 2019.05.30 0 0 26419

Két db szögletes erjesztőm van, a kettő mm-re kitölti a hűtőt, így már nem tudok rá kábelt tekerni. A fűtőizzót persze vezérelném STC-1000-rel.

 

Előzmény: Tótikám (26418)
Tótikám Creative Commons License 2019.05.30 0 0 26418

Fűtő kábel STC-vel szabályozva?

Előzmény: Mormota720 (26417)
Mormota720 Creative Commons License 2019.05.29 0 0 26417

Infravörös fény árt a sörnek? Erjesztéskor (hűtőben) kerámia izzóval fűtenék, ha szükséges. (Hüllőknél alkalmazzák terráriumban, nincs látható fénye.)

kardosur Creative Commons License 2019.05.29 0 0 26416

A citrom mennyisége ízlés dolga, ezt egy próba üveg sörön ki kellene kísérletezni.

A szénsav meg szintén egyéni. 2gr is elég lehet. A Rádler egy frissítő, könnyű ital, lehet 5gr is/üveg.
Viszont az édességhez édesítőszer kell bele. A cukor mind az összes leerjed.

Előzmény: -Toti- (26415)
-Toti- Creative Commons License 2019.05.28 0 1 26415

Az éppen erjedő söröm egy részéből csinálnék radlert.

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? A víz-citromlé arány érdekelne, illetve hogy mennyi cukrot kellene belerakni a palackozáshoz. A sör-limonádé arány 1:1 lenne, tehát egy palackba a sörből 2g cukor kerülne. Ehhez hozzá kellene még adni ugyanennyit, esetleg elég az a 2g?

uni-cum-laude Creative Commons License 2019.05.28 0 1 26414

Szia!

 

Bár én az általad jelzett készüléket vettem meg (igaz, még "pihen" a dobozában), egy friss reklámújság (nem, ez itt nem a reklám helye :DD ) 26. oldalán találtam egy befőzőt, most igen baráti áron:

 

https://www.lidl-flyer.com/akcios-ujsag-22het-2019/view/jumpmarks/page/26?_ga=2.4988531.1949841210.1558955953-1759356827.1555579120&_gac=1.12266240.1559023583.EAIaIQobChMIwvvIr8e94gIVVZnVCh0AbgCNEAAYASABEgINNPD_BwE

Előzmény: Rayden14 (26393)
meszfer Creative Commons License 2019.05.28 0 0 26413

Kösz az emlékeztetőt!

 

Az-az igazság, hogy nekem teljesen jó az amit egy sörtárs tud addni. Több okból is.

Túl van értékelve ez a növény!

Egy olyan növény ami lényegében bárhogy könnyen szaporítható, ne legyen már ilyen drága. Pláne a sörtársak felé!

Tudom az jön majd le ebből mindenkinek, hogy Én egy ingyenélő vagyok, pedig nem azt mondom, hogy nem szeretném megfizetni mások munkáját.

Én is dolgoztam növényekkel sokat és még remélem fogok is, tudom mivel jár ezzel foglalkozni erre alapozom a hozzáállásom.

Lehet kár volt ezt leírnom és tényleg nem akarok senkit sem megbánti az írásommal, csak nem értem a helyzetet!

Elnézést kérek!

 

Szóval ha bárki akinek van nevesített töve és hajlanód egy hajtást vagy rizómát addni belőle és meghálálhatom értelmes keretek között kérem írjon!

Hozzáteszem csak saját célra lenne nem kereskedni szeretnék vele!

 

 

Előzmény: tucsok13 (26412)
tucsok13 Creative Commons License 2019.05.27 0 0 26412

Idézem magam a 26326os hsz-ból:

 

"Van egy olyan topic, hogy Komló termesztése, és szalaij eladó beírását az első oldalon meg fogod találni. Én tavaly tőle vettem, már teremtek is, és idén elképesztően szépek, már több mint 2 m-esek. Korábban vettem mástól rizómát és csemetét, de messze nem olyan szépek, mint amit ő adott el. Igaz, kicsit várni kellett rá, de megérte - jó szívvel ajánlom. Tavaly sok fajta volt neki. Sok sikert a komló termesztéshez -arra azért készülj fel, hogy elképesztő iramban nő, nagyon kell neki a támaszték :)"

Előzmény: meszfer (26411)
meszfer Creative Commons License 2019.05.27 0 0 26411

Köszönöm, megpóbálom.

 

Olvastam régebben sokan veszegettek komló töveket.

Van olyan akinek van még és hajlandó lenne adni belőle rizómát/tövet/hajtást?

 

Előzmény: Hank Evans (26410)
Hank Evans Creative Commons License 2019.05.27 0 0 26410

Ha jól emlékszem, a Főzőház oldalán megadott telefonszámot ő szokta felvenni és tényleg nagyon készséges.

Előzmény: meszfer (26409)
meszfer Creative Commons License 2019.05.27 0 0 26409

Szentesi vagyok. Weyermann eddig nekem is bejött.

Szerintem most kipróbálom a Crisp-et és a Stamagot is, aztán meglátjuk milyen különbség lesz ha lesz.

Nagypál Robit hogy érem el elektronikusan?

Előzmény: Tótikám (26408)
Tótikám Creative Commons License 2019.05.27 0 0 26408

Főzőház kínálata vagy weyermann termékek nem okoznak csalódást. Telefonon elérhetőek, Nagypál Robi ha jól emlékszem szentesi, nagyon segítő kész. Szentesi vagy?Vagy környékbeli.

