Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 703
Nem egyszerűbb hiperszuper hőkamerát követelni (ami félek, bizonyos tüzeknél nem sokat látna, szinte csak a füstben érbne sokat, igaz, ott tényleg)? Ehh! Nem a pénzhiány ebben az országban a leggyilkosabb, hanem az, hogy mindenki felmentve érzi magát, ha eszébe jut ez a fogalom. "Nincs elég pénz, nem vagyok felelős semmiért!" És hogy mennyi pénz kellene? Azt még megmondani sem tudják!
Előzmény: Darth Plagueis (697)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 702

"Szörnyű ezt mondani, de ez van. Erről senki nem tehet. "

De!! A mindenkori kormány,az ország irányítója tehet!!!

Aki elszórja az adófizetők pénzét csodákpalotára,szécsényinyúlásra,koronausztatásra,tüzijátékra,meg minden jqa-ra,miközben a tüzoltó nem tud tüzet oltani a mentős nem tud életet menteni,a víz elvisz mindent ha a civilek nem állnak oda menteni a menthetőt(néha még akkor is)!!!!!

Előzmény: canahari (609)
4400 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 701

"Mi okozhatta? Egy hozzáértő szerint pl :

Nyomjelző lövedék Acélmagvas lövedék vs acél golyófogó lapok, pepperek.Elöltöltős fegyver.Pirotechnika.A földön-falakon összegyűlt lőporszemcsék.Gyúlékony golyófogó anyagok.Illetve ezek együtt. "

Vagy egy eldobott csikk...

Előzmény: lviz (80)
Operator Creative Commons License 2006.08.09 0 0 699
Először is felháborítónak tartom, hogy kizárták egy napra USABarátot, csak azért, mert szidni merészelte Gyurcsányt.

