Keresés

Részletes keresés

kisbandesz Creative Commons License 2008.11.19 0 0 517
Irtam neked mailt.
Előzmény: hittembenne (515)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 516
Sziasztok!

A lentebb leirt állás lehetőségem kezd konkréttá válni.
Pontosabban december 15-i kezdéssel szeretnék ha már ott lennék.

Pár apróbb kérdésem lenne:

- A kinti munkavállaláshoz gondolom kell egy munkavállalási engedély és egy ottnani adószám (regisztrációnak nevezték ha jól rémlik). Ha jók az infóim, akkor ezt ott kint kell intézni és minimum 2 hét az átfutási idő.

- ha a fentiek megvannak, akkor a bruttó munkabéremből milyen dolgok jönnek le (azaz mennyi marad meg a lentebb említett 6e Euroból)?

- mivel szállodába mennék melózni, így az első pár hónapban adnak szállást (amíg találok megfelelőt). Nem tudom közületek járt-e már valaki Pragelato környékén. Van esély ott lakást/házat bérelni 1000 Euro alatt, vagy kár vele próbálkozni? Torino 60Km, de a hegyi utak miatt onnan nem szívesen járnék be naponta.

- orvosi ellátásról már olvastam lentebb. Ha jól értem, akkor a munkáltató intézi a TB-t, nekem meg orvost kell választanom a környéken (már ha van hely a helyi doki kvótájában). A többi már megy magától.

Pár napon belül megkapom a szerződés tervezetet a munkáról, akkor már én is pontosabb információkat tudok majd adni.

Minden segítséget előre is köszönök!
hittembenne Creative Commons License 2008.11.19 0 0 515
udine mellet 5 km-re varost nem irok,hatha o is olvassa..bar magara ismerne
Előzmény: kisbandesz (514)
kisbandesz Creative Commons License 2008.11.19 0 0 514
Hat sajnalatos sztori.Amugy merre vagy olaszorszagban?
Előzmény: hittembenne (513)
hittembenne Creative Commons License 2008.11.19 0 0 513
sajnos ehez eleg penzem nincs. maximum ami van az ugy 1600Eu de inkabb 1300EU na most itt azt mondja az ex,hogy 3honap kaukcio...+villany,gaz ,viz atiratas, es a papir munka osszesen vagy 4000eu lenne de 3000 az biztos.

en megelegednek egy ilyen diakszallas vagy valami hasonloval...mert ha dec31 utan menne a melom nem lenne rossz...de igy.....jogsim is lejart azt addig nem csinaljak meg nincs utlevelem,vagy olasz szemelyim...de ahoz is meg kene egy rezi papir. rezi papirt is 90napra adjak meg.....szoval megvagyok love....nem erre szamoltam,de hat ezt dobta ki a gep

