Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1349
Koszonom Pandus - es neked is Daydand, ilyent en is fogtam!!! De sporthorgasz voltam, visszadobtam. . . (OK, mereten aluli volt).
Enni meg nem ettem.

Ami a scallop-ot illeti. . .ettel mar nyersen?
Csodalatos halboltra leltem, ahol nincs halszag, es a hal nagyon friss. Ott adott a tulaj-elado egy kis kostolot, csak ugy. Felkapott egyet a pultrol, es levagott par szeletet. . .mmmmmm. .... meg most is szamban erzem az izet! Omlos, frinom, friss, nem is tudom, hogyan mondjam el.

Tokeletes volt.

Meselj, hogyan csinaltad a tiedet?
Előzmény: Dydand (1346)
joskabacsi Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1348

tegnap este balatoni fogasfilét sütöttem.

Pár hete szépen fogtam, 3 nap alatt 9 db-ot, a legkisebb volt3,5 kilós - a legnagyobb 6,5

Gyönyörű filéket vágtam ki belőlük, besóztam, majd 2 óra bihenés után lemostam, leszárítottam, csepegtettem rá egy pici citromot, csavartam rá egy leheletnyi tarkaborsot, majd lisztbe forgatva kisütöttem olajban.

Hujber-féle Királyleánykát ittam hozzá , elmondhatatlanul finom volt!

 

A brancin, az orada vagy a škarpina is finom, de szerintem a balatoni fogast meg sem közelíti....   

Dydand Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1347
Hogy adjak is valamit:

Mai vacsora Szent Jakab kagyló (fésűkagyló, ZsuR-nak: Scallop) bazsalikomos morzsa-alapon, fehérboros-kapris mártással:

Dydand Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1346
Morgóhal (trigla)


Előzmény: ZsuR (1344)
Pandus Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1345
A latin leírás szerint searobin, a recepttárban sea breamnek találtam. Durbincs = Dorade, a többit inkább latinul, így biztos megtalálod: skorpióhal = Scorpaena cardinalis, a papagájhal Scaridae spp, a Császársügér Lutjanus sebae, a vörös márna Mullidae spp. és így tovább.
Előzmény: ZsuR (1344)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1344
Hat fogalmam sincs, mi az a morgohal. . .meg a tobbi. Tudtok valami mas nevet is neki?
Pandus Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1343
egyik se morgóhal, de hátha vki kedvet kap hozzá, francia receptek.

Tengeri durbincs rózsaszín sókéregben
Hozzávalók 6 személyre: 1 nagy tengeri durbincs (kb. 1,5 kg), 1 kg durvaszemű só, 2 evőkanál paradicsompüré, 2 tojásfehérje
A konyhakész halat megmossuk, megtöröljük. A durvaszemű sót robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a paradicsompürét és a tojásfehérjét. Összeturmixoljuk. A rózsaszín só egyharmadát teflon tepsibe simítjuk. Ráfektetjük a halat és beborítjuk a maradék sóval. Jól rányomkodjuk. Előmelegített, 210 fokos sütőben 30 percig sütjük. A sütőt kikapcsoljuk és a halat még 5 percig állni hagyjuk. Feltörjük a sókérget, és a halat tálra tesszük. Ízlés szerint kevés extra szűz olívaolajjal meglocsoljuk.

Fóliában sült skorpióhal

Hozzávalók 6 személyre: 6 kis skorpióhal vagy más vörös tengeri hal, ill. filéje (pl. tengeri márna, császársügér, vörös tengeri sügér), 6 disznóparéj-levél vagy mangold, 25 dkg koktélparadicsom, 1 zöldcitrom, olívaolaj, só, bors

Kiolajozunk egy nagy alufólialapot. Közepére fektetjük a konyhakész, besózott halat. Ráfektetünk 1-1 disznóparéj- vagy mangoldlevelet és kirakjuk néhány zöldcitromkarikával. Melléteszünk néhány szem koktélparadicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal. A fóliát lazán összefogjuk, hogy a keletkező gőznek legyen helye, de a széleket jó szorosan összezárjuk. A csomagokat tepsibe fektetjük. Előmelegített, 200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük. Párolt rizzsel körítjük
Előzmény: Pandus (1341)
comad Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1342
Megint járt a haldealerem :-)
Pandus Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1341
Ahogy elnézem, nem sikerült. Akkor majd bemásolom.
Előzmény: Pandus (1340)
Pandus Creative Commons License 2007.06.17 0 0 1340

próbálkozom, még sose szúrtam be linket.
Előzmény: Dydand (1339)
Dydand Creative Commons License 2007.06.16 0 0 1339
Segítségeteket kérem.

Ha minden igaz 1 hét múlva 4-5 db morgóhal boldog tulajdonosa leszek. A kérdésem: van valaki, aki készített már ilyet? Mire kell figyelni? Minek jó elkészíteni?