Nem azért kapta.
Előzmény: Darth Plagueis (694)
Árpi Creative Commons License 2006.08.09 0 0 698
De milyen az a "tisztességes" levegőkészülék? Ha 25 percre elegendő, akkor mondjuk 5 percnél indulnak kifelé. Ha 60-ra, akkor 55-nél. Ha 5 perc alatt nem találnak ki, a különbség mindegy volt. Én a helyszínt kicsit ismerve azt hiszem, itt inkább ilyen gond lehetett. :o(
Előzmény: papuc (679)
Darth Plagueis Creative Commons License 2006.08.09 0 0 697
Még két dolog eszembe jutott:
A lőtéren tároltak fekete lőport az elöltöltős fegyverekhez, ehhez külön engedély kell, nem elég az, amit a zártszelvényes (töltény) lőszerhez. Ezeknek a tárolására külön szabályozás is van, hogy tűz esetén se robbanjon fel. Nem is robbant. Tehát ez sem lehetett a tűz oka.
Valaki írt valamit Ariadné fonaláról, már nem volt energiám végigolvasni, mit, mindenesetre én egyszerű és hatékony módszernek tartanám, ha a tűzoltó a mászóövére erősíthetne egy vékony, de téphetetlen és éghetetlen vezetéket, amelynek a segítségével visszatalálhatna. Sok a pincetűz, de talán még egy erősen füstölő lakóházban is volna értelme a használatának.
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 696
Ez még inkább politika... Gondold el, ha híre menne, hogy pl. holnaptól minden gyárat be kell zárni, mert nincsenek meg az eszközök egy esetleges tűz eloltására... Pedig gyanítom, hogy alig állunk ennél jobban.
Előzmény: zaimoo (686)
Fricy Creative Commons License 2006.08.09 0 0 695
De ezek a kérdések és a válaszok (?) elvesznek a sok szemét hsz között.
Előzmény: zaimoo (683)
Darth Plagueis Creative Commons License 2006.08.09 0 0 694
Olyan gyorsan születnek a hozzászólások, hogy képtelen vagyok az egész topicot végigolvasni. Elnézést, ha valamire már válaszoltak.
Először is felháborítónak tartom, hogy kizárták egy napra USABarátot, csak azért, mert szidni merészelte Gyurcsányt. A leépítéseknek igenis köze van a tűzoltóság jelen állapotához és nemcsak ahhoz, hogy most 3 ember meghalt, hanem ahhoz, hogy nincs elég tűzmegelőző (ma mondta Molnár Péter), aki elég gyakran ellenőrizni tudná az ilyen kiemelt és veszélyes helyeket, hogy nincs elég eszköz, pl. az olyan életmentő BodyGuard nevű eszköz, amely elkezd élesen sípolni, hogy a társai rátaláljanak, ha a tűzoltó fél percig nem mozdul. Ezekre ui. szükség lenne és ezt nem ma vetették fel először. De mindettől függetlenül egy komoly tűzeset, ahol tűzoltók halnak meg, politikai esemény, amiért a politikusoknak (itt Lumpen Mónikának) politikai felelőssége van. Nem feltétlenül szakmai, de politikai felelőssége biztos. Szóval nem kéne fikázni a baloldali beállítottságú fórumozóknak, a baloldali adminisztrátor meg szégyellje magát, hogy az ellenzéket ilyen erőszakosan hallgattatja el.
Ami meg Demszky Gábor megjelenését illeti: jól tette, hogy odament és figyelt, hogy nem lesz-e rá szükség. Hogy nyilatkozott, az kvázi szükségszerű volt, hiszen az újságírók megkérdezték, a nyilatkozata meg szükségszerűen politikus volt, hiszen kampány van. Ezt én ocsmánynak, de szükségszerűnek tartom, úgyhogy emiatt szerintem senki ne szidja, de ne is dicsérje. Ez számára egy ingyen megszólalási lehetőség volt, megmutathatta női szavazóinak a férfias sármját, hogy mennyire fontosnak tartja a főváros ügyeit.
Ha pedig már politizálunk: miért emlegetik büntetlenül a balos fórumozók, hogy Orbán a választási kampány elején "puskaporszagot érzett"? Csak nem Orbán puskapora égett a lőtéren? Miért kell újra és újra belerúgni abba, aki már 5 éve nincs hatalmon?! Nem inkább ott kéne keresgélni, ahol a hatalom van? Tudom, hogy Orbán Viktor neve a szocik szemében vörös posztó, tudom, hogy az eleven ördög, de nem érdekel. Azon lehet vitatkozni, hogy a Gyurcsánynak van-e felelőssége az ügyben, de nagyon kérem, Orbán Viktort és Kerényi Imrét hagyjuk ki belőle. A moderátor pedig lépjen fel, ha ennyire off topic és személyeskedő politikai ócsárlásba kezd valaki.
Másodszor én jártam lőtéren, lőttem pisztollyal is, géppisztollyal is (MP5), a falakat ott is gumi borította, plusz gumiabroncsok voltak a falnál feltornyozva, egyik se akart kigyulladni, pedig rendesen lődöztünk bele. Állítólag a BME lőterén nem lett volna szabad katonai fegyverekkel lőni, a Hídvégi szerint nem is volt ilyen, de véleményem szerint ez tök mindegy is. Hacsak nem volt ott nyomjelző, vagy gyújtólövedék, a becsapódási energiától _nem gyulladhatott volna ki_ a gumifal. Máskülönben akit a harctéren találat ér, azt minden esetben el kellene látni égési sebekkel is.
Harmadszor: a tűzoltóknak frisslevegős palackjaik vannak, aminek a kapacitása 40 percre elegendő, erős fizikai megterhelés esetén csak 25 percre. Ezekben a palackokban 300 bar nyomású levegő van, így is elég méretes és nehéz, ennyi fér bele, passz. Régen használtak kisebb méretű oxigénpalackokat, ezek 1 órára is elegendőek voltak, nem véletlenül cserélték le őket, hiszen robbanásveszélyesek voltak.
Még egy rakás baromságot olvastam, amiket meg akartam cáfolni, de már elfelejtettem őket, szerintem a balosok így is alig várják, hogy kezdhessék írni a hozzászólásukat, amiben jól lepocskondiázhatnak, fasisztázhatnak, orbánjugendnek, miépesnek és idiótának nevezhetnek.
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 693

Hát most majd kapnak.

A Margit-híddal kapcsolatban is azt rebesgetik, hogy amíg nem történik valami nagyobb baj, nem fognak hozzányúlni. (gondolom, úgy, mint az árvíznél, a katasztrófa-büdzséből akarják leakasztani a pénzt, és nem a sima államiból :( )

Előzmény: A kindertojás fantomja (684)
spooler Creative Commons License 2006.08.09 0 0 692
:-)

- ez egy elnéző mosoly...
Előzmény: A kindertojás fantomja (672)
FOCUS Creative Commons License 2006.08.09 0 0 691

Egyetértek, beszélgetni jó itt is. Amíg a beszélgetés nem fajul politikába és butaságok ismételgetésébe valamint feltételezések, vélemények tényszerű tálalásába.

