Ehhez kapcsolatba kell kerülni a youtube titkos szellemvilágával... Becsuköd a szemed és az ujjaidat ide oda húzod a klaviatúrán. Érezni fogod a megfelelő karakterek erős kisugárzását és azt is, mikor kell entert nyomni. Csak vigyázz, mert van egy sötét oldal, ahova ha egyszer átjutsz, úgy maratsz. Lásd szücsi és a szopóálarc esete... stb
Engem csak az érdekelne hogy lehet ráakadni ezekre a gyöngyszemekre. Elképzellek ahogy török rambót keresel a jutúbon kitágult pupillákkal és enyhén dülledt corneákkal, vagy a Christost miképpen a brékes videókat nézegeti majd titkos rejtekéből előhúz egy lekváros linzert és majszolni kezdi.
Földhöz ragadt gondolkodásra vall megrögzött ragaszkodásod a biológiai részletekhez, de ha pusztán eme síkon közelítjük meg a kérdést, akkor természetesen igazad van. Reméltem, hogy ennyi év után túl vagyunk már az ilyen és ehhez hasonló részletek boncolgatásán, hiszen nem érhető el a magasabb tudásszint, ha mindig a sárban fetrengve nézel fel az égre. De ha számodra ezen állapot megfelelő ki vagyok én, hogy kétségbe vonjam világnézeted helyes mivoltát?!
Tehát hogy örömmel hajtsd fejed nyugovóra ma este: pontatlanul fogalmaztam, de ez talán betudható annak a felfokozott idegállapotnak, ami kollégánk, társunk, hőn szeretett negyvennyolcasunk megnyilvánulása hozott ki belőlem.
De goranga testvéreim, feledjük el egymásnak eme apró botlásokat, és koncentráljunk a közös jövőre, mely fényesnek ígérkezik, ha túl tudunk lépni filmesztétikai és szemantikai nézeteltéréseinken.
Nem is tudtam, hogy ilyen kifinomult lekek vannak a csapatban. Így már bátran merem ajánlani Korkusuz, a török Rambó kalandjait a következő utazásra. A film a közelkeleti művészet ékköve. A rendezőt leginkább a Boszporusz Fellinijeként emlegetik elit körökben.
Szerintem hülyeség amit írtál, a retina nem árad könnybe, maximum a cornea és a conjuctivát borító háromfázisú, K-mirigyek által termelt váladék termelése gyorsult fel, ami akár bekövetkezhet mély érzelmek hatására is. A retina a szem fényérzékeny rétege, amely az érhártyára tapadva, a szemen belül, annak hátulján található meg és a fényérzékelésben vesz részt. Két fajta receptorból áll, a csapokból és a pálcikákból, a csapok a színes látásért felelnek a pálcikák pedig a fényerősség érzékeléséért. Jobb esetben köze sincs a könnyhöz. Persze van az a kifejezés, hogy könnybe áradt a szemünk, de az olyan pontatlan. Precizitást Kalo, precizitást.
Megnyilvánulásod olvastán az a nehezen beazonosítható érzésem támadt, mintha nem értetted volna teljes egészében a szombaton megtekintett műremek eszmei mondanivalóját. Önmagában ez még talán bocsánatos bűn, hiszen a magasröptű gondolatokat sajnos nem minden embertársam képes befogadni, azonban becsmérlő szavaid mögött képtelen vagyok nem észrevenni a rosszindulat és a kicsinyesség jeleit. Pusztán azért, mert az említett művészfilm értékes, fiatalság-nevelő, tanulságos jelenetei számodra éteri magasságokban szárnyaltak még nem kellene mások szórakozását íly lealacsonyító hangnemben kezelni.
Ha jobban odafigyeltél volna, akkor számodra is nyílvánvaló lenne, hogy csapattársaid áhított figyelemmel követték a pergő eseményzuhatagot, mely vizuális orgiaként áramlott meghatottságtól könnyező retináink felé. Jómagam szinte megsemmisülten ültem a film végén, hogy egy ilyen semmitmondó utazás során kellett szembesülnöm a mozgófilm világának eme csodálatos darabjával.
Ó, az a szinészi munka, a mesteri kifejezésmód, a gyönyörűen koreografált harcjelenetek! Ó, az érzelmek kifejezésének széles skálája! Még most is a hatása alatt vagyok, ezért elnézést kérek pátoszos hangnememért. Nem tudok szabadulni a torokszorító érzéstől, ami elfogott, amint lélegzetvisszafojtva figyeltem hősünk kalandozásait az artdeco-s börtön félig üres falai között! Micsoda hihetetlen társadalomkritika, mesterien elrejtve a parádés forgatókönyvben!
Igazából nem is csodálom, hogy a pénvilág nagyjai által kézben tartott Oscar ceremóniára nem engedték oda ezt a filmet (mit filmet, egyenesen ódát, hőseposzt, mozgóképre vitt eleven történelmet!). Mi lenne a filmvilággal, ha a szinésznek csúfolt hollywood-i pénzrobotok rádöbbennének a lét elviselhetetlen könnyűségére, és felhagynának mesterségükkel látván, hogy ezt felülmúlni lehetetlen! A kókakólamámorban fetrengő amerikai ifjúság dühödten áradna az utcákra, és fenekestől forgatná fel a világot, ha ez a filmremek elérné a mainstream mozikat is! Nem véletlenül terjesztik ilyen szűk csatornákon, hiszen túl sokkoló mind a látványvilág, mind pedig a mondanivaló ahhoz, hogy szélesebb közönség is be tudja fogadni.
De jaj, hiába hitték, hogy értő szemekre-fülekre talál majd eme ballada, mert Neked mindenáron el kellett rontani gyermeki örömünket csúnya és igaztalan hozzászólásoddal.
Azért nem tudtam menni, mert sehol sem találtam meg a "Fegyenc Játszma" című filmetűdöt. Pedig átnéztem az aranymedve , az aranyglóbusz és az oscar díjas filmek polcát is.De sajna sehol... Azt elképzelhetetlennek tartom, hogy ez a film ne kapott volna valami díjat...
(ui:legközelebb, ha van fölös háromszáz forintotok amikor a tescoban jártok, dvd helyett vegyetek belőle jégkrémet, mert én inkább ülök csöndben, minthogy még egy ilyen zs kategóriás akció filmet meg kelljen néznem.)
megcsináltuk a sisakot és szeretnénk rája matricát:D azt ugye nálad kell? gondolom nem hordassz magaddal mindig egy hordónyit szóval légyszi hozz szerdára 2 sisakra való matricát
Én odaadnám a sisakot ma, mert a nyakam miatt úgyis csak futni fogok tudni. Az nem probléma, ha ez a sisak már le van fújva egy egészen másik színre és mintára?