konzulatus is azt mondta kitehet,de az orszagbol nem tud kiutasitani.....hazudott....most neverjem pofan? :D
Előzmény: griselle (511)
griselle Creative Commons License 2008.11.19 0 0 512
Drukkolunk neked is, majd irjàl a fejlemènyekrol!
Előzmény: evice01 (509)
griselle Creative Commons License 2008.11.19 0 0 511
  1. Pàrkapcsolat esetèn - ha 2 olaszròl van szò akkor is- akiè a lakàs az kihajithatja a màsikat, esetleg akkor is ha nem oroklakàs hanem  az o nevèn van a bèrleti szerzodès. Ez nem is helytelen, kèpzeld ha tied, sajàt a lakàsod, ès megromlik a kapcsolatod ès nem tudod kitenni az illetot, stb. de ez most nem is èrdekes, csak azèrt irom ide mert jò tudni hogy a szòbeli egyezsègekenek jogilag nincs ereje. Verba volant, scripta manent.... jovoben mindent papirra.... Ez akkor is àll ha 20 ève laknak egyutt, idonkènt a parlamentben is tokolgetnek ròla hogy ezt megszabàlyozzàk, de tulajdonkèppen sose szuletik dontès mert most is megvan a lehetosèg ha papirra vetik kozjegyzonèl, papir nèlkul meg a gyengèbb fèlnek nincsenek jogai.
  2. Codice fiscale ès munkahely megvan, ez jò.
  3. Szerintem nem tud az orszàgbòl kiutasittatni, mert mint EU tagnak, szabad itt tartòzkodnod, foleg a 2. pont alapjàn.
  4. Saccolom hogy azt irhatta alà hogy a residenza-t ne csinàljàk mert el fogsz onnan koltozni. Ugyanis a residenza cimre szòl, tehàt nyilvàn nem akarja hogy oda legyèl bejelentve.
  5. Ezen kàr is vitatkozni vele, kiutasittatni nem tud, viszont vendègul làtni sem koteles a sajàt lakàsàban. Szerintem keress valamit ahol dec. 31-ig lakhatsz. Nem èrdemes kièlezni a helyzetet mert nem èrdemes feltunni a hatòsàgok szemèben. Màsok embersèges viselkedèsèt remèlhetjuk, de nem kotelezhetjuk rà oket, sajnos.

Mèg van màsfèl hònap dec. vègèig, keress valami fedelet a fejed folè, nyomd az olaszt, mèg sokminden tortènhet addig, lehet hogy talàlsz ujabb munkàt, lakàs lehetosèget...

Sok szerencsèt, drukkolunk neked! 

Kèrdezz nyugodtan, ha valami nem vilàgos....

Előzmény: hittembenne (510)
hittembenne Creative Commons License 2008.11.18 0 0 510
Az irant erdeklodnek,hogy olaszorszagba elek.Parromal megromlot a kapcsolat
es kiakar hajitani a lakasbol.Erdeklodnek,hogy ez a veszely fennt allhat-e.

Kovetkezo papirom van meg,illetve elokeszuletbe van.

Codice fiscale ez megvan
Rezidencia papir eddig folyamatba volt.Dec 15-el lett volna meg. De ezt o
letiltotta allitolag. Es alairt egy papirt
miszerint meg az orszagot is elkell hagynom.
Sajnos ezt nem tudom ellenorizni keves olasz tudasom miatt.

Munkahelyem van jelenleg folytatolagos dec31-el.

Semmi mast nem szertnek csak hogy dec31ig legalabb itt maradhasak.
evice01 Creative Commons License 2008.11.18 0 0 509

Szia Griselle,

meg szerencs, hogy halapenz nincsen :). Igy is sokba kerul minden, az igaz, hogy le lehet irni az adobol, de csak jovore :)

A klinika neve CTO es Torinoban van. majd irok akar privibe is, csak most dolgoznom kell. Holnap mar megeyk be a korhazba, de csak par napra, mert biopsziat csinalnak.  Remelem minden rendben lesz, aztan majd irok.

Sziasztok

Előzmény: griselle (508)
griselle Creative Commons License 2008.11.15 0 0 508

No ki az a magyar aki itt klinikàt alapitott? Mondd màr el, hadd dicsakedjek majd vele ;)))

Node komolyra fogva, tènyleg, mit csinàlnak veled?  Tuti hogy sàntitani fogsz? Veled èrzek mert nekem èpp most volt egy làbmutètem, nem is eloszor, de errol esetleg priviben irkàljunk ha gondolod. 

Minden esetre lehet hogy akkor ott a klinikàn  tudsz megfelelo papirokat kapni. Az is egy hosszadalmas eljàràs, de megèri, ha megkapod azt a cimkèt amit a kocsi ablakàba kell kitenni ès akkor bàrmikor, bàrhol parkolhatsz ès a fizeto parkolòk is ingyenesek lesznek neked.