Előzmény: meszfer (26407)
meszfer Creative Commons License 2019.05.24 0 0 26407

Akkor tapasztalat hiányában marad az összetétel összehasonlítás. Azért kösz!

Az viszont még mindig érdekelne, hogy van-e valaki aki hajlandó kooperálni Szentes környékén velem?

Előzmény: Tótikám (26406)
Tótikám Creative Commons License 2019.05.24 0 0 26406

Gugli a barátunk.Most elég szép a választék .Külföldieknél viszont a szállítás költsége.Különleges malátákat érdemes keresgélni főleg ha van aki haza hozza.

Előzmény: meszfer (26402)
Tótikám Creative Commons License 2019.05.24 0 0 26405

Használtam ,finom lett de nagyon lassan tisztult . Talán hőkezelés az oka.

Előzmény: Jokerit5000 (26401)
Tótikám Creative Commons License 2019.05.24 0 0 26404

Ez már valószínűleg már ilyen marad. Az újra palackozás stb. talán több kárt okoz mint hasznot( oxidáció,fertőzés). Andorfer búza sörből szaporítottam élesztőt az termelt kénes szagot de csak 4-5 napig.

Előzmény: bevaioszeg (26400)
Bárk_i Creative Commons License 2019.05.23 0 0 26403

A lényeg, hogy 100 % OS legyen. Lidl - ben van 3 literes. Én eddig cider suritmwnnyel csináltam de tervezem álmából. A családban van néhány almafa. 

Előzmény: Jokerit5000 (26401)
meszfer Creative Commons License 2019.05.23 0 0 26402

Köszi a választ.
Alapvetően az érdekelne hogy pl a Weyermann, Stamag, Crips, Simpsons és Swean márkák közül melyiket miért válasszam.
A sörtéka sajnos csak a Weyermannról ad részletezést de azt, hogy a gyártók között van e minősségi különbség arra eddig nem találtam semmilyen támpontot.

Eddig szinte csak Weyermann alapanyagot használtam de ha van rávilágítás hogy van hasonló minőség olcsóbban az elgondolkodtattna vagy jobb minőség de nem sokkal drágábban.

Bocs annyit már tudok, hogy a Simpsons nagyon jó minősséget képvisel.

Előzmény: Tótikám (26399)
Jokerit5000 Creative Commons License 2019.05.23 0 0 26401

Sziasztok, az Alföld aranya almalé alkalmas lehet cider készítéshez? Vagy tudtok valamit ajánlani miből érdemes, ami elérhető vidéken is? (Aldi, Lidl, Tesco, Auchan, Interspar, Coop, Penny boltok vannak)

 

https://online.auchan.hu/shop/elelmiszer/italok-kakao-tea-kave/gyumolcs-es-zoldseglevek/almale/alfold-aranya-almale-100-5-l.p8362/371529.v8365

 

Előre is köszönöm a választ!

bevaioszeg Creative Commons License 2019.05.23 0 0 26400

Nem tudom milyen élesztő, ez egy sűrítményes sör, azt használtam ami járt hozzá. 

Ket hétig volt az erjesztőben, és végig kénes szaga volt, és nem volt türelmem többet várni mert úgy hallottam elmúlik a szag, és lepalackoztam. Most ismét 2 hét múlva kóstoló és annak egy kicsivel enyhébb, de ugyanolyan kénes íze és szaga volt.

Két ötletem van hozzá, hogy elrakom jo mélyre és 1-2 hónapig hagyom még érlelődni, vagy megpróbálom ujrapalackozni de előtte "kicsobogtatni" a ként belőle.

Melyik lenne a jó választás? Bár nem zárja ki egymást a két ötlet.

Előzmény: Tótikám (26398)
Tótikám Creative Commons License 2019.05.23 0 0 26399

Sörtéka  vagy a főzőház oldalán  találsz hasznos adatokat.  Ha zsákosban gondolkodsz : előnye olcsóbb, de egy év alatt el kellene használni.Hátránya ,mindenhez egy fajta alap malátát fogsz használni.

Előzmény: meszfer (26391)
Tótikám Creative Commons License 2019.05.23 0 0 26398

Vannak élesztők melyek kénes szagot termelnek de ahogy jön úgy el is tűnik általában.Újra palackozás nem ajánlatos .Milyen élesztő volt?

Előzmény: bevaioszeg (26396)
GSZTMT Creative Commons License 2019.05.22 0 0 26397

Nekem 3 napja olyan kénes szagú volt az ipám, hogy azt gondoltam ki kell önteni, tegnap azért behidegkomlóztam. Mára kiment a kénes szag, le is palackoztam. Íze, színe, illata tökéletes lett. 

Előzmény: bevaioszeg (26396)
bevaioszeg Creative Commons License 2019.05.22 0 0 26396

Tehát ha már lepalackoztam, nem fog elmulni a kénes íz? Esetleg ujrapalackozas megoldhatja a dolgot? Nem tudom mennyire kockázatok azzal fertőzést, azért kerdezem.

Előzmény: acerola (26392)
lacci40 Creative Commons License 2019.05.22 0 0 26395

Nem olcsóbb készíteni egyet? 2,2kw fűtőszál 5 ezer hőmérséklet szabályzó  is kb annyi, és 50-230C között állítható. Valaki nem használ esetleg hasonlót? Nézegetem ,hogy lehetne összerakni egyet.

Előzmény: Rayden14 (26393)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!