Köszönöm, üdv: dy
comad Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1338
Tegnap este megint beállított a házi beszállítóvá előlépett cigó egy kis kárásszal. Ebédre el is készült, simán sülve, semmi cicó. Most megyek a kocsmába, mert nincs itthon mit inni rá. Jut eszembe, lehet, hogy orgazda vagyok? A cigó nemigen ad olyan formaságokra, mint pl. engedély...

Boarhunter Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1337
Domolykóból még nem próbáltam, de balinból nagyon jó halászlét lehet főzni.
És bármily meglepő, a nyárson sült balin is fejedelmi falat. Jól be kell irdalni és akkor nem zavarnak a szálkák.
Előzmény: comad (1336)
comad Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1336
No akkor egy kis halászlé tegnapról. Sajna a viharos szél+eső miatt csak a gázon. A hal sem volt valami nagy szám, a sógorom fogta balin meg domolykó (de legalább folyami, nem zsíros), tiszta szálka, de a leve egész jó lett.
fan_fan Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1335

Ha egyeseknek szabad offolni, nekem is szabadjon:

 

- Kedves rokon, megajándékoznám egy fél disznóval !

- Ugyan minek, úgyis eldőlne az ólban ...

 

:-)))))

poppe Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1334
egyszer nagyanyám elvágta a csirke nyakát, de az valahogy elszaladt utána félig lógó fejjel, és nekem kellett elkapni a csirkét... utána fél évig nem ettem csirkehúst...
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1333
Semmi gond. A szentimentalizmusom legyőzi a gyakorlatiasságot.
Ez van.
Előzmény: poppe (1332)
poppe Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1332
bocs
Előzmény: Boarhunter (1331)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1331
Nem.
Nem volt vicces.
Előzmény: poppe (1330)
poppe Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1330
viszont lelőnéd, nem? :D
Előzmény: Boarhunter (1329)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1329
Gondolom, ha a lelövendő szőrdisznó egész télen böködi a lábadat
Na ja. Végül is az udvarunk olyan kialakítású, hogy hátul a löszfalak határolta rejtett zugban akár nevelgethetnék is néhány mangalica malackát. A munkám révén a táplálásuk sem kerülne pénzbe. De nem tudnám levágni...
Előzmény: tuutuu (1326)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1328
Hogy a halaknal maradjunk - ettem mar pocsolya izu pontyot - no az a rossz hus kategoriaba tartozik. csinalhatod a legjobban, nem eri utol a nem pocsolya izut.

A marha dicserete meg majd a tuzrolpattantban :))!
Előzmény: szysssz (1327)
szysssz Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1327

Szerintem nincs olyan, hogy jó hús, meg nem jó hús. Az a jó hús, amit ízletesen készítenek el, s ha még eléd is teszik, az maga csúcs! :-)))

 

Megfelelő ételekben mindenféle húsúsok felmagasztosu(hat)nak. Gondolj a kocsonyára, a körömpörköltre, a disznótoros paprikásra. Nyugodtan ide sorolhatjuk a húslevest is, hisz abba sem pecsenyének való kerül, hanem csontos, bőnyés, faggyús darabok (szegy, oldalas stb) + egy darab szeletelhető színhús.

Azért tudom, hogy miről beszélsz! :)))

 

No, de menjük innen más topikba, mert szegény halacskák nem tudnak hangosan tiltakozni oldaluk elfoglalása miatt. :)))

Előzmény: ZsuR (1325)
tuutuu Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1326
Gondolom, ha a lelövendő szőrdisznó egész télen böködi a lábadat, mert örül, hogy adtál neki enni, oszt' egyszercsak le kellene lőni...:}}
Előzmény: Boarhunter (1324)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1325
Akkor pontositok: nem szeretem elve latni a vacsoramat.

Igaz, sem vadaszni, sem halaszni sem szeretek, igy nincs osszeutkozes. Viszont ahust meg szeretem :))! Raadasul a jot!
Előzmény: Boarhunter (1324)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1324
Hát, azért én a saját fogású halat/lövésű vadat szeretem leginkább enni...
Meg az általunk kiválasztott és levágott disznót...
Mondjuk pacsizni nem szoktunk, nem tudom, hol kezdődik a személyes kapcsolat :-)
Előzmény: ZsuR (1323)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1323
Igen. Nem okos a szemelyes kapcsolat kialakitasa az etelunkkel. . .:))!

Előzmény: poppe (1322)
poppe Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1322

no igen, kajával szemezés...

mikor voltunk nyaralni, meg akartam kóstolni a rákot... többiek mondták, h az mekkora szemétség, még él, mikor a forró vízbe dobják. mondtam, h engem nem érdekel, én azt rendelek. erre a pincér mondta, h kövessem, és válasszak magamnak :)

asszem gyros-t ettem vagy valami hasonlót :)

Előzmény: ZsuR (1320)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1321
Tápos...
:-)))
Előzmény: ZsuR (1320)
ZsuR Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1320
Fuuuuuuuuj! :))

Ha en sem szeretek szemezni a kajammal. . .viszont az uresz szemgodor sem vidit fel :))!
Előzmény: Boarhunter (1319)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!