Azt hiszem ujabban van valami kulonbsèg az invalido (nagyon nehèz megkapni) ès a  categoria protetta (ez konnyebb) kozott, ez utòbbi is valamivel egyengeti az utadat. Foleg ha màr most mutèt elott megmondjàk hogy maradandò nyoma marad a mutètnek, legalàbb segitsenek jòtanàccsal meg megfelelo papirokkal hogy bekerulj a kategòriàba.

Biztos tudod hogy itt hàlapènz nem lètezik. De van itt is kiskapu a nagykapu mellett, azaz egy privàt vizit a foorvosnàl, vagy annàl aki operàlni fog. Ez nem olcsò, de szabàlyos szàmlàt kapsz ròla amit az èvi adòzàsnàl le tudsz majd vonni, ès ezàltal akkor hogy ugy mondjam az o paciense vagy, ès tobb a segitsèg, tobb a gondossàg korulotted.

Mikor kerul ràd a sor? Hadd drukkoljunk neked ;))

Előzmény: evice01 (507)
evice01 Creative Commons License 2008.11.14 0 0 507

koszonom Griselle a valaszt..

Otthon nem voltam leszazalekolva, igy papirom sincs :) sajna valoszinu at kell esnem egy muteten, ami utan valoszinu santitani fogok egesz eletemben. Sajna igy alakult, es az operacio Olaszorszagban lesz (raadausl egy hires ortopediai klinakan, aminek magyar szarmazasu a megalapitoja).

Igy szinte minden papirom olasz. Sokan megkapjak a leszazalekolast akkor is amikor le van torve az ujjuk. Nekm ennel sokkal osszetettebb.

Most is call centerben dolgozom, a nyelvvel nincs baj, csak szeretnek egy fix allast, azert lenne jo a categoria protetta.

Sziasztok

Evice

Forza Torro :):)

Előzmény: griselle (506)
griselle Creative Commons License 2008.11.13 0 0 506

Làtom senki se tud semmit.... pontosat èn sem.

Az tuti hogy itt leszàzalèkolàst kapni mèg olasznak is nagyon nehèz, hacsak nem dèlen ahol ezen a tèren nagy korrupciò uralkodik, vaksàggal leszàzalèkoltak esetleg taxit vezetnek... de ez màs tortènet, ezzel szemben meg itt sokkal szorosabbak a kritèriumok.

Ha viszont van pl egy magyar papirod a leszàzalèkolàsròl, mint EU uniòs lehet hogy bekerulhetsz a categoria protetta -ba. Ez azt jelenti hogy a cègek minden 100 alkalmazottbòl 1-nek leszàzalèkolt kell hogy legyen, tehàt lehet hogy megkonnyiti az àllàskeresèst. Attòl is fugg hogy mivel szàzalèkolnak le, pl a mozgàssèrultek àltalàban a telefonkozpontban dolgoznak ahova tokèletes nyelvtudàs kell.

Igy saccolva ennyit tudok mondani, tàn ez is hasznàl valamit.

Sok szerencsèt!

Előzmény: evice01 (503)
laac01 Creative Commons License 2008.11.12 0 0 505
Eljenek a Torino es vonzaskorzeteben elo magyarok!!FORZA JUVE!laac SVEDO-bol
szokott jarni kozuletek valaki JUVE meccsre??ha igen erdekelne egy kis beszamolo!
maryjones Creative Commons License 2008.11.12 0 0 504
Sziazstok! Torinotól 30 kmre lakom... épp munkát keresek.. ha valaki tud valamit szoljon, a nyelvet beszélem, marketing manager (felsőfokú) és általános szoiciális munkás diplomám van.... De bármi érdekel, akár egy bolti eladó is.....Köszönöm....
evice01 Creative Commons License 2008.11.11 0 0 503

Sziasztok,

nem tudja veletlenul valaki, hogy nem olasz allampolgar is kerheti a leszazalekolast Olaszorszagban, vagy legalabb a felvetelt a "categoria protteta"-be? Rakerestem a neten, de ez nem volt egyertelmu.

trudi_ Creative Commons License 2008.11.06 0 0 502

Sziasztok!

