Keresés

Részletes keresés

Csimpolya Creative Commons License 2014.11.09 0 0 3064

Köszönöm! Tudtam én, hogy ezen a téren számíthatok rátok!

Előzmény: emem (3062)
Csimpolya Creative Commons License 2014.11.09 0 0 3063

Szégyen-gyalázat, de bokros tennivalóim miatt egyszerűen elfeledkeztem róluk. Majd hétfőn bepótolom.

Kárpótlásul elmondom, milyen jókat szórakozom az egyik tévécsatorna szörnyvadászain. Már a sátán kutyája, és a vérfarkas hallatán örvendeztem, de a szörnybárány kifejezéstől elragadtatási rohamokat kaptam. Ezen állítólagos élőlényeket egy kis csapat óhajtja fogságba ejteni vagy lelőni. Mindháromszor a szörny elslisszant mellettük, én eszében sem volt csapdába esni. Mindig mutogattak fényképeket, rövidebb filmeket, de ezek a régi, meghitt szokás szerint nem voltak éppen tűélesek.

Pardon, elfeledkeztem a tűzsárkányról. Ez szerencsére nem arról kapta a nevét, hogy tüzet fúj, hanem arról, hogy a táborozók tüzéhez jár melegedni. Ő sem volt olyan óvatlan, hogy csapdába essen, vagy lelövesse magát. Ami azt illeti, tudom, hogy nem szép dolog valakit a külsejéről megítélni, de szerintem ezek a szörnyészek leginkább azért jártak vadászni, hogy haveri körben, sok sör után mindezt elmeséljék.

Előzmény: Törölt nick (3061)
emem Creative Commons License 2014.11.08 0 0 3062

"Azt hittem, hogy az 1950-es, 1960-as évek néha egészen jó, máskor borzalmas szörnyfilmjein már rég túl vagyunk, de megint tévedtem. Úgy tűnik, hogy az óriás szörnyektől való félelem sose megy ki a divatból, csak átalakul. A fenti légi felvétel, amely egy óriási, közel 16 méteres rákról készült az angliai, Kent város partjainál, nagyon gyorsan terjedt a közösségi oldalakon, hiába mondták a biológusok, hogy a legnagyobb eddig ismert rák, amit valaha találtak 3,6méteres volt, a netezőket ez nem nagyon hatotta meg. A kép természetesen nem valódi, ezt egy Quinton Winter nevű úriember töltötte fel a Weird Whitstableweboldalra, amely "képi bizonyítékokat" gyűjt gyárt tengeri szörnyekről, szellemekről és egyéb furcsaságokról. [Huffington PostSnopes]"

http://humbug.blog.hu/

Előzmény: Csimpolya (3060)
Törölt nick Creative Commons License 2014.11.07 0 0 3061

Mi van csimpolya,nem lesz "a mi témánk szempontjábol érdektelen?"Nagyon birom:)V megszuntek a magazinok?:)

Csimpolya Creative Commons License 2014.10.14 0 0 3060

Figyelem! A nálam ügyesebbek mellékelhetik a Hír.ma egyik cikkét: 15 méteres óriásrákot fotóztak Angliában.

Csimpolya Creative Commons License 2014.10.14 0 0 3059

Még valami eszembe jutott: november 8-án UFO-konferencia lesz, éspedig az Újpesti Ifjúsági Házban, azon jelen lesz. 

Előzmény: Csimpolya (3056)
Csimpolya Creative Commons License 2014.10.14 0 0 3058

Igen, én is erre a sorozatra gondoltam. Azt is elismerem, hogy van jó néhány olyan könyve, amit ollóval írt meg. Ez alighanem a mennyiségi termelés velejárója, elvégre több mint ötszáz könyvét aták ki eddig, nem is beszélve a fordításairól.

Előzmény: C.Miki (3057)
C.Miki Creative Commons License 2014.10.14 0 0 3057

Igen, pl. a Titkok könyve sorozat.  Nekem elég sok könyvem van tőle, főleg újabb kiadásúak, de valamelyik elképesztően gagyi fércmunka.  Pedig nagyon jó írónak tartom, de nem kellett volna csapogani ezerfelé, hanem megmaradni sci-fi, meg para témás írónak.   

