Segítséget szeretnék kérni hűtőgép vásárlással kapcsolatban. Szeretnék vásárolni egy fagyasztó nélküli hűtőt és a SAMSUNG RR35H6610 típust néztem ki. Valakinek van erről a típsról ill márkáról véleménye vagy esetleg tapasztalata?Nem szeretném kidobni egy év múlva. Meg még az AEG S63300KDWO típust néztem.
Most egy hete raktam ki a whirpool ART594/g hütőt az előtérbe, mert elfoglalta helyét egy Liebherr K2734-es ketyere.
A wiccpúl eddig jól viselte magát(és remélem a jövőbeni tulaj is elégedett lesz vele), csak berágtam rá amiatt, hogy eltört a belső fagyasztó ajtó zár, külön nem kapni a két db müanyagot, csak komplett ajtót, azmeg 30K :-(((
Ha valkainek kell a wiccpúl, az szóljon, mailem nem titkos.
Szuper kombit néztél ki, nagyon tetszik, mondjuk nem két fillér. Viszont a fogyasztása nagyon klassz A+++ és még 5 év garit is adnak. Ha szánsz rá ennyit jó választás.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni: Ma vettünk egy használt Ariston MTM 1922 hűtőt. Sajnos rossz oldalra nyílik az ajtó. Nincs valakinek használati könyve esetleg pdf ben??? Előre is köszi!
Szia! Hát ha 15 éves akkor inkább tényleg cseréld le, kiszolgált az a Zanussi, bár tudom minden pénztárcafüggő. Akik sokat fejlesztettek hűtő ügyben
az az LG, Samsung, Electrolux akár Zanussi. Szerintem ezek közül válogass, sok akció van hosszabb gari, ajándékvisszatérités meg ilyenek azokat is célszerű figyelni.
A Sharp, Bosch stb. azok régen hangzottak nagyon jól. Arra is figyelj, hogy energiatakarékos legyen min. A++. Sok sikert.
Van valakinek tapasztalata Sharp hűtőszekrénnyel kapcsolatban?
Korábbi Zanussi-t kellene cserélnem. Gondolom az ajtógumit külön nem árulják (legalább 15 éves), az ajtócsere meg gondolom az új készülék árának a fele kb.
A NO Frost rendszerben gondolkozom.
Nem ideálisak az üzemeltetés körülményei. (Azért a két kompresszor jól bírja.) Sarokba szorítva áll a konyha munkalapja mellett felette szekrény, hűtőajtó nyitáskor radiátorba ütközik.. Szellőzésre alig van hely: csak a munkalap és a felső szekrény közti részen függőlegesen. Kb. 60 cm-en.
Nekem most lett elegem a samsungból! 5 éven belül másodszor hagyott cserben. Kb. 40 ezer forint értékű élelmiszer landolt a kukába. Hibajelenség: fagyasztó, illetve a hűtő része leállt, egyáltalán nem hűt . Nagy dilemma, hogy ismét megjavítassam, vagy új hűtőt vegyek.
Szerintem is jó a Gorenje. (az enyém fekete. ami azt jelenti, hogy a hütő előlapja fekete üveg, a nyitója pedig matt fekete.) Egy dolog miatt nem venném újra ezt az Ora-Ito-t vagy inkább más színben kellett volna, az az, hogy nem tudták megoldani az újlenyomatmentességet. Az előlap nem érdekes, mert az üvegről a zsíros újjlenyomatokat könnyen le lehet törölni, de a matt fekete ajtónyitóról képtelenség. De hát ez a design illett a konyhába. :))
Valózínűleg alszol, amikor hangokat kezd adni, legalábbis a miénk jó késő éjjel kezdi. De ez sem zavaró. Szerintem jó a Gorenje, az Ora-Ito modellek ráadásul még elegánsak is.
Nekem Gorenje van, Ora-Ito, 3 éve. Meg vagyok vele elégedve. Azt a 42 dB-t nem tudom honnan vették, én még igazából nem is hallottam a hangját ennek a hütőnek. Egy nagy helyiségben van, konyha-nappali egyben, lehet, hogy egy kisebb helyen már lenne hangja?