A következő munkát tudom Észak-Olaszországban:

szállodai munka: pincér/felszolgáló Lignano környékén, korhatár nélkül!

Kérlek, hogy az olasz@pr.hu-n érdeklődjetek a továbbiakról.

További szép napot!

Trudi

griselle Creative Commons License 2008.10.30 0 0 501

Akkor jò, keresgèljetek szorgalmasan, kukkantsatok be a kozvetito irodàkba, hagyjatok ott èletrajzot, ha èrdekes hely, menjetek el oda gyakrabban, hogy emlèkezzenek ràtok ès ha megfelelo alkalom van, nektek szòljanak. Plussz: a helybeliek biztos tudnak nèmi infot adni az àrakròl is.

Mèg 1 tipp: az ingatlan ugynoksègeknèl mindig van ingyenesen elviheto ujsàgfèle, tele az o hirdetèseikkel, sok az adàsvètel, kevesebb a bèrleti, de azèrt az is van, bongèsszetek szorgalmasan! Ehhez be se kell menni, àltalàban egy kis àllvànyon a bejàrat mellè van kitève. Es nyomjàtok az olaszt.

Sok szerencsèt!

Előzmény: attila toth (498)
kisbandesz Creative Commons License 2008.10.30 0 0 500
Szia!
hat ha ez az ajanlat valos (bar nem tudni vajon otthon mennyit kereshetsz) , akkor en gondolkodas nelkul elvallalnam mar ha ki szeretnek menni kulfoldre.
Nem latok bele mindenki busta paga-jaba de ez nagyon jo kezdo fizetes.
Mi a felesegemmel olyan munkat vegzunk amihez nem nagyon kell kepesites ,tehat a fizetesunk atlagosnak mondhato, mi ketten nem keresunk annyit. A legtulorasabb honapokban sikerult eddig ketszer elerni ,hogy ketten 4000 Eurot kerestunk.
De ez olyan gyari melo amihez nem kell kulonosebb vegzettseg, termeszetes ,hogy a Te munkakorod nagyobb fizetessel jar es feleloseggel is. 6000Eurobol itt siman kijossz ha nem elsz nagy labon.Lakast (ha nem a centrumban berelsz berelhetsz 400-600euroig , de ha nagyobb kell azok mar 1000Euroig is elmehetnek.Kertes hazak azok dragabbak. A rezsink szamitasaim szerint nem igazan tobb mintha otthon laknank.(ha tobb is nem nagyasagrendekkel)
Tehat jo az a 6000Euro:-)
Előzmény: Törölt nick (499)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.30 0 0 499
Sziasztok!

Ajánlottak nekem egy állást Pragelatoban.
IT manager munkakör egy luxus szállodában, havi 6e Euro körüli kezdő fizetéssel.

Magamról annyit, hogy olaszul egyáltalán nem beszélek, angol és német az megy.
Az olasz nyelvismeret nem feltétel. Jelenleg is szállodai IT szektorban dolgozom, a munka szakmai részével biztosan nem lehet gond. Barátnőm van aki franciául és németül ért, de elsőre csak nekem lenne munkám (neki is keresnénk munkát).
Gyerek még nincs, nem gond a költözés (a helyszint látva szerintem nagyon sokan bevállalnák).

A fent említett összegből körülbelül milyen nettó összeg kerül az ember számlájára (természetesen minden teljesen legálisan, bejelentve, stb).

Az lenne a kérdésem, hogy a kint élők szerint ez normális fizetés-e (sok/kevés/átlagos)? Érdemes elvállalni, vagy ez még nem az a kategória?

Az ottani élet költségei milyenek? Ha bérelni kell egy házat, fenntartani egy autót, eltartani egy barátnőt... stb akkor ez a fizetés elég-e vagy ahhoz már karcsú?