Előzmény: Csimpolya (3054)
Csimpolya Creative Commons License 2014.10.13 0 0 3056

Az Írószövetség tervez egy rendezvényt valamikor novemberre, pontos adatokat még nem tudok.

Előzmény: Törölt nick (3055)
Törölt nick Creative Commons License 2014.10.13 0 0 3055

Hogyan és hol dedikáltatod vele?

Előzmény: Csimpolya (3054)
Csimpolya Creative Commons License 2014.10.12 0 0 3054

Azt hiszem, utánanézek. Novemberben lesz a szerző 70 éves, lehet, hogy dedikáltatom vele. Bár jobban szeretem az olyan könyveit, amiben több különböző témáról ír.

Előzmény: C.Miki (3053)
C.Miki Creative Commons License 2014.10.12 0 0 3053

Nekem is megvan ez a könyv.  Ha érdekelnek még ilyesmi történetek, akkor ajánlom Raymond Darieni, ( Nemere ) Jeti-Jeti című könyvét.  Vannak benne meredek, egy kissé vodkaszagú orosz történetek, de elgondolkodtató dolgok is.  Netes antikváriumokban előfordul a könyv, párszáz Ft. 

Előzmény: Csimpolya (3051)
C.Miki Creative Commons License 2014.10.12 0 0 3052

Én a H.-t csak az extra cikk miatt vettem meg.  A többi jóformán a netről összeszedett anyag, tiszta szégyen, tele van holdkóros baromsággal, ha nincs benne az extra, tuti nem veszem meg.  A novemberi szám az előzetes alapján abszolút felejtős lesz nekem, ezredjére felmelegített témák. 

Előzmény: Csimpolya (3050)
Csimpolya Creative Commons License 2014.10.06 0 0 3051

Megvettem Nemere István: Parajelenségek c. könyvét, van benne egy hosszabb rész a jetiről. Szerinte az ötvenes évek végén találtak egy ember-jeti keveréket, de a fiú kiszabadult, pontosabban a metah kangmi rokonság szabadította ki. Ha mindez megtörtént, érdekes következtetések vonhatók le belőle.

Csimpolya Creative Commons License 2014.10.01 0 0 3050

Az október havi UFO-magazin a témánk szempontjából érdektelen. Laci, gratulálok a cikkedhez, ott nyitottam ki elsőként. Pontosítok: a 16-18 oldalon van egy cikk a sellőkről, de ez szerintem csak az egyik tévé-csatorna műsorának rövidített ismertetése. Közölnek egy állítólagos sellőcsontvázról készült fényképet. Nem érzem magam meggyőzve, csak alternatív történelemként vagyok hajlandó elfogadni. Elnézve a csontváz képét, több egyéb mellett azon is elgondolkodtam, a női sellők vajon hogy tudták világra hozni az utódaikat?

A Hihetetlen magazin 7. oldalán egy rövidke cikk a Fülöp-szigeteki farkasemberről, Konkrétan Sibale szigetén tanyázik, és alighanem régi, kedves ismerősünk a csupakabra.

Azért vettem meg a Hihetetlent, mert érdekelt benne a kísértetmacskákról szóló cikk. Ezek közül egy-kettő esetén én sem mondtam volna nekik, hogy gyere ide, cicus. Főleg nem a félig puma, félig asszony lénnyel. 

Érdekesnek találtam még az első magyar kalózról szóló cikket.

Még csak átfutottam az újságot, ki tudja, mi van benne még a rövid hírek közül. 

Csimpolya Creative Commons License 2014.09.24 0 0 3049

Nem is vettem annak. Indokolt helyesbítésnek vettem, mint ahogy az is.

Előzmény: C.Miki (3048)
C.Miki Creative Commons License 2014.09.23 0 0 3048

Nem piszkálódásból javítottalak ki.

Előzmény: Csimpolya (3042)
Csimpolya Creative Commons License 2014.09.22 0 0 3047

Mostanság már semmi sem biztos. Ettől függetlenül Izland szimpatikus hely számomra, szörnnyel vagy anélkül. Persze szörnnyel még jobb.

