Ezt a topicot azért hozom létre, hogy itt megbeszélhessük az egyes Állati! topicokban felmerülő vitákat, veszekedéseket. Itt szabad vitatkozni, érvelni, támadni, védekezni, DE káromkodás, személyeskedés, és IRL adatok kiadása nélkül!
Remélem, ezt a topicot kitüntetett figyelemmel kísérik majd a tisztelt moderátorok, és megakadályozzák a viták törvénytelen elfajulását.
Valamint nagyon remélem, hogy itt nem ellenségek születnek majd...
Nem tudom ti , hogy vagytok vele de én elítélem alapból már a vadászatot is. Elég ocsmány egy hobbi. Nem tartom etikusnak azt sem , hogy azért tenyésztenek egyes állatfajokat , hogy ki lehessen őket lőni. El kellene kicsit gondolkozni , hogy: Tényleg minden gerinctelen dolgot vigyünk véghez csakhogy saját magunkat szórakoztassuk??
Kártevő irtásáért senkit nem lehet felelősségre vonni. Büntetőjogilag épp azt a vadőrt lehet elővenni, amelyik nem lövi ki a kóbor kutyákat a területéről. Az egész vadászati és vadgazdálkodási törvényt meg kellene változtatni a kedvedért, kicsit sokat kérsz. :-) Bár, gondolom, egy füst alatt az összes vadászt is felelősségre vonnád "büntetőjogilag".
Gratula a 6. legpörgösebb topic vagyunk. Húzzunk bele , lehetünk még az éjszaka folyamán akár elsők is, bár ha kellene tippelnem akkor szerintem a Dakarosok nyernek. De akár lehetünk utolsók is ha mindnekit kitiltatunk, na? :)))
Hiába érvelsz. Többen már végigzongoráztuk mindezt egy másik topicban. :-(
Csak abban lehet reménykedni, hogy a büntetőjogi felelősségre vonás lehetőségével meg lehet fékezni az olyan -- szerintem a szó nemesebb értelmében embernek nem nevezhető -- emberszabású lényeket, akik a "megoldást" a (kóbor) társállatok irtásában látják.
Én sem érzem magamat részrehajlónak.Megértem a vadvédelmet is.Nekem csak a módszerrel van próblémám. Te kilőnéd én áthelyezném a kóbor állatot.Mert nekem egyformán érték mindkettő.És szerintem a többieknek is.
Nem bántasz?Mindenféle tudatlan,fanatikus embereknek elmondtál minket. Szerinted ez dicséret,olyan emberek számára,akik életüket arra áldozzák,hogy mentsék a beteges emberek által halálra kínzott kutyákat,macskákat?Akik között kutyakiképzők is vannak,akik évekig tanultak,vagy időt nem kímélve a kuták lelki bajaikkal foglakoztak,hogy eredményesen tudják a lelki sérült kutyákat újból teljes értékű állattá tenni?
Érdekes lenne, ha el tudnád intézni, hogy a 355-ért kitiltsanak... Nem lehetetlen végül is... ugye... Mindenesetre én most ezt lementem, ha törölteted is...
Értem és respektálom határtalan jószándékodat. Az én álláspontom csupán abban különbözik, hogy nem látok a kóbor kutyákban pótolhatatlan értéket. Nincs hiány a kutyafronton, a menhelyeken sok százezer kutya vegetál, ha hű társat és barátot szeretnél nevelni, inkább azokból kellene, nem?
Az erdőbe a kutya nem betolakodott,hanem EMBEREK ODA KIDOBTÁK,arra kényszerítve őket,hogy olyan helyen éljenek,ahol nem tudnak,és nem is szeretnek lenni. Óriási különbség. És az a pár millió ember,akik ezeket a kidobott állatokat segítik,fel tudják fogni ésszel,hogy miért van az erdőben a kutya.És ezért segítik őket,illetve az állatvédőket,akik az ő megmentésükkel foglakoznak.