Gorenjéről mi a véleményetek? Most bizonyos típusokra (drágábbakra) 5 év garanciát adnak. Néztem az adatlapokat, igaz hangosbbak, mind a többi (42dB), de az nem gond. Mindenféle extra dolgok is vannak benne (levegő ionizálás, öntanuló rendszer stb.) Ráadásul A++.
Szerintem sem kell 24 óra "nézek"-nek igaza van 2-3 óra elég, ennek is csak akkor van jelentősége ha döntve, vagy fektetve szállították, ez igazán itt nem játszik szerintem. Sok örömet hozzá :)
ezt a 24 órát még nem hallottam.. minden katalógusban a végleges helyére állítás után 2-3 órát javasolnak, aztán hadd menjen.. arra kell vigyázni, hogy ha üzemel a gép kompresszora, és valamiért le kell kapcsolni, vagy egy áramszünet befigyel, akkor nem szabad a leállás után azonnal újraindítani, mert a nagy fejnyomás miatt nem indul be a kompresszor, csak szenved. talán öt perc elég, és lehet újraindítani.
Köszi. Én is drukkolok. Ma meg is hozták. Pofásnak nagyon pofás, nagyon hasonlít a samsung no frostra, aminek az ajtaján a vezérlője. Csak nagyobb a hűtője, legalábbis ránézésre.
Még mindig érvényes az a szabály, hogy 24 órát nem szabad bekapcsolni? Aztán meg telepakoljuk vizes palackokkal kipróbálás végett, mivel még nincs használatban a lakás.
Ismeritek a Liebherr hűtőmárkát? Az egyik szomszédomnak ilyen hűtője van és az Euronics oldalán is láttam ilyet. Felmentem a márka oldalra és elég jókat látok, széles választékban.
Végigzongoráztam az összes lehetőséget. A beépített no frost és low frost amik fellelhetőek és nem csillagászati az áruk, kicsik, szűkösnek tűnnek és nem is hú, de tetszetősek belülről sem. ráadásul, még kell venni egy bútort, hozzá ajtókat, + több tízezres kiadás.
A többi túl mély. Egy maradt fenn, Beko. Egy életem, egy halálom, kipróbálom. 2 év garancia alapból.
Biztosan van számtalan jobb készülék az enyémtől, de ez a nyári meleg rendesen próbára tette az LG total no frost feiratú hűtőmet, amit pár hónapja vettem az osanban 150 ropiért. természetesen másnaptól 130 volt.... ilyen az élet.
amiért dicsexem annak az az oka, hogy ezt a gépet mindenhol zárt lemez borítja, fizikailag a gép külseje mindenhol egyforma környezeti hőmérséletű... ennek ellenére, vagy ezzel együtt kiválóan teljesíti feladatát, és mint a total no frostból adódik, nem is jegesedik sehol.
régebben itt a fórumban tudtam meg, hogy működik, és miért így...a segítőnek most is köszönöm..a tudás nagy kincs.
3 hete nézek alulfagyasztós hűtőket, de nem megy a döntés :( Kritériumok: no frost, 220/legalább 100l nettő hűtő és fagyasztótér (jelenleginél nagyobb, mert bővül a család) és minél több garancia. Lg, samsung tetszik a 10 év kompresszor garancia miatt, az újabbak szépek, tetszetősek. Mellette még a bosch és siemens hasonló, valamint a hotpoint-ariston, de erről nem írtak meggyőző tapasztalatokat. Árban kb. 150-220 ezer a kategória plusz garanciával, nem feltétlenül hitelre, de ha van 0% thm akkor az is lehet.
Sziasztok, hozzáértőktől kérdezném hogy a no frost kombik hogy szabályoznak? mert ha a hütőtér tekerőjét mondjuk 2 re teszem és a fagyo meg 5 pálcika akkor is a hütőben 5 fok van de ha a fagyo 1 pálcika akkor is 5 fok, szoval hogy van ez egy kompival kétfelé választva, mert hiába megy a kompi tovább akkor is 5 fok van felül amit beállítunk.?