Előzmény: paul2 (3046)
paul2 Creative Commons License 2014.09.22 0 0 3046

egy héttagú bizottság szavazta meg, mindegyikük idegenvezető volt.

Lehet, hogy ők rendelték, és a "hitelesítés" valójában műszaki átvétel volt?

:-)

Előzmény: Csimpolya (3045)
Csimpolya Creative Commons License 2014.09.22 0 0 3045

Örömmel közlöm, hogy a lávamezőkön pedig manók laknak, jól élnek a repedésekben, csak ki nem állják, ha zavarják őket. 

Ami a szörnyet illeti, csendes derűvel nyugtáztam, hogy a videó valódiságát egy héttagú bizottság szavazta meg, mindegyikük idegenvezető volt. Négyen mellette, ketten ellene szavaztak, egy tartózkodott. Egyszóval: a szörny abszolute hiteles. Most már biztos.

Előzmény: paul2 (3044)
paul2 Creative Commons License 2014.09.22 0 0 3044

Szerintem tök valódi. Rossz raklapokból barkácsolták.

minden tisztességes izlandi tóban, folyóban és tengeröbölben van legalább egy szörny.

Hát ezt az ember el is várja, mert így legalább átjárhatnak egymáshoz kufircolni, különben meg rég kihaltak volna.

Előzmény: Csimpolya (3043)
Csimpolya Creative Commons License 2014.09.22 0 0 3043

Köszönöm! Hiába, aki tud, az tud. Most viszont a klubrádióban foglalkoznak, illetve beszélni fognak a szörnyről. Érdeklődéssel várom. A műsorvezető szerint minden tisztességes izlandi tóban, folyóban és tengeröbölben van legalább egy szörny.

Meg kell adni, a valódisága felől erős kételyeim vannak. 

Előzmény: emem (3039)
Csimpolya Creative Commons License 2014.09.22 0 0 3042

Persze, hogy a te olvasatod a helyes. Viszont nem könnyű ezt a nevet csak úgy leírni.

Előzmény: C.Miki (3038)
paul2 Creative Commons License 2014.09.22 0 0 3041

Mivel kellően rövid ideig látjuk a tágabb környezetével együtt, nem lehet róla igazán meggyőződni (de a felvétel eleje alapján úgy tűnik) hogy a tárgy nem halad, hanem a víz áramlik mellette...

de nem úgy, mintha a jószág a kígyózó mozgásával hajtaná magát! Inkább mintha a víz lökdösné a testét.

Előzmény: Ahmexox (3040)
Ahmexox Creative Commons License 2014.09.21 0 0 3040

ez akármi lehet... még egy darab fa is amit damillal mozgatnak.

Előzmény: Csimpolya (3037)
emem Creative Commons License 2014.09.21 0 0 3039

Videóra vették Lagarfljótsormurinnt, az izlandi tavi szörnyet, de tényleg

Egy izlandi bizottság 4300 dollárral jutalmazta a bizonyító erejűnek tartott felvételt. Tovább »

forrás: Index.hu

C.Miki Creative Commons License 2014.09.21 0 0 3038

Én így olvastam egy Arthur C. Clarke könyvben: Lágarfljótsormur. :-)

Csimpolya Creative Commons License 2014.09.21 0 0 3037

Cikk a Indexben: Videóra vették Lagagfljótsojmurint, az izlandi vizi zsörnyet. Nálam ügyesebbek mellékelhetik magát a cikket is. Ami a derék jószág nevét illeti, lehet, hogy egy-két betű nem stimmel, de nagyjából ez a neve.

C.Miki Creative Commons License 2014.09.16 0 0 3036

Hát azért nem kellett volna törölni magad...........

Előzmény: Törölt nick (3033)
Csimpolya Creative Commons License 2014.09.16 0 0 3035

Érdeklődéssel várom, az UFO magazint továbbra is olvasni fogom,csak a Hihetetlent illetően vannak megalapozott kételyeim.

Előzmény: Törölt nick (3034)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!