Keresés

Részletes keresés

COOP Creative Commons License 2015.11.27 0 0 1771

Van valakinek friss infója erról hogy van kilépési illeték vagy már nincsen?

a legutolsó hozzászólás idén erről, hogy nem volt...

kalifornia II. Creative Commons License 2015.11.24 0 0 1770

azok jelentkezését várjuk akik 2016 januárban a Fülöp-szigeteken üdülnek, és a sziget túrákat csoportosan szeretnék

megszervezni. Több utas olcsóbb részvételi díj.Társakat keresünk, mi a következő időpontokban a következő helyszíneken leszünk: Puerto Princesa jan. 5-7, Port Barton jan.9-13, El Nido jan 15-21, Coron jan.23-29

email: varga.vargagyuri@gmail.com

neomedia Creative Commons License 2015.11.16 0 0 1769

Anda kornyeke eleg jonak tunik, koszi

Előzmény: No.9 (1748)
COOP Creative Commons License 2015.11.16 0 0 1768

valaki aki próbálta:

lehet pénzt kivenni ATM-ből a reptéren? Illetve van limit? Manilára gondolok.

neomedia Creative Commons License 2015.11.12 0 0 1767

igen

jovore

Előzmény: peteyval (1766)
peteyval Creative Commons License 2015.11.12 0 0 1766

Oda vissza? 

Az szep munka.

Mikor utazol?

Előzmény: neomedia (1765)
neomedia Creative Commons License 2015.11.12 0 0 1765

80e HUF lett vegul, kb. igy terveztem
Wizz+Cebu: BUD-DWC/DXB-MNL-DXB/DWC-BUD

Törölt nick Creative Commons License 2015.10.31 0 0 1764

Sziasztok!

Tervezek kiköltözni a Fülöp szigetekre, pontosabban Davao-ba, ahol egy kedves ismerősöm lakik (filippínó) és olyan kérdésem lenne, hogy mivel jár az 1-1 éves VISA-kat megszerezni európai állampolgárként? Elég sokat olvastam, de mindenhol mást írnak, mindenhol más feltételeket, mindenhol más árakat. Olyan ember válasza érdekelne, aki az elmúlt 6-12 hónapban váltotta ki a tartózkodási engedélyt (és munkavállalásit) és így releváns infókkal tudna szolgálni.

peteyval Creative Commons License 2015.10.31 0 0 1763

Sziasztok,

Járt valaki mostanában Fülöp szigeteken?

http://kepek.444.hu/2015/10/28/apokalipszis-delkelet-azsiaban?fb_action_ids=10207062938165391&fb_action_types=og.recommends

Decemberben megyünk érdekelne milyen a helyzet az erdő égetések miatt?

Az utazástól függetlenül is szörnyű egyébként, ami ott folyik.

Üdv,

Peti

neomedia Creative Commons License 2015.10.31 0 0 1762

kosz

azsiai klimazast ismerem

szallashely nem nagyon lesz, max par orara valami a busz terminal kornyeken

Előzmény: Törölt nick (1761)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.31 0 0 1761

Általánosságban egy nappal legalább, hogy a kiszemelt járatra legyen helyed, de két nappal előtte sztem elég.

A buszra érdemes, meleg ruhát, vagy könnyű plédet vinni, mert baromira megy a légkondi, hideg van. Banaue, ha nem süt a nap napokig,  amúgy sem meleg tájék, melegítő, esőkabát jól jöhet.

Vannak express kisbuszok is, de azokról érdemes helyben (pl a szálláshelyen) érdeklődni... 

Én csomagmegőrzőt nem láttam Banauében. Van egy kicsi túrista iroda, de hogy vállalják-e, hogy a csomagokat megőrzik, azt nem tudom.

Aki esetleg Bagio city-t útba ejti, na hagyja ki a kávét, sütit a Coffe by the ruins -nál. :)

Előzmény: neomedia (1760)
neomedia Creative Commons License 2015.10.31 0 0 1760

esetleg valaki tudja a valaszokat, aki mostanaban ment Ohayamival Manila-Banaue iranyban:

- mennyivel elore erdemes a jegyet megvenni? 

- Banaue-ban valahol ott lehet hagyni a csomagot, ha 1 ejszakat Batadban aludnek? 

- visszafele is erdemes megvenni a jegyet vagy eleg erkezes utan a helyszinen? 

Obnoxiousman Creative Commons License 2015.10.25 -2 0 1759

fülöp szigeteki szállásoknál a tripadvisorra nem érdemes adni, mivel ahogy nézem a review-k 80-90%-a kamu. egy-egy profilra kattintva (sokszor még a profilkép is ugyan az) látható, hogy minden kommentet ugyan azon a napon írta, mindegyiket egy bizonyos térségre. (pl el nido.)

neomedia Creative Commons License 2015.10.25 0 0 1758

fasza:)

Előzmény: casati20124 (1738)
Obnoxiousman Creative Commons License 2015.10.25 -1 0 1757

10 teljes nap és két negyed :)

Előzmény: casati20124 (1756)
casati20124 Creative Commons License 2015.10.25 0 0 1756

ez teljesen jo kis terv. mennyi idotok lesz? 