Előzmény: Vad (687)
spooler Creative Commons License 2006.08.09 0 0 690
Az AK 47 POLGÁRI kategória?

Ha nem, akkor...
Ha igen, akkor...
Előzmény: zaimoo (677)
papuc Creative Commons License 2006.08.09 0 0 689

És jó lenne, ha a felelősöket is meg nevezhetnénk. Akkor talán nem lennénk

"a következmény nélküli ország"

Előzmény: Vad (687)
FOCUS Creative Commons License 2006.08.09 0 0 688

Ez a pici nyilvánosság itt a fórumon inkább nevetséges okoskodás Pro és kontra több tucat verziót le tudnék én is írkálni, de minek?

Majd a szóvivő szépen nyilatkozik, majd a vizsgáló bizottság kiad egy (esetleg kozmetikázott) vizsgálati eredményt, akkor lehet nekik menni, ha nem tetszik valami. Nem az észt kell osztani hanem cselekedni. A cégnél a konyhába is megőrülök amikor szánakozva beszélnek egy részegről aki lecsúszott gatyával láttak aludni az utcasarkon. Nem pletykálni kell róla, hanem odamenni és szólni neki, segíteni stb. Majd ezt elmesélheted és büszke lehetsz rá a többi csak nagy büdös üres semmi!

(bocs az offért)

Előzmény: A kindertojás fantomja (682)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 687

Szerinted ha csak hozzáértők beszélgetnének a témáról, azt itt beszélnék meg a topikban?

Szerintem most épp a témáról beszélgetnek a munkahelyükön, havi fixért.

Mi itt simán beszélgetünk, nem? Magam részéről egyáltalán nem szégyellem, hogy hülye vagyok a témához, problémákat vetek fel, olvasom a többiek kérdéseit, és szakértők, ill. nem szakértők válaszait.

Ez a fórum szvsz.

Egyébként osztozom a hozátartozók fájdalmán, és felháborítóan, torokszorítóan hiábavalónak tartom a három tűzoltó halálát.

Előzmény: FOCUS (671)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 686

Akkor meg:  Ha nincs kamera - akkor meg be kell vonni minden tűzveszélyes tevékenység engedélyét a nehezen megközelíthető helyiségekben.

Előzmény: A kindertojás fantomja (684)
kzt66 Creative Commons License 2006.08.09 0 0 685

Még egyszer leírom:

A robbanó fegyverrel végrehajtott lőgyakorlatok után akarva-akaratlanul el nem égett lőporszemcsék kerülnek a levegőbe, melyek engedve a gravitáció törvényének előbb-utóbb ellepik a környezetet. Befészkelik magukat mindenhova!

Pl: A golyófogó gumifal közé is!!!

Csak egy kritikus tömeg kell hozzá, plusz egy kis szúróláng és máris ott a tűz!!

Sajna volt már itt Budapesten ilyen lőtér tűz! Szerencsére ott nem halt meg senki, de a lövészetvezető kapaszkodott rendesen (mert a robbanásszerű tűz arrébb tette).

Előzmény: Vad (674)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 684
Ez éppen politika, hallhattad: minden évben pályáznak - nem kapnak.
Előzmény: zaimoo (683)
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 683

Szó sincs politikáról, ezek mind szakmai kérdesek.

1. Miért van tűzfegyverekre is engedélyezett lőtér egy rosszul szellőztethető, labirintus-szerű föld alatti helyiségben a város közepén egy középület alatt.  (új építési engedélyt nem hiszem, hogy valaki kapna most egy ilyenre)

2. Mi a tűzoltást vezető parancsnok felelőssége?   Miért kellett 10 tűzoltónak is bemenni egy üres, (már kimentett), füsttel teli labirintus-szerű helyiségbe ?   10-en még egymás is akadályozták azokban a szűk kanyarokban.  Miért nem volt náluk tartalék légző-palack?  Miért nem használtak vezetőkötelet?

3. Miért nincs a magyar tűzoltóságnak egy bevethető hőkamerája?  Ha van, akkor az miért nem kerül a helyszínre egy 5-ös fokozatú riasztáskor, ahol személymentés is szükséges ?