Minden információt szívesen fogadok és előre is köszönöm!

attila toth Creative Commons License 2008.10.29 0 0 498
köszönöm ismét a választ........

tudom ott sincs a kerítés kolbászból de valahogy szeretnénk ebből a magyar közegből kiszakadni. Ezzért szeretnénk menni...........olaszországban már többször jártunk épp 2 héttel ezelött.

De azt keressük:)))))))))))))))
Előzmény: griselle (497)
griselle Creative Commons License 2008.10.29 0 0 497

Itt vàlaszolok mert akkor màsnak is hasznàra lehet.

Tul àltalànosan kèrdezel, munkàt lehet talàlni, legegyszerubb ugynoksègeken keresztul, mindenhol vannak, olvasgass itt vissza.

Lakàs àrak ès bèrek - mint mindenhol - aszerint vàltoznak hogy hol van ès milyen àllapotban, kornyezetben stb. Ezèrt nem lehet mèg kb sem vàlaszt adni.

Errol mèg nem szòltàl: olasz nyelvtudàs alapveto lenne....

Ugy kellene megpròbàlni, hogy otthon nem adtok fel mindent, sose lehet tudni, hàtha vègul nem is ezt kerested. Itt se fenèkig tejfel, mint sehol màshol se....

Előzmény: attila toth (496)
attila toth Creative Commons License 2008.10.28 0 0 496
ahham köszönöm a választ.

Természetesen bérelnénk lakást.Nem igazán tudom, hogy olaszországban milyen lakásárak vannak ha venni szeretnénk........

Ha kérdezhetem kb. a lakásbérlés milyen árban van? csak úgy kb????

Munka!!! hmm egyátalán most, hogy itt ez a pénzügyi válság lehet egyátalán
valami munkát találni???

Munka munka kellene tehát egyszerű munka is jó kezdetben szinte mindent elvállalnánk.

köszönöm a válaszodat....

endem@invitel.hu
Előzmény: griselle (495)
griselle Creative Commons License 2008.10.28 0 0 495

Ez a kèrdès tul àltalànos.

1. Ha idekoltozès azt jelenti hogy lakàst bèreltek, akkor valamivel bizonyitani kell hogy mibol fogsz/fogtok megèlni, tehàt munkahely, tartòzkodàsi stb.
  2. Ha veszel egy lakàst akkor sokkal kevesebbet faggatnak, mert a sajàtodban lakhatsz, megkapod valszeg a "residenza"-t is.

Az elso esetben talàn azok tudnak segiteni akik nemrèg jottek ide, èn màr règ àllampolgàr vagyok, nem tudok pontos infot adni.

Sok szerencsèt!

Előzmény: attila toth (492)
griselle Creative Commons License 2008.10.28 0 0 494

igazàn nincs mit!

Ez megkonnyiti majd az intèzkedèseket, de sok papirhegyen kell majd àtkuszkodni.

ha valami akadàs van, szòljatok, amiben tudok, segitek. Pusza g.

Előzmény: Piroska2 (493)
Piroska2 Creative Commons License 2008.10.27 0 0 493

Griselle!

Az még lemaradt, hogy legálisan volt kint, már tizen éve él Olaszországban , biztosítása is van. Ha jól tudom idén márciustól olasz állampolgár is lett Ildi.

Köszönöm a sok segítséget mégegyszer.

Pusz

attila toth Creative Commons License 2008.10.26 0 0 492
Szép napot mindenkinek!!
Szeretnénk a feleségemmel olaszországba költözni.

Tudom nem egyszerű, de segítség kellene az ügyintézéshez. ( papírmunka, hivatalok ilyenek ).

Ha valaki tud segíteni megköszönném:)))

griselle Creative Commons License 2008.10.26 0 0 491

Igen, a burokràcia gèpezete lassacskàn beindul, ez vàrhatò volt.