Előzmény: Obnoxiousman (1751)
Törölt nick Creative Commons License 2015.10.25 0 0 1755

A Native Village Inn-t ha valakinek telik rá (mert azért az nem olcsó szállás), akkor én csak ajánlani tudom! A paradicsomleves az egyszerűen mennyei! Az ebédet és a vacsorát reggel kell megrendelni, de legalább két órával előbb, mert mindent frissen készítenek! A kávéjuk, bár csepegtetős-szűrős, mégis zamatos és üdítő. A panoráma amit étkezés közben csodálhatsz az meg leírhatatlan! (Ha épp nem felhő vonul át a völgyön!)

A faházak egyszerűek, világítás, áram van csak bennük, a wc/zuhanyzó közös, de példásan tiszta; egyfolytában takarítják a lányok, akik amúgy mindenre gondosan figyelnek!

A közelben forró vízű forrás és fürdő van a rizsteraszok között megbújva. Gyönyörű vidék!

Meleg ruha erősen ajánlott! :)

Előzmény: casati20124 (1718)
casati20124 Creative Commons License 2015.10.25 0 1 1754

hat gyerek 4 felnottre:) igen-igen, en oltasparti vagyok. a mi gyerekeink be vannak oltva, mert mar voltak azsiaban, a tobbieket most oltjak, es szedni fogjuk a malariatablettat:-) jobb a bekesseg.

Előzmény: W.L. (1750)
Obnoxiousman Creative Commons License 2015.10.25 -2 0 1753

köszi! elvileg az alona diving centernek van közvetlen cetcápanézős hajója, igaz 1000 peso az út, és 1000 az úszás.. majd szétnézünk, köszi a tippet!

Előzmény: wanbo (1752)
wanbo Creative Commons License 2015.10.25 0 0 1752

Helló!

Egy jótanács: az oslobi túra részleteit duplán csekkoljátok le, mielőtt befizettek. Velünk előfordult, hogy odafelé kb. 30 ember volt a hajón (mikor befizettünk maximum 15-ről volt szó), és a kapitány visszafelé még beszervezett kb extra 20 embert, ami elég veszélyesnek tűnt (szó szerint nem volt elég hely a hajón) és az út kb. 3 óra, mindenki fel is háborodott, és kb. 2 óra csúszással indultunk vissza, a feldühödött tömeg leszállíttatta  a kapitánnyal az új embereket. A hajó egyébként botrányosan rossz állapotban van, iszonyú lassú, abban sem vagyok biztos, hogy van engedélyük ilyen túrákat csinálni. 

Összességében az élmény a cetcápákkal szuper volt, de az úta maga szörnyű (kb. 6 óra nettó hajókázás).
Ami még fontos, hogy ha Alona beachen fizettek be, az csak az útiköltséget fedezi (azt hiszem, mi olyan 600 peso-t fizettünk fejenként), a belépőt a helszínen kell majd megvenni külön, az ár attól függ, hogy milyen formában néznétek meg a cetcápákat, a legtöbben természetesen a vízből, az emlékeim szerint olyan extra 500 peso.  

Előzmény: Obnoxiousman (1751)
Obnoxiousman Creative Commons License 2015.10.24 -2 0 1751

Végül a terv:
MNL-MPH (Boracay, innen tovább megyünk majd a Kalibo reptérre)
KLO-CEB Innen áthajózunk Tubigonba, ahol robogót bérlünk és leutazunk az Alona Beachre. Innen majd Oslob-ba megyünk hajóval cetcápát nézni. A makikat és a csokihegyeket pedig motorral, saját szervezésben. Visszahajózunk Cebuba.
CEB-PPS El Nidozunk
PPS-MNL

Ennél kevesebb repülésből nem tudtam megoldani, ezen is rengeteget törtem az agyam.

W.L. Creative Commons License 2015.10.23 0 0 1750

Hat azaz 6 gyerekkel?

Es ezekre hany felnott jut?

Ha csak 2, az nem semmi!

Mindenesetre remelem ennyi gyerekkel kiterjesztetted kutatasodat a malariara is, mert Palawanon az igencsak jelen van, es gyerekekre meg veszelyesebb mint felnottekre, es 6 gyerekkel 6x annyi esely van, hogy valameyik elkapna.

Nem riogatni akarok, csak megjegyezni, hogy ezt nem tanacsos elbagatelizalni mint ahogy azt sokan teszik.

Előzmény: casati20124 (1745)
Obnoxiousman Creative Commons License 2015.10.23 -2 0 1749

Köszi az infót. Coronon voltatok? Mert végül is most ismét csak El Nidoról esik szó, viszont nekem a dilemmám pont az, hogy Coron, vagy El Nidot válasszuk 3-4 napra. Az elpusztult korall nem hangzik túl jól :( Bohol körül lenéztetek a tenger aljára? Ott milyen volt?

