Drukkolok, bár tényleg rutin műtét! :) Egy ilyen fiatal cicának meg aztán tényleg meg se kottyan...csak a gallértól fog kiakadni, ha kelleni fog.... :S Az én cicám anno megúszta, mert rendes cica volt. :)
Nyugi Dé, gondolj arra, hogy Bp. egyik legjobb állat rendelőjébe viszed! Igaz az ember lábom hord ki egy infarktus míg leadod és majd átveszed az állatot, de ez a dokiknak egy rutin műtét :-)
Bocsi csak kicsit itt is örülök magamnak!!! Végre egy kis nyugi, leszigorlatoztam agrárgazdaságtanból!!! :oD Ráadásul 5-re... Azt nem tudom hogyan... :oD
Pénteken műtik a macskámat. Kipakolják szegényt. Aki akar, drukkoljon nekünk. Bár aszongyák, hogy ez nem nagy műtét, már rutinszámba megy. De azért a drukk sohase árt.
Igen, tudom, hogy el lehet mulasztani, van gyógyszer rá, meg van valami szuri is, ha jól tudom, de én azt szeretném, hogy műtsék meg, és legyen le a gond róla. Nem akarom tömni semmivel. Bár lehet, hogy az lesz a vége, hogy tényleg gyogyózni kell, hogy elmúljon, és csak aztán műthetik meg. Mindegy, holnap felhívom az állatorvost.
Rá kell engedni egy kanit! :D Aztán rohanás a dokihoz. :P
Á, egyébként vannak olyan módszerek - amiket én nem tudok, de hallottam róluk - amikkel el lehet mulasztani a tüzelésüket. Kérdezősködj, hátha valaki tájékozott ebben a témában! :)
Na emberek, Crazy! ~:c)) (Téged csak azért említelek külön, mert mégiscsak a macska keresztanyja vagy! :c)))
Bercike tegnap elkezdett tüzelni. Két napja megy a nyáuuuu-máoooo- nyáoooo-máuuu! Már kikészültem idegileg, de a család is úgy egyébként. Meg kéne műteni, de nincs rá keret egyelőre, meg azt se tudom, hogy most hirtelen lehet-e, meg kell-e várni, hogy elmúljon. A macskás topikon azzal riogattak, hogy van olyan macska, aki hónapokig tüzel egyhuzamban. Én meg azt hallottam, hogy addig nem lehet műteni, amíg vége nincs a tüzelésnek.
Tinilany koromban minden este sokaig fennmaradtam vmi regennyel, olvastam ejbe nyuloan. Epp Stephen King soron kovetkezo konyve volt teriteken, nevezetesen A ragyogas. Aki latta filmen v. olvasta tudhatja, "kedves" tortenet. Szoval talan epp a 217-es szoba furdojenek jelenetenel jartam, amikor az ablak felol durva koppanas hallatszott (10. emeleten!) es odakapva a fejem egy felkenodott galambot pillantottam meg kitart szarnyakkal. Ropke szivroham, dobbenet, kopni-nyelni-nemtudas, meg ami ezzel jar. Lefordult szegeny para, nem tudom tudott-e tovabb repulni, en orultem, hogy ujraindult a keringesem-legzesem.
Totya! ~:-DDD Nekünk egy rigónk volt régen. De csak addig, amíg az erkélyünkön fészkelt. Nem hagyta ott a fészket, pedig azért volt jövés-menés. A fiúkák is kikeltek, aztán ki is repültek. Akkoriban még nem volt digitális fényképező, de sima fényképezővel lefényképeztem, csak anyu valahová eldugta. Mostanában meg a verebek repülnek neki az ablakomnak nagy intenzitással, akkorákat döngenek szegények! Nem látják, hogy ott a házfal, vagy mi? De szerencsére még egy se kábult el annyira, hogy lezuhanjon. Nem értem miért, amikor eddig még egyszer se repültek neki az ablakomnak, most ezen a nyáron meg kétnaponta egyszer biztos.
2-3 honapja jelent meg eloszor. Itt uldogelt az erkelyen, es az volt a meglepo, hogy ha kozel mentem, nem repult el. Megprobaltam megfogni, ugyszolvan sikerult is, csak ahogy rafogtam, megdobbent, hogy megis mit mereszelek, es elkezdett csapkodni a szarnyaval, erre en megijedtem es elengedtem. Azota tartja a karnyujtasnyi tavolsagot. Ellenben elnyertuk a bizalmat azzal, hogy a patkanyok kajajabol magokat raktunk ki neki. Azota minden nap itt van. Egyik galambokat tarto, madarborzere jaro munkatarsam mondta, hogy tuti hazi tartasbol szokott el a joszag, mellesleg postagalamb. Gyuru nincs rajta, levelet nem probaltam vele kuldeni :)
A kajat olyannyira megszokta, hogy mar-mar koveteli. Bekopog az erkelyajton, ha nincs kint mag a taljaban. Volt hogy be is jott, mert az erkelyajton belul latta a kajaszacskojat. A mokas togyogasarol Totyanak neveztuk el.
Olyan szempontbol elkerulhetetlen az osszehasonlitas, hogy ha ketrecben tarthato kismeretu ragcsalorol van szo, akkor szoba jonnek a horcsogok, tengericocak, deguk, csincsik, meg a szuloriogato pateszok. Degut patkannyal tartott mar vki? :)
Mas: szamomra is hihetetlen, de a "galambunk" meg mindig megvan. Napkeltekor jon, napnyugtakor megy. Napkozben elvan az erkelyen, izgalmasabb a napja, ha mi is itthon vagyunk, akkor tobb az esemeny, nezelodnivalo.
Óh, amíg voltak nekünk, azok folyton üvöltöttek, ha embert láttak... nem feltétlenül azért, mert éhesek voltak, mert akkor is csinálták ha volt kajájuk... lehet h csak simit akartak, vagy kijönni, vagy nem tudom...
Szerintem nem lehet összehasonlítani a patkányokat a tengericolákkal,teljesen mások.Én másért szeretem a patkányaimat és másért a tengerimalacomat.A tengerimalac inkább nyugis és tud nagyon aranyos is lenni,pl amikor tévézés közben elalszik az öledben vagy ha csak egyszerűen olyan buta fejet vág :-).A visítás én úgy vagyok,hogy csak akkor visít ha éhes...Jól tudja,hogy naponta 2szer kap kaját,reggel meg este,máskor nem is visít.