Jesszasz, de szornyu! Ki gàzolta el? Biztositva volt a gàzolò? A biztositàs itt is kotelezo, de a sok bevàndorlò extracomunitario gyakran ugy hajt mintha a sivatagban lennènek egyedul, ès tobbnyire biztositàsuk sincs.

Sok minden intèznivalò lesz, amiben tudok, segitek.

Priviben megirtam a telefonszàmokat (itt nem tehetem kozzè) amit az adott cimen talàltam. Hàrom nèv, egyik sem Arrigo, de mint mondtam, aki nem akarja annak nem teszik kozzè a tel.szàmàt,  ès a privacy torvènyek miatt nincs mòd ezen a gàton àthatolni. Tobb szolgàltatò van, ezek mind ugyanabba a telefonkonyvbe kerulnek, aki akarja beteszi a mobilt meg a mèlcimet is, aki semmit nem akar, az nem szerepel semmilyen formàban ès a szolgàltatò vagy tudakozò sem adhatja ki.

A cim stimmel, szerintem az egy hàzban lakòk ismerik egymàst, nyilvàn tudjàk ki az Arrigo ès megadjàk majd a telefonszàmàt.

Sokat gondolok ràd, nagyon sajnàlom. udv griselle

Előzmény: Piroska2 (490)
Piroska2 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 490

Giselle!

NAgyon köszönöm a segítséged. Hogy mi történt, azt sajnos megtaláltam a neten a sanremonews.it - n. A balesetet is képekkel, mindennel. NAgyon borzalmas volt. Az ismerősöm motorral volt és semmi esélye sem volt:-(

Az ügyintétzés menetében egyelőre úgy néz ki, hogy nem lesz szükség a segítségre, mert tegnap telefonált a borghiera-i rendőrség és nagyjából elmondták,hogy mi a teendő. Azért még rákérdezek, mert nem én megyek ki, hanem a rokonunk testvére.

Viszont!!! Ami fontos lenne. A rokonunk szomszédját elérni telefonon. Sajnos nem tudok csak annyit,hogy Arrigo a neve (gondolom ez kereszetnév és nem sokat mond) és hogy sanremoban lakik, a Salita poggio 15 szám alatt. Ezek alapján esetleg tudnál  nekem telefonszámot keresni? Vagy ennyi adat kevés?

Én nézegetem itt az olasz telefonkönyvet a neten, párhuzamosan a magyar-olasz, olasz-magyar szótárral, de nem sokra megyek vele. gondolom ott sem egy telefontársaság van és nem ismerem mindet.

Ha ezen adatok alapján esetleg tudnál ebben segíteni az nagyon jó lenen.

Mégegyszer nagyon köszönöm,

Piroska (Kriszta)

Piroska2 Creative Commons License 2008.10.25 0 0 489
   Sziasztok!
griselle Creative Commons License 2008.10.24 0 0 488

Nagyon sajnàlom ès oszinte rèszvètem!

Hirekbol nemigen lehet megtudni mert Olaszo. nagyon nagy, legfeljebb a megyei hirekben mondhattak el  ròla valamit, de èn Lombardiàban vagyok, az meg Liguria.

Privàt mèlben ird meg nevèt, pontos helyet ahol tortènt, dàtumot, esetleg kocsi rendszàmàt, ha kocsibalesetrol van szò, szòval mindent amit tudtok, megpròbàlom a Bordighera-i rendorsèget felhivni.

Nem biztos hogy mint nem rokonnak, ismeretlenul adnak felvilàgositàst, de megtudhatom (remèlem) hogy mi a teendo, kihez kell fordulni, hol van a test egyàltalàn, ki intèz ilyeneket.

A magyar rendorsèg talàn kapott egy protokollt amirol màsolatot kèrhettek, ha ezt beszkenneled ès elkuldod, plàne jò. Lehet hogy azon rajta is van, hogy mit kell csinàlni, csak a rendorsèg nem fordittat. 

Nem igèrek sikert, de szivesen megpròbàlom.

udv griselle

Előzmény: Piroska2 (487)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!