Előzmény: No.9 (1748)
No.9 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 1748

Alig van elo korall El-Nido kornyeken, legalabbis amerre az island hopping turak vannak. Pangalusian Island-nel viszont gyonyoru volt. Annak a turanak a resze amiben Snake Island is van merthogy kvazi egymas mellett vannak. A tobbi helyen lehangolo latvany volt a rengeteg elpusztult korall. Robogot lehet berelni. 3 evvel ezelott meg nem volt kotelezo mentomelleny. Aki nem tudott uszni az nyilvan felvette.

Nekem tetszett Bohol is. Nem tudnek kulonbseget tenni hogy azt elveztuk jobban vagy Palawant. El-Nido egy "zsaktelepules" ahova mindenki csak a latnivalok miatt megy, illetve szinte minden helyik a turistakra epit valamilyen vallalkozast. E miatt meg hogy szinte mindent messzirol kell odavinni, kisse draga peldaul a kajalas.

Boholon viszont tenyleg lehet akar hosszabb idoszakra is elni. Persze ott is sok a turista de a legtobben nem beloluk elnek. Lehetett fozni a szallasunkon ugyhogy gyakran bejeepniztunk Tagbilaranba, vettunk ezt-azt aztan grilleztunk meg foztunk amit akartunk. Kiloszamra toltuk magunkba a mangot meg papayat stb. Latnivalo ott is van boven. Sot, banom hogy nem mentunk fel messzebb Anda tersegebe. Sajnos csak az utazasunk utan olvastam jo dolgokat arrol a tersegrol, illetve talakoztam is valakivel akinek ott van haza.

Előzmény: Obnoxiousman (1740)
Obnoxiousman Creative Commons License 2015.10.23 -2 0 1747

http://www.e-philippines.com.ph/

https://www.facebook.com/OnlineTravelExpressPH

Ezeket ismeri valaki? Annyira olcsóak, hogy nehezen hihető...

casati20124 Creative Commons License 2015.10.23 0 1 1746

jaj, hat attol nem felek, hogy nem fogom jol erezni magam Palawanon:-))))))) sok kutakodas ide vagy oda:-) inkabb az van, h minel tobbet olvasok rola, annal inkabb ott lennek:)

Előzmény: W.L. (1744)
casati20124 Creative Commons License 2015.10.23 0 0 1745

en nagyon szeretem ezt a kutakodast aneten, az egesz szervezest:-) amiota gyerekekkel utazunk, kicsit alaposabb vagyok, nem szeretem a felesleges koroket, ami gyerek nelkul egybkent nem zavarna:-)

es most hat gyerek lesz, 5-15 evesig, muszaj tajekozodjak:-))))))))

Előzmény: W.L. (1744)
W.L. Creative Commons License 2015.10.23 0 0 1744

A turazos link nagyon jo, koszonet erte!

A 33-as link viszont nagyjabol csak a szigetturakat szedi elemeikre.

Ahhoz azonban eleg foto van rajta, hogy az ember donthessen, megeri-e odautazni.

Te lassan ugy koruljarod mar uticeljaidat a neten, hogy szinte nem lesz miert odautaznod, mert mar semmi ujat nem fognak tudni nyujtani! :-)

Előzmény: casati20124 (1743)
casati20124 Creative Commons License 2015.10.22 0 1 1743

itt egy kis segitseg, mik vannak arrafele:

http://www.elnidoboutiqueandartcafe.com/treks.htm

illetve ez http://www.toponmylist.com/33-things-to-do-at-el-nido-palawan/#sthash.BvaEHDC2.dpbs

Lehet trekkingelni, itt egy tök jó oldal: http://www.pinoymountaineer.com/?s=palawan

Motorozni is lehet. pl. olvastam eg yblogon puertobol elmotoroztak a kisutakon sabangba.

Sabangban is van jungle túra, es van mangroven hajozas. El nidoban is van mangrove.

El nido kornyeki beachek is jo felnapos trekkingek egy kis furdessel. Mountain bike kolcsonzot is talaltam.

Nem tudom mennyi időd van, es mi a cel, de hA csinálnál egy Palawan körtúrát, az nem jó ötlet? Nem konkrét dolgokat megnézni, hanem látni a szigetet:-) Fel az egyik oldalon, le a másikon? Egyik városból ki, másikba be? Egyszerűen csak ott lenni. 

W.L. Creative Commons License 2015.10.22 0 0 1742

Emlekeim szerint a korall indonez mercevel csak.oke volt El Nido korul, raadasaul akik utanam 1-2 evvel mentek azt mondtak, azota sok bombazas volt, tehat arrol, hogy MOST hol a legszebb, inkabb majd kinnt erdeklodj, olyanoktol akik epp megtettek a kirandulasokat.

Ha sokkallod a 4 kirandulast, esetleg kombinald Coronnal mint Zs javasolja, akkor te is osszehasonlithatod a kettot.

En csak japanokat lattam mentomellenyben uszkalni Miniloc lagunajaban.

Motorzni nyilvan lehet, de az uthalozat nem eppen boseges es konkret latnivalo sincs nagyon a kornyeken.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!