Előzmény: Fricy (670)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 682
Én sok újat megtudtam itt a fegyverekkel kapcsolatban, másfelől a nyilvánosság erő. Még viszonylag piciben is fontos.
Előzmény: Fricy (680)
Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 681

"Molnár Péter azt is elmondta, hogy három civil gyakorolt a lőtéren, és ekkor keletkezett a tűz."

Azért nagyon kíváncsi lennék rá, hogy ki volt az a három civil.

Kicsi országunkban szerzett tapasztalataim alapján elmondom a verziómat (ami természetesen fikció), aztán kövezzetek meg.

Ült a ZP-ben 3 civil jóbarát, és miután jó és hatékony italokat fogyasztottak, szó esett egyikük hobbijáról, a lövészetről, meg a fegyverekről. Szó szót, pohár poharat követett, majd egy buta kérdésre, hogy pl. hogy néz ki egy fegyver belülről, az egyik megszólalt: "-Te, épp nálam van a lőtér kulcsa, a hátizsákom meg éppen tele éleslőszerrel, vegyünk egy üveg viszkit, aztán gyertek le, megmutatom.

Na valami ilyesmire saccolok.

Fricy Creative Commons License 2006.08.09 0 0 680
De úgy sem itt fog kiderülni, hogy mi is történt. Se Te, se én, se más nem tudja még ezt.
Előzmény: A kindertojás fantomja (678)
papuc Creative Commons License 2006.08.09 0 0 679
Azért nagyon halkan megkérdezném, hogy miért nem jut pénz a tűzoltóknak tiszteséges levegőkészülékre? Mi a franc lehet ennél fontosabb egy városnak?És nincs felelős.
Előzmény: Árpi (669)
A kindertojás fantomja Creative Commons License 2006.08.09 0 0 678
"Egyébként rém gusztustalan ez az egész topik. "

Szerintem meg rém gusztustalan hallgatást követelni, amíg ki nem derül, mi történt. Lám, csak előkerül, hogy nem is visszafordulásról volt szó (ezt úgy következtethette ki a média az elején), hanem hogy akik bementek, eleve veszélyben voltak, és nem jutott ki mindenki, amiből a felszerelés elégtelensége, vagy a vezetők esetleges hibája, esetleg szükségszerűen veszélyes döntése derül ki stb. stb.
zaimoo Creative Commons License 2006.08.09 0 0 677

MINDEN polgari fegyverkategoriara volt engedelye,

ezek szerint az a hiba, hogy volt neki ilyen engedélye.   Egy 3x5 méteres virágboltot nem lehet úgy üzemeletni, hogy az tűzrendészetileg ne legyen biztonságos. Előbb megvizsgálják, hogy alkalmas-e az adott feladatra.

Itt ez a lőtér szemmel láthatóan (és ahogy az eset is mutatja) nem volt alkalmas ilyen fegyverekkel való lövészetre.

Egy loteren ezer meg egy dolog meggyulladhat

annál inkább nem való egy lőtér pincelabiritus helyiségbe.   Mint ahogy egy diszkót, mozit sem engednek tűzrendészetileg ilyen helyen rendezni.

ha a szerves vegyipari laboratoriumokban

érdekes, de sok gyúlékony anyagot tartó vegyi laboratóriumot valamiért nem szoktak rosszul szellőztethető föld alatti, labirintus-szerű helyiségbe tenni.

Előzmény: gvass1 (663)
Zak Creative Commons License 2006.08.09 0 0 676
igazad van, abba is hagytam.
sorry...
Fricy Creative Commons License 2006.08.09 0 0 675

Nem én is veled értek egyet.

A sajnálatos tűzeset során minden szóbekerült már itt, de tényleg: az ürüléktől a repülőig.

Valami nagyon súlyos probléma van az emberek fejében. Legalábbis az alapján, amiket itt olvasni lehet.

Vad Creative Commons License 2006.08.09 0 0 674
De a hírek szerint a gumifal gyulladt meg.
Előzmény: gvass1 (663)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.09 0 0 673

:)

Ezen tegnap én is jót mosolyogtam! Aki fele annyi információval rendelkezne mint én, vagy egy kicsit is ért hozzá és átgondolja, az nem eszik be ilyen "hivatalos zárójelentést"...

De ezt inkább itt hagyjuk is, mert nem idevaló...

Előzmény: kábelbúvár (400)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!